AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Hayır, milliyetçilik bu topraklarda unutulduğu için hatırlatıyor , ilerde bacılarına suriyeli damat alacaklar haberleri yok, gerçi din kardeşleri yüzsüz gibi sevinirler
Adolf Hitler konusunda çok bilgim var lakin Ümit Özdağ'ın protatip felsefesi hakkında bilgim yok eğer bana düşüncelerini söylersen kıyaslama yaparım
Özdağ Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisidir. "Geçici" sığınmacılara savaş bitti misafirlik uzadı dönmeleri lazım dediği için ırkçı diye suçluyorlar. Hem iktidara hem muhalefet karşı doğru bildiğini konuşur iki tarafı da eleştirir.
@SomeRandomGuy Anladım, bunlar Hitler ile kıyas yapılabilecek şeyler değil. Hitler başka bir kafa. Hitler Almanya'sında göçmen diye bir şey yoktu, aslında bakarsanız Alman olmayan herkes göçmendi. Bu yüzden toplama kamplarına alındılar. Hitler'in onları sevmeme nedeni ile Ümit Özdağ'ın milliyetçili farklı şeyler.
Neden bu ülkede Rum hakim Ermeni kaymakam Yahudi subay yok.
Arkadaşın yapmaya çalıştığı şey zaten karalama kampanyası. Çok ciddi yükselişte son iki haftadır ve her kesimden oy çekiyor. Gizli üyeye cevabım: Belki vardır bilader biz ne bilelim senin gibi ırkçı mıyız insanların ırkına bakalım? Yapacağın algıya tüküreyim
@SomeRandomGuy Türk soyundan olmayanlar devlet memuru olamazlar. Yasak yani. Bunu hem görüş sahibi hem de siz değerlendirin.
Yasa konusunda bilgim yok. Lakin, Osmanlı Devleti döneminde azınlıklara verilen imtiyazlar sonucu, bürokraside de pay sahibi olmuşlardı ki, Osmanlı bu konuda çok fazla bedel ödedi. Ülkenin konumu gereği,-Orta Doğu'da ayakta kalmaya çalışan tek ülke olarak, bu konuda anlaşılabilir bir durum olduğunu görüyorum. Lakin şu var, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türk kabul ediliyor. Avrupa'da da öyle. Yani sen o ülkenin vatandaşlığına geçmeden zaten iktidar veya bürokrasiye gelemezsin.
Azınlık statüsünde olan Ermeni Rum Yahudiler devlet memuru olamıyorlar. Onlar TC vatandaşları.
Bu konu hakkında sizin bilginiz ne kadar? yani nerede yazıyor tam olarak? çünkü bu konuyu bilmiyordum ben.
www.google.com.tr/url
Biz Türk Musevileri olarak son dönemlerde gergin İsrail-Türkiye ilişkileri nedeniyle çok sıkıntı yaşadık. Sen de daha önceki söyleşilerinde hep çocuklardan bahsettin. Biz de çocuklarımızı, torunlarımızı düşünerek, geleceğimizi sıkıntılı görmeye başladık. İfadeye göre biz bu memleketin vatandaşıyız ama hayata, pratiğe girdiğimizde bununla ilgili sıkıntılarımız hep vardı ve halen devam etmekte. Bir gayrimüslim subay, hakim, bakan, devlet memuru bile olamıyor. Bu refleksleri bir türlü aşamıyoruz. Ancak Osmanlı’da bazı cemaatlere mensup kişiler nazır yardımcısı, sadrazam yardımcısı olabiliyor, üst seviyelerde görev alabiliyordu. Bizim gibi memleketi seven insanlar bir şeyler yapmak istiyor. Ancak o samimi refleksi bir türlü göremiyoruz.
Bu Yahudi cemaati gazetesi. Röportajdan ilgili bölümü de yazdım aşağıya.
Linke tıklanmıyor.
www.google.com.tr/url
Bu link açıldı mı?
Hayır, neyse önemli değil. O yazıyı okudum. Bu konu hakkında bir yargıya varabileceğim konu yok henüz. Lakin ben bir problem görmüyorum. Ama Museviler konusunda haksızlık yapılıyor. Yahudi ve Musevileri çok seviyorum ben. Türklerle tarihsel olarak büyük dostluklar yaşadılar. Bu muameleyi hak etmiyorlar.
1965'den beri yasa gereği vatandaş olmak yeterli soya bakılmıyor. Yasa uygulamada nasıldır bilemem. Eğer gerçekse belki yurttaşımız olan Türk Ermenileri soykırım yalanına karşı açıklama yapmıyor diye böyle bir yaptırım vardır sebebini bilmiyorum. Ancak bunun Ümit Özdağ veya Zafer Partisi ile ne alakası var?
@SomeRandomGuy Biz Türk Musevileri olarak son dönemlerde gergin İsrail-Türkiye ilişkileri nedeniyle çok sıkıntı yaşadık. Sen de daha önceki söyleşilerinde hep çocuklardan bahsettin. Biz de çocuklarımızı, torunlarımızı düşünerek, geleceğimizi sıkıntılı görmeye başladık. İfadeye göre biz bu memleketin vatandaşıyız ama hayata, pratiğe girdiğimizde bununla ilgili sıkıntılarımız hep vardı ve halen devam etmekte. Bir gayrimüslim subay, hakim, bakan, devlet memuru bile olamıyor. Bu refleksleri bir türlü aşamıyoruz. Ancak Osmanlı’da bazı cemaatlere mensup kişiler nazır yardımcısı, sadrazam yardımcısı olabiliyor, üst seviyelerde görev alabiliyordu. Bizim gibi memleketi seven insanlar bir şeyler yapmak istiyor. Ancak o samimi refleksi bir türlü göremiyoruz.
Bu röportaj 2015 yılına ait.
Evet açıklamaları o yönde okudum yazıyı. Sorduğum sorunun cevabı değil bu.
@SomeRandomGuy Ümit Özdağ Arap diye insanları yollamaktan bahsediyor. Bu da aynı şey oluyor.
Aynı şey mi :D Arap diye yollamaktan bahsetmiyor. 10 milyon sığınmacı var gün geçtikçe sayıları artıyor. Tarihte büyük göçler büyük politik sonuçlar doğurmuştur ve bu genellikle iç savaştır. Kendi vatanlarında daha mutlu olurlar Suriye bölünmesin savaş bitti dönüp ülkelerini ihya etsinler diyor. Algı kasmaya devam ediyorsun. Ve Özdağ'a ırkçı diyorsan bütün Avrupa'ya ve özellikle Yunanistan'a bunun kat kat fazlasını söylemen gerekirdi. 10 milyon kişi bir ülke demek arkadaşım. Bu ekonomik zorlukta içimize bir ülke aldık 10 yıl boyu bizimle kaldılar. 90 Milyar dolar para harcandı (faizleriyle 120 Milyar dolarları görüyor) Ve artık savaş bitti. Dönmeleri gerektiğini söylemek ırkçılık değildir. Sırf bu noktada yalan söylediğini bildiğim için bir önceki memuriyet konusunda da içime ne kadarı doğru diye şüphe düşürdün mesela. Şu videoyu da şuraya koyayım da buraları okuyan kendi karar versin senin propagandana düşmesin. Saygılar youtube. com/watch? v=9_Xjl_8meY4
@SomeRandomGuy “Gayrimüslimler de vatandaş kimliği ile görülmeli” Bu başlığı google da yazıp şalom gazetesindeki röportajı okuyabilirsiniz.
Okudum? Karşı tarafın da yorumlarını anti tezi bilmeden kesin bir kanıya varamam. Yeterince cevapladığımı düşünüyorum
Pek alakasi yok gibi😂normal bir partinin milliyetci olmasi lazim suriyeliler gitmesin diye yuann ve suriye sinirini tuttmamasi lazim 😂
Ne alaka kayıtsız önüne gelenin ülkeye girmesi gekenlere gitsin demek sucmuu
akp ve mhp yi var eden ve destekleyen emir komuta merkezine bağlı bir parti olarak görüyorum onları.
Çok ince ve sinsice çalışıyorlar
Evet ya bence de, ne güzel her ülkeden insanlar gelsin bizi asimile etsin yok olalım
Kesinlikle haklısın Nazi=Zafer partisi benim düşüncem bu
belki daha fala