Çoğu sosyal medyada canlı yayın bile yapıyor, elbette yapabilirler ama askerliğini/görevini nerede yaptıkları, ne yaptıkları hep ortalıkta oluyor. Ben haberlerde bile yayınlanmasını iyi karşılamıyorum. Malum bu haberleri bir tek biz izlemiyoruz.
Askerlerin Sosyal Medyada Paylaşım Yapmaları Doğru Mu?
Gnkur. Bşk. lığı her yıl bu konuyla ilgili devamlı emir olarak 2 kere emir yayımlar.
Eğer bunu tespit eden sicil amiri varsa personeli 6413 sayılı TSK Disiplin Kanunu'nun 19/1/a bendinde yer alan "emre itaatsizlik" suçundan askerî personele "hizmet yerini terketmeme" cezası verilmesi gerekir.
Ayrıca sosyal tarayıcıların ABD vb ülkelerin elinde olması ile istihbarat çalışması yapan İsrail Gizli Servisi (MOSSAD) vb gizli servislerin çalışmaları neticesinde istihbarat ve istihbarata karşı koyma kapsamında sorunlar teşkil etmektedir. Yani personel yabancı ülkeler tarafından kimliği tespit edilmekte ve bu durumu can güvenliğini tehlikeye sokmaktadır.
Maalesef 15 Temmuz ile büyük badire atlatan Türk Silahlı Kuvvetleri, şu anda Y ve Z kuşağı ile anlamsız bir şekilde ivme kaybetmekte ve disiplini azalmış gevşek bir hiyerarşik sisteme doğru sürüklenmektedir.
Normal de askeriye kanun ve kurallarına göre er veya personel ( rütbesi ne olursa olsun ) askeri birlik içerisindeyken resmi kanunlara göre sivil hat ve android kullanması yasaktır. Muhakkak askercell kullanmalılar. Başların da ki komutanlar uymuyor ki erler erbaşlar uysun. Üzüm üzüme baka baka kararır derler. Eskiden askeriye de ki olan disiplinle şimdi ki disiplinin uzaktan alakası bile yok...
Kız tavlamak için Hava atıp duruyorlar. Üniforma ile uyuşmayan hareketler. Ama Şöyle de bir nokta var, dağ başında bir kaç erkek arkadaşı dışında insan görmeyen sosyal olmayan insanlar bir zaman sonra kafa gidiyor zor yani şartlar. Sosyallik şart
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben kullanamazlar demiyorum, elbette sosyallik şart ama hava atarak değil, belli bir sınır içinde olması gerek.
Elbette ama iki yonden bakmak İstedim. 20 yaşında bir genci dağ başında insanın olmadığı bir yerde düşün, bir kaç ay şehre inmeden farklı insan görmeden orada her gün aynı şeyleri yaparak yaşadığını düşün. Yaşıtları sağda solda gezerken onların psikolojisini bir düşün anlarsın:)
Doğru bulmuyorum. Nedeni aslında bu değildi ama mesela trump döneminde amerika askerlere tiktok kullanımını yasaklamıştı. Başımızın tacılar, eğlenmek onların da hakkı. Zor ve kutsal bir meslek ama böyle olmamalı eğlenceleri.
Ki normalde herhangi bir askeri birliğin dışında duvarın köşesi çıkacak dahi olsa foto çekilmesine bile izin vermezler jdjskdmsmd asker/askeriye= mantık devre dışı.
Evet mantık dışı :D Cezalı merdiven vardı kimse o merdivenden inip çıkamazdı sebebi albay düşmüş ve cezalandırmış. Çeşme vardı bir de su az akıyor diye ceza vermişler kapatmışlar su akmıyordu çeşmeden :D sanki akıllanacak cansız varlıklar hashdahhsaddg
@corpse_bride aynen hahahaha. 15 temmuzda cezalı olan binalar ve tankları da gördüm. Bir keresinde içtimadayız bölük komutanı tüm erleri dizdi içtimaya tabur komutanı gelcek diye. Tabur komutanı geldi bölük komutanı tam tekmil vercekken kedi bir geldi miyaav diye bölük komutanı tekmil veremedi şaşırdı kediden dolayı :D tabur komutanı diyo bu kedi cezalı askeriye toprakları dışına cıkmaycak sivile salmayın diyordu hahsdhsahh :D :D
@corpse_bride ben o kediyi sahiplenmiştim askeriye de tüm bakımı sorumluluğu bana aitti :) adını pamuk koymuştum bembeyaz bir kediydi hatta alay komutanı tebrik ve takdir etmişti beni gerçek hayvan sever diye :D yemek hanede ki tüm yemekler artardı hep çöpe dökerlerdi döktürmezdim alıp askeriye birliğinde ne kadar kedi köpek varsa yedirirdim. Tosun gibi olmuşlardı :D :D :D