Ç. A. mesajlarında kullandığı ‘yavrum, ‘kızım’, fıstık’, öptüm’ gibi ifadeler için “Her öğretmenin öğrencilere yaklaşımı farklıdır. Ben de samimi bir öğretmen olarak derslerimi bu şekilde işlemekte ve öğrencilere yaklaşımım bu şekildedir” dedi.

Sadece bu kelimeleri kullandığı için mi tacizci damgası yemiş anlamadım ama eğer öyleyse biraz abartı olmuş sanki. Bu tarz kelimeler büyük kişiler tarafından genellikle kullanılıyor zaten. Rahatsız oluyorsa uyarır devam ediyorsa tacize girer tabi orası ayrı.
Olayı araştırdım mesajların devamını okudum. Bariz tacizmiş. Umarım hak ettiği cezayı alır
Adam devamında bir sürü şey yazmış sadece bunlar olsa zaten dava durumuna gelmezdi.
Aynen öyle
Tam konuyu anlamadım lakin öğretmenden öğretmene değişir hitap şekli. Benim lise müzik hocam da (kadın) kız-erkek fark etmeden yavrum-kuzum-tatlım vs diyordu. Yani... Çok da bir sorun yok gibi... Sonuçta bu kadının birisini taciz ettiği falan da yoktu. Çok iyi kalpli biriydi hatta... Yine de dediğim gibi, haberdekinin nasıl kullandığını bilmiyorum.
Mesajlarda da aynısını ifade etmeye devam etmiş.
Maalesef ki öğretmenlik gibi kutsal bir meslek ayaklar altına alınmış, geleceğimizin teminatı çocuklar kpss sınavındaki başarı ve mülakattaki torpille atanan sözde öğretmen müsveddelerine bırakılmış.(hepsi değil ama %40 lık kısım maalesef ki böyle)
Savunması bu mu? O kim ki insanların çocuklarına mesaj atıp edeplimi değil mi diye kontrol ediyor. Edepli olmayı önce kendi öğrensin bence.
Aslında sapık olduğunu itiraf etmiş oluyor bence.
@kralkobrax21 aynen..
Cevap
49Cevap
Öğretmenlik de bitmiş artık gerçi normal kimse kalkıpta konuşmasın toplum iyicene kudurdu azıttı bu millete her şey müstehak hiç üzülmüyorum acımıyorum bu topluma nasıl yaşarsanız öyle olursunuz bu bozuk toplum diyor ki biz bozuk olmwya devam edeceğiz ama biri gelsin sihirli değnek değidirsin her şey düzelsin ama biz bozuk olmaya devam edeceğiz bu kafadan cıkmadığı sürece bu toplum düzelmez bu toplumun herşeyi bozuldu bu toplum herşeyi hakediyor hiç ağlamaya sızlamaya gerek yok sadecw bir taraf bozuk değil ki her yeri bozuk bu toplumun
Şimdi Tacizle Tecavüzle İlgili Şunu Söyleyim Öncelikle Kimse Savunuyor diye Saçma Boş Yapmasalar İyi olur Tecavüz Kadar İğrenç Pislikce Sırf kendi zevki için başka bi kızın namusuna dokunmak Nasıl Bir adilik Şeref (sizlik tir Tecavüz edenlerin İdam edilmesi lazım kadınlar kızlar rahat nefes almalı Evet Hep böyle düşünurum Asla Savunmam böyle bir şeyi ama Gel Gelelim Bazı kadın Kızlara Türkiye Özgür Ülke evet İsteyen istediğini Giyer Buna da Tamam Ama bazıları öyle Giyiniyor ki Resmen Kendisini Teşhir Ediyor Cinsel Obje olmayan kendisini cinsel obje olarak gösteriyor Mahrem yerlerini Açan Birine Tecavüz Eden Olur Yani Bu demek Değil ki Ona hak doğdu hayır asla Ama Siz göz zinasina tahrike sürüklüyor sunuz Kadınlar Giyimine dikkat etmeli Erkekler de Sahip çıksın bi zahmet kendine Namuslu Düzgün giyinen kızlara sözüm yok ama Kendisini teşhir eden Tacize uğrar Özgürlüğü Ahlaksızlikla bir tutmayin
İlkokulda bir öğretmenimiz vardı. Sürekli kızların yanına oturur yüzlerini mıncırır sarılırdı falan. 12 -13 yaşlarımız. İlk zamanlar konduramadım kimsenın sesi çıkmıyor. En çokta kuzenimle bana yapmaya çalısıyordu. Düşünün sırada 2 kişi oturuyoruz ve süreklı yanımıza oturuyor falan sıkış pıkış dersi anlatıyor. En son birgün oturmak ısterken oturmayın dedim. Neden dıyor birde. İstemiyoruz dedim bizim yanımıza oturmayın bir daha. Sınıfın içinde şaşırdı tabi. Ertesi gün gelmiş beni çok yanlış anlamıssınız falan dıyor. Hiç konuşmayalm dedim ben hiçbir şeyi yanlış anlamadım. Bizden uzak durun bundan sonra. Yaşlarımız küçük diye aptal sanıyorlar. Daha ileri gidip şikayette edebilirdim. Ama gerek kalmadı bile yinede etseydim keşke bütün sınıftan uzak durdu sonrasında. Yani yanılmamıştım taciz ediyordu.
Benim dershanede vardı birtane tam abazaydı beni kesmişti gözüne bir keresinde yanağımdan makas , bi keresinde de sorularımı çözdürmek için bekliyordum o sırada ben duymamıştım arkadaşım duymuştu yanımdakinin soruları bitsin sen akşama kadar benimsin demişti ondan sonra sert bir uyarı yapınca ayağını denk almıştı. Kız öğrencilerle pis gözle bakan göz teması bir sürü öğretmen var. Okullar sapık hocalarla kaynıyor kimsenin haberi yok
Nasıl eğitimci bunlar ya... kim bilir daha neler var. Ortaya çıktığı iyi olmuş.
Biz de öğrenciyle yalnız kalmamak için millet yanliş anlamsin diye ya kapiyi açık bırakırım ya camı.
Genel olarak bu numara olayı ve whatsapp üzeri konuşmak yasaklanmalı bence.
Çok gereksiz hem öğrencinin numarasinin olmasi, hem de öğretmenlerin vermesi.
Yasak lan! Öğretmenle öğrencinin özel yöntemle mesajlaşması yasak. Gruptan konuşsunlar. Ulan bu da ne dingil adammış ya. Gecenin bir vakti bir de kız bir öğrenciye ne müzik atıyorsun. Derhal görevinden alınmalı. Potansiyel tacizci ve sapık. Biz kızlarımızı böyle zibidilere mi teslim edeceğiz? Öğretmenler kpss gibi saçma bir sınav yerine daha objektif bir sınava tabi tutulmalı.
eğitim hayatım boyunca en sevmediğim hoca tipi böyle cıvıklardı. gevrek gevrek güler, dersin çoğunu saçma sapan şakalarla geçirir, olur olmadık yerde hayatına müdahale etmeye çalışır. rezalet.
nerede ciddi, asık suratlı, sıfırcı, dersi zorlayabildiği kadar zorlayan hoca varsa onu severdim.
lakaytlık yasaklansın.
Sosyal medyada hergun onlarca mesaj alıyoruz böyle. tabiki alışmadık. beyni sapıklığa çalışan için normal bunlar. kadinlari sadece +18 gözlüklerle görenler reşit değilmiş kariyeri eğitimi varmış mudurmuş doktormus mankenmis diye değerlendirmiyor. baskalarinin karısına kızına ne yapsan sarkintilik edecek bunlar kanun olmazsa önüne geçilmez
Saçmalamış Bu davranislari gelisimsel sinif yonetimine göre yanlis bir hareket , ogrencilerin gelisim duzeyine gore yaptigi hareketler yanlis ya da dogru algilanir , tacizin uzerini resmen kapatmaya calismis haysiyetsiz , lütfen geregi yapilip gorevden alinsin boyle sapıklar.
Daha geçen 15 li yaşlarda erkek ögrenci lerine ben seks tanrıçası yım diyen seks mesaj ları atan taciz tecavüz eden evli kadın ögretmen olayı oldu. Kadın yapınca da kınayan ki adalet ten bahsedelim
Denk gelseydim onu da paylaşırdım. Ben cinsiyete göre haber paylaşım yapmam.
Yavrum fıstık falan demesinde ne var diyenlerin alayı sap. Biri sizin çocuğunuza karınıza dese böyle geniş mezhepli mi olacaksınız merak ettim. Ders esnasında öğrenciye hitaben güzel kelimeler seçilir ama bunu tutup mesaja taşıyamazsın. Hele o saatte bunu asla yapamazsın. Bu samimiyet değil had bilmezliktir.
Ben samimi bulmadım. Kendini aklamak için kıvırmış. Gecenin saat birinde ne düşünceli bir hocaymışta gözüne çöp batmış uyumamaş çocuğumu düşünmü edepli mi diye? Hiç samimi değil hiç. Kaldıki onun edebi seni ne ilgilendirir hemde o saatte. Anası var babası var edebinden şüphe duyduysan ararsın anasını babasını söylersin. Gerçek düşünce ve yapılması gereken budur. Düpe düz taciz etmiş çocuğu sapık.
Allah için şu mesajların bir kısmını burdan okuyun ya birde 1 de yazmış gecenin 1inde. Sinirden delirdim okudukça biz çocuk yapamicazmı okula rahat rahat gönderemicezmi ne bu ya öğretmen birde öğretmen. Bu sapık niye öğretmen oldu
@_RamSes_ bu tür genetik sorunu olanların yok edilmesi gerektiği konusunda size katılıyorum. Aslında bir kısmı çocukken kendini belli ediyor.
Davranışları kendini belli eder.
Kimseyi yargılamak kimsenin haddine değildir. Bu "taciz" kapsamının içeriği o kadar genişletildi ki herkes yargilanabilir bundan yavrum kızım fıstık ifadeleri toplumumuzda çocuklara karşı büyükler tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Bilmiyorum ben katılmıyorum.
Adam mesaj olarak yazmış bunları.
Bizim bir tanıdık lisede öğretmendi 16 yaşında öğrencisine evlilik vaadi verip birlikte olmuş kız intihar etmiş sonra tekrar böyle bir olay olmuş ama adam hapiste değil. Küçükken de beni çok severdi oğluma alacağım diyordu oğlu küçük yaşta öldü. 😔
Verilmiş sadakan varmış
@Canlımumya kesinlikle.
Bir kız çocuğum olsa paranoyak olur kafayı yerim herhalde. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi.
Amin.
Öğrenciyle konuşmalarını geçtim konuştuğu saate bak. Mide bulandırıcılar ama her okulda böyle bir tane mutlaka var HER OKULDA!
Böyle saçma savunmaya kanacak hakim var ise ayakta alkışlarım.
Öğretmenin; öğrenmesi gereken bir çok şey var en başta da terbiye, şeref öğrenmesi lazım. Bunların olmadığı bir şeyde öğretmenlik ne işe yarar?
Bizde de vardı böyleleri..
Allah’tan gidip nişanlandı değilse ders mers işleyemezdik.
Samimiyet demiş de kimsenin gecenin 12 sinde birini rahatsız etmeye hakkı yok. Bu saatte ben babama mesaj atmam , anguta bak gelmiş samimiyetten bahsediyor.
Ben o kadar tehlikeli bulmadım aslında olay nasıl buralara gelmiş
Kızı mesajları ile de taciz etmiş.
Zaten mesaiden sonra iletişim neden kurutorlar ki , öğretmenlerinde özel hayatı var her saniye öğrenci sorusu mu cevaplayacak, prenses hnm vaktinde ilgilenmiycej o gün berkecan bunun storysine bakmış ama görüldüyü sildiği için o gün tüm derste depresyon takılacak akşamda hocaaam bu gün derste iyi değildim konuyu napıcccaaaaam diye mesaj at
Mesajları okudum net olarak öğrencisine ilgisi var bu anlaşılıyor. Eylem olmasa bile meslekten bir daha dönüşü olmaksızın atılmalı, bir şey olmasa bile bu kadar samimi olunmaz öğrenci ile şarkı atmak, gizemli gizemli konuşmak vs.
Sen kimsin çocuklarımıza böyle "samimi " kelimeler kullanırsın hadsiz. Vasıfsız karakter yoksunu dümbelek.
Çivisi çıktı insanların bu nedir ya
Öğrencilik hayatıma bu şekilde bir psikolojik durum katmayan hocalarımı selamlıyorum gerçekten. Evladı olsa bu kadar yavrum çekmez zihniyetli insanlar öğretmen olmuş.
Annen de o kızın cinsiyyetinden bil diye söylülyorum.
Bizim hoca çocuk diye hitap ederdi arada kızım diyordu ama o da istisna onun dışında çok şükür böyle bir şeyle karşılaşmadım Allah kimseye de yaşatmasın
Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın seni. s*refsiz herif. Yasalarda böyle insanlar icin özel bir yasa gelmeli caydırıcı cezalar şart bunun gibi ruh hastası manyak adamlarla dolu dünya
aşırı saçma sana ne a*m*k milletin sevgilisinden
ortaokulda bize aşkım diyen müdür yardımcımız vardı
anlamıyorum nasıl eğitimci bunlar
Böylelerinin dötüne şişe sokacaksın ya da canlı canlı keseceksin bak ondan sonra sapık tacizci kalıyormu ortalıktw
Böyle bir şeyi yapmaya kesinlikle hakkı hukuku olamaz, kasten yaptığı yetmiyormuş gibi bir de savunma talebine sığınıyor, hangi yüzle?
İğrenç başka Bi şey değil kendini yetiştiremeyen insanlar başımıza böyle sapık sözde öğretmen oluyor.
Kimin aklıyla oynuyor sözde öğretmen kişisi acaba? Pis sapık, öğretmenlikten men etsinler yahu !
Terbiyesiz, ahlaksız birde öğretici olacak !
“Mesajı edebi açıdan incelemek için attım" ona mı kalmış a. k.
hapiste bu adamı s****ler
Öğretmenlere bile güven kalmadı artık memlekette. O derece bozdular bizi.
Henüz sonuçlanmayan bi konu.. bakalim ne karar çıkacak.
eğer kızın yaşı çocuk seviyesinde olsydı yani 6-8-10 belki kullanılan kelimeler hoşgörülebilirdi. hoca samimiyetle lakayitliği karıştırmış gibi umarım gerçenten art niyetli değildir
Mesajların devamı
Ç. A.: Sadece bir şey soracağım. Hiç mi bir şey anlamadın?
E. N. T.: Anlamadım hocam valla- Ne anlamam gerekiyordu?
Ç. A.: Tamam yavrum sen uyu. İyi geceler. Bazen insan sever o da sen de kalsın
E. T.: (Bazen insan sever kısmını ileti yaparak) Hocam ben anlamıyorum şu an
Ç. A.: Boş ver, iyi geceler yavrum sen istiyor musun kimseye söylemeden yaşamak? Ya öyle ya böyle. İstiyorsan yaz.
@myRedline hımm bak bu kısım tehlikeliymiş ben bu kısmı görmedim. görevden alınmalı
Demek ki bir yorum yaparken dikkatli olmak gerekiyor değil mi?
Sözde öğretmenin maksadı belli sapık zihniyete sahip biri, bu soruyu sormamda ki amaç bu tür kişilerin çocuklarımla çok yakın olmaları ve bu tehlikeye dikkat çekmekti.
Hayat verdi vermene luzum yok gerekli aciklamayi once yapsan gerekli cevabi alirsin. Kurt kuzu karisir bazen ilimli cebap verdim ki magdur edebiyatida var bu islerin.
Bir erkek öğretmen kız öğrencisine karşı biraz daha seviyeli davranmalı bence
Sana ne milletin sevgilisine atacağı şarkıdan savunması saçma.
Eğer bu şekildeyse silivrideki arkadaşlara da böyle yaklaşırsın...
Dünya artık yasanmicak kadar kirli maalesef içindeki pislikler sağolsun
s... kini kesip agzina vericeksin
yavvvv sakk birde 6 yıl
Hiç bir hakimin bu savunmaya inanacağını sanmam umarım adalet yerini bulur
Minareti çalan kılıfını hazırlar bi savunma ifadesi olmuş.
En iğrenç bulduğum şey öğretmenlerin öğrencilerine yaptığı tacizler. Kaldıramıyorum
Yalanını sevsinler hiçbir hoca fıstık vs demez tamam yavrum evladım çocuğum tarzında der ama m k ülkesinde ne ahlak ne adalet kaldı
yavrum fıstık demesi doğru olmamış ama mesaj bu nereye çekersen oraya gider. önemli olan mesajlar dışında nasıl davrandığı. öğrenci bunu koz olarak kullanıyor olabilir.
Hoş bir olay değil ancak mahkemenin ve uzman kişinin vereceği kararı bekleyin derim...
Adalete güveniyor musun?
Zihinsel engelli bir kıza rızası var ki ses etmemiş diyen adalete mi,
Yavrum demesinde sorun gormedim ama sarki atmasi cidden sacma. Bir kere bu iliski ogretmen-ogrenci iliskisi. Yavrum kisminda sıkinti var diyen varsa da kadin ogretmenler erkek ogrencilere cok diyor ayni olmayabilir tabii ki
olay sadece yavrum kelimesi değil ki ne demek kız öğrencine böyle anlamlı şarkılar atmak bu tarz konuşmak... iğrendim
Din kulturu ogretmenim mesaj atardi erkeklerin abdest almasi gereken durumlari say diye sasirmadim ozellikle kucuk cocuklar taciz ediliyor
Ebette saçmalık, bunun saçmalık olmadığını düşünmek için g*rizekalı olmak gerek
Hangimize öğretmenimiz gecenin o saatinde mesaj attı ki. Söyleyeceklerim bu kadar.
dershanedeki erkek hocalar bize güzelim, bebeğim, hayatım, tatlım falan diyorlardı onlarda farklı bir amaç olduğunu düşünmüyorum ama bu hocanınkini sapıklık olarak görüyorum 16 yaş kücük yqnii
Bu yine söylemiş. Bir de söylemeyip gözüyle taciz eden, diş bileyenler var..
Gerçekten ahlakını yitirmiş insanlar çok var böyle. Çok acı ve namus şeref yoksulu alçak varlıklar.
Taciz edilmişiz hep desenize. Hocalar hep yavrum, kizim gibi ifadeler kullanirdi kucukkem. ogretmen de olsan fikkat edeceksin iste kendine kizina ogluna dersin bunlari ancak.
Adam kizlarsorupduruyora gelmiş bakmış ergenlerin her sorusu " hocama aşığım napa bilirim, bana nasıl mesaj atmasını sağlayabilirim, yatağa nasıl atabilirim" sorularından sonra içini dökmesi normal. Yürü hoca arkandayiz hfjfjh
Hadi onlar ergen, ya bu yaştaki bir yetişkinin yapması bence sapıklık.
Gitsin erkek arkadaşlarına desin canım cicimi olsun samimi bir Adam
Pislik insan meslegi egitimi ne olursa olsun insan degil
hiç samimi gelmedi savunması , bu savunmayı okuyan sokrates mezarında amuda kalkarak hıçkırıklara boğuldu...
Not:meslekten men edin böyle sapıkları
Savunması çok saçma… yaşlı başlı adam bir de öğretmen olacak… iğrendim gerçekten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?