Her şey paraya döndü toprak , su ve hava kirlenmiş kimin umrunda
Dünyanın tarım merkezi olmamız gerekirken, çöp işleme merkezi olduk
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Doğaya insana yatırım yapan ülkeler parayı çöplerini satarak kullanıyor. Bi de şey var mesela limit sonsuz parası da olsa bizim baştakilerin başka yok mu derler? 🤭
Böyle haberleri okuduğumda ilk önce ben de manyak mı bunlar acaba diye düşünüyordum.
2 sene önce sürdürülebilirlik temalı bir konferansa katılmıştım, diğer ülkelerden alınan çöpler bildiğimiz çöpler gibi değil. Ayrıştırılmış ve bir sonraki aşaması tekrardan kullanılabilecek durumda olan çöpler ithal ettiğimiz paranın çok daha fazlasını alabileceğimiz çöpler oluyor.
Greenpeace çevreyi düşünüyor Kaz Dağlarında baya çaba gösterdiler tamam ama konu Türkiye olunca olayı olabildiğince politikleştirmeye çalışıyor. Marmaris yangınlarında, Erzurum depreminde, Düzce'de yaşanan selde sahada çalışmış birisi olarak hızlı bir tepki verdiklerini görmedim.
Yani evet yangınlar konusunda hak veriyorum size ama ne bileyim Avrupa neden kendi girmiyor bu işe de diğer ülkelere yolluyor ve biz birinci sırada yer alıyoruz, ülkemizin toprakları çok zengin tarım arazileri ne ekseniz yetişiyor birde işin ikinci boyutu da bu çöpleri alan ülkeler üçüncü sınıf ülkeler olarak görülüyor buda beni en çok üzen bir durum...
Greenpeace politik amaçları olan bir örgüt "çevrecilik" ise işin pr'i. Dünyada plastik atıkların %60'ı ya yakılıyor ya gömülüyor ya da illegal olarak okyanuslara boşaltılıyor Avrupa'da hükümetler geri dönüşüm masaliyla halkını kandırıyor ayrıştırılan plastiğin büyük çoğunluğu geri dönüşüme gitmiyor. Greenpeace madem çevrecilikten yaşam hurda plastiği geri dönüştüren Türkiye'yi değil plastikleri illegal olarak okyanuslara boşaltan Avrupalı hükümetleri eleştirmeli. Ayrıca hurda plastiği çöp olarak ifade etmeleri bile ne kadar yanlı olduklarını gösteriyor.
Normalde geri dönüşüm yapmayı becerebiliyor olsak bu bi endüstri, burdan kaynak oluşturulabilir fakat bunlar şu an devleti şeyapma peşinde oldukları için ortaya çıkan sonuç bu oluyor maalesef
Türkiye’yi mahvetmek istiyorlar işte. Açıkçası Erdoğan da illumınatinin planıdır ister gülün ister inanın ister inanmayın. Türkiyeyi bitirmek istiyorlar
Çok doğru 🇹🇷👍
Teşekkür ederim beyefendi 🙏💜 benim deli olduğumu düşünenler olur zannetmiştim
👸🌼
😊😊
Cevap
6Cevap
Türkiye aslında coğrafi olarak o kadar güzel bir yerdeki ama ülke mahvoldu.
Maalesef ya...
Bu alan büyük bir endüstri, bununla geçinen ülkeler var diyebilirim. İyi bir şey yani.
Evet bu işte birinci sıradayız ama kirlenende toprak, su ve havamız var, bunu da düşünmek zorundayız her şeye para olarak bakmak bir noktadan sonra sıkıntı...
Resimlerde grafik mevcut maalesef...
Çöp değil o plastik hurdası yani üretim için hammadde haber de tamamen manipülatif.
Greenpeace tamamen politik bir grup "çevrecilik" ise işin pr çalışması şayet gerçekten çevreci olsalardı Türkiye'nin geri dönüşüm madde ithalatını destekleri çünkü Türkiye geri dönüşüm yaparak hem çevreye hem ekonomiye katkı sağlıyor. Ayrıca çin hurda plastik alımını durdurduğu için Türkiye hurda plastik ithalatında dünyanın bir numarası oldu bu yüzden fiyatları biz belirliyoruz çok ucuza hammadde alıp ürettiğimiz ürünleri ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz.
Ulan yeter be bu kadar da olmaz diyor insan. Haberi öğrenir öğrenmez direk ithalatı yasaklamak lazim
Para için herşeyi yaoar bunlar türk insanının gram değeri yok ama cahil halk hala gidip iy versin
Güzelliği bozanlar utansın
Umarım gelecekte nitelikli yöneticiler gelir.
Umarım tek dileğimiz bu...
geri dönüştürürsen çöp değil katkı oluyor ondan
Ama kirlenen toprak, su ve havayı ne yapacağız? Elbet ülkemize kazançtan çok zararı da dokunuyor bunun...
sana öyle geliyor algıların yanlış çalışıyor
sende kirleniyorsun sende zararlısın o zaman senide yok etmek mi lazım kirlenen temizlenir beyin kirlenmesin yeterki o zor temizlenir
Ona bakarsanız milletçe de bu toprakları kirletmiyor muyuz? Toplumun %80 lik kısmı yediğini içtiğini arabadan şuursuzca doğaya, çevreye atanlar değil mi? Piknik yapmaya gidip te doğayı şuursuzca kirletenler yine bu beyinler değil mi? O zaman kirlenen temizlenir diyelim kirletmeye devam edelim bu işin sonu nereye gidecek hep beraber yaşayıp görelim ne dersiniz?
o konuda duyarlı olmak lazım haklısın çevreyi temiz tutmak önemli
Kesinlikle bununda en kesin çözümü eğitim diyeceğim ama maalesef o potansiyelde verilmiyor okullarda bu çok net bir şey...
eğitimle alakası yok, beyinlerin değişmesi lazım insanların kafalarının değişmesi lazım okullarda bütün eğitim veriliyor ama çocuk dışarı çıkıyor babası sigara izmaritini atıyor yere anne çöpü atıyor sokağa çevresinde ne görüyorsa onu yapıyor eğitim ile değil saygı ile olur saygılı olmayı öğrenmek zorundayız eğitim eşşekliği bitirmez
Yeni Türkiye işte.
Uçuyoruz arkadaşlar
Kafa olarak evet zira bu ekonomide çoğu insan kapısının önüne zor çıkıyor jsjsjsjs başka ülkeye uçmaları zor
@cocogirlll
akp ve rte bir projedir, başta abd ve israil olmak üzere, emperyalistlerin projesidir.
Ohh sonunda bilen birisi daha
Teşekkür ederim aramızda bilgili birileri varmış.
@cocogirlll
Aslında eşek olmayan herkesin bunu biliyor olması gerek ama maalesef eşekten beter olan insanlarımız var..
çünkü göz göre göre yapıldı her şey, taa rte belediye başkanıyken cia ajanları gelip onla görüşmeye başlamışlardı.
O kısa bir süre hapiste kaldığında abd büyükelçisi ve cia yetkilileri orada ziyaret etmişlerdi.
Kendiside defalarca kez itiraf etmişti bop eşbaşkanı olduğunu.
Bop İsrailin planladığı, abd nin uyguladığı bir projedir
@cocogirlll
İstersen diğer taraftan yazıp, burada ise ben senin iletilerini sende benim iletilerimi silip temizliyebiliriz
Tamam olur 🙂🙂
Benim yorumları silebilirsiniz isterseniz
@cocogirlll
tamam
@cocogirlll
Sende benimkileri sil
@cocogirlll
Sen neden silmedin?
Nasıl siliniyor bilmiyorum kiiii
Sen silebiliyorsun görüş sahibi olduğun için
@cocogirlll
Hımm anladım.