Merhaba bu gün sokaktaki komşularımızla sokakta toplu bir şekilde iftarımızı yaptık. Herkes bi yemek yaptı. Kimi pilav kimisi tavuğunu kesti pişirdi kimi cacık vs işte bize de salata kaldı. Yaklaşık 35-40 kişiyiz başlıyorum!!! 2kg domates 54tl 2 top marul 30tl 1.5kg salatalık 24tl 1kg havuç 10tl Yağ ekşi baharat vs saymıyorum!
Herkese 2ser kaşık düşen salata için 120tlm gitti!
Salata lüks oldu evet, ama bu dert değil. Neden bilir misiniz? Bakın alttaki yorumlara, salatayı ucuza getirmenin enteresan yollarından bahsediyorlar. Yani benim anlamadığım nedir bilir misiniz, acaba bu insanlar bu şekilde olaylara bakmak için neden kendi benliklerini hiçe sayıyorlar? Kimse bana bu yorumlarda bulunan insanların salih birer zihne ve sağlıklı düşünme yetisine sahip olduğuna ikna edemez, ikna olamam, kimsenin de olmaması gerek.
Allah kabul etsin, toplu iftardan ötürü sizi gerçekten tebrik ederim, bu tip geleneklerin hep devam etmesi dileğiyle. Allah razı olsun sizden.
Evet lüks oldu, ben geçen gün manava gittim taşıyamam diye her şeyden az az aldım, patlıcan, salatalık, domates vs. O tarz şeyler. 90 lira tuttu. Bir kilo bile değildi aldığım soğan, patlıcan, domates. Saçma sapan fiyatlar var her yerde. Allah dar geliri olanların yardımcısı olsun. Ülkede insanca beslenmek bile zor hale geldi.
Sadece marul ve havuçla yaparsan lüks değil. Marul ve kıvırcıkta pahalı ama en azından daha uyguna gelir. Çocuklupumda ineğe verdikleri yemediğim otları şimdi marketten parayla alamıyorum