https://www.ensonhaber.com/ic-haber/kim-milyoner-olmak-isterde-turkiyenin-baskenti-sorusu-yarismaciyi-zorladi

Anayasalar falan işin içine girince emin olmak istedi bence üstelik muhtemelen fen lisesi mezunu sayısal oldukları için tarih dersleri genelde bos geçer boştaki bir sayısal hocası derse girer ben normal karşıladım kpss çalışmamış olsam bende bi düşünürdüm
Direk Türkiye'nin başkenti neresi diye sorsalardı, yarışmacı hiç düşünmedsn Ankara diyecekti..
Fakat soruya fiil tarih fiil anayasa eklenince yarışmacanın kafası karıştı çelişkiye düştü cevabını bildiği bir soruda..
Aynı fikirdeyim yarışmacının tarih bilgisinde sorun var hatta sadece 1924 anayasasındaki başkent neresi diye soruldaydı oradakilerden de bilen çok az olabilirdi.
Ufacık çocuğa sorsan bilir bunu tıp öğrencisi olacak birde sonra burada kalkıp Türkiye bir doktoru kaybetti Almanya kurye kazandı diyorlar çoğu normal çünkü başkentini bilmeyen insan Türkiye'de de kurye olur
Şöyle ki bu gibi ağır eğitim gören insanlar (Tıp) meslekleriyke ilgili şeylerle meşgul olduğu için bu gibi şeyler zamanla siliniyor.
Ayrıca Doktor olucak coğrafya öğretmeni değil
Yaşadığın ülkenin başkentini bilmek için coğrafya öğretmeni olmasın gerekmiyor!
@hayatkaradag Napalim şimdi ölelim mi ayrıca önce iğneyi kendimize batiralim kim bilir sizin de bilmediğiniz nice şeyler var
Cevap
9Cevap
Heyecandan kafasi karismistir.
Falan artistin giydiği külot ne renk diye sorsalar yüzde yüz doğru cevap verilir işte geldiğimiz kültür bu.
Soruya "Anayasadaki..." diye girdikleri için kafası karışmıştır. Yoksa Türkiye'nin başkentini bilmiyor olduğunu sanmıyorum.
Türkiyedeki eğitim sisteminin akıl köreltiğinin bir ispatı daha yakında diplomam var demeye insanlar utanacak 🤣
Bir de çıkıp vatan millet diyor bunlar ya.. önce bir başkenti öğrensin cahiller..
Hayır kardeşim cahillikten. Tcnin baskentinide bil bir zahmet.
Anayasa'da ki denildiği için kafası karışmıştır bence
seyircilerin oy dağılımları ülkem insanının halinin bir özeti.
Olabilir, bilemeyebilir. Dünyanın sonu mu geldi sanki.
Yahu heyecan yapmıştır aklından gitmiştir. Ne yapalım şimdi bilemedi diye kazığa mı oturtalım, öğrenmiş oldu bir dhaa da unutmaz.
Azi nesin haklıymış halkın yüzde 69 i cidden cahill
60 ti o 69 u nerden uydurdum😂😂😂
@Olgunadam23 yanlış yazdimmm
Tehlikeli rakamlar bunlar dikkat et 😂😂
Sorsan üniversite bitirdim der.
Direk Ankara derdim ama kesin bildiğimden değil
Şaka gibiydi bi de tıp fakültesi son sınıftaymış.
Insanlar bu kadar bilgisiz mi
umarım heyecandandır..
ne diyelim :)
Kolay değil o atmosfer heyecandan olabilir
Heyecandan
heycandan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?