zira yukarıda yazdığım bir çok sebepten dolayı bu bir zorunluluk haline gelmiş durumda.
Sizce genel af çıkar mı?
zira yukarıda yazdığım bir çok sebepten dolayı bu bir zorunluluk haline gelmiş durumda.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer yine suçlu güzellemesi yapan potansiyel suçlu biri daha. Bu ülkenin daha fazla hapishaneye hatta idama ihtiyacı var milyon tane suç kaydı olan insanların sokakta gezmesine ihtiyacı yok.
Öncelikle suç kaydı farklı sicil kaydı farklı şeyler. Amacınız toplumsal refah değilse istediğiniz kadar hapishane açın bu çözüm olmayacaktır amaç ıslah ve rehabilitasyon olmalı. Unutmayın her insan potansiyel suçludur ve potansiyel mahkumdur yaptığınız veya yapmadığınız şeyler sebebiyle yarın öbür gün içeri girmeyeceğinizin bir garantisi yok. Ayrıca masumların olduğu kadar mahkumlarında hakları var o zaman mahkemeleri kapatın hakimleri savcıları kaldırın polis kafasına göre insanları cezalandırsın bu mantığa göre ! Biraz etraflıca düşünmek lazım meseleye iki taraflı bakmak lazım. Biraz merhamet lazım
Para cezasi iyi ama hırsıza para cezası verse hırsız yine hırsızlıkla parayı öder 😅😅
Güzel düşünüyorsunuz ama herkese değil bilerek insanları yaralayanlara veua katillere tecavüzcülere dolandırıcılara vs yani hapiste olmak zorunda mesala dediğinize bende katılıyorum herkes suçlu değildir hatta her suçluda hapiste değildir iste ilahi adalet yaşasın cehennem zalimler için
O şekilde değil tabii ki genel aftan sonra suç işleyenin cezası ağırlaşacak mevcut düzenleme bu şekilde. Covid 19 izinleri sebebiyle onbinlerce mahkum salındı hemen hemen hiçbiri suç işlemedi tekrar demek ki ise yarıyormuş. Ayrıca cezalandırmanın caydırıcılığın bin türlü yolu var Türkiye'de maalesef sistem herkesi hapse atmak üzerine kurulu. AB ülkeleri içerisinde Türkiye kadar uzun cezalar yok.
Cevap
5Cevap
Ceza evi yapsınlar yine de çıkmasınlar. Suç işleyen çekmeli cezasını.
Cezalandırmanın yaptırımın bir çok yolu var illa hapishane değil. Ayrıca müebbet suçun bile cezası ömür boyu değil.
Böyle abidik gubidik suçluları salsalar yeterli olur. Dolandırıcı ve cinayetten yatan vb. içerde kalsa, kapkaççılar filan onlar da içerde kalsa yeterli.
Başka insanlara zarar veren mahkumlar çıkmasın.
Aynen
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bile ömür boyu değil belli bir süresi var ve illa ki mahkumlar tahliye oluyor amac bedel ödetmek mi ıslah etmek mi ya da ikisi mi? Ben ikisinin olmasını tercih ederim ama bu farklı bir formülle de sağlanabilir. Türkiye'deki cezalar hiçbir Avrupa ülkesinde yok sistem hapise atmak üzerine kurulu ve ceza süreleri çok uzun. Allah kimsenin başına vermesin
Önce burası bir Avrupa ülkesi değil, ona göre konuşalım... Ne kültürümüz uyar ne de ekonomik durumumuz... Suç ve ceza ülkelerin bütün olarak yapıları ile dengelenir.. Örneğin fakir bir ülkede hırsızlığın cezası azdır... Sosyal ve zengin bir ülkede çok fazladır.
Adı üzerinde ceza, ıslah etmek değildir.. Öyle olsa idi eş suçlar için farklı mahkumiyet süreleri olurdu... Biri 3 yılda ıslah olurken, diğer 20 yılda ıslah olabilir. Af bir ülkede suça teşvik anlamına gelir... İnsanlar daha çok suç işlerler... Bu dünyanın her yerinde böyle olmuştur. Affın kendisi bile yukarıda belirttiğim şekilde ülkenin ekonomik ve siyasi yapısı ile ilgilidir.. Sosyal ve eğitimi gelişmiş bir ülkede asla af kavramı olmaz. Affın anlamı devletin, mahkumlarını "kontrol altında tutamıyorum, çaresizim" ifadesinden başka bir anlam içermez.. Dolayısı ile yanlış bir uygulamadır.
Yazdıklarınızda haklısınız ceza hukukunda amaç "bedel ödetmektir" fakat infaza çevrilince infazın amacı "ıslah etmektir" belirttiğiniz gibi gelişmiş ülkelerde ve normal şartlar altında af olağandışı bir durumdur fakat konunun başında yazdığım gibi su an olağanüstü şartlar oluşmuş durumda ayrıca AB ülkeleri ile farklarımızdan bahsetmişsiniz doğru bakın ben kültürel sosyal farklardan bahsetmiyorum Türkiye'nin altına imza atmış olduğu taahhütler var mesela AİHM'e başvuru hakkı var ayrıca AB ülkelerinde Türkiye'nin en fazla eleştirildiği konu tutukluluk süreleri yaptırımlar illa hapis değildir elektronik kelepçe uygulanabilir haftasonu cezası veya denetimli serbestlik yayginlastiirilabilir bu şartlar sağlanmadığı takdirde zaten yaptırımı hapishane ancak Türkiye'de sistem çok yanlış
Bu hükumetin vereceği karar... Zaten bu soruyu sormanızı, siz değil, hükumet istedi... Nasıl mı? Birkaç gün önce Adalet Bakanlığından bir yetkili ülkedeki mahkumların %52 sinin hatalı yargılandığını ve neden olarak ta fetöcü hakim ve savcıları işaret etti. Bunun ne kadar gerçekçi olduğunu bilmiyoruz... Ancak bildiğimiz bir gerçek var.. Hükumet seçim öncesi ortaya yemi attı... Gerisini sosyal medya kampanyalarına bıraktı.. Böylece aftan zarar görecek insanların günahını SİZE yüklemiş olacaklar.. Birçok cinayet ve farklı olaylar olacak af sonrası... Sonuç olarak, seçimler yaklaşırken af çıkacak ve günahları da sizin olacak :D Ama kime çıkar kime çıkmaz bilemem.
Öncelikle siyasi tutuklular serbest bırakılmalı
PKK lılar mı?
Hangi siyasi tutuklular ona cevap ver.
:D peki :D
Koşulsuz şartsız bütün tutuklulara fırsat verilmeli gerekirse denetimli serbestlik veya haftasonu cezaevi şartı uygulanabilir. Niyet temiz toplumsal barış ve refah. Cezaevleri çözüm değildir dünya bu sistemden vazgeçiyor.
O zaman bekle ben birkaç adam öldüreyim.. Sonra af çıksın... Mesela ailenden birine zarar versem affımı ister misin?
@BeniBöʎleBil ben bunu kastetmiyorum tabii ki muhakkak bir formül bulunur.
Yukarıda yazdığım gibi.. Affın anlamı, o devletin çaresizliğidir.. Tek bir konuyu eksik bırakmışım.. Yanlış yargı kararı... Yani o devletin suç olmayan ögeleri suç olarak kabul etmesi.. Yani bu üyenin bahsettiği siyasi mahkumiyet.. Hassas bir konudur... Göreceli kavramdır... Her insan göre doğru ve ya yanlış olduğu tartışılır..
@BeniBöʎleBil fikirlerinize çoğunlukla katılıyorum sadece mahkum affı degil vergi affı, öğrenci affıda olağan bir durum değildir ve olması temenni edilmez ancak bu durum çok yönlü bir konu "devletin çaresizliği" dışında da yorumlanabilir diye düşünüyorum.
Herkes farklı yargılayabilir ancak bana göre içinde af geçen her konu devletin çaresizliği, basiretsizliği ve bozuk organizasyon yapısının bir sonucudur.
Herkese sanş mı verilir öyle
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?