Çok normal bir durum ve birçok ülke ile aynı coğrafyada yaşıyoruz. Karadenize kıyısı olan tek ülke de biz değiliz. Malum 2 ülke savaş halinde ve ucu bize bir şekilde dokunuyor. Özellikle deniz sularında çok dikkatli olunması lazım. Ukraynanın döşediği mayınlardan akıntı ile daha fazlası gelebilir. Umarım erken önlem alınır ve hiçbir kazaya maruz kalmayız.
ukraynadan en son radyasyon gelmişti şimdi de mayın mı geliyor bu adamlar komple bela deniz altından duvar örmek lazım bu lavuklardan uzak kalmak için.
Mayın mı değil mi belirtilmemiş ondan bilemedim. Rusya ukrayna savaşı tüm dünyayı vurdu bu arada, savaş sadece ukrayna ve rusya arasında değil rusya ve tüm nato ülkeleri arasında. Dolayısıyla çatışmaya katılmasak da ekonomik açıdan çok etkileniyoruz. Rusya ile bol alışverişimiz var ne de olsa.
Bırakılmadı zamanında uyarılar yapıldı mayınların bırakıldığı denizde akıntı türkiyeden geçiyor ve mayınlar akıntıyla türkiyeye gelebilir demişlerdi kimse takmadı ve sonunda geldi.
Vapur seferlerini iptal ettiler bunun için Allah'tan kısa süreliğine iptal oldu. Tam da vapura ihtiyacım olduğun an da. Bakalım açıklamaları ne olacak.
Karadenizin akıntısı sebebiyle ukrayna kıyılarındaki mayınlar akıntıya kapılıp geliyor. Yapacak bir şey yok. Önlemini alacaklar bir şekilde. Ukrayna mayınları bu arada onlar. Ruslara karşı döşenmişti.
Bunun maksatlı yapıldığını düşünüyorum. Biz bulaşalımda nasıl bulaştırırlarsa bulaştırsınlar. Şu memleketin bulunduğu kara parçasını başka yere taşıyacak bir teknoloji olsa sanıyorum bir senede dünya kadar bilim adamı çıkar…