https://t24.com.tr/haber/akp-li-belediye-baskani-gultak-15-16-yil-once-buzdolabi-bile-alamiyordunuz,1021305
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

arakadaşlar yaşım 44.
44 yıl içerisinde içerisinde geldiğim coğrafyanın da etkisiyle çocukluğumdan itibaren siyaseti takip etmek zorunda kaldım (bu konuyu ileride bir "bence" ye saklıyorum). Bir çok iktidar gördüm; ama ben bu iktidar kadar manipülatif, bu iktidarı destekleyenler kadar aymazını hiç görmedim. İktidar özellikle 25 yaşının altındaki kesimde böyle bir algı oluşturmaya çalışıyor ama düpedüz yalan söylüyor. Bakın anlatayım size;
ben doğuanadoluda bir işçi çocuğu olarak dünyaya geldim. 5 yaşındayken evimizde siyah-beyaz televizyon, 11 yaşındayken de renkli televizyon oldu. Buzdolabımız ve fırınımız ise en kalitelisinden Alman malı AEG'ydi. İnsanlar istedikleri bir şey için kredi falan da çekmezdi; onu da söyleyeyim. Evet ulaşım sıkıntısı vardı; mesela donmamış portakal, mandalina yememiz neredeyse imkansızdı. Yolda bize gelene kadar donardı. Mesela günlük gazete okuyamazdık, gazeteler bir gün sonra gelirdi, bunlar AKP iktidarı zamamnında oldu. Ben eleştiriken hakkını da veririm ama AKP'nin bu karaladığı dönemde inanın çok ama çok mutluyduk. Babam ilk kredisini AKP iktidarı döneminde çekti. Çektiğinde 53 yaşındaydı. 53 yaşına kadar kendi arsası üzerine ev bile yapan adama artık geçinemediği için kredi çekmişti, düşünün. ilk kez o zaman anladım aslında boynumuza kement atıldığını. Bu algılara kanmayın arkadaşlar, samimi siyaseti çok özlüyorum ben. İnsanlar o zamanlarda vaad ederken yalan söylerdi ama kendinden önceki dönemi karalamak adına böylesine basit yalana başvurulduğunu hiç görmemiştim. Gençler gerçekten bilmez, Erbakan, Ecevit, Özal, Demirel, İnönü; bunların hiç birisi birbirine böylesine bel altı vurmuyordu.
yaptıkları şey bu işte aptal ortam çocukları lan bu ülke 2010 a kadar gelişiyordu ama sizin yüzünüzden değil işin başında ehil insanlar olduğu için ne zaman yolsuzluklar ortaya çıktı adamları çıkardılar diye işte alıp kendi adamlarınızı yerleştirdiniz o zaman gerilemeye başladı. mal aptal oru. çocukları bir araba olmuş 500 bin lira sıfır ha birde lüks araç değil normal bir şey. öğretmen maaşı ne kadar 10 k en baba alan 50 ay yemeden içmeden çalışmak mı gerek siz daha fazla yiyin devleti daha fazla soyun diye elbet sizde gideceksiniz ama umarım gelen eski defterleri kapatmaz da hesabını sorar bakalım o zaman nasıl vereceksiniz cevabı o zaman da diyecek misiniz 15 sene önce alamıyordunuz diye.
Bu adamı ilk fırsatta görevden alırlar. Bu ileri zeka AKP öncesi hukumetlerin zamanını gömmeye çalışırken yanlis hesap yapıp AKP dönemini gömmüş 🤣🤣🤣
Hani 99-2000 falan dese tamam ekonomik kriz zamanları kimse bisey diyemezdi dolar falan bi anda neredeyse ikiye katlanmisti (gerçi geçen yılda aynisi oldu ama artık ekonomi dünya lideri olduğundan önemli değil artık🤣🤣) ortalık ayaklandı sonrasında derviş geldi onun politikaları sayesinde ekonomi düze cikabildi sonra başkası gelip onun kaymağını yiyip herseyi kendi yapmış gibi konuştu falan ama
Iste bu belediye başkanı sıralamayı kaçırmış 🤣🤣🤣
Daha kolay alıyorduk
Cevap
16Cevap
O soyletnı yanlış 15 yl once değılde 30 yıl öncesinden cok daha ılerdeyız dunyanın yarısını gezdim bu kdar israf şatafat luks hastalığı hıc bır ulkede görmedim cok harcıyoruz lukse şatafata eskıden bu kdar gider yoktu bir eve kac fatura geliyor tv yı bile parayla izler okduk
Çocukluğumdan beri hiç araçsız kalmadım. Hatta arabanın yanında, motorum bile vardı. 3 senedir, ne aracım kaldı, ne motorum kaldı. Malboradan başka sigara içmiyordum. Şimdi sarma içiyorum. Anamı si*ktiler. Daha ne anlatıyorlar utanmadan.
Arrik dünyada seri üretim diye bir sey var. Her türlü mal ürün ve teknolojik cihaz. Seri üretim sayesinde cok daha hızlı bol ve ucuz üretilebiliyor. Ama bu hain itler bunu bile kendileri yaptılar diye cahil halka yutturuyorlar.
Allahın sığırı 52 sene önce buzdolabımızda vardı çamaşır makinemi, zde... Haaaaa seni, n gibi sığırlar alamadı ise bir diyeceğim yok..46 Yıldırda araba sahibiyim ahmak yalaka..
Bu adam acaba bizim ülkemizde mi yaşamış çok merak ediyorum? bunlarda belkide yoktu sanıyorum herkeste yok sanıyordu, buna diyecek hiçbir bulamıyorum ne diyeyim.
Şimdi de en basitinden bir paket bisküvi alamıyoruz. Markete girmeye, fiyatlara bakmaya korkar olduk. Her gün, her şeye zam geliyor mübarek.
Bilerek böyle söylüyor. Galeyana gelelim küfür edelim hakaret edelim bize dava açsınlar diye. 15 sene önce bir emekli ikramiyesi ile daire alabilme imkanın vardı şimdi ne alabiliyorsun 2 tane tofaş mı? Az kaldı seçimde verecez cevabını.
Geriye yönelik kıyaslarla bizleri kandirabileceklerini sanan insancıklar. Ne yapıyoruz? Gülüyoruz. Kis kis kis.
evet alamıyorduk ama şimdi alıyoruz ama içi dolmuyor eskiden zar zor alırdık ama o alınan dolabın içi tıka basa dolu idi şimdi ise tamtakır boş
Köyde yasitruz herşeyimız vardı resmen bu kadar sacmalanmaz
1991 de bizde renkli televizyon otomatik çamaşır makinesi buzdolabı vardı babam köyde iken eve kasa kasa kola gazoz alıyordu
Size ne milletin alip veremediginden.. siz ilk once kendi gorevlerinizi yapiniz.
haklısınız şu an buzdolabı var paramız yok yine alamıyoruz
Tabi ki doğru. Ben sebzeleri "hohlayarak" soğuk tutuyordum 15 yıl önce.
Aynen biz toprağın altına gömerdik yiyecek içecekleri ateş de yoktu çiğ et yerdik
Bu mevkilere gelmek için tek kural var oda ıqsu 90 altı olmak falan mı?
Faizler %7500 dü nasıl alacaktın anca nakit parası olan alır şimdi reis düşürdü faizleri çek diyorsun kredi kartından oh ne ala 10 n umara ülke bide pahalılık diye söylenenler oluyor onları değnekle kovalayacaksın
en azında 1 dolar 1 tl ydi de mi bunu da unutma şimdi allahın ekmeği 4 tl olmuş sen ne diyorsun. bırak tr deki öğretmen senede 1 kere kendi ülkesinde seyahate çıkmayı lan adam eli biraz bol şekilde evine bir şey alsa para ucu ucuna yetiyor sen birde tatil parası biriktir nah işte.
Almistik biz hala kullaniyoruz acaba neden kullanıyoruz?🤣
neden diye sormanızı beklerdim
Mağarada saklıyorduk o zamanlar
Şimdi alamıyoz amca yanlışın var
Amca biz nasıl aldık o zaman
Yine bir buzdolabı konusu açılmış
olur mu arkadaşım cidden alamıyorduk ama aldığımızda da içi tıka basa dolu oluyordu şimdi evet alıyoruz ama bu seferde içini dolduramıyoruz
Allahım neden böyle bir başkanım var yarabbiii😫
Taştan geçiyorlar milletle
Şimdi buzdolabı alıyoruz dolduramıyoruz
He alamiyorduk hatta mağarada yasiyorduk te allam.
Hangi ülkeden gelmiş bu saf
Dorudur
Yanlış
bi s. ktir git yaaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?