Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Konya ovamiz var vs vs bir sürü alanımız var aslında Türkiye de yapabiliriz. Fakat sömürgecilik yarısında bayağı geride kaldığımız için bence doğru bir karar. Ne kadar muhalif birisi olsam bile bunu desteklememiz lazım. Türkiye'nin toprağı hoyratça kullanıldı. Nadaslar yer altı sularının aşırı kullanımı derken ülkemiz tarım ülkesi olmaktan çıkarıldı. Eğer bunun yanında bir de Kızılırmak 'ı Konya ovasına indirirlerse Turkiye ekonomik olarak çok refaha girecektir. Fakat bunu yapacak kapasite şu an ki yönetimde göremiyorum.
Endüstriyel tarım topraga da, hayvanlara da, cevreye de ciddi zararlar veriyor. Bu şekilde olacaksa hiç bir yerde tarım yapilmamali.
Türkiye'de toprak kalmamış gibi bir de başka kıtalara açılıyoruz.
Millet de sanacak ki, kendi yopraklarımızı son milimine kadar tarımda kullandık ve üretim için yerimiz kalmadığı için başka ülkelere açılıyoruz.
Oysa ki çiftçiler kan ağlıyor. Araziler boş. Afrikaya yapacakları yatırımı kendi ülkelerine yapsalar da çiftçimiz heder olmasa!
Bizim ülkemizde tarımı bitirme sebepleri buymuş demek. Peki sayın bakan :)
Cevap
21Cevap
Afrika topraklarını bize kullandırmaz diyelim ki ekip biçtik izin verdiler Türkiye bu işten kazançlı çıkar bereketli topraklarımız eskisi kadar bereketli değil atılan zirai ilaçlar toprağın verimini düşürdü gübre atılmadığı sürece toprak dan 4 ton yerine 1 ton ürün alınır ama afrika topraklarına gübre atmadan bol miktarda ürün alınabilir
Adamlar haklı abi eski bakan kepek ekin dedi ekmedik zararlı çıktık bizim çiftçimiz tarımdan anlamıyor cahil onun için yeni bakan da Afrika'ya yöneldi haliyle herhalde oraya da buğday posası pancar küspesi falan ekecekler bakir topraklardan verim fışkırır 😂
Bak sabah sabah buna baya güldüm. Buğday ithalati yapan pancara kota koyan biz Afrikaya mi el atiyoruz komedi hakikaten kendi tarlalarimizi ektik bictik kaldi Afrika
Tanrım kimseyi tarım bakanının düştüğü duruma düşürmesin. Bi an adamın yerinde kendimi hissettim böyle bi açıklama yaparken bi gülme geldi. Ne yediriyorlar içiriyorlar bunlara acaba her psikoloji kaldıramaz böylesini😅
Bu yeni bir haber değil aslında ve başka ülkelerin de bu şekilde projeleri var.
Ama bizim gibi tarım ülkesi olup, toprağını ve çiftçisini koruyamayan bir ülke için bu açıkçası utanç verici bir şey!
Ülkemizde de oldukça fazla tarıma elverişli araziler var. Destek verilecekse önce buraya verilmeli. Burdaki çiftçiyi bitirip, Afrikada tarım yapmak ne kadar saçma.
Türkiyeyi bilerek sömürdüler... ülkeyi yönetenler bile zaten kendi ülkesine düşman niye destek versin buraya
Kendi ülkende tarımın içine sistemli bi şekilde et sonra Afrikalı tarim yapmaya git pirince giderken evdeki bulgurdan olmak nasıl olur örnek mi vermeye çalışıyorlar anlamadım ki
şu anda ülkemizde marmara bölgesi büyüklüğünde ekilmemiş tarım arazisi var. Sadece Trakya bölgesi kadarını ekip biçsek, Türkiye 60 milyar dolar ilave katma değer yaratır.
Ülke toprağı çoraklaşacak , yetmeyecek istihdam azalacak ama önemli değil. Afrikalı din kardeşlerimiz sağolsun
Koyunları aldatmanın yolu iste bu.. Neden Afrika ülkeleri tarım yapmıyor acaba.. Ama bizim koyunlar simdi ne lesip durur.
tıkır tıkır kuru pirinç suyun içinde, kavun karpuz toprağın sıcak hava neminde oluyor Allah'ın hikmeti. bostan gülistan olsun inşaallah.
Bizim toprağımızın, bizim çiftçimizin, bizim milletimizin suçu neydi de bu halde geldi diye düşünmeden edemedim.
Afrika'ya mı kaçacaklar acaba.
Küfredecem sabah sabah. Yine boş beleş yalanlar. Bunlar önce kendi ülkelerini ekip bicsinler adam gibi
oradada çiftçiyi esir edecekler. biri uyarsın afrikayı.
Türkiye tarımda bir numara zaten oraları da bir numara yaparız biz.
Kendi ülkemizde tarımı kuruttuk sıra afrikaya mi geldi !
Kendi tarım alanlarımızı mahvettiler şimdide afrikaya mi geldi sıra?
Yarın oraya koca koca binalar dikmeye gayret ederler
Türkiye de tarımın zirvesindeyiz ya tabi afrika eksik kaldi🙄
Ülkede toprak mı kalmadı meraktayım. Bizimkileri kim ekecek?
Türkiye bitti afrika kaldı 🙄
Kendi ülken bitti sıra oradamı
Su bile yok nasıl olacak
Türkiye varken neden afrika
Yemin ediyorum bizim gibi saçma ülke yok
çok mantıklı gelmedi bana..
Yapılsın
Yapmalıyız
Doğru burada toprak kalmadı a...
Afrika ne alaka 🙄
Cok guzel odapraklara turk eli demedi sart
Türkiyede yer bitti sankiMmkk
Hayır ablacığım.
ablan kurban olsun sana :)
@elprofessor La Casa De Papel'i severek izledim.
Ben de ilk üç sezonu izledim 🤲👏
Yanlış etiketledim. Kusura bakma ablacığım.
Güzel diziydi.
ülkemiz küçük
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?