
https://www.mynet.com/cenazede-saskina-ceviren-anlar-hakkimi-helal-etmiyorum-110106925258

borc kapatılıp gönlü alınmadıgı sürece namazı kılınmaz.
akrabaları adamı direkt ateşe yolluyorlar.
adam dibine kadar haklıdır . en dogru yerde en dogal tepkıyı vermıs . artık hesap onların arasında öte tarafta.
birde viyaklayan bir kadın vardı bela okuyordu falan , okuyacagına cık odeyın adamın borcunu kul hakkı ıle adamı obur tarafa gondermeseydınız , deli raporu almakla kurtulmuyor öteki tarafta.
Ya cenazede tırışkadan helal etse ne olacak etmese ne olacak. Kendimizi kandırıyoruz. Benim de etmediklerim var. Camiye olay çıkartmaya gitmedim tabii ki ama adam milleti dolandırsın sonra helal diyelim affolsun. Yok öyle bir dünya. Helallik almak istiyorsa ona göre yaşayacak.
Karşıma nasıl gelirseniz gelin merhametim ve bağışlamam sonsuzdur ancak kul ve yetim hakkı ile gelmeyin diyor Tanrı.. Birisi de öldüğünde meydanlarda bağıracam hakkım haram zıkkım olsun diye..
En azından içinden söyleseymiş cenaze günü ailesi acılıyken yapılmaz. Bir insan yaptığı iyiliği çektiği acıyı gizlerse onun mükafatını ya bu dünya da ya da diğer dünyada elbet alır. Ama sürekli dile götürülen hiçbirşeyin bir anlamı kalmaz.
Cevap
11Cevap
O aşamaya gelmeden helallik duruma düşmemek lazım. Adam haklı iyi yapmış, laf olsun diye dilinin ucuyla helal olsun demek zaten saçmalık...
Niye tepki gösteriyorlar ki adamın en doğal hakkı helal etmemesi. Ancak namazı da kılınır neden kılınmasın.
Cenaze namazından sonra soruluyor hakkinizi helal ediyor musunuz diye zaten... Allah'ın da affetmedigi tek şey kul hakkı diye biliyorum.
Şirk koşmakta var
Doğrudur büyük günahların başı zaten şirk koşmak ama gönülden tövbe edince affedilmez diye bir şey yok... kul hakkının iki kişi helallesmeden tövbesi affı yok
evet kul hakkında illaki kuldan helallik istemeli ama şirk koşan biri bu dünyada tövbe etmeden giderse ahirette Allah onun günahını affetmez
Evet maalesef ki öyle...
Namaz bizde farzı kifaye sanılır. Bu formatta bir namaz peygamberimiz kılmamıştır. Gömüleceği zaman dua alınırdı. Orada belki helallik vardı. Dinin aslı değildir bir gelenektir. İslam öncesinden gelen bir gelenektir.
Bence orada demesi uygun değil Allah biliyor zaten hakkını diğer taraftan alir
Ben hakkımı hiç kimseye helal etmem zaten çünkü niye edeyim?
Adam ölmesine rağmen her geçen gün borcu artıyor. Bunu iyice sindirin arkadaşlar. :D
bir kişinin helallik vermemesi ile namaz kılınmamazlık yapılmaz..
Bu adamın çoluğu çocuğu dahil herkesin hakkı var o parada. 11.500 dolar için ahiretini yakmaya değer mi? Toprağın altında 11.500 dolar kurtarsın bakalım şimdi onu kurtarabiliyor mu.
Yani illa camiye gidip hakkımı helal etmiyorum demek yerine içinden hakkını helal etmese daha iyiydi sevabını kaçırmış boş yere
Tartismali konu sonucu merak ettim buralar karisicak vaziyet alin
alsa ne olur almasa ne olur
Benimde gideceğim bir kaç namaz var 🤣🤣
Adam etmek zorunda degil yani
dünyalık haklarınızı diye sorar imam
Içinde kalmis ki söylemiş
Alacaklı adam haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?