https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/rusya-dost-olmayan-ulkeleri-tek-tek-ilan-etti-listede-turkiye-var-mi/438075/
Dost
Düşman
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Abd gibi * dostum olacağına, Rusya gibi düzgün düşmanım olsun.
Kurtuluş savaşında bize tek silah sağlayan ülkenin sscb oldugunu , abd ve batili emperyal devletlerin bize hangi zararlari verdiğini bilmeyen şuursuz yurdum insani yine şuursuzca kendine abd yi dost görmüş. Azıcık akıllı olsalar zaten bugün bu durumda olmaz, huzur ve refah ülkesi olurduk.
Ben Putin’i destekliyorum. Haklı gerekçeleri var. Amerika bizim için tehdit. Akdenize kıyısı olmadığı halde Yunanistan üzerinden Akdenize atlıyor. Karadenize kıyısı yok Karadenize dadanıyor. Putin Türkiye’nin menfaatlerine daha uygun gibi geliyor. Ama dış işleri uzmanı değilim tabi. Türkiye Nato’da kalsın, AB ile ilişkileri devam etsin. Rusya’yı da cepte tutsun. Denge siyaseti iyidir. Hiçbir devleti karşımıza almamalıyız. Sadece kendi menfaatlerimizi gözetmeliyiz. Karadeniz’de 3. Dünya Savaşı çıkmayacaksa, Akdeniz’de çıkacak. Burada da Rusya ve Abd kapışacak. Şunu merak ediyorum. Böyle bir savaş olursa Azerbaycan, Rusya’ya bağlı. Rusya’nın Nato benzeri bir birliği var. Orta Asya’daki Türkler ona bağlı. Türkiye’de Nato’da acaba karşı karşı gelinir mi? Yine demin Fatih Altaylı’ya İlber Hoca çıkmış değerlendirme yapıyordu. Çin Sibiryaya Orta Asya’ya kutup ülkelerine doğru yayılacakmış. Rusya ve Abd, Çin’e karşı ittifak yapabilir diyordu.
Rusya hepsinden daha mert ve ne yaparsa yüzüne karşı yapar arkandan yapmaz.. O yüzden vatanım ile dost olmasını isterim ama bu dinen mümkün olmayacak.. Hadis-i Şeriflerde belirtilen büyük savaş da sibirya çoğunluğundaki ittifak ile müslümanlar arasında olacak diye düşünüyorum..
Türkiye dost ülke; ama kendim Putin'e karşı aşırı düşman. Çalışmakta olduğum iş yerinde okuyup mezun olan 2 Rus öğrenci vardı. Onlara karşı dostluğum sürse de, Rusya geneline aşırı kızgınım. 2 Rus öğrenci tanıdığım ülkemizde iki farklı şehirde yaşıyor.
Cevap
49Cevap
Sanki 3. Dunya savasina dogru gidiyoruz gibi.
ABD karıştırıyor ortalığı
İnşallah kimsesiz yaşar tripleri yoktur putinin🤣🤣
Bi devlet orduya yatırım yaptıkça onu boşaltma ihtiyacı hisseder rusyanin durumu biraz bu bana kalırsa Amerika ve ingilterenin buna hazır olduğunu sanmıyorum O yüzden alttan ortalığı karıştırıp kaçıyor ve bundan kârlı çıkıyor eğer Rusya ya da Amerika politikalarına göre yanlış bi adim atmaz ve bu durumu uzatmazsa dünya savaşı çıkmaz şimdilik bunlar sadece yoklama
En azindan bence öyle sonucta bu işlerin içinde olan biri değilim
Rusya'yı seviyorum ben, Rus arkadaşlarım var çok samimi insanlar zaten Rusça öğrenmek istiyorum, Putin yüzünden Rusyadan soğumam.
En büyük silah paradır. Çin' den alsa tüm ürünlerini ruble olarak mı ödeyecek bedelini? Veya 1 ton buğdaya yarım ton benzin mi verecek karşılığında? Yakında 1 - 2 seneye kadar iç savaş çıkar Rusya da, Putin' i devirmek için.
Rusya ve putin'e karşı düşmanlığım yok linç yerim belki ama seviyorum ben onları.
açıkçası güç gösterisi için sivil insanların canına kıymak isteyen birini sevmek…bilmiyorum. bence normal bir kafa değil
Saygı duyarım düşüncene..
@mutlumuyumki Sen kendi kafana bak, at kafası.. Sonuçlara göre olaylar degerlendirilmez. Her durumun bir onu9, arkası sebep sonuç ilişkisi olur.
Olaylara duygusal değil hakkaniyet yönünden bakmak gerek ki Ukrayna defalarca uyarıldı :)
70 yaşında ruhu genç aklı genç adamın yanındayım. Rusya isteklerini açıkça gösteren mert bir düşmandır. Alçak dostun olacağına mertçe düşmanın olsun. Rusya yapmasını gerekeni yaptı.
Tüm Dünyayı dost olmayan ilan etseler kaç yazar amwq.
Kendilerini çok yürekli görüyorlarsa bu tüm ülkelerin tamamına savaş ilan etsinler de görelim o çok delikanlı Rusya'yı.
Olaya duygusal açıdan bakmak doğru değil.
Ruslar son derece haklı.
Aynısı bizim ülkenin sınırların da olsa bizde yapardık.
Ruslar olmasa ülkenin çoğu aç kalır ne düşmanlığı yahu? Bir de cahil cahil düşman demişler.
Putin, bütün tuşlara basıp bölüm geçmeye çalışıyor heralde.
W sert basması lazım
Biz yırttık mı bilmiyorum ama adamın düşman olmadığı ülke yok
Ben Rusya’ya değil Putin’e düşmanım
Hee düşman olalım sonra kömürle yaşama dönelim azıcık ülkemizi tanısak ve doğalgazımızı rusyadan aldığımızı bilsek böyle dayı dayı konuşmasak mı acaba
Bence 10 atom bombası Moskova'ya 10 atom bombası da New York'a atılırsa dünyadaki bütün sorun çözülür.
Düşmanım!. vladimir adlı teröriste ve bu teröriste yardım ve yataklık eden, bu teröristi destekleyen herkese.
Devletlerin dostu yoktur düşmanı da yoktur çıkarları vardır. Bir İngiliz Lordunun düşüncesiydi bu ve çok doğru
Rusya ya dostum ama putin e düşmanım. Rahat battı ortalıg ayağ kaldırdı
Adam sonuna kadar haklı
senin söylediğin gibi değil o işler
Dost ya da düşman değiliz. Nötr diyelim. Kavgaları da bizle ilgili değil zaten.
Profil fotoğrafın, çalgı çengi filminin çekildiği yer değil mi?
İzmir'de bir kır düğün salonu.
Benim dediğim yer Süvasta
Evet duydum ve biliyorum. Her yazda iniyorlar 😅 Bahsettiğim şey NATO'nun Ukrayna'ya girmesi ve Putin'in istememesi bizimle ilgili değil. Dost olmadığımızı da belirttim zaten. Dengeler iyi sağlanmazsa Putin bize de gönderir denizaltından füzeyi..
Bana kalsa ruslarla sağlam anlaşma yapıp Karadeniz i göl yaparım
Temkinli bir ülke olarak görüyorum. Ne dost ne de düşman.
Amerika'nın müdahale etmediği dagitmadigi ülke kalmadı Amerika'nın düşmanı benim dostumdur
Bizim karmaşık bir ilişkimiz var rusyayla toxic bi ilişki gibi
Abi biz her şekilde kaybediyoruz dost olsak da fark etmiyor.
Ruslardan dost olmaz. Azerbeycan Pakistan yeter bize.
Fazla aşırıya gitmediği sürece Rusya bize lazım. Denge açısından
Peki Türkiye’ye dost olmayan ülkeleri saysak kaç tane çıkar sizce?
Rus kızlarına düşkün olan erkekleri de görmek isterim bu ankette.
Türkiyenin tek dostu yok bunu lütfen iyi bilelim en başta en azılı düşmanımız Arap denen aşağılık şerefsiz deyyus..1950 Den berti Siyoniswt deyyus köpekler altımızı oymakta aşağılık hizmetkarları ile..
Peki Türkiye’ye dost olmayan ülkeleri saysak kaç tane çıkar sizce?
azerbaycan bosna haric alayı :D
Bu yüzden babam dedi ki kızım savaş çıkarsa savaşıp öleceğiz haberin olsun dedi.
ne demiş üstad dost ülkeler yoktur çıkarlar vardır. çıkarı için herkes herkesle dosttur.
hiçbir ülke dostumuz değildir. rusları seversin ama birgün çıkarı için bizi işgal etmekten çekinmezler.
Ben evde televizyon izliyorum hiç bir alakam yok vallaha 😅
Aslinda hicbir ulke hicbir ulkenin dostu degildir. Hayatta da oyle hiç dostum yok.
Putin büyük bir lider. Ukrayna bağımsız bir devlet. Putin haksız işgal yapıyor ve Batı buna aslında seyirci. Putin haksız.
rusyanın kurtuluş savaşındaki silah yardımını unutmayalım nede olsa komşuyuz beraber satranç oynuyoruz ne ukraynadan nede rusyadan vazgeçmek olmaz tez zamanda savaşı bitirip ticarete refaha bakmamız lazım not: partizanca düşünmeyelim
burada kaybeden rusya ve ukrayna oldu olan her zaman ki gibi ailelere oldu zaten dünyanın en geniş topraklarına sahipsin ne oluyor da zıplıyorsun yüzbinlerce adamını kaybetti kaybetti rusya bunun bedelini nası vericek
Ayıdan post rustan dost olmaz. Türkün Türkten başka dostu yoktur
Rusyayla şu an bir sorunum yok
Halklar kardeştir, siyasetçiler düşmandır. Ben halkım.
Rus halkıyla problemim yok
yalnız rus yönetimleri (geçmişten bugüne) hiçte masum değiller
Puding mecbur kaldı bunu yapmaya. Türkiyenin lehine dir dost olmak. Rusyayı desteklememiz gerekirdi.
Ülkenin ya da halkın suçu yok ki, bastakiler de hep iş bitiyor
halt etmiş köpek ten bir fatkı yokk
zaman insan öldürme zamanı mıdırrr..
Türkiye nin adını verecekler diye ödüm koptu
Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.
Rusya'nın halkı ile bir sorunum yok.
dostumuz olmaz düşmanımız yaşamaz
Bizi eklememesi ilginç olmuş 😅😂
Bugünün yarını da var demiş
Tez zamanda bütün diktatörler gebersin
Ben cerkesim dunyadaki tek dusmanim rusya...
E bu dünyayı karşısına almış aww
Ne çok Putin aşığı varmis 🙄
putin dünyanin en güçlü adami 🥰
Benim Putinle sorunum yok...
Kısacası abd hükmü altında olan çoğu ülkeye düşman
Neyseki biz yokuz listede ohh😂😂
Dünyada karşımıza alacağımız en son ülke 😊
Abdyi acik acik soylemesine sasirdimke
Dost ve düşman ülke yoktur. Ülke çıkarları vardır.
Miknonezya?
Mikronezya Papua Yeni Gine'nin doğusunda yer alan adacıklar grubudur. Bu ülke ufak bir alanı kaplar.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Mikronezya
Görüşü yazdıktan sonra araştırdım hemen, bu soruyla öğrenmiş oldum.
bir düşmanlığım yok..
çabuk gaza geliyor..
İyi biz yokuz aman diyim hiç gerek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?