Ben Suriyelilerin ülkelerine geri gönderilmesine taraftar ve Ümit Özdağ'a bile sempati duyan biri olarak insanımızın birçoğundaki algı çarpıklığına dikkat çekmek istiyorum. Suriyeliler neden ülkelerinde savaşmayıp da buraya geliyorlar diyorlar. Ancak ne var ki bu Suriyeliler kiminle savaşaklar? Suriye'de Esad için mi, IŞİD için mi, Nusra için mi, ÖSO için mi, PYD için mi savaşacaklar? Suriyeliler hangi safa geçseler yine suçlu olacaklar. Birçok Suriyeli'nin buna olan cevabını dinledim. Birçoğu bu bir kardeş savaşıdır, insanlar orada boş yere birbirini öldürüyorlar, Suriye ordusunda ve muhalifler içinde kardeşlerim ve akrabalarım var neden onları öldüreyim diyorlar. Ben de bir Suriyeli olsam aynı şeyi düşünürdüm. Suriyelilerin durumunu Ukrayna ile kıyaslıyorlar ama ikisi aynı değil. Ukrayna'daki savaş doğrudan bir dış müdahele ile ilgili, bir iç savaş değil dış savaştır. Ukrayna'da kadınlar bile savaşıyor diyorlar ama Suriye'de mesela Esad için savaşan Halk Savunma Güçleri'nde kadınlar var. PYD saflarında da kadınlar var, IŞİD saflarında da kadın savaşçılar var. Bence insanlarımızın işin iç yüzünü irdelemediği için fazla önyargılı.
"Suriyeliler ülkelerinde neden savaşmıyor?" önermesi sizce ne kadar mantıklı?
Insanlar cahil, adam gibi okuyup arastirmadan ahka. Kesiyorlar. Resmen avrupa sevicilik var bunlarda. Evet suriy3 ile ukrayna kiyaslanamaz hicbir anlamda. Suriyede devlet kalmamis dagilmis, ki ukraynada halk savasiyor diyorlar. Halbuki kacan kacanaydi, sonradan erkeklere kapatildi sinirlar. Ukraynalilara gosterdikleri hosgoru neden suriyelilere yok? Cunku musluman. Ama avrupali ukraynalilari hemen kabul ediyor, suriyelileri botlarini batirip olume terkediyorlardi. Acik acik bunlar bizden diyorlar. Ama maalesef sozde muslumanlar suriyelilere kin kusuuor, ukraynalilara gosterdikleri hosgoruyu gostermiyorlar. Biz bu kadada oldukca bizden bisey olmaz. Elin avrupasi adam yerine koymuyor, turk ve musluman oldugumuz icin napsak onlarin gozunde zerre degerimiz yok ama bizimkiler avrupa sevdalisi.
Bizim askerlerimiz orada kiminle savaşıyorlar sa onlarda onlarla savasacaklar sana mermi atandan , kafanı kesenden kardeş mi olur onların kaçmasını n sebebi hazır beleş ülke buldular geldiler burada da kedi gibi doğuruyorlar adamlar sanki savaştan değil sevisememekten kaçmışlar
Evet insanlar Ukranya'lılar Suriye'liler gibi kaçmadı diyorlar ama bir şey bilmiyorlar. Ukranya'lılar dışardan gelenlere karşı kendimi koruyor. Suriye'lilerin savaşı ise bizzat içtendi. Kendi milletindi.
ülke ona buna acıyarak mı yönetilir? suriyeliler haklı olsa ne olur ki kendi ülkemizde onlardan kötü durumdayız defolup gitsinler iç yüzü dış yüzü umurumuzda sanki sürekli çocuk yapıp o çocukları acıtasyon gibi kullanıyorlar bu kadar mağdur durumdalarsa çocuk yapmaları neden? sktrp gitsinler artık ya
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
biaim askerlerimiz niye onlarin ulkesinde savasiyor burada gtlerini yaya yaya oturuyorlar ank! asiri bos yapmissin sttirsinler gitsinler savassinlar ulkemize gelip bizfen iyi hayat suruyolar rsp. cocuklari.
Ağzım küfür dolu kusura bakmayın ama ben Cumhurbaşkanı olsaydım bu halkı s*kerdi sokakta ortasında hem karısı Kızı ile bu halk herşeye müstahak uyuyor resmen