Bu beyaz kanatları olan pek güzel bir peri kızı.
Önce göğe yükseliyor.
Sonra ışıklar saçarak suya giriyor ve oradan da toprağa.
İşte bu cin imre zamanla olmuş cemre...

Kış mevsiminin bitişi ve bahar mevsiminin gelişinin habercisi olan ilk cemre 20 Şubat 'ta havaya düşmüştü.
Üç tane olan cemrenin ikincisi ise 27 Şubat 'ta suya düştü.
Tarımsal faaliyetlerin canlanması ile ilişkili olan üçüncü cemre de bugün toprağa düştü. Türk kültüründe Türk tarihi kadar eski olan cemrenin düşmesi etkinliklerle bayram havasında kutlanır, bolluk bereket getireceğine hayta kardeşliğin dostluğun ve barışın da don cemre ile geleceğine toplumun huzura kavuşacağına inanılır. Bereketli olsun ve sizin şahsınızda tüm Türk alemine bolluk bereket barış huzur mutluluk getirmesini diliyorum sevgili @KumruSahin seviliyorsunuz efendim. 🌸🤗😎
Dediğin gibi ilk havaya düştü. Düşünce havalar ısınmaya başlıyor. Bir nevi baharın başlangıcı desek yalan olmaz. Suya düşünce su ısınmaya başlıyor. Toprağa düşünce toprak. Bizim buralarda bunlara göre tohum ekimi yapılır mesela.
ikisi Şubat ayında ve biri Mart başlarında olmak üzere, birer hafta arayla önce havada, sonra suda ve daha sonra da toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık yükselişi. benim bildiğim bu
Cevap
16Cevap
Aslında o durumun orijinali Cemre değil, Cemile ' dir.
Cemile vakti evvelinde son derece ateşli bir kızmış. Havalar isindikca, önce şalvar'a, sonra da sırasıyla havaya, toprağa ve suya düşüp ortamı isitirken, köyün erkeklerini de peşinden koşturup, durur ateşiyle adeta dokunmadan eritirmiş 🔥🔥🔥😇😏
"Cemr" den gelir kökü yolu uzundur. Gönle düşer aşk ile yakar, ömre düşer, dert ile yakar, Şubat 'a 20'sin de yetişir insaf ile az ısıtır, 7 gün geçer suya düşer, eşlere bahane olur, kışın ayazından kurtulduk deyyu ateş söndürtür. 7. gününde toprağa düşer, nice mahlükatı hayata döndürür. Soğuğun derdine derman için adım olur. Bir umut olur, çalışanın çifçinin en çokta asgari ücretlinin anlamazlarsa da evini ve eşine bakışını ısıtır. 😊
Evet İsveç te yapılan bir çalışma da Mrna aşılarının DNA yı girip değiştirdiği ortaya çıktı bilimsel makalesi yayınlandı. DNA SI Hacklenmiş modifiye olmuş milyarlarca insan.
üstüne Şili devletinde anayasaya 2-3 madde eklendi özel yasa çıkarıldı adı “mutant yasası” yani o insanların haklarını koruma yasası. onlara mutant diyor açıkça.
İnsanlığın sineması gerçek mi oluyor bakalım zaman dünyaya ne gösterecek
Bizim kucağa dert tasa izdirap düşüyor Kumru teyze.
Cemre düşse keşke kucağımıza 🤪
Banada hep saçma gelmiştir bu cemre olayı
Bir ara son cemre düştü denildikten sonra kar yağmıştı Ankara ve İstanbul'a
Benim için anlamı artık bahar yakin, hava ısınacak.
Yeni nesil cemrelerin mevsim değişikliklerinden haberder oldiklarini çok sanmıyorum:)
hani nerde kıçımız donuyor. güneş göremiyoruz. ( Ankara )
Benim için bahar demek.
Orta Asya şaman inancından gelir.
Bahar geliyor demek ki
Toprak ısınıyor
Baharın müjdecisi 😂
Bilmiyorum
Seninle bişey konuşabilirmiyim
dışardaki hava?
Nedir
Ateş topu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?