İTÜ Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, katıldığı bir konferansta "Geliyoruz bakıyoruz salon bomboş. Yani ölüme razıyız, razı geliyoruz. İşin kötü yanı doktor da razı geliyor. Doktor da bizi masada bıraktı. O zaman başka bir çare yolu öneriyorum: Aklı başında olan Marmara’dan gitsin. Ne mal bıraksın ne mülk bıraksın, hepsinin değeri varken hepsini satsın gitsin. Kendisi, ailesi ve çocukları için. Yok ben buradan gidemem, bunların hepsi hikâye. Nasıl kanser olduğunuzda kemoterapiyi alma zorunda hissediyorsanız kendinizi bu da öyle bir şey." dedi.
Marmara depremine karşı alınabilecek en önemli tedbirin; binaların depreme karşı güçlendirilmesi olduğunu belirten profesör, bunu yapamayacak olan insanların kesinlikle Marmara’yı terk etmesini şiddetle önerdi.
Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak: "Depreme karşı önlem ve tedbir almayacaksanız, Marmara'yı ve evlerinizi bırakıp gidin" pic.twitter.com/yRPJTcmMIY— ENSONHABER (@ensonhaber) February 19, 2022
Marmara depremine karşı alınabilecek en önemli tedbirin; binaların depreme karşı güçlendirilmesi olduğunu belirten profesör, bunu yapamayacak olan insanların kesinlikle Marmara’yı terk etmesini şiddetle önerdi.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer