Belçika'nın Gent şehrinde eşi ve hamile kız kardeşinin de aralarında bulunduğu dört kadını öldürüp, iki kişiyi de ağır yaraladığı gerekçesiyle ömür boyu hapse mahkûm edilen Osman Çallı'nın, cezasının geri kalanını çekmek için iade edildiği Türkiye'de serbest bırakıldığı ortaya çıktı. kaynak ve detaylarSon dakika haberlerine göz atayım dedim ve yine sinirlerim bozuldu. Başka suçlu varsa gönderin salalım.. Suç suçtur. Böyle bir şey nasıl mümkün olabiliyor?
4 kadını öldüren katil, Türkiye'ye iade edilince serbest bırakıldı! Bu nasıl oluyor?
Konunun Aslını açıklayalım da medeni ! Bayrağa ya duyar kasanlar bi daha düşünsün 👇 en önemli hatırlatma başlarken.
- 22 ocak 2022 tarih Norveç’in başkenti Oslo ve Utoya Adası’nda 22 Temmuz 2011’de gerçekleştirdiği katliamlarda 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik bugün mahkeme karşısına çıktı. Kendisi idam cezası olmadığı İçin 23 yıl hapis yatacak maksimum
Şartlı tahliye talebinde bulunabilmek için en az 10 yıl cezaevinde kalması gereken Breivik, sürenin dolmasının ardından ilk başvurusunu gerçekleştirdi. Aşırı sağcı Breivik, mahkemede 3 yargıca Nazi selamı vererek ırkçı söylemlerde bulundu. 10 yıl yatınca şartlı tahliye hakkı var MEDENİ AVRUPA HUKUKU HUUUU
Osman Çallı olayı da aynısı ;
Müebbet hapis cezası alanlar: Cezaevinde 16 Yıl 2 Gün yatar.. ▪️Katil Osman Çallı, 2004'te tutuklanıp 2019'da 1 yıl şartlı tahliye alıp 2020'de günü dolunca serbest kalıyor..
Yani Avrupa hukukuna göre cezasını çekip çıkıyor. Belçika'da da serbest kalırdı. AİHM kararları böyle..
- Tabi olduğumuz Avrupa hukukuna göre: (Adi suçlar)
▪️Ağırlaştırılmış müebbet alanlar: Cezaevinde 20 Yıl 1 Gün yatar ▪️Müebbet hapis cezası alanlar: 16 Yıl 2 Gün yatar.
📌Belçika'da müebbet cezası alan Osman Çallı 16 yıl yatmış çıkmış..
Haber sitesinin, okuyucuyu aldatmaya yönelik ve saygısız bir haber yaptığını düşünüyorum. Halkta infial yaratma amacıyla masa başında araştırma yapılmadan yapılmış bir haber.
Belçik da avukattan bilgi alıyorsun, görüşüyorsun ama Türkiye de hiç araştırma yapmıyorsun. Neden? En azından bir avukata danışıp salıvermenin hukuka uygun mu, gerekçesi nedir araştırabilirdin. Beleş habercilik.
Belçikalı avukata gelince, müvekkilin hakkında gazeteyi arayıp, bilgi yazısı gönderecek kadar ilgilisin. Arada suçlu iade anlaşması olduğunu ve o anlaşmanın şartlarında biliyorsun. Müvekkilin adına konu ile ilgileniyorsun ama Türkiye'de neden salıverildiği hakkında hiç bilgin yok. Avukat ve gazeteci bir olmuş okuyucu ile dalga geçiyorlar. Sonuç aşağıda gelen düşüncesiz cevaplar.
Hukukçu değilim bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla tahminim şu şekilde. Belçika ve Türkiye'de ömür boyu hapis cezası ağırlaştırılmış müebbet değil ise 36 yıl. Bunun da yatarı 1/3 olur yani 12 yıl. Bu durumda adam hem Türkiye hem de Belçika şartlarına göre hukuka uygun olarak serbest bırakılmış. SİZİNLE DALGA GEÇİYORLAR.
Bana şunu soyler misin 4 kisiyi biri karninda bebegiyle olduruluyor toplam 5 kisiyi olduren biri 3 yil turkiye de hapis yatip cikip evlenip tekrar baba olarak yasamasi sana normal ve iyi mi geliyor... bos bos edebiyat kasma... evine almazsin bu adami komsu olmak istemezsin yok hikayesinin tamamini bilmiyoruz... hangi gerekceyle 5 insan öldürmüş insan salinabilir... hangi gerekceyle
burada kurtaj olan kadinlara cinayet islemis katil goxuyle bakip karninda bebegini olduren adami aklamaya cici gostermeye yok basin tam sey yapamadi o oyle degildir diye cabalaman bu cinayetten bile igrenc...
@İmsomniacık Sana laf anlatmak deveye hendek anlatakran zor. Adam Türkiye de yargılanmadı. Sadece kalan cezasını, "Belçika yasalarına göre" çekti ve bitti. Yani adamı hukuken serbest bırakan Belçika.
Eğer Belçika ağırlaştırılmış müebbet verseydi halen yatıyor olacaktı. Bu nasıl bir EZİKLİK PSİKOLOJİSİ ise, Belçika'ya göstermeniz gereken tepkiyi kendi ülkenize gösteriyorsunuz. Çünkü size Belçikalılar "aşağlık" olduğunuzu empoze etti. Siz de kabul ettiniz.
Bizim infaz kanunlarımızda gerçekten sorun var. Bayağı bildiğin katilleri erken bırakmak, salmak gibi bir hastlaığımız var. Kimse de bundan rahatsız değil gibi hatta MHP kader mahkumları bilmem ne diye genel af falan talep ediyor. Sen niye af çıkarıyorsun mk diyen yok.
Şimdi şunu sorun kendinize: Bir Belçikalı, Türkiye için kadın düşmanı barbarların sokaklarda gezdiği ülke dese zorunuza gider mi? Gidiyorsa, e mk adamlar haksız mı şu tip olaylar karşısında?
Türkiye sınırları içerisinde işlenmediği için bu yasal olarak normal. Aynı şey Fransada yargılanıp belli bir süre ceza evinde yattıktan sonra Türkiye ye iade edilen kişilerin Türkiyede berat etmesi gibi. ya da Avrupa Ülkesinde cinayet işleyen birisinin belli bir süre cezaevinde yatıp Azerbaycan a iade edilip orada berat etmesi gibi. Ha bu ne kadar doğru o tartışılır
Niyeyse hiç şaşırmadım, dayak yiyen bir kadına yardım eden adam suçlu sayılıyor, cinayet işleyen, binbir türlü suç makinesi potansiyeline sahip insanlar dışarı salınıyor. Bizde ceza değil, aksine suça teçvik var. Resmen daha fazla suç işlenmesi için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar ve bunlar için var bizim yasalar, pardon yasa dedim. Hiçbir hükmü olmayan ve sadece yazıdan ibaret olan şeyler... Caydırıcı hiçbir şey yok, biliyorsun ki birini öldürsen dahi hafifletici sebep bulurlar, 1-2 senede içeri gir karnını doyur, yat uyu, dinlen çık işte mis gibi... Seni sana bırakıyorlar resmen, sen korumak zorundasın kendini, sen önlem almak zorundasın, ki ne kadar alabilirsin? Yolda yürürken keyfi bıçak sallayan, ateş eden insanlar var ve insanlar sadece tesadüfen dahi ölebiliyorlar... Onlardan biri olmayacağımıza kim garanti verebilir ki...
Bizden cok belcikalilar sasirdi bence... bu kadar da mi kötü bunlarin adalet sistemi demislerdir... bir de bu ulkedeki once kadinlara ve tum insanlarina acimislardir... şaka gibi gelebilir ama bu sistemle aramizda kac seri katil... tecavuzcu vardir dusunmek istemiyorum bile
Ya Allah aşkına bunu hangi hemcinsimiz eksiledi acaba. Şu yazilanlardan hangisi batti acaba olmayan beynine? Yazik ya vallahi yazik. Eksileyen kisi ile ayni cins olmaktan utandım.
@imsomniacik merak etme biliyosun ki iade edilen kişi sana da zarar verdikten sonra adaleti senin içinde arayacağız. Çünkü ADALET KÜÇÜĞÜN VE KISITLI'nın haklarını gözetmek için de var. Yoksa neden böyle bir şey yapasın ki 🙋🏼♂️
Cehalet bilgi sahibi olmadan görüş bildirmektir. Belçika ile Türkiye arasında Suçlu İade Anlaşması var. Bu anlaşmanın imzalanması için her iki ülkenin verdiği kararların kabul edilmesi ve uygulanıyor olması gerekir. Belçika da ne ceza verilmiş ise Türkiye de uygulanmak zorunda. Aksi halde iki ülke arasındaki anlaşma ihlal edilmiş olur. Yani bu iş böyle basit bir olay değil ülkeler arası anlaşmanın iptali ne kadar gidebilir. Ancak hem Belçikalı Avukat hem de Türkiye'deki gazeteci bunu çok iyi biliyor olmasına rağmen saftirik halkı kandırarak eski Mahkumu toplum nezdinde küçük düşürerek dışlayarak tekrar cezalandırma peşindeler. Sonuç olarak söz edilen eski mahkum kişilik haklarına yapılan bu saldırı nedeniyle tazminat davası açabilir.
😂😂😂 Ben ne yazıyorum, anlamıyorsun galiba. Adam Belçikada da olsa serbest bırakılacaktı. Ya siz neden beyinizle değil de gtünüzle düşünüyorsunuz. ADAM CEZASINI TAMAMLAMIŞ. Sizin derdiniz başka. Kan görmek vahşet izlemek. Daha çok idam olsun, biz de seyredelim kafası. Tıpkı Roma da gladyatörlerin ölümünü izlemekten zevk alanlar gibi. Çağdaş değil, içgüdüsel yaklaşım.
Bu tür şeyler devleti suçlamaya itiyor. Maalesef ülkede hükümet ve devlet ayrımını yapamayan kişiler var. Ülkenin gözle görünür adalet sorunu var bunun olmasının tek nedeni var ülkede liyakatın olmaması. İnsanları buna göre almadığın zaman tanıdık diye aldığın zaman böyle olur. Bu durum genellikle muhafazakar kesimlerde sıkça ortaya çıkar. Çünkü onlara göre güven liyakattan önce gelir. Ortaya da böyle sonuçlar çıkar. Daha uzunca konuşurdum ama neyse. Ülkecek çıkmaz yolda yürümeye devam bakalım nereye kadar sürecek. Bence iç savaş yakın..
Belçika'nın Gent şehrinde büyümüş biri olarak ve diğer insanlar da dâhil kimse olayı hatırlamıyor veya bilmiyor bu haber ile öğrenmiş. Ben duyunca çok şaşırdım. Anneme sordum; sen daha bebeydin olay olduğunda dedi. Olacak şey değil, biraz da Türkiye'de devam etsinler diye bırakmışlar herhâlde.
maalesef ki suç bu ülkede yasal olmuş yazık yönetenlere oy verenlerin sorgulaması gerek yine oyunu versin onlara o sorun değil sorun biraz sorgulansın ya iyi yönü de kötü yönü de arkadaş adalet bakanını cb seçmiyor mu bu neden böyle yahu ben oy veren olarak size soruyorum demeleri gerekmez mi?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Türkiyede kadin oldurmek yasa disi degil ki ozellikle belirli yerlerde tanidiklarin varsa. Sasirmadim. Kadin olarak bu ulkede sansa yasiyoruz. Yarin bi gun ben de oldurulurum hakkimda iki tweet atarlar belki 20 kisi sokakta hani adalet diye pankart açar sonra biz de unutulur gideriz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türkiye'ye helal olsun, adam ömür boyu cezayi hak etmemis zaten , olayin neden kaynakladigini okuyun, hangi erkek bukadar assagilanmayi kabul edebilir
Ülkemizde adaletin a'sı bile olmadığı için çok normal. Esir hayatından kurtulup özgürlüğe doğru uçmuş adam. Şimdi de elini kolu sallaya sallaya hayatını yaşıyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
hoş geldin aslanım gel bi 10 kadın daha öldür az olmuş deseler bile şaşırmam artık. Bu adam 4 kişiyi öldürmüş ve iki kişiyi ağır yaralamış toplum içinde rastgele birini gözüme kestirip öldürme garantisi varken ne diye sokağa salıyorsunuz?
2
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Denizin keyfini çıkarıyor ve rahat bırakılmak istiyormuş vah vah. Peki öldürdüğün kadınlar ve yaraladığın adamın böyle bir şansı var mı. Bir de çocuk bekliyormuş bu yaşta bile pis sapık
Ülkede artık anarşizm çıkmak üzere ve bunu göz göre göre yapıyorlar. Anarşizm çıkarsa da herkes kendi kurallarını koyarak savaş haline girip kendi adaletini dağıtır.
Doğruysa haber çok doğru bir karar toplumda böyle faydalı insanların sayısı çok az olduğu için halka karışmali cani sayımız azalmıştır devlet olaya el atmıştır normal...
köpek öldüren kişi hapse girer saldırdı diye 4 leşi olan serbest kalır aldığı yediği içtikleri zehir zıkkım olsun bu hükümetinde bu kararı verenlerinde
@Mustafather26 köpeği öldüren kişi neden giricek ki kendini savunuyor bi köpekle mücadele etmek zorunda kalmadığın için konusuyorsun tabi köpeği baydıktan sonra bıraktı beni bacağımı deldi parçaladı köpek
Kendini savunmak farklı masum zararsız köpekleri öldürmek farklı , sırf sokakta dolaşıyor rahatsız ediyor diye yemeklerine zehir katan herifi duydun mu sen?
Akp ye oy veren kültürlü, zeki kesime sormak lazım. Bugun yaşadığımız bütün güzelliklerin mimarı, verdikleri oylarla onlardır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ya su haberleri kadın diyerek neden reklam yapma pesindesiniz anlamış degilim. Erkek ölse üstünde durmazsiniz kadın olunca daha mı büyük bir olay siz kendinizi insanüstü varlık mı zannediyorsunuz anlamış değilim
Bi boş ver git be a. k yobazi... şu habere bakip kadin lafi gecti diye mi rahatsiz oldun... adam karninda bebegiyla kadin oldurdu sictigimin namusu yyuzunden ya ne cinayeti olucak...
Ben bu adamı savunmuyorum burada tabiki yaptığı yanlış bir şey ve cezasını çekmeli. Ama siz her cinayeti kadın cinayetine çekiyorsunuz. Normal bir cinayet gibi anlatmiyorsunuz. Cinayet cinayettir erkek de olsa kadın da olsa cinayettir. Kadın degil insanlık için konuşun artık be
İyi de, öldürülen kadın sayısıyla erkek sayısı arasında uçurum varsa ne yapacağız? Ülkede cinayet sorun değil ki rakamsal olarak, kadın cinayetleri sorun… Öyle böyle bir fark da değil, son 20 yılda artış %1500 gibi bir rakam yanlış hatırlamıyorsam. Durum böyleyken istediğin ayrımcılık karşıtı muamele değil, olayın üstünü kapatma oluyor..
@lucedisophia ya şu haberde cidden buna mi dokjndu... normal cinayetler degil bunlar... namus ya da bosandigi icin ayrildigi icin oldurulen kadinlara kadin cinayeti diyoruz... bos bos yok ben bu sucluyu savunmuyorum ama diyorsun sirf isminde kadin geciyor diye sinirleniyorsun...