şeriat dediğimiz şey esasında bir siyasi rejim değil , " Allahın dini ve kuralları bütünü " demektir.. Allahın şeriatı , islam şeriat ı... şeklinde dile getirilir.. Şeriata hayır sloganları atmak , Allaha ve dinine küfretmek anlamına gelir bu arada, insanı dinden çıkarabilir.. bu pencereden bakınca, o şekilde bir cümle kurmamaya özen göstermek gerekir bence, elhamdillah müslümanım diyorsa insan.. bunu da bir bilgi olarak belirteyim dedim.
Bu terimi bizler İran da şiiler ve Afganistanda Taliban ortaya çıktıktan sonra rejim ismi olarak gördük.. ki , şu an günümüzde dünyada şeriat adı altında uygulanan hiç bir rejim gerçek anlamda şeriat değildir hatta yakınından bile geçmemektedir.. Hadi tamam diyelim ki şeriat adı altında bir yönetim şekli getirilmeye çalışılıyor.. Türkiye de bu sistemin uygulanabilirliğini şu an için düşük görüyorum..
Bunun yanında hükümetin böyle bir şey düşündüğünü hiç zannetmiyorum.115 Yorumla- +1 yıl
Yazdıklarınıza katılmakla birlikte neden yanlış olanı referans veriyorsunuz bunu anlamıyorum 600 kusur yıl hilafetin payitahtı Osmanlı büyük ölçüde şeriatla idare edildi müslümanlar tek çatı altında idi şeriata referans verilecekse Osmanlı'dan büyük referans olamaz. Ayrıca bir hukuki sistemin (Roma hukuku, anglosakson hukuk, şeri hukuk, sosyalist hukuk vs.) Sağlam işlemesi o ülkenin gelişmişliğine, istikrarlı bir yapıya sahip olmasına ve ekonomik olarak güçlü olmasına bağlıdır aksi halde Roma hukuku olan Latin Amerika ülkelerinde de bir çok sorun var Afrika ülkelerinde de. Afganistan'da sistemin kötü işlemesi şeriatla alakalı değil bölgenin istikrarsızlığı ve dolayısıyla devletin güçsüzlüğü ile alakalı aksi takdirde birleşik krallıkta müslümanlar için şeriat var ve bir sıkıntı yaşanmıyor keza Afganistan daha önce sosyalist hukuk ve yanılmıyorsam Roma hukukunuda uygulamış bir ülke ve hiçbirinde başarı sağlanamadı.
- +1 yıl
@wattabe ben şeriat karşıtı değilim ki.. şeriatı şu an gerçek şeri hükümlerle ve gerçekten adil şekilde yönetecek gerçek bir ehli sünnet bir lider göster bana? Cumhurbaşkanımız mı? Liderin kendisinin de gerçek bir alim olması gerekir doğru şekilde uygulanması için... Şeri hükümlerle yönetim için başta da , yanında da gerçek ulemalar olmalıdır.. ben böyle bir lider göremiyorum şu an.. Osmanlı padişahları , çocukluklarından itibaren gerçek ulemalar tarafından medreselerde yetiştiriliyorlardı.. 3 - 4 yabancı dilin yanında hertürlü liderlik ilim ve bilimlerinde de ihtisas yaptırılıyordu.. böyle yetiştirilen bir lider gösterir misin bana? ben "günümüzde" diyorum zaten.." şu an için " diyorum...
- +1 yıl
Bende şeriat karıştı değilim zaten bir müslüman şeriat karşıtı olamaz aslında aynı şeyleri savunuyoruz fakat benim yorumum referansınıza idi ayrıca Osmanlı'da da her şey dört dörtlük değildi bizim en büyük sıkıntımız coğrafya maalesef istikrarsız hareketli bir coğrafyadayız hangi sistem olursa olsun bir sistemin iyi işlemesi için öncelikle bölgesel istikrar huzur sükut önemli bizim coğrafyamız savaşların göçlerin doğal afetlerin terör örgütlerinin coğrafyası maalesef Osmanlı'da da böyleydi bugünde böyle bütün enerjimizi bunlara harcıyoruz. Ayrıca Osmanlı'da şeri hukuk kadar örfi hukukta uygulanmıştır hatta bazı dönemli uygulamalar İslami değildir. Şeriatın günümüzde uygulanması mümkün fakat bunu hangi alanada uygulayacağız? Sadece medeni hukuk mu? Kamu hukuku mu? Veya medeni hukukun alt dalları mı? Mesela borçlar hukuku veya miras hukuku? Mesela 1926 yılına kadar Mecelle geçerli idi yani medeni hukuk şeriat idi.
- +1 yıl
@met96 bak şimdi dostum ben sokağa dökülüp şeriat isteriz diye bağıran biri değilim.. ama ben müslümanım diyen biri olarak konuşuyorum.. tekrar ediyorum. şeriat kelimesi , Allahın kuralları demektir.. ben müslümanım diyen birisi, ben şeriat istemiyorum diyemez.. ben Allahın kurallarını istemiyorum demektir bu.. benim nefsim de halinden memnun. karışan yok görüşen yok kafama göre takılıyorum değil mi.. bunu isteyen şey benim nefsim.. ama nefsinin peşinden giden insan kabire girdiğinde felaketine gitmiş olur.. ben inancımı baz alarak , en azından" ben şeriata karşıyım" demem , diyemem.. yani buna düşman olamam.. şeriat denilen şeyi insanlar İrandaki molla rejimi veya Talibanlı Afganistan ve burkalı köle kadınlar olarak görüyor.. şeriat bunlar demek değildir.. insanlar bunu anlamıyor.. tamam sen halinden memnun olabilirsin.. ben de halimden memnun olabilirim.. ama bak bu noktaya dikkat et.. eğer ki müslümanım ben diyorsan.. işte cumaya falan giden , elhamdülillah diyen bir insanım diyorsan, "en azından" dilinle ben şeriat istemiyorum şeklinde bir ifade kullanma.. benim demek istediğim şey bu.. bu konuyu karıştırma kurcalama işte.. o tartışmaların içine girme en azından.. ben müslümanım, şeriat dediğimiz şey Allahın kurallarıdır.. Ben buna düşman olamam de kapat konuyu.. anlatabildim mi? insanın dilinden çıkan şeyler başına çok şey açabilir Allah katında..
- +1 yıl
@met96 bak sen bir şeyler öğrenmek istemiyorsun bilinç altındakileri yazıyorsun o bilinçaltındakilerde doğru değil yıllarca insanlara bu propaganda yapıldı ve hala yapılıyor subjektifligi bir kenara bırakıp objektif olmanı tavsiye ederim. Ayrıca düşüncen doğru değil yasal değil ama teşvik ve kısıtlama olur bunu halk fark etmez bile.
En İyi Cevaplar
Gelmesine izin vermezler bence ama geldiğini düşünecek olursan kadınlar çok büyük sıkıntı çekerken özgür düşünen erkekler de sıkıntı yaşar oldu ki gelirse ülkede aklı selim insan kalmaz farklı ülkelere yaşamaya gider ki buda ekonomik duruma bağlı
00 Yorumla
Gündem konusunda 2b cevap paylaştı. Burası Şİran değil Afganistanda değil sarıklı şeytan ve köpeklerini temizlemesini biliriz. Burasuı Atatürk cumhuriyeti
321 Yorumla- +1 yıl
Bu sitede bile şeriatı isteyen bir çok hemcinslerim kadınlar var mesela yorumlarda en sık denk geldiğim @wattabe acaba amcacim şeriat gelse şu an ki özgürlüklerine sahip olabilecekler mi sence bir kadın olarak sen ne düşünüyorsun bunu isteyen kadınlar hakkında?
- +1 yıl
şeriat gelse sence biz kadınlar şu an ki özgürlüklerine sahip olabilirler mi sence sen ne düşünüyorsun bunu isteyen kadınlar hakkında amca?
- +1 yıl
Eşek bile olamayacak seyh diye kıçı yalanan deyyuslar Allah ile ilgili bir şey yapmıyorlar Allah ile aldatıyorlar.. Çocuk tecavüzleri b unun en güzel örneği. Kuranda yazılı çok ayeti dile getirmiyorlar bile ve Türkçe okunmaması için her şeyi yapıyorlar.. Haa şeriat gelirse o poşetli kadınlar birer cariye olacak, sade yatakta ve mutfakta hizmet eden cariye.''Biz size zeka onu kullanmak için akıl verdik ilimin bilimin peşinden gidin aydınlanın.'' bu ayeti söylediklerini duydun mu? Şu anda islam dünyası siyonist Yahudinin uşağı.. iim yok, icad yok hiç bir şey yok Petrol çıkar para var hiç bir muhtaca yardım etmezler uçak kiralayıp Avrupaya seks partisine giderler.. Halife denen ucubeler 100 cariye hamam oğlanları ile sarayda zevk içinde ve bir çok çocuğunu acımadan öldürüken Anadoluda halk sarıklı şeytanların kulu oldu.. Bak Arap denen deyyus köpek gitti Yunanlı ile bize karşı anlaşma yaptı.
- +1 yıl
Bak eğer bir şeyler öğrenmek istiyorsan sana anlatayım biraz kulturlenirsin kulaktan dolma bilgiler yerine doğrusunu açıklayayım sana Şeriat bir hukuk sistemidir geleneksel kıta Avrupası (kontinental) Roma hukuku, anglo sakson hukuku, sosyalist hukuk, çin hukuku gibi. Özgürlük kavramı her sistemde farklıdır ki bu tartışma konusu ihtilaflı bir durum. Roma hukuku uygulayan ülkelerde bile özgürlük kavramı farklı bu hukuk felsefesinin konusu ve bunu yorumlayacak kadar bilgili değilim.
- +1 yıl
@wattabe O senin dediğin hukuk hikaye çünkü o şeriat uygulamasını yapacak aydın kişi yok hepsi şeyh denen deyyusun köpeği. O köpekler ancak kuduz mikrobu yayar ve Papnın kıçını yalar her zaman olduğu gibi... Benim askerimi arkadan İngiliz güzel kardeşim için vuran Arap yalnız Yahudi köpeğidir.
- +1 yıl
Ben yorumu size cevap olarak yazmamıştım yukarıda başlığı açan şahıs şahsıma iftira atmış buna istinaden yorum yapmak zorunda kaldım. Yazdığınız katılıyorum şeriat ciddi bir sistem ciddi anlamda donanımlı kişiler bu sistemi kurabilir merdivenaltı cemaatler tarikatların işi değil bu bunun altyapısı için ciddi bir hukuk çalışması gerekir fakat imkansız değil 1926 yılına kadar Mecelle uygulandı seriattan kastınız nedir önce onu ortaya koymak lazım.
- +1 yıl
Çok farklı şeylerden bahsediyoruz sanırım anlaşmayacağız zira objektif olmak, yobazlıktan sıyrılmak dünyaya bir çok pencereden bakmak zordur. Osmanlı 1. Dünya savaşını kaybettiği için İngiliz kölesi oldu bunun şeriatla veya Roma hukuku ile ne alakası var tamamıyla siyasi bir konu ayrıca 600 yıllık Osmanlı'nın zayıflama döneminden bahsediyorsunuz bu 600 yıl içinde imparatorluğun altın çağı yaşadığı dönemlerde oldu. Malum herşeyin bir sonu var benzer şekilde Rus carligida yıkıldı alman imparatorluguda meselenin şeriatla ne alakası var nasıl bir bağlantı kuruyorsunuz anlamak mümkün degil
- +1 yıl
- +1 yıl
@wattabe çünkü tüm tarikat ve cemaatler Yahudi siyonistlerde kurulmustur.. Ingiltere başbakanı Chorgell 'xTurkleri din adamlarının eline bırakın zamanı geliginde teslim alırız demiştir... Şu anda hepsi Atatürk düşmanlığı ve Arap kopeklik yapmakta.. Resmî dil Arapça oldun diyen sarıgina köpeklerin ettiği deyyuslar var.. Örgütüm sorulrardan nasıl kalacaklarını bilmiyorlar çünkü konuları din değil din ile ticaret.. Peygamberin hayatini kimse kitap olarak ortaya koymuyor.. Bak ben Anadolunun her yerinde görev yaptım din adına inanılmaz kötülükler ve çarpıklıklar gördüm. Ahlali, vicdanı ve adaleti olmayan hiç kimse dindar değildir.
- +1 yıl
@wattabe şeriat gelir mi konu..%60 ahmak köyün olan bir ülkede her şey olur.. Çalıyor ama çalışıyor diyen ahmak her şeye hazır demektir.. Seriat gelirse Islam gelmez Amerikan kopeklik gelir. Konu bu işte. Ancak burası Iran değil kan gövdeyi götürür zaten sarıklı şeytan temizlemek şart olur o zaman.21 yy da artık kimse eşek kadar değeri olmayan sahte hazret köpeği olsa.
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılMümkün değil. İnsanlar her geçen gün daha fazla sekülerlesiyor. Muhafazakarlar bile şeriat istemez. Büyük bir ic savas sebebi. Hiçbir parti böyle bir hamle ile kendi ayağına sıkmak istemez.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılArap ülkesi değiliz. Türküz araplaşmaya hayır o yüzden şeriat istemiyorum.
20 Yorumla Sen biliyor musun şeriat sistemini? 2023 hedeflerinde şeriat mi varmış 😄😄😄😄 hani nerde ispatı?
111 Yorumla- +1 yıl
Bunu direk açıkladığı bir video yok böyle bir amacı toplumu kıvamına getirmeden açıklamak muhtemelen geri tepecektir bu adam bu kadar avare birisi değil keskin zekaya sahip ve her şey planlı kaldı ki şu an uygulanan sistemin sadece adı laiklik toplum ve medya olarak şeriata adım adım ilerliyoruz bu açık -görebilene- söylemek istediğimi anlaman için bir 90 lı yıllardaki halk mentalitesi ve medyanın tutumu ile günümüzdeki halk ve medya mentalitesini karşılaştırman yeterli. toplum şu an farkında değil ama 20 yılda hiç olmadığı kadar muhafazakarlaştı hatta şöyle ki yaşadığım şehir olan Adana da giyim mağazaları ve marketlerde başı açık bir genç kız görmek neredeyse imkansızlaştı keza bankalarda ki memurlar içinde durum benzer. kısaca bu sistemin yüzde 70 i uygulamaya girdi sadece adı konulmadı..
- +1 yıl
Yaşına bakılırsa 90 lı ılları bire bir yaşamış birisi olarak bu kıyası rahatlıkla yapabilirsin
- +1 yıl
Candanbirkiz kusura bakma çok cahilsin bir şey bilmiyorsun sağdan soldan duyduklarını veya bilinç altını sokuyorsun bak her yazdığında ayrı bir cehaletin ortaya çıkıyor ispatin delilin olmadan iftiralar atıyorsun sürekli. H
Ben öyle hissediyorum diye bir şey yok somut bir delilin varsa söyle boyle rezil durumlara düşme. Ayrıca söylediğin şeyin teknik olarak gerçekleşmesi imkansız bir şey öyle olsa her hükümete göre devletin rejimi değişirdi senin fantastik dünyada düşündüğün gibi bir sistem yok devlette. Yasin genç daha çocuksun asıl laiklik şu an uygulaniyor Türkiye'de 90 li yıllari görmedin bile ayrıca baş örtüsü laikliğe aykırı değildir sen önce laikliği öğren insanları ayrıştırma. - +1 yıl
Ne güzel işte özgürlükçü kadınlar istedikleri gibi giyinebikiyorlar laiklik budur işte. Devlet bireyin giyimine kusamina yediğine ictigine konuştuğu dile karışmaz bunlsrin aksi korku devletlerinde olur demokratik bir ülkede olmaz. Bak yine söylediklerin çelişiyor her yazdığım ayrı bir cehalet ayrı bir tutarsızlık 😃
- +1 yıl
Hiç bir sistem değiştirilemez değildir 100 yıla yakındır laik sisteme geçtik öncesi şeriat ve halifelik sistemiyle yonetildik 624 Yıllık bir yönetim şeklinden bahsediyoruz burada ve tek bir kişi bu sistemi sadece 3 yılda 29 Ekim 1923'te değiştirdi. her ülkwenin kendisine ait hukuk sitemi vardır ancak hiç birisi değiştirlemez yıkılmaz değildir ısrarla atladığın ve kabullemediğin nokta bu!
- +1 yıl
Irak Suriye Libya ve benzeri bir çok ülkeninde bir zamanlar kendisine ait hukuk ve devlet sistemleri vardı dinamikleri vardı bu ülkelerde bilinçsiz yönetim ve yanlış politikanın nelere sebep olduğunu hepimiz görüyoruz şu an..
- +1 yıl
Bak yine yumurtladin ırak Suriye ve Libya şeriat ile yönetilmiyor din devleti degil 😄😄😄 yine cehaletin kusuyorsun öyle yapmış bu böyle yapmış kahvehane değil burası 😃 biraz kitap oku bir şeyler öğren bilgi sahibi olmadan fikir sahibisin bu durumlara düşerek daha fazla rezil etme kendini
- +1 yıl
Irak şeriatla yönetilmiyor mu? ssddffgggdgghh ne kullanıyorsan banada ver ciddiyim kendine ait farklı bir dünyada yaşıyorsun üzüldüm adına..
- +1 yıl
Tamam pardon Bir an iranla ırağı anlık olarak karıştırdım hata yapmak insanlara mahsustur ! neyse ben şeriatla ilgili bir örnek vermedim zaten orada konuyu bstan yanlış algılıyorsun ! Irak Suriye Libya üçününde şeriatla yonetilmediğini biliyorum şu an ! şeriasa söz konusu Suudi Arabistan, İran ve Sudan dan örnek verirdim. benim söylemek istediğim şeriattan bağımsız laik ya da muhafazakar farketmeksizin orta doğuda bir çok devletin parçalandığını görüyoruz hepsinin sorumlusu yanlış tercih ve yönetim sistemine bağlı olarak dış güçlerin oyununa gelmek iç dinamiğin temellerini sarsmak şu an amerikanın güdümünde olan erdoğan ve hükümetinde olduğu gibi.. sağlam temellere oturtulmamış dışa bağımlı her ülke yönetim şekli farketmeksizin yıkılmaya ya da içinde bulunduğu dış güçlerin isteği doğrultusunda şekillenmeye mahkumdur
- +1 yıl
Ortadoğuda, Afrika'da ve Latin amerikadaki problemlerin sebebi jeopolitik konumlarından dolayı siyasi ve ekonomik istikrarsızlığa sahip olmaları tamamıyla olan bu. Bunun şeriatla, Roma hukukuyla yanlış tercihle alaksi yok kader var olacak olur Rusya 2014 ten beri Ukrayna'nın % 15 ini işgal etti şimdi göz göre göre tamamını işgal etmeye hazırlanıyor ukrayna 150 milyonluk Rusya'ya ne yapabilir ki? Nasıl "doğru bir tercih" yapabilir? Ortadoğuda da buna benzer sorunlar var işte.
Gizli Üye(18-24)+1 yılİnşallah gelir çunkü şeriat gelmeden hukumler Allahin emir ve ysaklarina gore verilmeden gun yuzu gormeyecegiz
118 Yorumla- +1 yıl
Afganistan İran Suudi Arabistan ve Sudan neden hala gün yüzü göremiyor öyleyse?
- +1 yıl
@wattabe Suudi Arabistan evet ama petrol ve hac turizmi sayesinde.. buda tamamen coğrafi kader yönetim şekliyle ilgili bir durum değil
- +1 yıl
@wattabe Tamam işte bu gelişmişliği de petrole bağlı petrol ekonomik gücü getirir buda ülkenin gelişmesine katkı sağlar 👍
- +1 yıl
@wattabe Petrol bir ülke için çok büyük bir güçtür Arap yaltakciligi yapayım derken iyice saçmalıyorsun petrol kaynakları olmasa görürdük o fellahlari ne halde olacaklardı 🤨
- +1 yıl
Alakası yok petrole sahip gelişmemiş çok ülke var bir şey bilmiyorsun cahil. cesareti işte attiklarinin bazıları tutuyor ne Arap yaltakligi ruh hastasi misin sen ne saçmalıyorsun ayrıca belki petrolü olmasa başka zenginliği olacaktı ne malum? Ayrıca yaltakcilik değil yaltaklik hadi bir şey bilmiyorsun bari Türkçe bil 😄😄😄
- +1 yıl
@wattabe Yaşın büyük diye saygımdan alttan alıp durdum ama yeter bu ukelalik! U. l. a. n asıl senin bir 💩 bildiğin yok konuları devsirip duruyorsun, Amerika Suudi Arabistan dediğin ülkeye yılda kaç milyon dolar yatırım yapıyor haberin var mı? Oradaki sozde gelişmişlik hangi yatırımlar karşılıginda oluyor Amerikanin bunda rolü ve çıkarı ne hiç birinden haberin yok tek bildiğin laf salatası yapıp kaçak oynamak
- +1 yıl
Amerika Suudi Arabistan topraklarının 100/70 ni satın almış durumda sanayisinden gıdasına tekstil ürünlerinden dev gökdelenlere şirketlere AVM kere kadar her şeyde ABD imzası var bir nevi lojistik bölge olarak kullanılıyor denilebilir
Çünkü Suudi Arabistan'ın teknolojisi petrol rezervlerini verimli olarak kullanmaya yeterli değil doğal olarak bu petrolü işleyip verimli hale getiren dünyaya pazarlayan Amerikan şirketleri payına düşenin çok daha fazlasını alırken ticari olarak kendisine bağlayıp modern sömürü politikalarını bu toprakların üzerinde uyguluyor yani onlardan aldığının daha fazlasını ticari yolla geri ödetiyor
Senin gibi araştırmadan yoksun dünyaya düz bakan s"ğırrlar oldukça biz daha çok yerimizde sayarız
- +1 yıl
Bahsettiğin petrole sahip ama gelişmemiş ülkeler neden o halde Suudi Arabistan örneğiyle bağdaştırip kendin bul artık.. inanıyorum yaparsın 🤣
Cevap sahibi+1 yılHayırdır seninde işine gelmiyo heralde? Niye bu tepkin kadınların g*tune bakamican icin mi?
- +1 yıl
@wattabe Abla soru sahibinin söylediği o kısım doğru ortadogudaki hiç bi ülke kendi petrolünü isleyebilecek teknolojiye sahip değil amerika suudilere el atmasa onlarda bu lüksü bulamazdi
- +1 yıl
@wattabe Amerikan şirketleri suudilerin sırtından para kazanıyor suudi arabistan dünyada kapitalizmin 2. Merkezi şu an
- +1 yıl
Sen işbirliği ve muttefikligi işgal olarak nitelendiriyorsun demek. Türkiye'nin de bir çok büyük şirketi yabancı ortaklık veya yabancılar tarafından kuruldu ve dünyanın heryerinde bu böyle dünyanın ikinci büyük ekonomisi cinde de şirketleri ABD kurdu veya ortaklık yapıyor Japonya'da da çok cahilsin çok sana daha fazla yazmayacağım yeteri kadar rezil oldun.
- +1 yıl
@wattabe Bu nasıl ortaklık ki, ABD payına düşenin 100 /70 ne sahip oluyor
bu nasıl gelişmişlik ki, kendilerine ait ürettikleri hiç bir şey yok
Bu nasıl ekonomik özgürlük ki, kurumsal faaliyetleri tamamen patron ABD nin tek eline bırakmıştır... Özellikle verdiğin Çin örneği beni gulumeetti ☺️ ticari ortaklık başka bir şey bulunduğu ülkenin doğal kaynaklarına çöküp ortaklık bahanesiyle hisselerin büyük kısmını sömürmek ayrı bir şey
- +1 yıl
Bunun dışında Suudi halkı o kadar tembel bir millet ki neredeyse kimsenin çalışmadığı sırtını doğal kaynaklara dayadığı bir ülke eğitim seviyesi desen yerlerde dolayısıyla ortaklık adı altındaki bu şirketlerin başına geçecek yeterli insan yok, şirketlerin başındaki (sırasıyla) tüm patronlar kurumsal yöneticiler ve ciolar yine Amerikan halkından oluşuyor finans alanı içinde yine aynı durum geçerli yani senin anlayacağın basitkte bir dile indirgersek nüfusu yaklaşık 35 milyona yaklaşmış ülkede kurulan şirketlerin başına geçecek nitelikte adam yok.. evet oldukça zengin bir ülke doğal kaynakları tartışılmaz ancak bu ne yazık ki buz dağının görünen kısmı.
Söylüyorum ya senin bunları idrak edebilmen için önce bir sağını solunu çevreleyen at gözlüklerinden kurtulup konulara kuş bakışı açıdan yaklaşmayı birakman lazım belki, o zaman daha sağlıklı bir tartışma gerçekleştirebiliriz 🤨🤜🤛
+1 yılŞeriat aptl islammcilarin işi biz Türküz ve devletin dini yok olamazda.
30 YorumlaGündem konusunda 665 cevap paylaştı. Laikliği kaldırmaya kalkarlarsa iç savaş çıkar iç savaş çıkarmaksa niyetleri yapsınlar.
10 YorumlaMümkün değil sanırım iktidara olan nefretinizi kusmak için sorduğunuz bir soru hak veriyorum
11 Yorumla- +1 yıl
RTE bin hedefleri arasında bunun olduğunu biliyor olman lazım?
imkansız be cano üzgünüm senin adına :D
13 Yorumla- +1 yıl
Şeriatçı değilim 🤣 sadece olasılığı hakkında fikirlerinizi soruyorum 🙄
- +1 yıl
Verdim cevabını
Gelemez. İmkansız. İçisyan başlar
18 Yorumla- +1 yıl
Neden peki sonuçta, burası müslüman bir ülke?
- +1 yıl
müslüman bir ülke değil müslüman çoğunluklu bir ülke
- +1 yıl
ülkemizdeki beyinsiz sayısı fazla kadınlardan bile isteyen var neyin kafasıysa artık
- +1 yıl
zamanında islamiyeti kabul etmeseydik böyle olmazdı zaten. dinine körü körü ve yanlış bir şekilde bağlanan ülkelerin durumunu görüyoruz zaten
- +1 yıl
gel öpücem
+1 yılartık kıyameti bekliyorum.
10 Yorumla
+1 yılBöyle bir şey ülkede iç savaş çıkartır.
10 Yorumla- Gündem konusunda 688 cevap paylaştı.
+1 yılGelmez canım
12 Yorumla- +1 yıl
Neden sence kuzu
- +1 yıl
İç savaş çıkar çünkü
Gizli Üye(25-29)+1 yılBurasi demokrasik bir ülke imkani yok.
11 Yorumla- +1 yıl
Demokradick bir ülkedeyiz bro.
+1 yılmuslumanlar bile istemiyor seriat nasil gelsin
20 Yorumla
+1 yılBüyük ihtimal gelir
12 Yorumla- +1 yıl
Neye dayanarak söylüyorsun? Ve sen istiyor musun?
- +1 yıl
Tabikide istemem dışarıdan bakan biriyim türkiye ye. Türkiyede din istismarı giderek artıyor. En sonu şeriat zaten şu an 10/7sine geçildiğini düşünüyorum.
Gelir maalesef
10 Yorumla
+1 yılumarım gelmez umarım
10 Yorumla
+1 yılHayır gelmez.
12 Yorumla- +1 yıl
Neden?
- +1 yıl
Cunku burasi demokratik bir ulke
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?