Bence haklı olan olmuş koskoca albaysın elinde şemsiye ile ne işin var? Senin emrin altında onlarca asker var. Sana emanet edilen bir bölgede senin elinde şemsiye ile Senin üstün olmayan birine bu şekilde nasıl eşlik edersin. Ha madem eşlik etmek istiyorsun üniformanı giymezsin.
O şemsiyeyi tutmasaydı, başıma kim bilir neler gelir diye düşünüp tuttu bence. ha daha kötü olmuş tutunca. bence bülent ersoy onu azarlar ne biliyim üstlerine şikayet eder diye korkusundan tuttu, ne bilsin böyle olacağını. Bence suçlu bülent ersoy, dünyayı dolaştı safiye soymanla, ama anıtkabir e gelince hasta olup , gösteriş yapacağı tuttu
Askeriye de öyle bir şey var teşkilatı lekelemek olarak görülüyor. Nizamiye kapısın da bir öğretmen kadına kadınlar gününüz kutlu olsun dediği için jandarmanın adını lekeledi diye bebeyi 2 gün durmadan dövdüler sonra da sürdüler :D
tecavüz eden uzmanı hapse atmak çok zorken şemsiye tuttu diye bi albayı görevinden almak niye bu kadar kolay. o albay oraya gelene kadar hiç mi emeği başarısı yoktu nasıl geldi oralara. neden iyilik hep cezalandırılır. koskoca albay yalakalık yapacak değil ya sanatına hürmeten nezaketen tutmuş. nezaket iyilik neden hep cezalandırılır bu ülkede anlamadım...
Ülkemizde ne boktan dolaplar döner kimse kimseyi görevden aldıramaz bu adamın suçu nedir yani? Sedat peker bile haykırdı bütün suçları ozaman neden kimse içeri alınamadı? Ekonomi battı insanlar aç işsizlik zirvede türkiye artık cehennemleşti ülkemin başka problemlerine odaklansalar keşke yazık.
Ya arkadaş üzülüyorum bu memlekette verilen kararlara. Asker dediğin insan aldığı eğitim itibari ile kibar saygılı ve örnek insan eğitimi alır.. Komutanım ülkemin sanatçısına nazik ve saygılı bir davranışta bulunmuş bunun neresi yargılanıyor anlamıyorum! Bu kararı verenler de ıslah olur def olur bir an önce.
Şemsiyeyi tutan ustegmen yani takim komt. Emri veren ise Anitkabir komt. Yani albay. Her ikiside gorevden alindi. Hakkariye suruldu fakat albay emeklilik dilekcesi verdi.
Protokol hatasi yapildi. Ki askeriye afetmez boyle seyleri. Cunku kamuoyunda asker buna malzeme edilemez. Dunya basinini ve dunya kamuoyununu dusunun. Teror gruplarinin propagandasini dusunun.. askeriye boyle seylere musamaha gostermez
bülen ersoy protokolden biri bile değil bunu onun yardımcısı koruması vs. de yapabilirdi yapması yanlış o şemsiyeyi tutması da saçma ki haklı kadının korumaları varken devletin askerinin işi gücü yok elin garibanına göstermediği nezaketi bir ünlüye gösteriyor kısacası nereden tutarsak elimizde kalıyor
böyle bir şey yapılacaksa bile bunu subay kadrosundan biri yapmaz. orada görevli bir sürü er var. onlar görevlendirilir. ayrıca yanında en az 10 tane yardımcı ve koruma ile gezen bülent ersoy'un da böyle bir refakate ihtiyacı zaten yok. elinde şemsiyeyle koşan subayın kendisine durumdan vazife çıkardığı, üzerindeki üniformanın ağırlığını unuttuğu kanaatindeyim
yaşlı zar zor ayakta durabilen bir teyzeye, ani bastıran yağmur sonrası böyle bir hareket yapılsa sırıtmazdı. ama 10 tane koruması, özel şöförü, sağlık personeli olan birisine şemsiye tutarsan, bülent ersoy'un emir eri gibi durursun.
Bir albayın görevi bu değil. O kadar parası var bir şemsiye tutanı yok mu? Yaşlı ne olmuş diyenler olabilir her gelen yaşlıya, engelliye bunu yaptıklarını mı sanıyorlar. Bu yüzden bir yaptırımı olmalı, yaptırım ağırdır hafiftir bunu bilemem ama davranışı normal değil.
Öyle olmaz şimdi askerin yaptığı belki vijdani olarak güzel ayrıca kadına pozitif ayrımcılık bence sorun yol ama komutansın sen böyle kaç kişiye şemsiye tuttun başbakana ya da cumhur başkanına şemsiye tuttunmu ayrıca askeri kurum işleri kendi içinde dengelerini sağlamak zorundalalar
iki ucu da dışkılı değnek neresinden tutsak elimizde kalır görevden alınması saçma o insan evladı kişiye şemsiye tutması başlı basına zaten saçmalık eşi bir şey istese onu yerine getirmez dışarda aslan kesilir böyle insanlar onu çekip yayınlayan gazetecilerden mi bahsedelim o kadar önemli şahsiyet ki bülent ersoy anlatamam yani
Hem olay gündem olacak kadar çok saçma hem tepki gösterenler daha çok saçma. Bülent ersoyu tanımam etmem takip etmem fotoda belli ki bi rahatsızlığı var tekerlikli sandalyede gidiyor askerin biride o yağmurda nezaketen şemsiye tutmuş bu güzel bir şey. Şemsiye tutulan kişi Bülent ersoy değilde bir yaşlı engelli veya gazi bir birey olsa tepki gösterenler bu sefer askerimiz ne kadar iyi diyecekti.
Devletin sanatçısı mı? Milletin sanatçısı mı? Asla böyle biri beni temsil etmiyor, edemez. Koskoca Türk Silahlı Kuvvetletinin albayına yakışmadı bu hareket. Uyarı verilebilirdi ama üzülmediğimi de belirteyim.
Kendisi albaymış. Devlet doğru olanı yapmış, görev yeri değişmiş.
Bülent Ersoy kim? Mesleği şarkı söylemek olan bir vatandaş. Devletin albayının görevi vatandaşa şemsiye tutmak değildir. Hele Anıtkabir'de hiç değildir.
Ülkenin geldiği hale bakar mısın, yazıklar olsun. Tecavüzcüler, hırsızlar, katiller serbest kalıp ellerini kollarını sallayarak gezmeye devam ediyor. Bülent Ersoy’a şemsiye tuttu diye bir albay görevden alınıyor, gel de sinirlenme şimdi..
Ya arkadaşlar bu milletin diline düşeceğine git kendini köprüden at yemin ediyorum tamm haksız değilsiniz ama koca Albayı da görevden ettiniz şimdi mutlusunuzdur umarım
Bazen türk ordusunda mantık arama cidden askerliğini yapmış bir birey olarak söylüyorum sizlere elini kıyma makinesinde kaptırdığı için 25 yıl ceza verildiğini gördüm kıyma makinesine
Koskaca albaysın abi benim şanlı Türk ordumun üstelik başkomutanın anıtında görev yapan koskaca albaysın bu sirk maymununa üstünde o üniformayla uşaklık yapamazsın..
Yapmasa sadece belli bir çevre tarafından yargılanırdı. Yaptı ve haklı bir tepki ile temsil ettiği kurumun temsil ettiği millet tarafından yargılandı. Eğer ziyarete gelen her Türk vatandaşına şemsiye tutmuyorsa yanlış bir davranış.
görevden alinmasina sebebiyet veren şey bizleriz heralde. bu kadar büyütüp yorum yapınca TSK ya laf gelmesin diye böyle yola girilmiş o kadar saçma ki. bari Bülent el atsın olaya, askeri beslesin ömür boyu
Bülent ersoyu oldum olası sevmem atamizin huzuruna çıkması rütbeli bir askerinde kendisine şemsiye ile refakat etmesi beni bir Türk vatandaşı olarak derinden üzdü devlet sanatçısı unvani verilmesi konusuna ise ayrıca kızıyorum
Ne devletin sanatçısı, siz ne içiyorsunuz nasıl bi kafaya sahipsiniz gülıkam hanım bülent oramın bu ramın sanatçısı olur ancak albay duruşunu boz muştur bülent ersoyun yerine sade bir vatandaş olsaydı albay şemsiye tutarmıydı
en son sabah bu olaya sinirleniyodum evdekilerle konuşurken sen kimsin de bizim askerimiz sana şemsiye tutuyo elin ayağın tutuyo sandalyeyle geziyo bir de diye çok kızmıştım ama adamında görevden alınması saçmalık yani
Mevzunun detaylarına değinmeyeceğim. Yaptığı şey doğruydu ya da yanlıştı. Bu mesele bir albayı görevinden etmesi için yeterli bir gerekçe mi? Kesinlikle hayır.
Albaydan söz ediyoruz. Bülent Ersoy neresi Albay gibi bir mevki neresi? Şu görüntü her şeyden önce Albay rütbesinin imajını zedeliyor. Albay hata yapmış. Yapmamasi gereken bir şey yapmış bunun da illaki yaptırımı olurdu.
Bir subayın ve Anıtkabir Komutanın bunu yapması meslek etiğine aykırıdır. Silahlı kuvvetşern bir iç hizmet kanunu vardır ve bütün silahlı kuvvet öensupları uymakla mükelleftir.
Devletin sanatcısı dediğin varlık oğlum olsa askere göndermem göz göre göre öldüremem çocuğumu diyek varlık yani vatandaşlığı sadece kağıt üzerinde olan bir insan bu ülkeye toprağa bi katkısı yok.
Bunun neresi sanatçı ya? Gereksiz ego dolu biri. Ayrıca görevden alınmışsa başka bir yere atanır. Askerlik disiplin ister. Kesinlikle türk silahlı kuvvetleri şan ve şerefine yakışmayan bir davranıştı.
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ yo kesinlikle absürt bir olay, yalnız görevden alınması için yeterli bir done mi? Bilmiyorum. İnsanlarımız çok öfkeli kararlar alıyorlar.
İçinden yardımcı olmak gelmiş. Hava savunma albay ve takım komutanı görevden alındı. Albayın tayini Hakkariye çıkarıldı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Her şeyi o kadar gündem yaparsanız olacağı bu işte. Ne varmış asker nezaket yapıp semsiyesini tutmuş. Bende gittim Anıtkabir'e. Oradaki askerler yardımcı olmak için can atıyor. Sosyal medya kadar boş ve lüzumsuz bir mecra yok.
Türk askeri ona buna şemsiye tutacak kadar onursuz olmamalı. Doğru bir karar. Asker olduğunu hatırlar umarım o şahıs.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
açığa alınmadı olay ile alakalı soruşturma açıldı ki haklı kadının korumaları varken devletin askerinin işi gücü yokmu hani gariban insanlara göstermedikleri muameleyi bülente niye gösteriyo koca rütbeli asker
albaya gelınce askere emir verir asker semsıyesını tutar hasta bulentın egosuna yem olmak yerıne bırde foto cektırmıs askerlıgın duzenını mı bılmıyor yasası vardır o albayın yapacagı emır erıne emır verıp ona tutturmaktı semsıyeyı artı bulentın yardımcısıda vardır oda tutar bunu askerımızın gorevı bulentın kıcının egosunu tatmın etmek degıldır
Görevden alınması hoş değil. Ancak albay da burada hatalı. Bülent Ersoy denen sanatçı müsveddesi bunu hak etmiyor. Bunu bir şehit annesine yapsa takdir ederdim.
Bencede biraz saçma sokakta yaşlı tekerlekli sandalyede olan yağmurda olan herhangi birisine şemsiye uzatsa ne denirdi. Askerimiz ne kadar vefalı derlerdi. Şimdi ne oldu
Askeri yönetmeliğe Aykırı.. kim olursa olsun şemsiye tutulmaz.. Bülent Ersoy’la alakası yok..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Gorevden alinip. Rutbeleri sokulmeli. Hadsiz , uc kuruşluk sanatciya , semsiye tutmak hangi askerin haddine. O bulent, bir er in. Ustune semsiye tutmali. Er vatan icin olurken , albayin bu terbiyrsizligini affetmek hatadir. Az bile yapilmis. O albay sehit annesine, gazi askere tutacakti o şemsiyeyi. Ego pesinde kosan kisiye değil. Az bile yapildi Askerimizin adini kirletmeye kimsenin hakki yok