https://www.mynet.com/son-dakika-kariniz-degil-esiniz-diyeceksin-diyerek-doktora-yumruk-atti-110106900352

Karı koca anlam olarak çok ince bir güzellik var.
Koca : Kocaman, sırtını yaslayacak dağ , büyük gibi anlamı varken “karı” da dağın üzerine yağan kar, örtü, sarmak anlamında diye okumuştum.
Şu an ne yazık ki itici olarak algılansa da büyüklerimiz bu incelik anlamında kullanmışlar.
Yalana bak sen..
Bakın açık ve net söylüyorum...
1- Sağlıkta şiddetin asıl kaynağı hastalar değil doktorlardır. Özellikle devlet hastanelerinde doktorlar hastalara saygı göstermedikleri gibi eksik kötü hizmet vererek, aşağılayıcı tavırlarla eziyorlar.
2- Sağlık hizmeti almaya giden bir hastanın doktora saldırması için ciddi bir haksızlığa bu ugramasi ve çok provoke edilmesi gerekir.
3-Doktorlar son derece örgütlü ve güçlü oldukları için sağlıkta şiddet konusunda istedikleri bu algıyı kolayca yaratıp medyaya o şekilde yansıtıyorlar.
4-Soru haberinde de açıkça belli olduğu gibi ciddi bir bu algı oluşturma çabası var. Hiç bir hasta veya yakını eş yerine karı denildiği için doktora şiddet uygulamaz. Olayın gerisinde olan kim bilir neler vardır ama gözleniyor. Amaç doktoru mağdur ve haklı çıkartmak.
Nikah memuru da sizleri kari koca ilan ediyorum diyo o adami da mi dovmus 😒😒 gercekten insanlar sasirdilar ve bakiyorumen ufak anlamsiz seylere sinirleniyolar gunluk yasam da trafikte olsun bu tarz yerlerde surekli bi kavga kaos umarim yaptiginin hata oldugunun farkindadir 🤦🏻♀️
Ne saçma bahaneler duyacaz Allahım yarabbim🤦♀️
Cevap
18Cevap
Adam baska seye gıcık olmustur sebebini o diye demiştir şiddete karsıyum özellikle de sağlık personeleine ama bazen doktorlarda insan fırçalarken bazen çizmeyi aşıyorlar doktor olması kötü şekilde muamele etmesi azarlaması anlamına gelmez
Ne döven adama inanıyorum, ne de doktora.
Herkes işine geldiği gibi haberi veriyor. Bakın bu sitede doktor tacizlerini anlatan hanımlar.
Milletin ayarı bozuldu.
Demekki adamınn karısı değil, gayrimeşru bir durum varsa rahatsız olmuştur, sonuçta partner de eş babında sayıldığı için kızmış olabilir tabi haksız, bunun kaba kuvvet oluşturacak bir durumu yok...
Şiddeti konuşma dili haline getiren bu şahsiyet karısına hak ettiği değeri veriyor mudur? Bence hayır.
Bu milletin odak noktalarında sıkıntı var.
Mal bunlar ya doktor birakmayacaklar ulkede yaziklar olsun ulkenin en iyi beyinleri nelerle uğraşıyor
Adam eşiniz diye düzeltebilirdi, yumruk atması gerçekten gereksiz bir hareket olmuş.
İki tarafı da dinlemek lazım. o eş, karı koca lafina gelene kadar kim bilir neler döndü.
Eş kulağa hoş geliyor.. daha yontulmuş. "Karı" hakaret gibi..
Gözünün üstüne kaş pardon sinek konmuş sokmasın diye ona vurdum deseymis 🤣
Bahane üretmiş ya. Bunlar kavga için en ufak bir sebep arıyorlar. Sağlıkçılara kin besliyorlar
Sağlıkçılara şiddet durmadan artmaya başladı. Sağlıkçılara uzanan eller kırılsın.
Millet cozuttu iyiden iyiye toplumun ruh hali bozuldu
Nedir bu doktorların bu halktan çektiği. Medeniyet görmemiş davarlar 😑
Bu toplum karı koca denmesini kaba bulup yumuşatır ama kadınlarla ilgili ağız dolusu küfür eder.
Milletin her yerinden gerginlik ve agresiflik akıyor. Kimden nasıl bir tepki geleceğini kestirmek zor.
Türkiye'de 79buçuk millet olduğu söyleniyor. Hepsi eş hatun hanım prenses diye tabir kullanmaması normaldir diye düşünüyorum. Bu yüzden eşiniz yerine karınız diye telafuz etmesini problem haline getirmezdim.
Bence dövesi varmış adamın. Bu da biraz bahane gibi geldi bana :)
Sizi karı koca ilan ediyorum denmedi mi yıllarca. Karınız dediği için değildir o gibi geliyor bana. Bi aşağılama ibaresi olarak kullandığı için olabilir.
Doktorları dövmeye bahane arıyorlar, ben olsam senin karını s. ikiyim der dalardım *
Böyle hayv... öhöm insanlar kısırlaştırılmalı.
Bu insanlar iyice kafayi yedi ya
Normal insan olmadığı kesin
O muhabbete gelesiye kadar biseyler vardır illaki
Millet iyice mala bağlamış
insanların psikolojisi gerçekten kötü..
Nefes alana saldırıyolar resmen canavar mk
Saçma neden böyle birsey yapılsın
Eşiniz diyeceksiniz 😂
aynı kelime
Eşiniz denmesi daha makbul
eşiniz daha kibar
eşiniz denilmesi daha etik olur