Gaziantep'teki evinin bahçesinde oyun oynarken, iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'le ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevkedilmişti.
Sulh ceza hakimliği de bu üç kişiyi; Hayvanları Koruma Kanunu'nca sahiplendirilmesi yasak olan olan pitbull cinsi köpekleri beslemeleri, tasmasız ve başı boş şekilde ortaya salmaları hâlini göz önüne alarak, "nitelikli kasten adam yaralama" suçundan tutuklayarak cezaevine göndermişti.
Bu karar, pitbull cinsi köpek besleyen, parklarda bahçelerde tasmasız şekilde bu hayvanı gezdiren diğer kişilere karşı da ders niteliğinde emsal karar olur mu artık?
Yoksa; aynı tas, aynı hamam durumu devam mı eder?
*Konuyu hayvan sevgisine bağlayacak olanlar boşuna duyar kasmasın, insanların canına kasteden bu cins hayvanların beslenmesini savunacak biri değilim.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer