Bizim kültürümüz ve bakışaçımızla hiç alakası olmayan dış minnakların bi oyunu :
Noel ağaçları Pagan geleneklerinden gelen bir ritüeldir. Yaprak dökmeyen ağaçları ve çelenkleri ölümsüz yaşamın simgesi olarak kullanmak, eski Mısırlıların, Çinlilerin ve Yahudilerin ortak bir geleneği idi. Avrupalı paganlar arasında yaygın olan ağaca değer verme ya da kutsal sayma, Hristiyanlığı benimsemelerinden sonra, İskandinavyalıların şeytanı korkutup kaçırmak ve Noel zamanında kuşlar için bir ağaç hazırlamak üzere ev ve ambarlarını noelde ağaçlarla donatma geleneği biçiminde sürdü. Almanya'da da kış ortasına rastlayan tatillerde evin girişine ya da içine bir Yule (ing. Yule-tide) ağacı konuyordu. Günümüzdeki Noel ağacının Almanya'nın batısından kaynaklandığı düşünülmektedir. Ortaçağda Adem ve Havva'yı canlandıran bir oyunun ana dekoru, cennet bahçesini temsil eden ve üzerinde elmaların bulunduğu bir çam ağacıydı. Adem ve Havva yortusunda (24 Aralık) Almanlar evlerine böyle bir cennet ağacı dikerler, üzerine Komünyon'daki kutsanmış ekmeği simgeleyen ince, hamursuz ekmek parçaları asarlardı; bunların yerini daha sonra değişik biçimlerdeki çörekler aldı. Ayrıca bazı yerlerde İsa'yı simgeleyen mumlar eklendi. Noel mevsiminde ağaçla aynı odada Noel piramidi de bulunurdu. 16. yüzyılda Noel piramidi ve cennet ağacı birleşerek Noel ağacını oluşturdu. Wiki
Evet haberini okudum. Tamam hanım ablamız dini gereği bu konuda hassas olabilir hakkıdır ama bunun kendi özelinde kalması gerekir. Bu namaz kılmayan birinin önüne seccade serip, boynundan zorla tutarak secde ettirmeye çalışmaktan farksız bir durum.
Bakın elim ayağım titriyor benim sinirden sonra. . Biri bunların değerlerine laf atsa, biz hep mazlumuz bizi hep örseliyorlar saygı duyun diyorlar sonra yaptıklarına bakın. İflah olmaz budalalar.
Bir ağaç sizi nasıl dinden çıkartabilir yeni yılın güzel gecmesini istemek ve biraz eğlenmek kötü bir şey mi çok cahiller kafaları hiç basmıyor böyle insanlarla aynı ülkede yaşadığım için utanıyorum
Bu gibi adamlardan ben olsam o ağacın bütün mastafını alırım yıkamasa bile, ekstra da para cezası keserim avm de böyle bir şeye kalkıştığı için, bakalım bir daha yapabiliyor mu?
Tuhaf insanlarız bosverelim bazı şeyleri inanmak isteyen inansın inanmak. istemeyen inanmasın bende inanmiyorum bu tarz şeylere ama her yerin ışıl ışıl olması hoşuma gidiyor ben yine duamı ediyorum çok gerginiz sakinleşmiyoruz
Çam süslenmek Hristiyan ibadeti değil ki yeni yılı kutlama için yaptıkları etkinlik Chrismast dedikleri kutlama Hristiyan bayramıdır şu ayrımı ne zaman öğrenecekler merak ediyorum
Isin komik tarafi Agac süslemenin kökeki eski saman Türk kültürüne dayaniyor. Yani agac süslemek Türk kültüründe var, Trakya ve Anadoluda hala bazi köylerde agaclar mesela bahar aylarinda süslenir.
Hristiyan Avrupa noel'de agac süsleme gelenegini zaten 15. yüzyilda bir saman toplumdan kopya cekerek almistir.
O süslü agac, o karinin arap örtüsünden gelenigimize daha yakin.
Kadından özür dilediklerini görmedim ama kaldırdılar evet Bir daha kurarlar mi bilmiyorum amaa su anlik yook kurarsa kadın yine djdjfkf gelir gibiii çünkü bu avm her sey yani market vs.
Orta Asya ve Kafkaslardaki Türk cunhuriyetlerinin hepsi hem yılbaşını hem de nevruzu en güzel şekilde kutlar. Burası da bir Türk devletiyse diğer soydaşlarımızla aynı şeykeri kutlamakta vir sakınca olmamalı
Yapılanı hoş karşılamıyorum eğer bu geleneği yıkmak gibi bı derdi varsa savaştığı kapital düzen olmalı. Zira bu dini gelenekleri alışveriş çılgınlığına çevirdiler. Avm geneleklerimizde yok dedin diye bilgilendirici yorum yapmak istedim iyi günler mutlu Noeller🤣