Kyoto Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar, yakın dönem hafızanın silinebileceğini ortaya koydu. Elde edilen bu başarı, 'Man in Black' ve 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' filmlerinde de işlenen 'hafıza silme' konusunu akıllara getirdi. Kyoto Üniversitesi’nde deney hayvanları üzerinde yapılan bir çalışma, hafızanın silinebileceğini ortaya koydu. Henüz deney aşamasında olan çalışmada ilk defa yakın dönem belleğini silebilmek üzere bir kimyasal kullandı.Tıp dünyasında önemli bir gelişme olabilecek bu araştırma hakkında bilgi verenNöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan,
“Beynimizdeki hafıza merkezi, ‘hipokampüs’ dediğimiz bir bölge.
Bu araştırmada deney hayvanlarına hipokampüsteki sinir iletişimini sağlayan bölgede kullanılan ‘kofilin’ maddesini, ‘supernova’ denilen ve ışık verince parlayan bir maddeyle birleştirip, adenovirüs taşıyıcılığı kullanarak hayvanların beynine enjekte ettiler.
Daha sonra hayvanların gözlerine ışık tuttular. ‘Supernova’ denilen madde, etrafa oksijen yayıyor ve diğer kimyasalları bozuyor. Adenovirüsü taşıyıcı olarak kullanmalarının nedeni masum bir virüs olması. Bu teknolojiyle şuna bakılmış; her halükarda deney hayvanlarının öğrendikleri, bu işlemden sonra ertesi gün tamamen siliniyor. Farelere görevler veriyorlar fakat bunlar siliniyor” diye konuştu.
Ben sağlıklı bulmuyorum tamam geçmiş kötü olabilir acı hatıralar ama onlar olduğu için biz olduk o yaşadığımız acıları atlattığımız için güçlüyüz onlar da giderse silinirse biz kim oluruz ki o zaman hata yapma olası çok değil mi? Ve güvenli değil beyin e zarar verebilir diye düşünüyorum öyle yani 😄
Hafızamı tümden sildirmek istemezdim. Gereksiz gördüğüm detayları kaldırabilirsek hafızada daha fazla yer elde edebiliriz 😅. Bilgimi ve tecrübelerimi kaybetmek istemem.
Man in Black gerçek zaten abi bir flash ışığı ile hafıza silinmesi durumu bak şimdi bişey almak için buzdolabına gidiyorsun dolabın kapağını açıyorsun ışık bianda parlıyor veeeee puf ne alcaktın gitti daha önce yaşadık dimi
Beyin kaç savaş durumuna karar vermek için ram yani kısa zamanlı belleği boşaltır buda reçel alacaktım gazoz alacaktım da silindiği için puff bianda gider evde savaş durumuna geçmemesi için en başta güvende hissetmen gerekir
Şimdi ben sevdiğim insanla (eski sevgilim) yaşadığım şeyleri hafızamdan sildirsem ne olacak ki o benim aklımda değil kalbimde. Bize hafızadan silme değil kalpten silme işlemi lazım. Umarım en kısa sürede bunu da bulurlar.
Aklıma PRestij filmi geldi.. Seyirci gerçeği biliyor Dünya basit acı dolu sihirden çok uzak ama insanları bir saniyeliğine bile olsa aldatabilirsen merak etmelerini sağlıya bilirsin.. işte o zaman özel birisi olabilirsin...
İsterdim. Kötü anılarım yanıma tecrübe olarak bile kalacak olsa onlarla yaşamayı kesinlikle reddederdim. Onları hatırlayarak dertleneceğime, mutlu anılarımla yüzümü güldürebilen bir hafızayı tercih ederim.
Birincisi insan hafızası fare hafızasından daha karmaşık. Kısa bellek ve uzun dönem bellek vs. İkincisi rastlantısal bir saçılınca silinebilecekler düşündürücü. Kız arkadaşını unutmak isterken evi yaktı gibi bir başlığa gebe gibi
Bir çok kişi kötü zamanları ya da hataları silmek istemiş. Tamam da silerseniz aynı hataları gene yapar ve aynı durumları ikinci kez yaşayıp tekrar üzülürsünüz 🙂
İstemezdim. Zaten beyim başlı başına baöbaşka eşsiz bir organ. Kayıplarının telafisi yok. Asla yaptırmazdım. Bizi biz yapam zaten iyisiyle kötüsüyle tüm anılar.
İstemem çünkü bunca yıllık bilgi ve kültür birikimimin gitmesini ve sıfırdan başlamayı göze alamam ayrıca bana kötülük yapanları unutup onlara iyi davranmak istemem..
Cidden unutmak isremediklerim daha çok ama travmalarıma sebep olan bi kaç şeyi silmek isterdim. Belki tüm bu hastalıklı hallerin çözümü de o olurdu. Beyin temizliği
Belki çok ağır şeyler yaşayanlar için iyi olur. Ben her yaşanmışlığın bir sebebi olduguna inanıyorum. Bu yüzden ben istemem, en azından şimdilik.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır istemezdim çünkü bunları unutursam bana ders olan şeyleri unutmuş olurum bu sefer hataları tekrar yapma şansım var o yüzden bunu istemem iyiler kötüler büyüdük bu yaşa geldik önemli olan şu an mutlu olabilmek
Evet unutmak istediğim bir şey var onu hafızamdan silmek isterdim çok güzel olurdu
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Çok an var. Keşke onlar gitse harika olur aklıma gelmesini istemem zaten kim ister? Bana göre kötü olan anıların hepsi gitsin. Hatta kurmak istemediğim ama şu ana kadar kurduğum ve kurmaya devam ettiğim birtakım hayallerde silinse mükemmel olur.
İstemem belki şu an bile canımı yakıyor olsa bazı şeyler vakti zamanında da çok mutlu etmişti. İnsanız üzülüp sevinip yaşamalıyız olduğu gibi devam etmeliyiz..
Benim değil de kötü anılar yaşattığım birilerinin hafizasinin silinmesini çok isterdim. onlarla yeniden tanıştığımda, kötülerinin yerine güzel anılar bırakmak isterdim. Bu bi nevi geçmişe gidip birşeyleri düzeltmek gibi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Benim için gereksiz daha dün ne yaptığımı hatırlamıyorum hatta bazen gün içinde ne yaptığımı bile hatırlamıyorum