Kuzey Koreli bir öğrenci Çin'e gittiğinde Squid Game dizisini usb'sine kaydedip ülkeye getirmiş, birkaç arkadaşına da satmış. Okullarda falan bu dizinin adının dağıldığını öğren gözetim servisi de çocuğu yakalamış şimdi kurşuna dizilecekmiş.
Diziyi izleyen bir kili ömür boyu hapis, diğerleri de hapis cezası almış. Dünyanın en kapalı ülkesi Kuzey Kore'de, düşman kardeş Güney Kore ve Batılı ülkelerden getirilen bütün film, dizi, şarkı ve diğer ürünler yasak sebep de bu. Ulan bu ne biçim esir hayatı?
Kuzey Kore, Squid Game'i ülkeye sokan genci idam edecek, bu nasıl ülke?
Bize de bu adamdan lazım ama gence üzüldüm bir yandan bizimle aynı bir ülke bizim millette mall onlarda mall bizim onlardan tek farkimiz o adam öldürüyor bizimki de bizi s. ikiyor tek farkimiz lafta o da lafta adam insaniz vatan millet bsyrak sevgisi Atatürk sevgisi filan hava civa onlari aldik sarki yaptik söyleyr söyleyr yaşıyoruz bunun gibi birisi de bizi s. ikiyor bazı ülkelerle biz aynıyız hakediyoruz ama bunu
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aşırı baskıcı bir rejim var İnternet yok film yok insanlar hapis hayatı yaşıyor herkes ülkeden kaçma derdinde ama o da imkansız gibi kaçamıyorlar başka ülkelere gitmek te yasak dünyanın en kötü ülkesi bence
Ömür boyu hapis diyordu haberlerde. Kore bu tarz suçlarda çok katı türkiyede olduğu gibi değil. Koreli bir genç bunun ne kadar ağır bir suç olduğunu bilerek yapmış.
Şöyle anlatıyım, insan hakları olmayan, kuaföre bile gittiğinde sana sadece 5 saç kesimi sunan, askere kendi isteği ile gitmeyen insanlarını aç bırakan (kadınlar dahil), ve her vatandaşı her pazar günü tarla gibi yerlerde zorla çalıştıran bir ülke. Sadece kuzey koreli kanallar izleyebilirsin. Öyle dizi falan da yok, haberler. Tek politikacılar araba kullanabiliyor ve internet'de istediği sitelere girmek bir tek onlara yasak değil. Halk'a sadece 28 internet sitesi sunuyorlar. Hava durumu, haberler gibi şeyler. Bu arada ingilizce adı "Democratic Republic of Korea", şaka gibi.
Bizim ülkede de birçok şeye nasıl ses çıkarılmıyorsa insanlar da orada ses çıkarmıyor, bizim ülkemizde de kendi leveline göre bir antidemokratiklik yok mu sanki. Avrupa'da yaşayan anlar gelip burada da yaşadığı zaman bir yıl o zaman anlar. Alışıyorsunuz ve size normal geliyor. Tweet attığı için insan hapse girer mi mesela, wikipedia kaç yıl kapalı kaldı yasaklandı, sokağa çıkıp protesto edene terörirst deniyor, bir çok konuda haklarımızı kaybettik, kanunlar uygulanmıyor, devleti yönetenlerin kendisi uymuyor daha size normal gelebilir ama bunlar İngiltere'de Fransa'da falan olsa ortalık çok fena karışır zaten olamaz da. Bizde insanlar herşeye susuyor sus pus, e sus pus olursan kısıra bakma adamı ezerler haklarını alırlar köle gibi çalıştırırlar, ondan sonra dolar 13 lira da olsa kimse ses çıkarmaz. Hakkını aramayan halkların ülkesi geriler arkadaşlar bu dünyada böyledir.
haklı öyle yönetilmek istiyordur. şerri veya ateist farketmez dışa kapalı olup sürekli birilerini düşman gören. herkes bize saldırıyor dış güçlerle savaşıyoruz vs gibi söylemlerde bulunan toplumların tamamı hastadır.
Hasta olan toplum değil. Orası dünyaya o kadar kapalı ve yasakların çok olduğu bir ülke ki mimiklerine kadar yasak koymuşlar düşün. Halkın hiçbirşeyden haberi yok, çünkü doğru bilgi verilmiyor onlara.
@zulsukooo53 öyle bir ülkeye gidersen oranın halkının sonuna kadar mevcut rejimi çok büyük bir motivasyonla savundugunu görürsün. yanlarında güney kore var diplerinde hemen. veya şerri ülkeleri düşün onlar internetede girebiliyorlar. herşeyi geçtim türkiyede bile öyle gruplar var. bu zihniyet meselesi.
Savunmuyorlar. Zaten ülkede tek parti var ve ona oy vermek zorundasın vermessen idam edilirsin. O ropörtajlarda gördüğün insanlar gerçek düşüncelerini paylaşmıyorlar, mevcut rejimi eleştirirse canından olur ya da hapse atılır bunu biliyor ve rol yapıyorlar. Ayrıca ülkeye girsen bile belli yerleri gezebilirsin ülkenin normal olan yerlerini ve oradaki insanlar özellikle hükümet tarafından seçiliyor rol yapıyorlar gülümsüyorlar.
@zulsukooo53 valla bana sorarsan bir halk isterse ülkenin iktidarını degiştirebilir rahatlıkla arkasında halk destegi olmayan bir yönetimin olabilecegine inanmıyorum. bu dedigin bana hayal ürünü olarak geldi neye dayanıyorsun bunu söylerken.
Uzun araştırmalara ve oradan kaçan insanların verdiği röportajlara dayanıyorum. Sende araştırırsan hayal ürünü olmadığını görürsün. İktidarı değiştiremiyorlar ülkede tek parti var başka parti yok, zaten adamın babası da diktatörmüş. Oy vermessen eziyet ederler idam ederler diyorum, adam bu seçim yüzünden amcasını kaplanlara parçalatmış kendisine oy vermeyen halka ne yapar sen düşün. Kahkaha bile atmanın yasak olduğu bir ülke düşün kaldı ki iktidarı değiştireceksin.
@zulsukooo53 valla bence öyle bir durum olsa yani halkon çok büyük kısmı karşı olsa ve zorla esir olarak tuutlsalar dışardan mutlaka müdahale olurdu. o ordan kaçan azınlık olabilir. mantık bunu söylüyor bana
Kuzey Kore askeri ve silah bakımından çok güçlü, ayrıca zamanında dünyayı hidrojen bombasıyla da tehdit etmiş bir ülke. Adam diktatör istese ülkesindeki milyonlarca insanı öldürür. Böyle bir durumda hiçbir ülke ya da o ülkenin vatandaşı kendini riske atmaz. Yani dediğin çok mantıksız.
@zulsukooo53 ben halkın hükümeti istemedigine pek inanmıyorum. mutlaka muhalif bir kesim vardır ve umarım muhalif kesim yarıdan daha fazladır. veee emin ol ki o halk bu şekilde bir bıkkınlık içinde olsa ölüm pahasına yine isyan eder tarih bunlarla doludur. hiç bir zaman halkın isteginin dışında bir iktidar kurulamaz bu sosyolojiye aykırıdır.
İnsanlar manyak mı afedersin böyle bir düzeni kabul ediyorlar. Ülke sefalet içinde neye nasıl karşı çıkacaklar. Bir adam güzel vaatlerde bulunur iktidara gelir. Öyle bir düzen getirir ki kurtulamassın. Bir diktatörü kim niye bile isteye başa getirmek istesin. Film izlediği için vurulmayı, saçını uzattığı için hapse atılmayı kim ister.
@zulsukooo53 valla o zaman gidip bunu örnegin afganistana sormak lazım neden talibanın kurdugu yönetimi istiyorlar üstelik mevcut iktidarı halk destegi ile devirdi taliban. ya da arabistana sormak lazım ordaki kadınlar neden çarşafla dışarı çıkıyor acaba istemiyorlar mı zorla mı öyle giydiriyolar hepsini. zihniyet bu diyorum sana. elbette muhalafet vardır istemeyenler vardır ama çogunluk öyle olmazsa o rejimler ayakta kalamaz yıkılırlar aksi mümkün degildir sürdürülemez. 3 sene 5 sene gider ama daha fazla gidemez halk destegi olmadan. bunun tarihte örnegi yok. diktatörlükle yönetilen bir millet diktatörlük istiyordur o şekilde motive olmuştur. ve böyle yerlerde genelde yönetim kutsallaştırılır ve o şekilde ayakta durur.
kim jong un pampa ne yaparsa doğru yapar... keşke bizim ülkemizde de yapılsa ama o zaman ülkenin %80nini asmak lazım o biraz uzun sürer... vurun haini ölüsünü şehir şehir dolaştırın koreli pampalar umarım en yakın zamanda güney koreye nükleer bombalarınıda atar yok eder...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
21. yy da böyle şeyler oluyo demekki. asıl diktatör budur ve İngilterede devam eden saltanattir herkes ülkesinden şikayetçi olurken iki kez düşünsün ayol alın size iki tane çağdaş o cok özendiginiz yurtdisi. görüşüme yorum gelirse itinayla kaldırılıp profil sikayet edilip dondurulacaktir
Orada batı filmlerine izin veriliyor çünkü tek amerikalı değil batılılar ingiliz falan sanıyorlar o filmdekileri ama güney kore filmlerini izleyen hemen ölüyor
adam canım sen kuzey koreden hazır çıkmışsın ne geri dönüyon kaçak maçak bi gemiye bin Yeni Zelanda'ya falan gidip mülteci ol yani Kuzey Kore'ye geri dönmek niye
Bir zahmet netflix yasaklansın elitein 4. Sezonunu izledim iyrenç sadece sevişme hiç örnek alıncak güzel bir şey yok Minnoşlarla resmen çocuk istismarını normalleştiriyor ıq
Ben öyle ergen dizilerini izlemiyorum. İnsan kendisine ne yakışıyorsa onu izlermiş. Sen de izlemeseydin o zaman. Netflix'te çok güzel diziler, belgeseller var. Ayrıca o tarz dizilerin müstehcen sahneleri olduğunu baştan kabul ederek izliyorsun +18 uyarısı var.
1 2 3 sezon bukadar değildi ayrıca o kadar laf söyleyip niye minnoşlar konusuna bişey demedin Bunu normalleştiren şirkete para kazandırıyorsun sadece bu değil ki kulüp dizisinde türkleri kötülüyor azcık düşün netflix algoritması insanları istediği şekilde düşünmesini sağlıyor filmleriyle
Bahsettiğin dizileri bilmiyorum bile. İlgimi çekmiyor. Elitin sadece adını duymuştum. Minnoşların ne olduğunu bile bilmiyorum. Aşk 101 diye saçmasapan bir şey vardı onun fragmanını görmüştüm. Ben bambaşka diziler, belgeseller izliyorum Netflix'te. Ama her içeriğin bir alıcısı var. Sen gereksiz bir insansan o tarz dizileri izlersin. Aklı başında biriysen daha düzgün dizileri, belgeselleri izlersin. Ama hiçbir şeyi yasaklayamazsın. Herkesin istediğini izleme özgürlüğü vardır. P*rno bile yasaklanmamalı.
Bence kurallara uymayan insanlarin oldugu bir dunyada insanlari insanlar yonetmemeli ve kural koymamali☹️
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Squid game öyle değil böyle olur mu demiş. Aslında hapis cezası güzel fikir bende sevmiyorum insanın psikolojisini kötü etkiliyor tüm ülkenin psikolojisini etkilemekten se Bikaç kişiyi hapse atmak gerek
en dogrusunu yapiyorlar ulkeler topla tufekle isgal edilmiyor medya ile isgal ediliyor bakiniz turk gencligi deist olmus tek dertleri daha cok zevk almak nefislerini tatmin etmek
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Şu idam bi bizde alinamiyor ne nazlı bi devletimiz var ya
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Saçma da bunlarda yürek yemiş harbi, hadi getirdin niye satıp yaydın biliyorsun ülkenin tutumunu