Türkiye'ye diz çöktürmek amaçları. Kusura bakmayın da. Hayatı eğlenmekten ibaret görenleriniz, bu ülkeyi hoşaf ve kuru ekmekle karın doyurarak kurtaran insanları anlayamazsınız. Laf üreteceğinize iş üretin. Gençliğe sesleniyorum. orada burada gezeceğinize araştırın okuyun. Kitap desen kutuphane var. İnternet var. Saçma sapan şarkılar dinleyip ezberlemek yerine formül ezberleyin. Ha anlamıyor musunuz? Destek isteğin! Ha bu arada kapısın önündeki yolu beğenmeyenlerede Eren'i unutmayın diyorum. Üretici olmak için çabalayın. Destek isteyin. Gerekirse bulgur pilavı yiyeceğiz ama bu toprakları kimseye vermeyeceğiz. Ayrıca kavgayı değil sevmeyi öğrenin. Bizim birbirimizden başka kimsemiz yok bunuda belleyin. Devlete kafa tutmak yerine destek olmayı deneyin. Mevzu a parti b parti değil. ÜLKE!
ABD nin amacı zaten TÜRKİYE Yİ kendisine bağımlı bir ülke haline getirmek. Türkiye deki piyonları da belli zaten. Gençler bu ülkenin size ihtiyacı var teknolojiyle bağınızı lütfen ülkenin yararına kullanın. Gülmekten başka işler öğrenin kininizi de Türkiye düşmanlarına karşı diri tutun. Yurttaşlarınıza karşı değil.18 Yorumla- +1 yıl
Sen ne iş ürettin bir anlatsana. Sen ne kazandırdın bu ülkeye?
İş üretmek ne demek ulan? İş üretmek için sermaye lazım. Türkiye'deki para kazananların çoğu ücretli çalışandır. Biraz orta büyüklükte sanayici ve beş tane büyük müteahhit vardır. İş üretmesi gereken hükümet ve beşli hırsızlık çetesi. Hükümet halkın vergilerini cemaatlere, tarikatlara, dernek ve vakıflara aktarmayıp beşli müteahhit çetesinin batık kredilerini, vergi borçlarını affetmek için kullanmayıp bu ülkeye fabrika açsa, yapay zeka, yazılım şirketi açma, ecza laboratuvarları açsaydı bu ülkedeki yazılımcılar, programcılar, doktorlar, mühendisler yurtdışına çıkmaya çalışmazdı. Onlardan biri de benim amcamın oğludur. amcam hayvancılık çiftçilik yaparak geçimini sağlar, oğlu 13-14 yaşından beri hep yurtlarda kalmış iyi okullara gitmek için şehir değiştirmiş yurtlarda büyümüş. Üniversiteyi İngilizce yazılım mühendisliği olarak egede bitirdi. Çocuk mezun oldu. Yurtdışına gitmeyi düşünüyor. Çünkü burada iş yok. Bulamıyor. Bu çocuk sütçülükten kazanılan parayla okudu.
- +1 yıl
Eren sizin yüzünüzden şehit oldu. Megri Megri diye anıra anıra, pkk ve hdp ile çözüm süreci yapmasaydınız, dağdan pkklıları davullarla zurnalarla inerken, pkk doğuda halka kimlik kontrolü yaparken öküzün trene baktığı gibi bakmasaydınız, Suriye'de Kobanne olayları olduğunda PKK, PYD unsurlarını sınırdan geçirmeseydiniz Suriye'yi ABD güdümünde olup meydanlarda Büyük Ortadoğu Eş Başkanı olduğunuzu ilan etmeseydiniz. Suriyeyi bölmek parçalamak isteyen muhalifleri desteklemeseydiniz ülkeye bu kadar suriyeli göç etmeyecekti. Bu göç eden suriyeliler kayıt dışı çalıştırılıp devletten vergi kaçırılarak çalıştırılmayıp Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları işsiz kalmayacaktı. AKP yüzünden kaç tane insan işsizlik yüzünden intihar ediyor senin haberin var mı ya? Kaç insan tren raylarına atlayıp ölüyor. Ben İzmir'de şahit oldum mesela. Çok berbattı. Allah'tan görmedim ceset parçalarını tek gördüğüm şey etraftaki kan izleriydi.
Senden daha çok kitap okuyorum. Senden daha çok Türk tarihi ve kültürü biliyorum. Çünkü ben bir TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİYİM. Tarihle ilgili bir sürü yorumlarım var. Hem de uzun uzun yapılmış.
- +1 yıl
ABD zaten istediğini Erdoğan'a 2002 seçimlerini kazandırarak başardı. Erdoğan'a kendisinden önceki hükümetlerin açtığı fabrikaları, işletmeleri bir bir kapattırdı sattırdı. Önce bol parayla yemledi yemledi. Dolar düşük olduğu için dediler ki neden üretelim ki dolar nasılsa düşük gidelim ithal edelim. Böyle böyle 20 sene devam etti. Sonra o paraları birden çekti halimiz ortada.
Bana söyler misin ya hangi devlet başkanı ülkesinin milli parası dururken gidip de döviz üzerinden hazine garantili anlaşmalar yapar? Hangi devlet başkanı ülkesini eli kanlı terör örgütüyle (PKK/HDP) siyasi anlaşmalar yapıp da göz göre göre vatandaşını teröre kurban eder? Hangi devlet başkanı askerinin 2007 ve 28 şubatta irticayla mücadele etmesini söylediği halde F tipi yapılanma diye adını koyduğu fetö gibi dini kullanarak halkı zehirleyen bir tarikatla el ele diz dize göz göze olur da, gel artık bitsin bu hasret der? Hoca efendi sırtını devlete dayamadan büyüdü diye övünür? Sırtını TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNE DAYAMADI İŞTE ABD'ye dayadı? Kendileri defalarca FETÖ'nün kendilerinin hocası olduğunu da söyledi. Attığım videoları izle tamam mı onlar gerçek onlar arşiv. Ben teknolojiyi senden daha verimli kullanıyorum. Bu ülkede eskiden bedelli askerlik diye bir anlayış yoktu. Herkes askerliğini yapmak zorundaydı. Popçusu, topçusu, rockçısı, türkücüsü askerliğini yapıp gelirdi. Şimdi neden sadece parası olanlar bedelli yapıyor da fakirin yoksulun çocuğu askerlik yapıp şehit oluyor hiç düşündün mü?
- +1 yıl
Daha iyi bir yönetici varda biz mi görmüyoruz? İktidar'ı savunduğum yok. Ama sizin bu yaptığınız kışkırtmak tan başka bir şey değil. Ayrıca elinize de bir şey geçmeyecek. Sizin gibi sorgucu ve her şey e kızan öğretmenler yüzünden ben içime kapanık bir öğrenci oldum ve eğitim hayatımda pek bir başarı elde edemedim. Zaten küfrünüzden sonra da sizin diplomanızın ve tahsilinizin benim için bir değeri yok. Ben saygı çerçevesinde bilgimin olduğu kadar konuştum. Yaşınıza bile bakmadım. Kesin gencin biridir dedim. Ama bu tavırlarla bir şey elde edemezsiniz. Bu kadar aklınız vardıysa keşke öğretmen olmasaymışsınız. Zaten sizin gibi birine de yakışmıyor. Sizin gibi bir öğretmenim olsun istemezdim açıkçası. Uslubunuz iğrenç. Ulan falan ne ya? Ben bir bayanım. Siz daha iyisini yapacaksanız buyurun gelin siz yönetin diyeceğim ama herkesin amacı koltuk zaten herkes kendi menfaatine çalışıyor. Daha iyisi yok ne yapabiliriz? Ümmeti Muhammed bilincimiz yok anlaşılan biz büyüklerimizi dinliyoruz ona göre konuşuyoruz. Ha siz daha iyisini biliyorsanız buyurun gösterin hünerlerinizi bizde takdir edelim. Gerçi siz şimdi bizim zeka tipimizi de beğenmezsiniz! Sizde ki olan akıl ve fikrin Allah'tan geldiğini bilmediğinizden. Ben bir kızım sizin kadar siyasi bilgiye sahip olmadığımı da hoş görürsünüz artık. İyi günler dilerim.
- +1 yıl
Bu konunun benim öğretmenliğimle zerre alakası yok. Bir yerden vurmak istemişsin bir deneme yapmışsın aklınca ama olmadı canım.
Siyasi bilgi Allah’tan vahiy ile gelmiyor. Açarsın bir tarih okursun. Geçmişte neler yapılmış ve o yapılanlar nelere mal olmuş diye. Sen de haklısın. Okullarda eleştirel ve objektif tarih dersi anlatılmıyor. Eleştirel edebiyat dersi de anlatılmıyor. Çünkü edebiyat ve tarih dersleri her zaman bir ideoloji doğrultusunda anlatıldı. Akp zamanında da pozitif bilimler felsefe, biyoloji, fizik, kimya, matematik bunların saatleri daha da düşürüldü ve seçmeli hale geldi. Şu anki iktidar Atatürk’ten yana yarası ve gocunmaları, zomranmaları olduğu için Atatürk’ü eleştirmek, hakaret etmek serbest ama Osmanlıyı, ümmetçiliği, dini, dinin siyasallaşmasını eleştirmek hele ki okullarda eleştiriye açmak yasak. Ben Atatürk ve CHP zihniyetini eleştirme konularındaki demokratlıklarını Osmanlı, İslam, Ümmetçilik, Osmanlıcılık, Yeni Osmanlıcılık, siyasal İslam bu konularda da beklerdim ama imkansız. Atatürk’ü, Cumhuriyeti ve değerlerini eleştirince çok Batılı, aydın, liberal oluyorsun ama bu saydıklarımı ve hatta sol görüşü de eleştirince yobaz, faşizan, baskıcılık gibi sıfatlarla itham ediliyorsun. Eee nerede kaldı düşünce özgürlüğü? Yani iki yüzlülükten başka bir şey değil.
- +1 yıl
Daha iyi aday var mı diye sordun. Daha iyi adayı nasıl bulacaksın biliyor musun? Adayların eğitim geçmişlerine hangi alanda uzmanlaştıklarına bakacaksın. Özgeçmişinde eğer doç, prof, gibi unvanlar varsa google schoolar’dan bir adını arat makalesi var mı? Yök’ten sorgula akademik geçmişi hakkında bilgiye sahip ol. Öyle diploması sorulduğunda özel hayata müdahale diye kendine özel karar çıkartıp çıkartmadığına bak. Sen özelde bir doktora ameliyat olacağın zaman doktorun muayenehanesine girdiğinde duvarda adamın diploması yoksa sormaz mısın? Sorduğunda da adam göstermek istemiyorum dediğinde o doktora güvenip de ameliyat olur musun? Sonra başka belediyelerde yaptığı işlere bak, milletvekilliğinde savunduğu konulara bak. Ve şu an yaşam standartlarına bak. Yani bir telefonu, bilgisayarı, elbiseyi, ayakkabıyı rahat rahat alabiliyor musun? Kendini geliştirmek için herhangi bir kursa atıyorum yabancı dil kursu, sanatla ilgili bir kursa ya da bir spor dalını öğrenmek için herhangi bir kursa gidebiliyor musun? Türkiye’nin her yerine canının istediği zaman cebindeki parayı düşünmeden gidil gezebilir misin? Tatil yapabilir misin bunu düşün? Bir eve arabaya kaç yılda sahip olabileceksin? Okuyor musun bitirdin mi bilmiyorum işe kolay girebilecek misin? Çalışma koşulların nasıl? Hakkının yenildiğini düşünüyor musun? Çalışıp kazandığın parayla ev kiranı, faturalarını, mutfak masrafını, giyimi, kendini geliştirmek adına yapacağın eylemleri gerçekleştirebilir misin? O maaşı biriktirerek ya da kredi çekip krediyi ödeyip ev araba alabilir misin? Evlensen kocanın ve kendi maaşınızla kendinize bir ev kurabilir misiniz yoksa ana babanızdan mı yardım isteyeceksiniz? Bunları düşün güzelim.
- +1 yıl
Büyükleri dinliyormuş. Büyükler her zaman doğruyu bilmezler. Bu yüzden onlara da kızmamak lazım çünkü onların yaşadığı dünyanın ve Türkiyenin koşulları ile senin yaşadığın dünyanın Türkiyenin 2021 yılının koşulları çok çok çok farklı. Onların zamanında kamera yoktu. Bir siyasetçi bir yere gidip halkı kandırdığında ertesi gün başka yerde tam tersi bir şey dediğinde herkesten oy alıyordu. Şimdi gittikleri yerde önce konuştuklarını da oraya gelmeden 1 saat önce konuştuklarını da biliyor halk. Orada konuşurken de herkes telefonunu kamerasını çıkarıp kaydediyor. Hele bir tersini söylesin çat çat çıkarıyorlar sen geçmişte bunu dedin diye. O büyüklerin zamanında dünyanın başka yerindeki halkların nasıl yaşadığını kimse bilmezdi. Ama ben bugün bizim marketlerde sütün, ekmeğin, çayın, yağın, etin kilosunun fiyatını Avrupadaki fiyatla güncel olarak kıyaslayabiliyorum. O dinlediğin büyüklerin şu anki imkanların hiçbirine sahip değildi. Aklı başında olan insan düşüncelerini kendisi kurar, kendi aklıyla hareket eder. Yolunu kendisi çizer. Ha, büyüklerden elbette ki yardım alır ama onlardan sadece fikir alırsın, onların tecrübeleri de yabana atılır cinsten değildir. Bu tecrübeler hayata dair tecrübelerdir. Mesela eş seçerken, çocuk bakarken, kaynana, kayınbaba gibi ailevi ilişkilerde akıl danışırsın. Ama siyaset olayı çok farklı.
En İyi Cevaplar
+1 yıletkin eylem yapma konusunda bizim insanımızı zayıf buluyorum.
Mesela herkes arabasıyla yola çıkıp anayolda kontağı kapatıp, arabasını kilitleyip evine işine yürüyerek, trenle gitse ve karayollarını ana arterleri ve köprüleri trafiğe kapatırsa, akaryakıt zammı için etkili bir eylem olur.
veya organize olup elektrik faturalarını aralık ayı için kimse ödemezse ya da %60 ödemezse elektrik zamları için etkili bir eylem olur.
İstanbul, Ankara , İzmir dışında eylemler görmüyor olmamız da ilginçtir ve Anadolu halkının klasik kabullenici ve kaderciliğini burada da görmekteyiz.
%82 oy veren bayburtta, konyada, kayseride, trabzonda hiç mi sıkıntı yok? hiç mi ekonomik olarak etkilenen yok? elbette var. hatta 3 büyükşehirden çok daha etkilenen iller. ama eylem yapmak duruş sergilemek konusunda bilgileri yok, hayat standartı beklentileri düşük ve erdoğanı hala çok seviyorlar ve hatalarını görmezden geliyorlar.13 Yorumla- +1 yıl
Örgütlü eylem yaparlarsa hepten terörist yaftası yiyecekler gerçi örgütlü yapmasalar da terörist yaftası yiyorlar. Millet sadece yürüyüş yapıp tencere tava çalıyor. Hak veriyorum. Eskişehir ve Diyarbakır'da eylem yapmışlar. Diyarbakır'daki esnaflar protesto etmek için sahte dolar yakmışlar. Doların ateşi yüksek anlamında. Akpliler gibi ABD'ye kızıp Washington portakalı kesmek gibi değil. Bahsettiğin eylem yöntemlerini destekliyorum.
- +1 yıl
teşekkürler eig için
- +1 yıl
Rica ederim 😊
58 yaşında bekçi dün gece geçinemiyoruz diye protesto ediyor polis evine git diyor, oğlum ben senin içinde isyan ediyorum diyor, polis haklısın ama emir böyle amca evine git diyor. markette ki tavuğun fiyatına itiraz eden akp seçmeni bu ne oğlum fiyat diyor görevli amca uçtu gitti fiyatlar hükümet sağ olsun diyor, amca ama herkesin elinde 5000 tl telefon var diyor üstüne de 20 tl lil kemik ver en iyisi sen bana oğlum diyip durumunun farkın da olamayacak kadar zeka yoksunu. Durum kısaca şu 20 yıldır iktidarsın sanki bu memleketi muhalefet yönetmiş gibi konuşmaya devam ediyorsun , dış iç ilişkiler boş konuşmayın ilişkilerimiz kabadayı edebiyatı, yoksullaştık, kabalaştık, Eğitimsizleştik, borçlandık, hukuksuzlaştık bu iktidar kabak tadı bile vermiyor.
20 Yorumla
- Gündem konusunda 989 cevap paylaştı.
+1 yılBu konuda kafam karışık. Bir yanda, protestoların, açlıkla sınanacak olan mal akp seçmenini konsolide edip tekrar partiye bağlanmalarını sağlaması ve akepenin ekmeğine yağ sürmesi ihtimali, diğer yanda "lan ülke batıyor, geç bile kalındı eylem yapmak için" düşüncesi. Bir kaç ay daha beklesek akepenin seçmen desteği daha da azalacak gibi. Ekmek 4 lira olduğunda, gaz ve elektrik faturaları ödenemediğinde, arabalara benzin ve lpg alınamadığında (bu gece 1 TL daha zam geliyor benzine) en fanatik seçmen bile dönebilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Bu kadar şeye rağmen oy vereceklerse versinler. Artık böyle düşünmek zorunda değiliz bence.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılTenecere tava hep aynı hava protesto edenler ekonomiden başka dış politikada aynı eleştiriyi göstermiyorlarsa iki yüzlülük yapıyorlar hükumet ekonomide berbat ise dış politikada başarılıyız diyorlar mi iktidar değişince muhahlefet iktidar olunca dış politikada hükumetin yaptıklarının tam tersini yaparsa zaten ekonomi düzelir suriyede pkk devlet kurarsa ege ve Akdenizde dogalgaz aramayı bırakırsak %80 olan askeri ağır sanayiyi tekrar %20lere geri getirsek ve karabagda Azerbaycan'ı yalnız bıraksak ermenilere destek versek Kıbrısı rumlara versek faizi %30 yapsak dolar 2 TL olur protesto edenlere dış politikada hükumeti destekliyorlar mi sormak istiyorum aksini söylüyorlarsa protesto edenlerin derdi dolar değil dış politikayı değiştirmek istedikleri anlamı çıkar o yüzden mandaci zihniyete hayır diyorum protestolara destek vermiyorum halk görüyor olan biteni yerel seçimlerden önce dolar 5 tl iken soğan ve patatesin kilosunu 7 tlden satanlar şimdi dolar 13 TL olmuş soğan patatesin kilosu 5tl al sana operasyona bir örnek dün soğan patates bugün dolar euro sıvı yağ şeker fiyatlari bunları dert edenler acaba Yunanistanda amerikan üstlerinin sayısını merak ediyor mu🙄Akdenizdeki hakkin olan dogalgazda umurlarinda değil Yunanistana versinler Kıbrısı rumlara ver suriyenin kuzeyinde pkk devlet kursun umurlarnda değil suriyede pkk devlet kurmuş ırakta barzani devlet kurmuş Türkiyedeki kürt halkıda ayaklansin Amerika sayesinde üç devletteki kürtlar birleşsin İsrailin vadedilmiis topraklar ütopyasi gerçek olsun istedikleri bumu projenin parçasımı oluyorlar bilmeden ya da bilerek mi protesto ediyorlar mandacilar 😏
117 Yorumla- +1 yıl
Dış politikada bu sorunları yaşamamızın sebebi Erdoğan'ın kendisi. Erdoğan eğer ABD'nin güdümünde olup BOP eş başkanı benim diye çıkmasaydı Suriye'deki Esat'a karşı isyan edenleri destekleyip Suriye'de çözünmeyi hızlandırmasaydı. PKK orada güçlenmeyecekti. Bu yüzden de Suriyeli sığınmacı diye bir sorunumuz olmayacaktı.
Zamanında pkk ile hdp ile çözüm süreci yapmasaydı, tüm iktidarların koruduğu o kırmızı çizgileri bir bir yok etmeseydi bugün hdp yani solcu kürtler bu kadar ileriye gidip anadilde eğitim tartışmaları, kimlik sorunları olmayacaktı.
İktidara geldiğinden 2015-2016'ya kadar olan döneme kadar Fetullah Hoca Efendi Hazretleri diye salavat getirmeselerdi, Gel artık bitsin bu hasretler demeseydi fetö Türkiye'de devlette kadrolaşamayacaktı. Ve darbe de olmayacaktı. Kendisi bunların hepsini kandırıldım diyerek kabul etti.
Yunanistan'a karşı da Lozan hezimettir, Ecevit Hükümetinin 1974 yılında Kıbrıs'ta yapılan Barış Harekatını talihsiz hadise diye adlandırması bunların hepsi sebep oldu. Atatürk'ün ve kendisinden önceki hükümetlerin attığı tüm adımları, korudukları her şeyi yıkıp şimdi asayişi düzeni istikrarı sağlamak için onlardan daha otoriter olmak zorunda kaldı. - +1 yıl
Erdoğan ülkenin dış politikasının bu halde olmasının da en büyük sebebidir. Ülkenin menfaatleri komşularla savaş raddesine gelinmeden de korunabilirdi. Buna da bürokrasi deniliyor.
- +1 yıl
Halkını çok sevdiğinden mi, ekonomiyi çok düşündüğü için mi yap işlet devretlerin hepsini TL ile yapması gerekirken hazineden dolarlı eurolu teminatlar verdi. Bu konudaki yetkili mahkemeleri de Türk yargısı değil, İngiltere mahkemeleri olarak kabul etti? Erdoğan açık açık başka devletlerin milletlerin hesabına çalışıyor.
Al dinle bunu
https://www.youtube.com/watch?v=TpVuE7Jh1rI
Cevap sahibi+1 yılhttps://youtu.be/RFLWeWsYyxM
https://youtu.be/CNWw9yPIems
Sende bunları izle ve ensin bu haberi oku
m.ensonhaber.com/.../pkkdan-kilicdarogluna-helallesme-cagrisi-ozerklik-isteriz
Cevap sahibi+1 yılBAE prensi geldi diye bugün doların 11.60 TL ye inmesine ne diyeceksin Türkiye üzerinde oynanan oyunların en güzel ispatı degilmi buda linki oku
www.sozcu.com.tr/.../- +1 yıl
Doların 3-4 lira indirmeden hatta hatta 2002’deki seviyeye indirmeden asla desteklemeyeceğim. Nasıl aldıysa öyle bıraksın yeter. Daha da boktan hale sokmasın.
- +1 yıl
Doların artıp çıkması sadece sayısal bir şey değil. Paramızın değeri iyice düştü.
Cevap sahibi+1 yıl2002 dolar kuru 1.696.553 imiş TL den altı sıfır atınca dolar 1.69 kuruş oluyor simdi dolar en yüksek 13.60tl ye çıkt tlden 1 sıfır atarsak dolar 1.36 kuruş olur yani 6 sıfır atmaktan ise 1 sıfır atmak daha kolaydır o yüzden dert etme doları Yunanistan'daki Amerikan askeri ustlerinin sayısını dert et mandaci olmayın milli olun yeter linke bak inanmazsan
paracevirici.com/.../amerikan-dolari- +1 yıl
Hepsine baktım sen de bunu oku.
Siz matematik özürlüsünüz. TL’den sıfır atınca para değer kazanmayacak. Sen sadece yazarken 1 sıfır ya da 6 sıfır eksik yazıyorsun. Paranın değeri denilen şeyin sıfırla alakası yok. Para nedir? Neye karşılık gelir? Para, hazinedeki altının karşılığında basılan paradır. Devlet bu altının karşılığını %100 milli parayla tutmazlar. Bu altının para karşılığını yaparken belli bir kısmını TL (yerel para birimi) belli bir kısmını da dolar, euro olarak basar.
Doların yükselmesi demek insanlar kazandıkları parayı TL olarak elde tutmayıp, dolar ya da altın olarak elde tutması sonucunda piyasadaki dolara ve altına talep artınca piyasada bol miktarda TL ama az miktarda dolar/euro ve altın oluyor. Az olan şey de değerleniyor bol olan şey de değersizleşiyor. Herkes elindeki TL’yi dolara, euroya altına yatırıyor. Altın, dolar ve euroya göre daha stabildir. Ama dolar ve euro siyasete göre düşer de azalır da
- +1 yıl
Erdoğan’ın 2017 yılından beri ilan ettiği diktatörlüğü yüzünden tüm devletlerle aramız bozulduğu için, sürekli harekatlar yapmak zorunda kaldığımız için bu harekatlarda kullanılan silah mühimmat kıyafet her neyse işte bunların daha fazla üretilmesine ihtiyaç duyuldu. Tamam üretelim mesele değil DE üretim yaparken bunların ham maddesini dışarıdan alıyoruz. Mesela silah tank vs bunların üretiminde kullanılan yan ve temel ürünleri yurtdışından alıyoruz. Askerlerin kıyafetleri özel kıyafetlerdir onların üretimindeki materyalleri dışarıdan alıyoruz. Bunları dışarıdan alırken dolar ve euroyla alıyoruz. Uluslararası para birimi dolar çünkü. Halkın, özel sektörün üretirken dolara ihtiyacı olduğu gibi devletin stratejik alanlarda üretimde de dolara ihtiyacı var. Bu kadar dolara yönelim olunca piyasada dolar sıkıntısı oluyor. Dolar yükseliyor. Yine Erdoğan her şom ağzını açışında adam gibi bir şey konuşmadığından zengin patronlar yerli yabancı fark etmez. Ticaretin, paranın milliliği, milleti, dini olmaz. Bunlar da az biraz hesaplarında bıraktıkları TL’yi o konuşmalardan sonra hemen dolara euroya döndürüyorlar. Piyasada daha da dolar azalıyor.
- +1 yıl
Devletin ne yapması lazım? Piyasaya dolar sürmesi lazım. Yani piyasaya hazinedeki altın rezervlerinden sürmesi lazım. O altının karşılığında dolar basması lazım. Bu swap dedikleri şey, piyasaya sürüyorlardı ya 10 milyon dolar 10 milyon dolar, şaaaak doları düşürüyorlardı sonra böbürleniyorlardı ya hah, atalarımızın bir lafı var TAŞIMA SUYUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ diye. Sonra anladılar ki piyasaya altın sürdükçe altın rezervi tükeniyor. Bu daha da tehlikeli bir şey. Sonra bunu yapmaktan vazgeçti.
- +1 yıl
Pandemide kimseden dış borç bulamadı. Çünkü dış borcu ödeyemeyeceğine dair yabancı bankalarda intiba uyandırdı. Ve borç bulamaz hale geldi. Aldığı borçlar da çok yüksek faizden olmaya başladı. Türkiye %13 faizle dış borç alarak dünyada zirveye oturdu. Venezueladan bile fazlaydı bu. Bunlar hep dolarla alındığı için de demin anlattığım ülke içinde yaşanan hadiseler sonucunda, üretimde de dışa bağımlı olmamız sebebiyle dolar yükseldikçe dış borç alırken bize verilen faiz de artıyor. Dolar yükseldikçe Erdoğan’ın devletin hazinesinden tek kuruş çıkmıyor diye halkı kandırdığı yap işlet devretler de dolar ve euroyla hazine garantili olduğu için dolar yükseldikçe onların borcu da artıyor. EKONOMİDE BAĞIMSIZ OLAMAYAN DEVLET ASKERİ OLARAK DA BAĞIMSIZ OLAMAZ. TÜRKLER BUNU İLK KEZ YAŞAMIYOR. BİZ BUNU ABDÜLHAMİT DÖNEMİNDE DE YAŞADIK O ZAMAN DA İMF’nin TARİHTEKİ ADI DUYUN-I UMUYEYİ İNGİLİZLER KURDU OSMANLININ TÜM TERSANE, MADEN, DEMİRYOLU, TUZ, AFYON GELİRİNE HER ŞEYLERİNE EL KOYUP HACZETTİLER SONRA DA OSMANLI MUHARREM KARARNAMESİYLE İFLASINI AÇIKLAMAK ZORUNDA KALDI. TARİHİ OKUYUN SİZ TARİHİ OKUMADIĞINIZ İÇİN BU TOPRAKLARDA TARİH HEP TEKERRÜR EDİYOR.
- +1 yıl
MİLLİLİK ÜLKENİ YABANCI DEVLETLERE PEŞKEŞ ÇEKMEK DEĞİLDİR. MİLLİLİK YERLİ PARA DURURKEN DÖVİZLE İHALE İMZALAYIP HAZİNE GARANTİSİ VERMEK DEĞİLDİR. MİLLİLİK KENDİSİNDEN ÖNCEKİ HÜKÜMETLERİN VE CUMHURİYETİN YAŞIYLA YAŞIT OLAN KURUMLARI KURULUŞLARI FABRİKALARI KAPATTIRMAK DEĞİLDİR. Biz halk olarak yoksulluk çekince Balkanları almayacağız. Biz fakirlik yoksulluk çekince Musul ve Kerkük bizim olmayacak. Biz yoksulluk çekince ülke düzelmeyecek Erdoğan’ın çevresinde milyar dolarlık milyon dolarlık ihaleler alan beşli çetesi de bizim gibi fedakarlık yapacak mı yaptı mı? Bu ülkede Erdoğandan önce bedelli askerlik diye bir şey yoktu. Herkes askerliğini yapmak zorundaydı. Popçusu da rockçısı da topçusu da türkücüsü de askerlik yapardı şimdi ne oldu? Parası olan yapmadı fakirin yoksulun çocuğu asker oldu şehit oldu anladın mı? Ben yoksulluk çekince mi işsiz kalınca mı bu devlet düzelecek hadi oradan.
Cevap sahibi+1 yılSonuç ülke kabuğuna çekilsin bölünsün ama açlıktan ölmeyelim mi
Cevap sahibi+1 yılSenin görüşlerine katılmıyorum bilgi kaynaklarin yalandan besleniyor tutarlı hicbir yani yok daha fazla savunma bu zirvaliklari umrumda değil ülkenin üzerine oynanan oyunları görmeyenlerle tartışmak zaman israftır benim zamanım değerli Atatürk mandaciligi reddetmiştir ama sorsan hepsi ataturkcudur bu protestolara katılanlar 😂😂
- +1 yıl
Ülkedeki dışa bağımlılıkla Atatürk zamanındaki chp hükümetleri zamanındaki dışa bağımlılığı araştır. Elinin altında google var dediklerimi araştır beyinsiz.
Cevap sahibi+1 yılDışa bagimlik olmasi icin günümüz dünyası gibi bir dünya düzeni olması gerekir 1. Dünya savaşından sonra bütün ulkelr kendi derdine düşmüştü dünya ticaret örgütü dünya bankası veya imf mi vardı Atatürk zamanında asıl beyinsiz kim merak ettim😂😂
+1 yılTamam işte siz diyordunuz sokağa neden çıkmıyor insanlar diye😊
Çözümü basit hükümet 2013 öncesi politikalara dönsün Soros ile arayı düzeltsin Batı’dan sıcak para aksın IMF denetiminde şeffaf politikalarla büyük kalkınma olmasa bile ekonomi rayına oturur.
Tek başına Kavala’nın Demirtaş’ın salınması bile doları 2₺ aşağı çeker. Gri listeden çıkmak için kara parayla mücadele adımlarının atılması 2₺ daha düşürür.
Geçen yıla kadar borsada yabancı sermaye ağırlığı %65 düzeyindeydi bugün %35’lere geriledi. Koca koca Citibank gibi kuruluşları tokatladık söğüşledik hepsini borsa yerli milli bir hale geldi.
Milliyetçi ulusalcı politikaları bırakmadıktan sonra iktidara kim gelirse gelsin bu iş düzelmez. Halkbank davasının cezasına razı olup 20 milyar doları paşa paşa ödeyip temiz bir sayfa açılması gerek restleştikçe daha da kötü olacak vesselam.116 Yorumla- +1 yıl
Hükümet 2013 öncesi politikaya dönmeyecek. Hükümet erken seçime gidecek. Erken seçime gitmese bile 2000-2001 Kemal Derviş politikaları gibi politikalara dönecek. Erdoğan bir boktan anlamadığını ve ekonomist olmadığını diplomasının olmadığını kabul edecek ve ekonomiyi gerçek ekonomistlere yani bu alanda ihtisas yapmış uluslararası akademide saygın, büyük bankaların para politikalarını düzenlemiş kimseleri göreve getirecek ve asla karışmayacak.
Sorosla arası her zaman çok iyiydi merak etme. Bu haller Soros'un işine geliyor. Al bak.
https://www.hizliresim.com/bh71lzc
www.cumhuriyet.com.tr/.../abdullatif-sener-erdogan-soros-gorusmesini-anlatti-1879792
www.cumhuriyet.com.tr/.../babacandan-soros-aciklamasi-erdoganin-en-az-iki-uc-defa-gorusmuslugu-var-1880870
Kavala'nın neden içeride tutulduğunu bilmiyorum. Eğer gerçekten suçsuz ise salınması gerekiyor. Hala adamın neden içeride olduğunu adam akıllı anlatan biri bile çıkmadı. Selahattin Demirtaş'a gelirsek de Selahattin Demirtaş ve diğer hdp kadrosu daha önceki kurdukları partiler Anayasa Mahkemesi tarafından pkk'ya/teröre yardım ve yataklık suçlamasıyla kapatıldı. Bu suçlamayla defalarca partisi kapatılan (BDP ve HADEP) aynı adamlar nasıl isim değiştirerek yeniden aynı partileri kurabiliyorlar? Bu partileri kuranlar sonsuza kadar siyasetten nasıl men edilmiyor? Erdoğan, Selahattin Demirtaş'ı pkklı olduğu için, teröre yardım yaltaklık yaptığı için hapse atmadı. 2017 seçimlerinde mi ne Erdoğan'a rakip olduğu için kendi siyasi kariyerine tehdit gördüğü için onu hapse attı. Selahattin Demirtaş ve HDP her zaman pkklıydı özerklik istiyordu. Apoyla ilişkileri de hukuken defalarca belgelendi. Erdoğan çok milli değerlere düşkün olsaydı Çözüm Süreci diye bir şey başlatıp ülkeye davullu zurnalı pkklıları dağdan indirmezdi. Suriyelileri almazdı. AKP'nin milliliği bir -kaba olacak ama en iyi örnek bu olur- f4hişenin bekareti gibidir anladın mı?
- +1 yıl
@beyaz_sacli_prens Erdoğan'ın, Akp'nin millilikle milli değerlerle uzaktan yakından alakası yok. Öyle olsaydı ülkeyi bir şirket gibi yönetip kendisini o şirketin patronu olmazdı. Erdoğan bir devlet adamı değil. Bir patron. Bizi de vatandaş olarak görmüyor işçi, amele olarak görüyor. Erdoğan hiçbir zaman ekonomide de uluslararası politikada da milliyetçi ulusalcı politika izlemedi. Milliyetçi ulusalcı politikada neoliberal, kapitalist ekonomi modeli olmaz en fazla karma ekonomik anlayış olur. Erdoğan ekonomiye müdahale ediyor ama onu halk için değil yanındaki zenginleri beslemek için müdahale ediyor. Çünkü onlardan destek alıyor. Aynı şekilde de onlara destek veriyor olay bu.
- +1 yıl
Milli diyen yok zaten hocam hükümete. Ancak Milli yerli söylemi Batıya karşı tutarlı. Batı düşmanlığı konusunda Milli ve bu konuda Sol kesimden de destek alıyor.
Dünyada Amerikan düşmanlığının en fazla olduğu ülke burası. Hem sol düşman hem islamcılar şimdi de sağ cenahı bilediler.
İstediğin Profesörü getir ekonomi belli bir ölçüde düzelir Türkiye kapasitesi sınırlı olan ve kronik sorunları olan bir ülke aynı zamanda nüfusu da artıyor.
- +1 yıl
Elindeki insan gücünü verimli kullanmayı bilirsen iyi eğitir donanımlı bir birey haline getirirsen o nüfus elinde bir nimet olur yapamazsan külfet olur. Ben Türkiye'nin tüm sorunları iyi eğitimle yetişmiş insanların siyasete girmesiyle ve halkın da eğitilerek çözülebileceğini düşünüyorum. Bunu da daha önce mesajlarda eleştirdiğin Kemalist zihniyet yapacak. Eğer senin dediğin gibi medenileşmeyi, akılcılığı, kılık kıyafeti, alfabeyi, cumhuriyet kurmayı, laikliği halkın inisiyatifine bıraksaydık halkı en iyi manipüle edenler kazanacaktı. Ne cumhuriyet olacaktı ne laiklik ne kadınlar okula gidebilirdi ne de insan gibi giyinip öyle gezerdik. Ben bunları düşünecek konuşacak eğitimi almayıp her gece kocasına bacaklarını ayırıp her sene çocuk doğuran bir fabrika olurdum sen de saçın sakalın birbirine karışmış 3-4 karısı bilmem kaç tane çocuğu olan bir köylü olacaktın. Bazı şeyler halka sorulmaz. Çünkü halk bilgisizdir.
- +1 yıl
Bunu en güzel şekilde Sokrates anlatmış. Sokrates çoğunluğun her zaman doğru karar veremeyeceğini çünkü çoğunluğun bilgisinin belli bir düzeyinin altında olduğunu söylemiş. Yani ülkeyle ilgili bilgisi olmayanın doğru yöneticiyi seçemeyeceğini söylemiş. Ve ülkeyi bir seçkinler meclisinin yönetmesi gerektiğini söylemiş. Buna Celal Şengör ya da İlber Ortaylı elitizm diyor. Ben de onlar gibi düşünüyorum. Çünkü Ben de iyi bir yönetici seçmek için yetkin değilim. Çünkü ben de gündelik düşünerek, kendi hırslarım menfaatlerim ön planda olarak oy veriyorum. Ha, okuduğum bölüm hasebiyle sokaktaki dayıdan teyzeden ev hanımından daha çok şey biliyorum. Daha çok kıstasım var oy verirken. Yani ben akp'den sırf kendim işsizlik çektiğim için ya da istediğim şeyleri almaya param olmadığı için nefret etmiyorum. O yüzden her şey halka sorulmaz her şey patronlara sorulmaz. Birden fazla insan birden fazla ses akıl bir ama bunlar İYİ EĞİTİMLİ ve AHLAKLI yani ERDEMLİ kimseler olacaklar ve halkın ortak menfaatine göre hareket edecek. Kurumlar bunları denetleyecek falan. AKP döneminde bunların hepsini kaybettik.
- +1 yıl
Eyvallah haklısınız. Demokrasi ve Cumhuriyetçilik farkı burada ortaya çıkıyor işte.
Yağma oylamaya sunulsa%51’lik kesim kaybeden %49’luk kesimin malını yağmalayabilir mesela.
ya da %51 demokrasinin kaldırılmasını isteyebilir.
Bunlar Cumhuriyetçiliktir çoğunlukçuluktur. Kemalizm buradan ileri gidememiştir.
Demokratlık ise % 1’in hakkını da gözetmektir çoğulculuktur. Sosyalistler ve Liberaller bunun lokomotifi olmuşlardır.
Yani Ak Parti LDP ve HDP diğer partilerin hepsinin logoları bile kırmızı beyazdır. Onlar klasik milli çizgidedirler. Bir tek DSP mavi rengi kullanmıştır takiye yapmıştır Batıya ömrü kısa sürmüştür zaten.
Modernleşme konusunda ise Afganistan’ı örnek verebilirim.
Afganistan 1970’li yıllarda modern bir ülkeydi şehirli kızlar okullara etekle gidiyordu ve güçlü bir sol kesim vardı hatta SSCB 1979 yılında bu sol hükümetin daveti üzerine Afganistan’a girdi işgal etmedi Ruslar davetle geldiler.
Afganistan’ın bir Atatürk’ü yoktu ve modernleşebilmişti bu kadar büyütmeyin Atatürk’ü gözünüzde.
Ancak bu modernleşme NATO-SSCB kapışmasında soğuk savaşta feda edildi. Afgan Mücahit’lerin komünistlere karşı desteklenmesi modernleşmeyi akamete uğrattı. - +1 yıl
Afganlar modernleşmeyi Atatürk'ten feyz alarak Atatürk'e bakarak yapmaya çalıştılar. Afgan Prensesinin kendisi anlatıyor. İzle. 1. video olayı kendisi bizzat yaşamış. Afgan Kralının kızı.
https://www.youtube.com/watch?v=edwOf2xQelQ&t=32s
https://www.youtube.com/watch?v=reg6h6--VYc - +1 yıl
HDP milli değildir. AKP ve LDP milli değildir. Akp'nin kırmızı beyaz logosu yok onun logosu ampul ve sarı siyah rengi var. Ne renk olursa olsun millilik renkle alakalı değildir. Bunların hiçbiri milli değildir. HDP azınlık siyaseti etnik ırkçılık siyaseti güden bir partidir.
- +1 yıl
20. Yüz yılın trendi zaten modernleşme hocam illa bir ülkenin başında Atatürk olmasına gerek yok.
Küreselleşme zaten modernitenin önünü açıyor tek kültüre gidiyor dünya muhafazakarlık buna tepki olarak güçleniyor.
Hele bir de tepeden inme modernleşme olduğunda ülkemizdeki gibi kutuplaşmalar nüksediyor.
Sonucunda ise laik kesime duyulan öfke Kavala gibi Ahmet Altan hocamız gibi küreselci liberal aydınların başına patlıyor.
Çünkü bu isimlere hem laik ulusalcılar hem de muhafazakar milliyetçiler düşman kimseye yaranamıyoruz en sahipsiz kesim biziz anlayacağın. - +1 yıl
Anlatamadım hocam zaten ak parti hdp ldp milli değil kırmızı beyaz kullanmazlar. Diğer partiler millidir diyorum.
Şimdi Batıya hoş görünmek için süzme milliyetçi ulusalcı M. İnce ve Akşener partilerinde renkli logo kullanıyorlar takiye amaçlı.
Babacan mesela gerçek liberaldir Davutoğlu gerçek küreselcidir. Bunlar Ak partinin omurgasıdır özüdür aslında.
Diğer partilerin hepsi milliyetçi mukaddesatçı Ulusalcı çizgidedir.
Sadece Kılıçdaroğlu farklıdır Batıcıdır. Fakat ulusalcı CHP parti tabanından ayrı tutalım. - +1 yıl
Nasıl Atatürk olmasına gerek yok yav. Sen tarih nerenle okudun? Çanakkale'de o stratejiyi kim düşündü uyguladı? Batıdan Yunanı kim söküp attı? Doğudaki Fransızı, Ermeniyi kim püskürttü? En önemlisi de herkesin kaçmak istediği, savaştan savaşa koşmaktan yılmış bıkmış, cahil bırakılmış, sahte tarikatların sahte din tüccarlarının hurafelerle zehirlediği halkı tek bir ideal uğruna bir araya getirip savaşmaya kim ikna etti? Parça parça olan, etnik kökeni farklı olan bu halkı tek bir ülkü etrafında kim toparladı da çok uluslu bir yapıdan bir millet yarattı? Çok uluslu bir devletten üniter devleti kim meydana getirdi? Nasıl Atatürk'ü çok büyütüyorsunuz ya?
Madem öyle Osmanlıdaki ilk liberaller Prens Sabahattin ve arkadaşları neden bunu başaramadı? Onlar liberal, ademi merkeziyetçilerdi. İslamcılar neden başaramadı? Padişahlar neden başaramadı? Sen Damat Ferit'i de desteklersin şimdi. Onlar bu ülke için kılını kıpırdattı mı? Taşın altına ellerini koydular mı? Bırak bir şeyler yapmayı daha milli mücadeleye karşı çıkıp baltalamak için İngilizle iş birliği yaptılar. Önce İttihatçılar sonra da onların içinden sıyrılan onların yanlışlarını gören Atatürk bir şeyler yaptı ve başardılar.
- +1 yıl
Türkiye'nin Batılılaşma cereyanı etkisi altında kalması Karlofça Anlaşmasına rastlar 1699 olması lazım. O zamanlar düşünce şu, biz kaybettiğimiz toprakları geri alalım bunun için de Batı'nın askeri imkanlarını, ordu sistemini kopyalayalım kendimize kafa bu. Bunun için yabancı subaylar geliyor, Baron de Dot'tur, Humbaracı bilmem kim falan bunlar geliyorlar. Mühendishaneler falan açılıyor. Orduya kılık kıyafet değişikliği yapılıyor. Kılıç yerine artık tüfekli zabitler falan oluyorlar. Ordudaki rütbeleme sistemi değişiyor. Yeniçeri falan çoktan kaldırıyorlar falan. Sonra bu askeri alanda biraz başarı kazansalar da istedikleri gibi eski güce kavuşamıyorlar. Bundan sonra artık tamam eski gücümüze kavuşamasak da bari daha fazla kayıp vermeyelim toplumdaki azınlık çözünmesi dursun diye sırf yabancı devletlere iyi çocuk görünmek için azınlıklara ıslahat yapıyorlar. Islahat Fermanı falan bu daha da bölünmeyi arttırıyor.
- +1 yıl
Tanzimat Fermanında padişahlar da Batılılaşma cereyanına kapılmışlar. Ama Tanzimat Fermanı/Tanzimat Döneminde ve sonraki Meşrutiyet Dönemlerinde olanların hepsi belli bir zümreyle sınırlı kaldı. O kültürlenme, o Batılılaşma sadece bürokrat ve hanedanla sınırlı kaldı Anadolu'ya geçmedi. Halkın içinde olmadığı bir sistem yürümezdi. Yürümedi de. Hep başarısızlık oldu. Devletin parçalanmasına yol açtı. Yine Karlofça'dan 2. Meşrutiyet'e kadar yapılanların hepsi ama hepsi BATI TAKLİTÇİLİĞİNİN ÖTESİNE GEÇMEDİ. BİZ BATI DEĞERLERİNİ KENDİMİZE GÖRE YORUMLAYAMADIK. İÇSELLEŞTİREMEDİK. BU DA FİKİRLE OLUR. YENİ FİKİRLER İCAT EDEMEDİK. VAR O DÖNEMLERDE BUNU YAPMAYA ÇALIŞANLAR RECAİZADE, ZİYA PAŞA, NAMIK KEMAL, AHMET MİTHAT, ŞEMSETTİN SAMİ ABDÜLHAK HAMİT TARHAN... bunları biz edebiyatta okuyoruz ama bunlar bürokrat, devlet adamı, fikir adamı ama bunlar tam oturmuyor işte. Ortam müsait değil. Halkta karşılığı yok tam olarak. Devletin öyle bir şey yapmaya niyeti yok. BATIYI BİZE GÖRE YORUMLAYAN İÇSELLEŞTİRTEN ADAMLARDIR ZİYA GÖKALP, ÖMER SEYFETTİN, HALİDE EDİP, YUSUF AKÇURA, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bunlar yani.
- +1 yıl
Tepeden inme olayına günümüzden bir örnek. Bugün evrim diye bir gerçekten haberimiz var. Akp dindarlara oynayıp, lise biyoloji derslerinden evrimi anlatmayı yasakladı kaldırdı. Bunu destekleyen milyonlarca insan var. Aklen mantıken olması gereken nedir? Evrim gibi bilimsel bir gerçeğin öğrencilere anlatılmasıdır. Ama siyasetçiler halktan oy alma kaygısıyla halkın ezici çoğunluğu buna karşı diye evrim dersini koymuyor müfredata. Şimdi burada halka mı bakmak lazım yoksa yapılması gerekeni yapmak mı lazım? Bence yapılması gerekenin yapılması lazım. Okullarda cinsellik dersi. Lisedeki çoğu genç kız erkek bir şekilde seks yapıyor. KS'de okuyoruz alayını. Ama dinen yasak, günah. Halk karşı. Şimdi mantıken ve çağın gereği olarak okullarda çağdaş eğitim anlayışı olacaksa cinsellik eğitimi, evrim gibi derslerin anlatılması gerekir ama yapmıyorlar. Halka mı bırakmak lazım yoksa birilerinin yapılması gerekeni yapması mı lazım. Bizim bugün yaşadığımız en büyük sorun ATATÜRK'ün İRADESİNE SAHİP ADAMLARIN OLMAYIŞIDIR.
- +1 yıl
Batıya hoş görünmek için mi milliyetçi ulusalcı oluyorlar? Batı ne zaman bizim milliyetçiliğimizi ulusalcılığımızı hoş görür oldu? Küreselci olmak daha iyi değil mi? Batının bizim milliyetçi ulusalcı olmamızı istediğinden emin misin?
- +1 yıl
Lan bi dur kızım hangi birine cevap vereyim sakin ol😄
Gündem konusunda 372 cevap paylaştı. O kitlenin karşısına tankın üstüne çıkan üstün zekalar çıkar sonra ortalık savaş alanına döner
12 Yorumla- +1 yıl
Sanmam onlar da memnun olmasa gerek. Dolar, euro tek bize yükselmiyor sonuçta.
- Gündem konusunda 835 cevap paylaştı.
+1 yılDemekki şimdi de kur üzerinden insanları sokağa çıkartıyorlar anladılar Türkiye’yi başka türkü yıkamayacaklarını ekonomik yönden yapmaya çalışıyorlar ve bunların piyonları da sokaklara çıkıyor aynı gezi parkında olduğu gibi ama bütün kafeler bar lar dolu nasıl bi fakirlik se
13 Yorumla- +1 yıl
Nasıl barlar dolu lan?
- +1 yıl
Lan lu kanışma mk git de bak
- +1 yıl
S1ktir git 0mın oğlu.
+1 yılYalnız #DevletiminYanındayım daha çok aktif ve öndeydi.
00 Yorumla
+1 yılE çok iyi haberimiz olsa biz de katılmazdik. Ne isim var covid covid
00 Yorumla
+1 yılAbi bunları görüpte hala destekleyen varsa katkısız güzel kardeşim evladıdır
01 Yorumla- +1 yıl
Esas çöpten yiyecek toplayıp, işsizlikten intihar edenlere rağmen bu iktidarı destekleyen katkısız güzel kardeşim evladıdır.
- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılHaberimiz var evet. Yine karmaşa peşinde olan tasmalılar çıkmış ortalığa.
07 Yorumla- +1 yıl
Ne karmaşa peşinde olan tasmalılar? Ulan şu yerli para bizdekinin yarısı kadar Almanya'da, Fransa'da, Amerika'da değer kaybetse savaş çıkmıştı. Ortalığı yakıp yağmalıyordu halk. Şimdiye kadar çok bile sabretti insanlar. Yine usul usul yapıyorlar eylemlerini tek yaptıkları şey tencere tava çalmak slogan atmak.
- +1 yıl
Ulan 🤔
Gezi eylemleri de sakin ve usulca yapılmıştı ilk başta. Sonrasında neler neler çıktı ortaya!!
Şimdi bundan nemalanmak isteyecek bir #güruh da varken hangi "usul usul" yapılan eylemden bahsedeceğiz? - +1 yıl
O güruh her yerde peyda oluyor. Onlar olacak diye her şeye susulmamalı.
- +1 yıl
Elbette susulmamali " koyun gibi güdülmemeli" kişilerin değil ülkenin milli menfaatlerine uygun hareket edilmeli.
Sırf birileri gitsin de isterse ülke yangın yerine dönsün denilmemeli !! - +1 yıl
Ülkenin menfaatleri o birinin gitmesine bağlı. Milli parası bu kadar değer kaybetmiş bir ülke, bu kadar ekonomide dışa bağımlı olan, işsizi bu kadar fazla olan bir ülke hangi menfaatinin peşinden gidebilir?
- +1 yıl
Kin ve nefret ile olmaz ki bu durum. En doğal olarak seçimle olur. Senin ısrarla istediğini bir başkası istemiyordur veya tersi.. iyi geceler
- +1 yıl
İşte zaten seçimlere gidilsin diye halk tepki gösteriyor. İyi geceler.
Havalarını alacaklardır çıksınlar
10 Yorumla
+1 yılEvet var
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiraz once haberim oldu.
Zaten olacağı buyudu.10 YorumlaGündem konusunda 501 cevap paylaştı. Etseler ne olur
00 Yorumla
+1 yılVar haberim
00 YorumlaZor bir durum evet
00 Yorumla
+1 yılMaşallah
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem