Selamlar..Mustafa KaradayıBulgaristan’da bu pazar yapılacak seçimlerde ilk kez büyük bir partiden bir Türk aday Cumhurbaşkanlığı için yarışacak. Mustafa Karadayı, Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin adayı olarak mücadele verecek. Türkiye’deki Balkan dernekleri, Türkiye’deki Bulgaristan vatandaşı Türklerin oy kullanması için seferber oldu..
Sence Mustafa Karadayı Bulgaristan'ın ilk Türk Cumhurbaşkanı seçilebilir mi?
Kasım ayında Bulgaristan' varnada ydim, ilkez turkleri böyle kilit yerlerde görüyorum, varna emniyet müdürüde Türk, eskiden bunlar hayaldi bunların hepsi türkiye'nin gücüyle alakalı, Türkiye güçlendikçe oralarda ki Türklerin haklarını daha fazla koruyabiliryor, oradaki bulgar polisleri ve varna belediye başkanı elena baltaciyeva ile sohbetimden bunlari net gözlemleyebiloyorum, bulgar tv lerinde Türkdizileri klipleri bulgarlarin turkiyeye bakışını inanılmaz değiştirmiş onlar için İstanbul'a tatile gitmek bizim parise venediğe barselonaya tatile gitmesine eşdeğer olmuş. gibi. orada turkler eskiden devlete memur bile olamazdı , birde bulgaristan hızla türkiye'nin yörüngesine girmiş bi 20 sene sonra bütünleşiriz gibi görünüyor. türkiye'nin çekim gücü oralarda hızla artıyor balkan ülkeleri turkiye eksenine girmiş artık bütünleşme mutlaka olacak, Avrupa Birliği dagilacagina göre balkan ülkeleri Türkiye etrafında birleşip yeni bir birlik kuracak... şu an mavi gezegende yenibir dünya kuruluyor hemde çok hızlı gelişiyor.. zaman bizden yana tarih bizden yana akıyor..
ilginc bir durum :) aslında benzer bir durumu yasasak kabuledilemez bir olay benim icin orada da ne sonuc alinir adam nasil biridir dusuncesi nedir bilmiyorum ama secme secilme hakki var bol sans ama durust olmak gerekirse istemezdim