Türkiye’de yoksul sayısı ikiye katlandı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?


Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre resmi veriler bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlarından faydalanmak zorunda kalan yoksul hane sayısının 3 milyon 283 binden 6 milyon 630 bine fırladığına işaret ediyor.
Böylece bir yılda devletten yardım alan yoksul aile sayısına 3 milyon 347 bin yeni ailenin eklendi. Programda yardım miktarına ilişkin bilgi yer almadı.
Aynı dönemde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan çocukları için destek alan muhtaç ailelerin sayısı 198 bin 907’den 220 bin 22’ye, yardım tutarı da 1 milyar 389 milyon liradan 1 milyar 640 milyon liraya çıktı.

Bu dönemde bakanlıktan evde bakım desteği alan yoksulların sayısı 514 bin 158’den 529 bin 427’ye, yardım tutarı da 8,2 milyar liradan 9,3 milyar liraya yükseldi.
İşi olmadığı ya da para kazanamadığı için devletin genel sağlık sigortası (GSS) primini ödeyerek sağlık hizmeti sunduğu kişi sayısı da 7 milyon 524 binden 7 milyon 810 bine yükseldi.

Son bir yılda Milli Eğitim Bakanlığı’nın burs verdiği ilk ve ortaöğretimdeki öğrenci sayısı 147 bin 185 bine yükselirken, Yurt-Kur’un burs verdiği öğrenci sayısı 570 binden 414 bine geriledi.

Bu dönemde Türkiye Kömür İşletmeleri üzerinden kömür dağıtılan yoksul sayısı ise 1 milyon 878 binden 1 milyon 774 bine geriledi.
Türkiye’de yoksul sayısı ikiye katlandı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Türkiye’de yoksul sayısı ikiye katlandı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Cevapla