Kürt kesimindenim yani bizde cahilliğin dibinden çıkmış ailem az biraz normaller babaannenin soyu aşırı geri herneyse ben bilmezdim tarih öğrendikçe Atatürk'ü milletin neden bu kadar yüceletirdiğini anlamaya başlıyorum ve hak ettiği konumda bugün o adam. Siyaset konuşmak istemiyorum ama bugün bu ülkeyi yönetenler yarın birgün tarihte adları bile anılmayacak belki batırdıklarına dair söylemler , korona, ekonomik kriz belki bu yüzden 3. Dünya savaşı, kıtlık. Eğer orada olsaydım onları desteklerdim o gün insanlar yaşıyordu biz bugün cahilliğin dibini yaşıyoruz
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu cümle koca bir yalan
Yok öyle bir şey
Cumhuriyet rejiminin kanunu
Önceden ilan ile falan çıkarılmadı...
Resmi tarihin palavrasi bu
Gerçek ise şu;
1. meclisteki muhalif isimler
2. meclis seçimlerinde tasfiye edildi
2. meclisteki saltanatın hilafına işler yapılmasına karşı olan belli sayıdaki vekilin kapılarının önüne de...
Cumhuriyet rejiminin kanununun çıktığı gün
Jandarma dikildi
Dışarı çıkıp meclise gitmelerine müsaade edilmedi...
Toplamda 289 vekilin 158 i evet dedi bu kanuna
130 kişi nerede peki?
Resmi tarihin masalları ile pek mutlusunuz
Ama hakikat bu değil
Putlarini yikmaya cesareti olan
Okusun şu linki...
https://www.google.com/amp/s/www.internethaber.com/amp/mustafa-armagandan-cumhuriyet-iddiasi-600728h.htm
Not; kimseye hakaret etmedim
Bırakın da insanlar hakikati öğrensin
Farklı sese tahammülümüz olsun
Kaldirma yorumumu
Demokratlik boş lafla olmuyor
Farklılığa tahammül edebilmekle oluyor20 Yorumla
Atatürk o kadar ileri görüşlü biriydi ki bu millete gerçekten fazla bir liderdi. Zaten ondan sonra gelenler onun 10'da biri kadar bile yönetemediler ülkeyi. Lafı çok eveleyip gevelemek istemiyorum, bu millet cumhuriyet ve demokrasi ile yönetilmeyi hak etmiyor. Üzgünüm ama gerçek bu..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
+1 yılNe gerek var. Görüyoruz cumhuriyeti. Paşam batıdan şapka kanunu alacağınıza batının bilimini alsaydınız ya. Şapka kanununu sevmemek karşı çıkmak en doğal hakkımız. Ne gerek var adam asmaya. Egemenlik kayıtsız şartsız Allahındır. Ne demek din devlet işine karışamaz. Haşa Allahı neden uzak tutuyorsunuz? Evet kötüye kullanan oldu bunu tabi. Bu demek değilki hepsi öyle yapacak. Şimdi ki halide görüyoruz. türk milletinin yazısı bile öz türkçe değil. Adaleti bize ait değil. Kanunları hep batıdan. Kusura bakmayın soyunmakla çağdaş olmuyorsunuz.
317 Yorumla- +1 yıl
Sana bir şeyler anlatmaya çalışırdım ama ne gerek var ki, 100 sene öncesinden Gazimiz sizin gibilere cevap niteliğinde 1 cümle söylemiş zaten.
''Din gibi temiz bir duygu, politika gibi kirli oyunlara alet edilemez. Din ait olduğu yerde, temiz vicdan sahnesinde yaşanmalıdır.''
- Gazi Mustafa Kemal Atatürk - +1 yıl
O an yapabileceği en iyisi ne ise onu yapmış. Ben böyle düşünüyorum. Batıyı kötüleyip din ile devlet işi karışsın kafasındasın ama bizde din ile yönetilen ülkeleri görüyoruz. şu an şeriatı hak yemeden doğru dürüst kullanan bir tane ülke söyle bana. sıfır. sıfır. sıfır. Neymiş dışardanmış oymuş buymuş. O dönemde nereden kanun alınabilirdi aç bak bakalım en doğrusu bize uyanı hangisiymiş. O adam o döneme göre bu kararları vermeseydi şu an suriye den farkımız yoktu. Kötülemek için yer arıyorsunuz arkadaş. Bilmeden yorum yapmayın
- +1 yıl
@twprexk8 atatürkün 1931 tarih kitabından da haberin yok değilmi? Ulan bunca zaman yanlış tarihi bize öğretmişler adam dine laf atıyordu kardeşim. Daha birçok belge var. Bende mustafa kemali savunurdum ama artık yok. O dönemdeymiş. Çokmu iyi oldu sanki? Biraz tarafsız ol tarafsız. Gözün kör olmasın.
- +1 yıl
Kendimi bildim bileli bana zorunlu anlatılan tarih olaylarını ciddiye almadım zaten. İlgim olduğu için kendim araştırıp doğru kaynakları bulmaya çalıştım. Şimdi de sallamaktan başka marifeti olmayan biri gelsin gözümün kor olmamasını söylüyor :D Belge var diyerek kısa kesme çok güveniyorsan kendine at bana mesaj karşılıklı konuşalım bakalım hangi yerden yanlış bilgi almışsın. Doğrusunu da gösteririz sana. Rahat ol.
- +1 yıl
@twprexk8 sen bir kitaba bak bakalım. Pegambere atıp tutuyor. Atatürk öldükten sonrada kaldırdılar o kitabı. Dedelerden gördüğümüz kitabamı inanalım sanamı? Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ne demek ya. Ulan laiklik bile zaten safsata. Harf inkılaplarında onca harfi kaybettik. Şapka giymediler diye asmadılarmı? Ulan atatürkçü CHP de bir zamanlar türbanı yasakladı. BANA BİLMİŞLİK TASLAMA. SEVMİYORUM DİNİME ÖYLE ŞEYLER DİYEN BİRİNİ. SANANE KİMENE? Atasini, milletinden koruyan kanun mu olur kimi kimden koruyorsunuz? Dünyada başka
hiç bir yerde örneği yoktur bu yasanın. Yüce Türk milletine en büyük hakarettir aslında...
Sevgi, saygı kanunla, dayatmayla değil, hakikat ve gönül ile olur. - +1 yıl
Peki hiç 1-2 dakika durup düşündün mü o kaldırılan kitap madem kaldırıldıysa ben nasıl okuyorum diye? :D Çelişkiye bak kitap kaldırılmış ama ne hikmetse @AhmetSedat ın eline ulaşıyor ahahaha :D Ne Mutlu Türküm Diyen adamı Yüce Türk milletine hakaret etmesiyle suçluyorsun. Din ile devlet işleri birlikte yürümez diyorum neden diyorum? Dini veya devlet işlerini sevmediğim için mi. Hayır. Yürümüyor abim yürümüyor. Öyle bir dünya yok. Din bambaşka bir konu devlet işlerine karıştıramazsın. Sen Atatürk e sallayan kitapları okuyacağına inandığın savunduğun inancın kitaplarını oku önce. Dinde zorlama olmaz. Bu ülkede başka inançlara sahip insanlarda var. Lisedeyken okulumuzda mescid vardı. Mükemmel. Ama hristiyan arkadaşım da vardı o ibadetini yapamıyordu nasıl olacak? Din ile devlet işlerinin bir yürütüldüğü ve mutlu mesut bir ülke yoktur. Böyle doğru yönetilemeyeceğini sen de biliyorsun kandırma lütfen kendini ya. Müslümanlar şeriat istiyoruz diyorlar tamam da. Yönetilebilecek mi ki sizce? Var mı örneği. Bu işler 2-3 kitap okumakla olmuyor. Gözü boyanan sensin ben değilim. Kabullenemiyorsunuz.
- +1 yıl
@twprexk8 örneği vardır tabiki de. Emeviler döneminde. O kadarki batı kitap almaya geliyordu. Bilgi edinmeye geliyordu. Sonra gerileme oldu. Osmanlı döneminde tekrar yükseldi sonra tekrar geriledi. Yine yükselecek. Ne zamanki fesat karıştı gerileme yaşandı. Bana ne dininden. Bunları kitabına koymayacaktı. Kaldırılan bir baskının kopyası veya aslı elbet saklanır. Kıs kıs güleceğine neden kabul etmiyorsun? Birinin dedesimi nenesimi ne onda olduğunu da bize söyledi. Tek kitapta değil. Kabul et önce sen. Bu kadar taraflı olma hatası varsa kabul et. Etmiyorsun zaten körsün. Senle boşa konuşuyoruz. Cahil ve taraflı insana laf anlatılmaz. Daha fazla konuşursam kötü olacak benim için. Kanun kalksa gör bak neler neler sunacağız. Daha da yazmıyorum.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Gündem konusunda 514 cevap paylaştı. Şunu yapardım bunu ederdim diyenlerin çoğu o dönemde yaşasa belki de cumhuriyeti istemeyecekti. Hatta olur mu öyle şey diyecekti. Biraz gerçekçi olalım. O zamanki tarih şu an ki şartlar ve sizlerin şu an sahip olduğu eğitim, kültür ve bilinçten çok farklıydı 🙂
orada olsam muhtemelen cumhuriyeti benimsemiş biri olduğum için olurdum. Bir gerçek var ki 100 yıldır uygulanan yönetim ve anayasalar hiç bir zaman halkın kendisini yönetmesine olanak sağlamadı. Daha çok seçilmişlerin kendi çıkarları doğrultusunda uygulandı. Belki de cumhuriyetin tam olarak uygulanması yani halkın kendini yönetmesi için farklı birşeyler yapılmalı artık.20 YorumlaDaha dün böyle bi genç nesilden biri olduğuma utandım Atatürkü öyle tapanlardan değilim ama saygım var daha dün ya program yaptılar okulumzda ve de imam hatipte kimsenin saygısı yok herkes telefonda kakara kikiri biraz edep terbiye ya aklı başında insanlarsınız hadi küçükler yapıyo desem neyse cahiller lise sona gisiyorsunuz ya siz şu an yaşıyorsanız sizin için canını verenler sayesinde biraz ar olsun ya geçmişinize saygınız olsun sizin kendinize hayrınız yokken geleceğe nasıl olsun tarihimize sahip çıkmıyoken kendinize nasıl sahip çıkıcaksınız
34 Yorumla
+1 yıl"aman paşam boş ver. gel padişahlığını ilan et. şeriat kurallarını da daha ağırlaştır. kadınlar için çarşafı zorunlu kıl. çarşafsız kadınları kırbaçla... kadınların mirastaki payını 4' te bire indir... hatta hiç verme... kadınların okuma yazma öğrenmesini hatta sokağa çıkmasını bile yasakla... kadınlara asla oy hakkı filan verme..." derdim...
niye derdim... dün çalıştığım kurumdaki Kapalı Spor Salonunda görev yapan Şortlu, göbeği açık t shirtli k yüksek lisans mezunu, saçları boyalı permalı, N. Dursun adındaki Voleybol Antrenörü olacak kezban bana akp' yi savunuyordu "bizim davamız islam davası" diyordu. Bir millete layık olmadığı nimetleri verirsen o nimetler karşılığında sana küfür ederler.00 Yorumla- Gündem konusunda 989 cevap paylaştı.
+1 yıl"Paşam, halkın bu rejimi anlayıp benimseyerek içine sindirebileceğine ve emperyalistlerin içerideki kuklaları ve basiretsiz idareciler tarafından kandırılmayacağına, cehaletin 100 yıl sonra bu topraklarda tekrar hakim olmayacağına, saltanat özleminin tekrar diriltilmeyeceğine emin misiniz?" diye sorardım.
10 Yorumla
+1 yılHerkesin cumhuriyet bayramı kutlu olsun. Zor kazanmadık bu günleri. Eskiden analar sırtlarında mermiler taşırdı öküzlerle savaşlarda askerlere su yetiştirdirdi canlarını verirdi onlar sayesinde ayaktayız ama şimdi etrafa bakıyorum da takan yok kafayı çeken keyfine bakan bakana güya Türkiye cumhuriyeti bayrağı altında yaşayan bazı insanlar.
12 Yorumla- +1 yıl
Hiç sorma.😒
- Gündem konusunda 470 cevap paylaştı.
+1 yıl"Ne gerek var paşam bu millet tarihte kendi kendini yönetmemiş, hazır meclis yeni seçildi bütün adaylarımız milletvekili oldu saltanat ilan edelim. İnsanımız kendi kendini yönetmeyi beceremez, yarın bir gün bunları kandıran çıkar Cumhuriyeti suistimal eden olur." diyecek halimiz yok. Ellerinden öper bol dua ederdim.
10 Yorumla
+1 yılHic bir sey yapmazdim bi asker bu zaten onun görevi bunun icin maaş aliyor 😊
Mimar binayı yaptiğında guzel yapti diye tebrik etmeye gerek yok bu da onun gibi bir sey.11 Yorumla- +1 yıl
Bizim için değerli olan bir askerin yapacağı şeyden çok daha fazlasını yapıp çok daha fazla sorumluluk üstlendiği için. Tüm askerlerimiz canımız ciğerimiz ama onun yaptıklarını her asker yapamaz. Bazı işler maaş ile para ile kıyaslanamaz. Bu adam hayatı pahasına aldığı bütün kararları yapmak istediği şeyleri maaş için mi aldı yani? :) Yapmayın lütfen ya. Dünyada hangi askerler kadınlara seçme seçilme hakkı vermiş de aynı kefeye koyuyorsun? Yapmayın lütfen ya yapmayın..
+1 yılGururlanırdım bir de tarikatlara yumuşak davrandığını hatırlatır, daha sert bir yaklaşım gösterin atam derdim.
21 Yorumla- +1 yıl
yumuşak mı? idam edilmiş çoğu daha ne yapmasını isterdin
- Gündem konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yılTüylerim diken diken olurdu konuşamazdım ama gidip ellerinden öperdim atamın hep yanında dolaşırdım sürekli yanında olurdum
20 Yorumla Efendiler cemaatler, tarikatlar ve din tüccarlarından uzak durun
30 YorumlaUlu Önder konuşmuş bizim konuşmamıza ne hacet. O konuşup yolu göstersin biz yürüyelim
30 Yorumla
+1 yılBu vatan senin gibi bir kahramanı ebediyen bir daha görmeyecek yerinde rahat uyu Paşam.
30 Yorumla
+1 yılne gerek vardı derdim..
yüzyıllardır padişah ın tek sözüne bakan halka cumhuriyet fazla paşam derdim..
bu kadar savaş kazandın, gel seni padişah yapalım derdim..20 Yorumla
+1 yılCumhuriyetin ne demek olduğunu tam olarak bilmeyen ama Paşa'nın da iyi bir şey yapacağını düşünen sıradan bir Anadolu insanı olarak heyecanlanırdım.
10 YorumlaYine de bir halka mı sorsaydık paşam, neticede demokratik rejimi getiren isimsiniz diye küçük bi' uyarırdım ehehe.
10 Yorumla
+1 yılOnlarca yıl sonra Cumhuriyet rejimine gölge düşürecek insanlara taviz verecekseniz şimdiden ülkeyi terk edin
10 Yorumla
+1 yılDola boynuma paşamm seni doğuran anaya kurban olsunlar heykelini diksek beton yetmez beton derdimm :D
10 Yorumla
+1 yılUuuuu erduaan erduaan erduaaan erduuaaaağğğmn
Diye bagirirdim26 Yorumla- +1 yıl
😂
- +1 yıl
@NeyyyyMıstaamNeyyyy hoş geldiniz efenim saygilar
- +1 yıl
Hoşbuldum efendim😂😂😂
- +1 yıl
@NeyyyyMıstaamNeyyyy saygilar hörmetler bi emriniz olursa geh pisi pisi diyin gelirem ben
- +1 yıl
Gelmeeee gelmeeee şaban git gittt 🤣
- +1 yıl
@NeyyyyMıstaamNeyyyy gidirem gulo
Söylenecek her şey söylenmişti zaten. Bize düşen yalnızca susmak ve büyük günü beklemek olurdu.
20 YorumlaGozlerim yaslarla ellerim patlayincaya kadar alkislardim konusmaya gerek yok bence.
10 Yorumla
+1 yılAtam bu milletle urasmaya değmez ama sen ne dersen o😂😂😂
10 YorumlaGündem konusunda 906 cevap paylaştı. Ah ah Atatürk 40 yıl daha yaşasa idi su an amerika İngiltere almanya ile yarısıyor konumda idik 🥺
10 Yorumlaorada olmak beni gururlandırırdı. Bu da bana yeterdi.
10 YorumlaBir şey söyleyemezdim herhalde ağlar ağlar dururdum
10 Yorumlakonusmanin devaminda karsi cikanlarin kelleri gidecek de der 😊
10 Yorumla
+1 yılBirşeyler söyleyenlerin hepsi asıldı, Sükut gerek hişştt...
10 Yorumla
+1 yılSadece 20. değil, 21. yüzyılında en büyül dehası derdim.
10 YorumlaSağır ismeti idam et derdim, senden sonra ülkenin içine etti
10 Yorumla
+1 yılBüyük heyecan duyardım herhalde. Bir şey söylememe gerek yok. Paşa gerekeni yapmış zaten. :)
10 Yorumla
+1 yılATATÜRK gibi büyük bir liderin olduğu bir yerde bana laf düşmez. Sesimi çıkarmadan onu dinlerdim.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHem cumhurriyet ilan edeceksin, hem ülkeyi tek parti 22 sene yönetecek. Cumhurriyete en fazla ihanet eden parti chp dir
10 YorumlaGündem konusunda 748 cevap paylaştı. Şehitlerimiz bu mutlu günde huzurlu paşam gözleri arkada kalmadı derdim
10 Yorumla
+1 yılKeşke o dönemde yaşasaydımda gerçekten şehit olurdum en azinda... Büyük bir coşkuyla, bugün ki coşkuyla kutlardım şehit olmazsam
10 YorumlaBunların bi başarısı yok neredeyse 1 asır olacak tek bildikleri şey kendi düşüncesine sahip olmayanları küçümsemek 😂
00 YorumlaYeri geldi canımızı verdik sonunda sana erdik
Ey Cumhuriyet canımızda kanımızdasin seni herkes çok sever ve över sen hep yaşa ey Cumhuriyet30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoşuna kuruyorsun gelecek nesilde bir boook olmayacak derdim
10 Yorumla
+1 yılAtam Mondros ateşkes anlasmasini imzalayanlara ve imzalattıranlara kapak yapmak için harika bir gün seçmişsiniz derdim hshqhaha
20 Yorumla
+1 yılUsulca elini öperdim atamın. Eli öpülecek bir lider eli öpülecek bir komutan
00 Yorumla
+1 yılHayırlı olsun Atam milletinize de söz hakkı verdiğiniz için teşekkür ederiz.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEtmeyin Paşam yazık edersiniz. Bu millet bırakın biraz daha cezasını çeksin. Sizde bir saltanat kurun bir saray yaptırın oturun derdim. Pirangalara vurun her insani yobaz büyüsün bırakın derdim. Suriye kadar olamayacağız boşa ilan edersiniz derdim. Gelecek nesil bitti paşam derim
00 Yorumla
+1 yılCumhuriyet özgürlük demek cumhuriyet yeniden yaşamaaaaaak🇹🇷🇹🇷🇹🇷😪
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVideosunu izlerken bile tüylerim her izleyişimde diken diken oluyor
00 YorumlaTürk dışında kalanları sınır dışı edelim
20 Yorumla
+1 yılah ahh canım atam dedem babam kanım 💙
20 Yorumla
+1 yılVerilen en güzel spoiler❤️🇹🇷
20 Yorumla
+1 yılAdımların adimlariz atam demek isterdim
20 Yorumla
+1 yılGururla izlerdim herhalde
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPaşam, kursan da kurmasan da farketmez bu millet adam olmaz derdim
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBu geceden sabaha kadar uyumayalım derdim.
10 Yorumla
+1 yılBaş göz üstüne sayin liderimiz
10 Yorumla
+1 yılBişey diyemezdim ki ağlardım mutluluktan herhalde
10 YorumlaOley beee, işte buuuu diye bağırırdım heralde.
10 YorumlaGündem konusunda 408 cevap paylaştı. Omuzlara almak isterdim her halde
10 Yorumla- Gündem konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılYaşasın Cumhuriyet derdim🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
10 Yorumla
+1 yılAğlamaktan konuşamadım
10 Yorumla
+1 yılAy tüylerim diken diken...
10 Yorumla
+1 yılYaşasın Cumhuriyet !!!
10 YorumlaMemnuniyet ile o ani bekler olacağız paşam derdim
10 Yorumla
+1 yılbence yanlış yapıyorsunuz padişah olun koyunlar anca ondan anlar derdim
07 Yorumla- +1 yıl
padişah diye dalga geçtiniz adam 20 yaşında İstanbul fetih etti
şu an 20 yaşında olan laik gençlik ne yaptı? aslını unutan beyinsiz - +1 yıl
adam 20 yaşında istanbulu fethetti diyosun da 36 tane padişahın 2-3 tanesi dışında hiçbirinin bi numarası yok. fatih gibisi gelmedi zaten padişah olarak
- +1 yıl
hahahaha zeka gerileri daha okuduğunu anlamaz padişahlığı kötüleyen mi var ki
- +1 yıl
var yaada yok dünyayı titretmis bı hükümdarlık var ortada biraz saygı
- +1 yıl
bu * .. k zekası bı sizde var koyim o kafaya heee
- Devamını Gör (39)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026