Kadavra-öğrenci oranı Avrupa’da bire onken, Türkiye’de bir kadavra başına 30-40 öğrenci düşüyor.
Tıp fakülteleri, Türkiye’de yeterince kadavra bulamadığı için yurt dışından 16 bin doları bulan ücretlerle kadavra ithal ediliyor.

Dağa çıkan teröristlerin bazılarını özel keskin nişancılara özel şekilde vurdurarak öldürteceksin ya da kadın, çocuk tecavüzü cinayeti gibi suçları olan işkence suçları olan halkı milyonlarca dolar dolandıran suçluları, SUÇU İSPATLANMIŞSA SABİTSE rızaları olmaksızın beden bütünlükleri bozulmadan öldürüp hastanelere kadavra olarak koyacaksın. Ben ülkeyi yönetsem bunu yapardım. Niye böylelerini içeride tutup halkın parasıyla besleyelim ki?
Maalesef ülkemiz organ bağışı konusunda yeterince bilinçli değil
Organ bağışı yapılmadığı gibi
Organ bağışı yapılsa bile aile izin verilmeyince organlar alınmıyor
Bu yasa kesinlikle değişmeli
Yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşmiş hastanın organları Toprak olmamalı
Binlerce karaciğer nakli bekleyen binlerce böbrek nakli bekleyen hastalar var
Ve onların umutlu bekleyen bazılarını umutsuz ağlayan hasta yakınları
Işin içine girmeyince Kimse kimsenin Ne çektiğini bilmiyor
O kadar önemli ki ekonomi siyaset eğitim Neyse sağlık da ülkemizde o derecede önemli organ nakli kanayan yaramız bir an önce tedbirlerin alınmasını istiyorum
Böbrek hastalarinin diyalize girmek gibi bir şansı var az da olsa yaşama şansı ama karaciğer nakli bekleyen veya akciğer nakli bekleyen hastaların Maalesef ki çoğu ölüme gidiyor
Bu hastaların neler çektiğini kimse bilmiyor
Allah'a sonsuz kere hamd olsun ki ben şanslı olanlardan oldum
Ve her gün organ bekleyen arkadaşlarıma dua ediyorum
eig için teşekkür ederim
Cevap
3Cevap
Neymiş dolarla mi maaş aliyomusuz doların çıkması ne ilgilendirirmis birçok şeyi ithal ediyoruz ya onun için ilgilendiriyor dolar bizi
Ölüleri satın alsalar ülkenin yarışı satar, bi denesinler bence.
@villalı Yok ama morgdan alınacak 😂😂😂
@villalı Vazgeçtim, ülkemizde kadavra satışı yasaktır 😂
Kimse bağışlamak istemiyor bedenini öldük den sonra organ bağışı sayısı bile az
Biri vasiyet eder öldük den sonra ya da ailesi bağışlarla öyle anca kadavra olur
Nasıl olsa toprak olcak çürüyecek öldük den sonra faydası olsun bağışlardım
Ne yani öluye para mı veriyo bu a min a koduklarimmm
Hastaları ameliyat etmeyi nasıl öğreniyorlar peki hiç düşündün mü? Kitaptan okuyarak, resimlere bakarak mı yapıyorlar sandın? Türkiye’de kim yakının cesedini kadavra olarak hastaneye bağışlar hiç düşündün mü?
Gelin beni alın bedava para istemez
Ne bileyim ben sinaan😄
Etsin ne olacak çok mu pahalı
Ölmüyor millet napaq
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?