Hello, ben doğalgazımı ayın 10unda falan açtım. Bu arada merak edenler için egede yaşıyorum. Geçen bunu anneme söyledim ve bana “Biz seni ne kadar şımarık yetiştirmişiz, Kasım ayından önce doğalgaz mı açılır dedi. Ama ben üşümüştüm, dayanmam mı lazımdı? Kasım ayından önce doğalgaz açmak şımarıklık mıdır?
Kasım’dan önce doğalgaz açmak şımarıklık mıdır, doğalgaz ne zaman açılır?
Doğu Ege daha soğuk Batı Ege daha sıcak ama her gün aynı olmuyor tabi. Dogalgaz açmanın tarihle alakası yok. Mevsimler de değişti zaten. Kansızlık olabilir onun için bir doktora görün muhakkak. Kansızlık olmadığına eminsen, evde üşüdüğünde kalın çorap ve ev kıyafetleri giy, yine olmadıysa bir hırka geçir üstüne ve sıcak bir şeyler iç. Ama hala ısınmıyorsan muhakkak açmak lazım hasta olmamak adına. Annen yanlış konuşmuş bence şımarıklıkla ne ilgisi var. Eski jenerasyon bu tabirleri çok kullanıyor ne yazık ki. Gerçi o da kendince haklı her gün zam geliyor, ev geçimini zor sağlıyorlar maalesef. Yoksa annen senden esirgemez hiçbir şeyi.
Bence ev soğuksa açılmalı mesele bizim ev kışın çok soğuk oluyor biz de açıyoruz bide eğer o evde küçük bebek ya da yaşlı biri varsa zaten hiçbir şekilde şımarıklık olmaz eğer onun dışında bir neden varsa yine normal yani