Kendi ülkelerinde silah zoruyla iktidara gelen, kadınları evlere hapseden, okuma haklarını elinden alan, çok eşliliği savunan, her günahın sebebini kadın olarak bilen bu katiller sürüsüyle devletin ayni masada görüşmesini doğru buluyor musunuz?
Taliban yöneticileri Türkiye'ye geldi! Bir vatandaş olarak devletin bu adamlarla görüşmesini doğru buluyor musunuz?
doğru bulsak ne olur, bulmasak ne olur ki? sonuçta Taliban yöneticileri Türkiye'ye geldi ve görüşme yapıldı değil mi? biz konuşsak ne, konuşmasak ne bu saatten sonra. hiçbir şey değişmeyecek. kurulan bu sistemi aynı biçimde devam ettirecekler. insanları din adı altında etki haline alacaklar, köle gibi kullanacaklar. ( şu an olduğu gibi) zaten din ile devlet yönettiğimiz için pek sorun ettiklerini sanmıyorum. hükümet laf etmediği sürece, adamlar halkı mı kaale alacaklar? bu güne kadar konuştuk da ne değişti. sesi çıkan herkesin sesini kestiler. Atatürk gerçekten çok doğru bir yol izlemiş zamanında. din ve devlet işlerini ayırmış. çünkü devletin dini olmayacağı gibi, dinin de devleti olamaz. eğer oldurmaya çalışılırsa işte bu şekilde sorunlar meydana gelir. özgürlük dediğiniz şey bir hayal olur, ancak kutsal kitabınızın ve inançlarınızın oluşturduğu çemberde kalırsınız. bir millet inanma, düşünme özgürlüğüne sahip olmalı. ( ne kadar biz şu an olamasak da) yani yönetim uzun zamandır yanlıştı efendim. açılan imam hatip lise ve ortaokullarının oluşturduğu sorunlar sandığınız kadar küçük değildi. peçe ile gezen insanları kabullenmek onları özgür kılmıyordu. Allah katında kılındığını iddia ettiğiniz nikahlar, bir erkeğin sayısızca kadın alması... birkaç kelime ile de keyfi boşaması... okullarda gösterilen şeriat dersleri, sizleri korkutmak ve böylelikle bastırılmış özgürlüğünüzle normalin dışında yaşamanızı sağladı. bunların hepsi kuraldı zaten. yani şimdi ses çıkarsak ne olur ki? bunca şeye susmuş iken bir anlamı var mı? bence yok. doğru bulsak ne olur artık, bulmasak ne olur. yine yanlışların emrinde yaşayacağız.
bu adamlar bir düşünce tarzını benimseyip tüm dünya ülkelerinde tehdit oluşturup kendi üllkelerine cehennemi getiren insanlar ve biz cumhuriyet ülkesi olarak topraklarımıza bu pislikleri almamalıydık bunu yapan kişi de bunun çok farkında ve kesinlikle bu şekilde diğer ülkeleri kışkırtmak istiyo altında bişi vardır elbet
Devletlerarası ilişkilerde ne yazık ki geçmiş değil güncel gerçek durum önemli. Ben de terörist olduklarını düşünüyorum ama kendimize dost olmalarını istemesek te düşman olmamaları da önemli bence. Üstelik bu örgüt basit bir örgüt te değil , içinde dünyanın en iyi okullarından mezun olan insanlar var bu yüzden tehlikeliler. Durum kritik
Teröristler ile görüşmesi ne saçma tabii bazisinin geldiği yeri unutmadığımız için şaşırmıyoruz. Yakında ülkemizde bayram da eder at hırsızları yakın bölgemde kaç afganlı tespit edildi. Biran önce çık git ülkeden izdirap gibi nefes alıyoruz bıktık artık.
Bir devletin bu adamlarla görüşmesi tabi ki doğru değil. Taliban'ın yaptıkları insanlık dışı eylemdir. Ama hükümete bakarsak tabi ki teröristlerle görüşen insanlarla bunlarla da görüşür. DAEŞ'e sinirli çocuklar diyen bir zihniyet bunlara kucak açar. AKP dönemi Türkiye için kara leke, destekçileri için bu vatan için tehlikeli insanlardır. Artık AKP'ye oy vermenin herhangi bir bahanesi falan da olamaz. Ne tarih ne de insanlık bunları ve yaptıklarını hiçbir zaman affetmeyecek.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
zmznında suriyedekilerle de görüşmedi ama nerdese 5 milyon suriyeli kol gibi girdi ve türkiye saf dışı kaldı orada bugün rusyanın güdümünde. bu görüşmeler afgan mültecileri durdurmak içinse gerekli. görüşen sadece biz değiliz hmn her ülke görüşüyor en çok da rusya
kabul etsekte etmesekte bu adamlar afganistanı temsil ediyorlar... afganistanla ilgili projeniz yoksa kabul etmezsiniz ama amerika dünyanın bir ucundan gelip çöker... bizim ilkelerimize ve topraklarımıza bir saldırı yok, devlet olarak görüşmekte fayda var bence...
Ben bunları sevmiyor ve tasvip etmiyorum lakin her devlet her teröristle ya da karşıt görüşlü devletle görüşüyor Burada mühim olan devlet çıkarıdır Şimdi asıl soru bizim devlet olarak bundan çıkarımız ne?
gelsinler :) ne var barzanide geldiginde kürt bayragi acmadimi reis taliban demek biz demek politikamiz benzer demedimi :))) eeee uyusturucu kacakciligi icinde lazimlar binalinin ogluda olur heyette :) gayet yerinde karar
Taliban biraz türk yöneticilere tavsiye versin, suç nasıl azaltılır, hırsızlığın, cinayetin, tecavüzün önü nasıl kesilir belki biraz faydası olur. Afganistan da tecavüzcüler öldürülüyor, katiller öldürülüyor, hırsızlar dövülüp rezil ediliyor kim suç işlemeye cesaret edebilir?
Suratlarından nur damlıyor :) Talibana gelene kadar bir çok şeyi yanlış buluyoruz ama bizi takan mı var. Bir devlet terör örgütüyle konuşmaz, anlaşma yapmaz, aynı masaya oturmaz.
Yapacak bisey yok zamanında Suriye ile görüşmeleri devam etselerdi ne biz ne de Suriye bu konumda olmazdı o yüzden onlarda artık o ülkenin liderleri görüşmesi gerekiyor sa sende çıkarların doğrultusunda görüşmelisin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Devletin bu adamlarla görüşmesini doğru bulmuyorum ama ülkeme 1 tane bile Afgan veya başka mülteci gelmesin diye görüşmeleri gerekiyorsa görüşsünler.
Teroristler ve devlet aynı masaya oturdu bir bu kalmıştı. Biz çağ atlamayı beklerken iyice geriye gidiyoruz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Taliban, Türkiye’nin Terör Örgütleri Listesinde Yer Almaktadır. Terörü ve Teröristi Muhatap Alıyorlar! Şaşırdık Mı? Hayır! Geçmişte de yapmadılar mı?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Neden görüsmesin, seni neden rarahtsiz ediyor? ABD'nin görüsmesi dogru oluyorda, burnunumzun dibindeki terör yuvasinin kurutulmasi, Türkyieye zarar vermesini engelleyecek Türkiyenin SÖZ sahibi OLMASI sizleri neden rahatsiz ediyor?
Türkiye İsrail’le görüştü Amerika ile görüştü bunlardan büyük teröristmi var, bak Yunanistan geldi kapımıza dayandı kim ve arkasında ABD, adamlar afaganistanı yenemediler yaaa, helal olsun talibana kendi içinde ne yaptıkları beni ilgilendirmiyor
Tiplere bak yav yobazlar ülkemden uzak olsunlar ulan bu ülkeyi batırmaya çalışan o kadar haysiyetsiz var ki geçen Kılıçdaroğlu pkklı itin çıkması gerektiğini diyordu chp oy veren Atatürkçüyüm demesin.
Doğru bulmuyorum aslında ama şöyle bir şey de var Suudi Arabistan / Çin gibi devletler de aynı şeyleri yapıyorlar ve onlar la da görüşuyoruz yani aralarında pek bir fark göremiyorum
Aklıma gelen ilk şey ülkemizde yaşayan kadın mültecileri almak istemeleri geldi bunun içinde tehtidse bile bulunmuş olabilirler. İnşallah öyledir dinsizin hakkından imansız gelir…
Yorumların %90 ni çok cahilce diplomasi nedir bilmeyen herbokologlarla dolu
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Derin devlet konuşsun bunlarla ne işi var hükümetin bunlarla Talibandan halka ilişkiler eğitimi mi alacaklar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Afganistanda silah zoru ile başa geçeni kötülüyorsunuz ama ülkemizde silah zoru ile iktidarı indirmek isteyene destek oluyorsunuz demekki sizin derdiniz demokrasi değil