Korona virüs nedeniyle son 24 saatte 237 kişi hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 33 bin 860 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Son günlerde aşılanma hızında durağanlık var. Vaka sayılarının yüksekliği aşı konusunda bir tereddüt uyandırmış olabilir mi? Ama şunu unutmayın: Covid-19’u aşı sayesinde, adeta grip gibi atlatanların sayısı artık bunlarla yarışıyor. Kayıplarımızın çoğuysa tam doz aşı olmayanlar." dedi.18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 88,00, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 75,10 olarak kayda geçti. En az iki doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Kırklareli, Muğla, Ordu, Çanakkale, Amasya, Eskişehir, Osmaniye, Edirne, Balıkesir ve Burdur oldu.
Günlük korona virüs vakası 33 bin 860 oldu. Kısıtlamalar yakında gelir mi?
Yav he he Fahrettin koca Aşıdan Ölüyor Herkes he boş Konuşuyor asıl nedeni kurallara düzgün uyulmadığı için ölüm vaka sayısı artıyor Aşı koruyor ama geçici koruyor Tabi Cahil kafalar Anlama da sorun yaşadıkları için Aşı oldum nasıl olsa kurallara uymaya gerek yok diyip sosyal mesafe yok Herkes birbirine gidiyor ee sonra Covid oldum olursunuz tabi Eğer kurallara adam akıllı uyan çok olsaydı bu virüs gitmişti çoktan 1 yıldır var 2 yıl olcak nerdeyse Allah sonumuzu hayır etsin Aşı korur ama geçici korur Sürekli de aşı olmaz kurallara uyun Aşıya gerek kalmasın bunedir ya kaç bin kişi ölüyor Masumlarda ölüyor Ulan kurallara uymayanlari kendi ellerinle gebertecen o olcak
Günaydın gadası 🙃 Vaka sayıları her geçen gün artış gösteriyor gadası. Geçen sene bu zamanda yasaklar gelmişti. Ama bu sene yasakların geleceğini sanmıyorum. Çünkü nüfusun belli bir kısmı iki doz olmak üzere aşısını oldu. Kimse babasının hayrına aşı olmadı. Bu yüzden yasakların geleceğini sanmıyorum. Ayrıca şu an ki ekonomik durumu düşünecek olursak zam üstüne zam yediğimiz bugünlerde yasak ekonomiyi altüst eder. Geçmişte yaşanan devalüasyon durumunu yaşarız.
Profesör Christian Perronne: "Aşılananlar karantinaya alınmalı ve toplumdan izole edilmelidir. Aşılanmamış insanlar değil, tam tersine, aşı yapılmış insanlar başkaları için tehlikelidir. Şu anda İsrail'de büyük sorun yaşıyorlar, hastanelerdeki ağır vakaların çoğu aşılı insanlar"
Bu da bütün dünya uyguluyor biz mi olmayalım dediğiniz aşı raporu.
Bu video istatistiksel bir rapor niteliğinde, bir de çevremize bakalım. Çalıştığım iş yerinde ikinci aşı yeni çıktığında hemen aşı olan iki kişi yakalandı. Birisi 40 gün işe gelemedi. Diğerinin bedeninde kızarıklar, sivilceler vs çıktı. Tek doz olan hemen herkes grip oldu :)) Ben aşı olmadım, fakat virüsü 3 gün boyunca çektim iki hafta evde tatil yaptım.
Birincisi, aşı HASTALIK GEÇİRMENİZE ENGEL OLMUYOR. İkincisi 4 DOZ aşı olsan da POZİTİF OLABİLİRSİN. Ama aşı HASTANEYE YATIŞ ORANLARINI VE HASTALIĞI KÖTÜ GEÇİRMENİZİ AZALTIYOR. Yani aşılı kişilerde hastalığın gidişatı daha hafif oluyor. Üçüncüsü en az 2 doz yaptırmayana kısıtlama da gelebilir. Yaşadığım şehirdeki ilkokullar liseler covid-den kırılıyor.
Araştıma önünde çok az insan var. Sokakta, avmde, kapalı yolda, kaleiçinde herkes rahat ve sağlıklı geziyor. Özellikle yabancı uyruklular doğuştan okunmuş sanırım :))
Kısıtlama gelmez, gelmeyecek. GElecek olsa yaz sonu çoktan kapanma başlardı. Yurdışıdan bir çok ülke aşı oranını arttırmak için pcr testlerini ücretli yaptı artık ya da hiç bir yere aşısız giremiyorsun falan. Kabine toplantısından ne çıktı HİÇ. Ama bizde bir tutturdular aşı yaptırmamak benim seçimim bilmem ne diye. Ne seçimi be! Senin kişisel seçimin, kamuyu etkiliyor artık. Bu kadar bencillik olamaz
Zor gelir artik kisitlama cunku ikisenedir yanlis zamanda yapilan yanlis kisitlamalar hem esnafin belini. buktu hemde devletin yardim edecek dermani yok gerci oncedende yardim etmedi ama simdi daha berbat durumda ikisene esnaf tasidi sirtladi artik esnafin sirtliyacak halide yok onun icin kimse kisitlama veya kapanma beklemesin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aşı olduktan sonra ölen tanıdıklarım var. Bazılaarın otopsi sonucu olarak bile yazıldı ancak Sağlık Bakanı bunları gizliyor. Avrupada Resmi Raporlara göre 13 binden fazla kişi aşı yüzünden öldü.
Gelmesi umarım zaten bu korona çıktı çıkalı bir yere gidemez olduk aşı dediler bilmem ne dediler olduk 2 dozu da covid pozitif daha yeni çıktım karantinadan çok şükür umarım bu illet biter gider bir an önce gerçekten çok zor bir süreç Allah kolaylık sabır şifa versin herkese
Kısıtlama gelmez sonucta halkın buyuk bölümünü aşiladılar zaten şimdi bır sonrakı adımları aşi olmıyanların canını sıkmak olacktr sanırım, mesela kafelere restorantlara, spor salonlarına, marketlere, dolmuşlara. Yanı aşi olmıyanları zorla aşiya razı etmek. şuanki gercekleşen olay dünya nüfüs azaltma programı devreye gırdi ve coronada bunlardan bır tanesı. Büyük reseti araştırmanızı tavsıye ederım. Gelışmelerı bır tık daha ıyı anlarsın, anlamamak için dırenmezsen
İşverenler patronlar olduğu sürece bu saatten sonra kısıtlama gelmez. Bulmuşlar pandemi fırsatını emekçinin sırtına 2 kat daha fazla biniyorlar. Yurtdışına dolar üzerinden ürün satıp, işçiye tl üzerinden maaş veren bir sistem yürüyor.
Okulları açmakta direttikleri için daha beter olacağız. Çevremde çocuğundan bulaşan çok kişi var.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kısıtlamaları unutun, devlet o maliyeti bir daha kaldıramaz. Kısıtlama yaptıklarına bin pişman oldular zaten. Hala geçen yılın zararını kapatmaya çalışıyorlar yeni zamlarnkapıda.
Sinovac için öyle bir şey de yazmıyrodu. Daha rahat dışarıya çıkabilmek için zorunlu yaptık. Şehir Seyehat için bile okul için bile her gün pcr testi yaprıemakransa dedik yine pcr testi bizi buldu. Şaka mı yapıyorsun atlamayın diyenler olmadı mı derken? Denemw tahtası olduğumuz çok açık. Domuz gripleri kuş gripleri vs zaten denendik keneler hatırlıyor musun?
Yo şaka yapmıyorum biz çok insan uyardık da kaale alınmadık. Senin hakların var kardeşim kimse oraya buraya giremezsin diyemez. Onların elindeki tek şey genelge, genelge ise talimattır. Anayasa da genelgeden üstündür. Sanıyor musun ki şimdi özgürsün? Dozlarla özgürsün, artarsa başa saracaklar. Geç değil iyi doktorlar bul ve onları dinle, mağduriyetini ilgililerle paylaş bunları istersen yap diyorum tabii yani zorunluluğun yok.
:) yeni anlatmıyoruz ki aşı çıktığından beri konuşuyoruz komplo diyorlardı şimdi aşı olmanızın sorumlusu biz değiliz ki hâlâ uyarıyorum adam faydalı diyor ne diyim ben daha
15-20 doza kadar gider, yarın biri çıkar bu olmamış hadi bunu olalım der, bu şifa değil kölelik ve boyun eğdirme, boyun eğmeyene ekmek yok gezmek yok, sen seyahat için oldun başkası fabrikasına devam edebilmek için, bir cesur da çıkıp ben boyun eğmem demedi, ben henüz olmadım direniyorum ama mecbur kalacağız
Ama normal kovit için arkadaşım ve ailesi korona oldu arkadaşım dedi ki sadece babam aşı oldu o hafif atlattı ben ve annem çok zor atlattık dedi. Böyle bir olaya da şahit oldum
İlk başta dediler aşı olan hasta olmuyor sonra dediler hafif atlatıyor, bir keskin ayrım yok, sonra şu var, aşı olmayıp daha hafif atlatan yok mu, hiç anlamadığın bile oluyor, bir de bu aşı, hastalık hep amacı dışında bir şeye hizmet ediyor, insanları yönlendiriyorlar, bilim adına kölelik ve yeni düzen getiriyorlar, ilerde görürsünüz. hani her şey normal olsa bile ben aşı olmasam hastalıktan öleceğimi düşünmüyorum neden aşı olayım, bir kanıtı bile yok, 50 kere ol diyecekler ne olduğu belli bile değil
Gelmesin ya zaten hayattan yeterince geri kaldık. Amerika aşıları eczaneye satışa verdi maske de dahil tüm yasakları kaldırdı bence tc de öyle yapmalı.