Teşekkür ederim @livaneli 🙏
Askerlerimizin sınır dışında görev yapması sence doğru mu?
Teşekkür ederim @livaneli 🙏

Selamlar,
Ülkeler bazen kendi iç güvenliklerini düşünmek için bazı sınır ötesi operasyonlar yapıyorlar. Fakat şunu kabul edelim bu konuda çok başarılı sayılmayız. Neredeyse her gün şehit veriyoruz. Elin Suriyelisi plajlarda dans ederken bu durum benim aşırı zoruma gidiyor. İşte mantık bu raddede benim için bitiyor diyebilirim.
Ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğu belki bir ihtimal tartışılabilir ancak gerekliliği kesinlikle ve kesinlikle şarttır. Çünkü bilhassa sınırımızın güvenliği ve hatta ilerisi için devletimizin bekasını tehlikeye sokacak silahlı terör örgütleri orada büyük bir yapılanma içindeler. Sınırlarımızdan bu yapılanmanın önüne geçmemiz pek mümkün değil. Bu yapılanmayı ve bölgede farklı planları olan güçlerin planlarını bozabilmemiz için bizimde orada bulunmamız şart. Ateş düştüğü yeri yakar orası ayrı. Ama maalesef bu bizim 30 yıldır kanayan büyük bir yaramız. Artık yeter dimi. İnine girmeden bunların önünü kesemeyiz.
TSK da olay biraz farklı yerine göre mekana göre rütbene göre değişir, mesela şehit olan asker Sözleşmeli er yani paralı asker ben de denedim sağlıktan elendim neyse genelde sınır dışına gidiyorlar Bazı şehirler de asker olup yatan da çok Ama bence sınır dışında bizim işimiz yok 🇹🇷 bitti afgan süriyeli koruyoruz artık anlam veremiyorum buna ben
Allah mekanlarını cennet eylesin tüm şehitlerimizin 🙏
Sınırlarımızı korumaları açısından Devletimiz böyle uygun görmüş. Vatan borcu diye Mehmetçikler gitmiş, aileleri şehit düştüklerinde vatan sağolsun demiş. Bize uygundur veya değildir demek düşmüyor bu durumda. Söz konusu Vatanın birliği, müdafaası.
Cevap
35Cevap
Bende kuzey ırak bölgesin de yaptım. Ne işimiz var dediğim çok oldu. Lakin oraya gidince insan anlıyor.
Bizim her daim orada olmamız lazım.
Hem istihbarat hemde söz hakkı adına önemli bir şey.
Niye ki belamızı arıyoruz. Sen düz yolda mı yürüyorsun yoksa çalılık ve bataklığın içinde mi? Ortadoğu bataklıktır. Biz oraya battık 5 yıldır. Çıkmayı gurur meselesi yapıyoruz. Orada kaldıkça daha çok batacağız. Verilen asker zayiatının haddi hesabı yok ama artık medyada haber değeri olmadığı için bizim de haberimiz yok haliyle.
Vatan sadece sınırda savunulmaz, bazen sınırın hatta okyanusun ötesine geçmek gerekir...
Allah rahmet eylesin...
Bölgede güçlü olmak tabii gerek var. Eğer olmasa idik bir terör devleti ile komşu olacaktık hafi ya öyle şey mi olur dersen Afganistandan örnek gösterebilirim
@SERT_MATKAP esas sen klavye başında kahramanlık yapma tosunum ben libyadan yeni döndüm. Birde ırakta kürt devleti yok özerk yönetim var çok bir genel kültürün yok veya ayrılıkçı düşüncelere sahipsin yoksa kolay kolay kimse söylemez bunları.
@pskilog_man Özerk de olsa bağımsız da olsa Kürt Devleti de olsa Türkmen devleti de olsa, Rum Devleti de olsa bize hiçbir faydası da yok zararı da yok. Kendinize macera arıyorsunuz. Asker zayiatının haddi hesabı yok. Medyada haber değeri de yok. Dolayısıyla haberimiz yok ama hayali zaferler üretiyoruz havuz medyası kanallarıyla.
@SERT_MATKAP yaw he hee heee
@sert_matkap genel kültür sıfır ya
Sınır dışında tcyi korumak icin varlar. Abd degil suriyedeler. Suriye tcnin komsunu. Suriyeden tcye olumsuzluk gelmesin diye ordalar. Sınırı koruyorlar bir nevi.
Şehidimiz var , hala yorumlarda yok şu kadar para alıyordu yok günlüğü bu kadar rezilsiniz asagiliksiniz
Bu insanlar vatanı koruyor ailelerinden, eslerinden yıllarca uzak kalıyorlar sizin bu yorumlarınızı haketmiyorlar
askeri polisi sevmeyenlere lafim su. eger hudut birlikleri olmasaydi sirtinda kelesle gezen orgutculeri ege bolgesindede gorurdunuz. polis olmasa memleket ne halde oldugunu gorurdunuz. basinizi yastiga koyup huzurlu uyku sizce kimin sayesinde.
Ülkenin sınır güvenliğini tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için sınır dışı operasyon yapılması bence doğru. Ancak Türk askeri ne zaman uzun süreli yurt dışı operasyonlarına çıksa ülkemiz mülteci istilasına uğruyor ve bunun eziyetini Türk ekonomisi ve Türk halkı çekiyor.. Uzun süreli gerekli önlemlerin sınır dışında değilde sınır hattı üzerinde alınması benim açımdan daha doğru.
Sınır güvenliği için yapılıyor ama Türk askeri Suriye'de, Kuzey Irak'ta şehit olurken bu devletler ne yapıyor bunu da sorgulamak gerek. Mekanları cennet olsun.
orada gunlukleri bin liraya bile geliyor su an ki dolar kuru ile.6 ay falan gorev yapiliyor. gitmek icin can atanlar var. sehitlik yurt icinde de olur bu isin icindeysen her zaman kellen koltuktadir. yurt disinda sadece bizim ulkenin degil cogu ulke askeri us bulunduruyor. ben irakta er olarak yaptim.
Askerlerimiz sinir disindada görev yapiyor, ülkene girmeden teröre karsi savasiyor.
Peki bunlara ne diyorsunuz?

Kimsede demiyor ki bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. yazık çok yazık.
@Sky_Walker Amerika, Fransa, Alman, Ingiliz Askerleri komsularrimizin ülkesinde ne isi var demiyorlar, Türk Askerini sorguluyorlar, inanilir gibi degil? Bu TC kimlikli Türk Askerini SINIR disinda niye diye sorgulayanlar ya cahil, ya da teröre yol aciyor
Ben bir yerden sonra bunları canım diye nitelendiyorum artık, en en iyi niyetli yaklaşımla bunlar ancak canım diye niteliklendirilebilir. Dalga geçiyorlar ya boyük oyun boyük oyun diye işte oyunu kuranlar asıl bunların aklıyla dalga geçiyorlar. Bu bahsettiğim kesimin dışında kalanlar da kesinlikle art niyetli ve bu akla hizmet eden ya satılmış köpek ya da hain * karaktersiz omurgasızlar. Dünya dişimizi gördü dişe kan bulaştı bir kere kökünden almaya çalışıyor bunlarda ağzını açmış bekliyor. Evet belki refah yok ülkemizde herkes her istediğine sahip olamıyor olabilir ama biz Egemenliğimizi refah içinde a. mustundecevizkirarak almadık. Dünya Egemenliğimizin peşinde bunlar lüx hayalleriyle havucun peşinde ki eşek misali. Evet oyun boyük yigeniiiiiimmmmmm çok büyük. Aklın alamayacak kadar boyük.
Boş yapma. Irak'ta kurulan Kürt devleti olabilir ama planlanan Kürt devleti kurulması değil pkk, pyd, ypg ne ne kadar harf varsa kullanılan terör örgütü kurmak. Kimseden bir lira aldığımız yok, verseler de almam. Gönüllü askerlik diye bir şey yok. Tahsiline göre gider eğitimini alırsın sözleşmeni yapar katılırsın. Gönüllü askerliğimi yapabileceğim en iyi şekilde yaptım. Neyin ne olduğunu hangi şartlarda görev yapıldığını çok iyi biliyorum. Isparta da acemilik, Şırnak sınırında da askerliğimi yaptım herkes nalet okurken ben dağlara bakıyordum. Kimi neyle itham edeceğine dikkat et. Savaşmak sadece cephede olmuyo öyle. Sağlıklı olsam kalırdım. Nasıl hala bu mantıkla konuşabiliyorsun anlamak mümkün değil. Libya da Akdeniz deki haklarımızı korumak Suriye'de sınırlarımızın güvenliğini korumak için bulunuyoruz bunun neyini anlamıyorsunuz. Bi masadaysan yaptırımın olabilmesi için kozun olması lazım. Biz çok mu istiyoruz vatandaşlarımız ölsün kan aksın analar ağlasın. Kadınlar dul kalsın çocuklar yetim öksüz kalsın. Türkiye'nin geleceği Suriye de Libya da kim ne derse desin.
@Sky_Walker Kardes bu seref yoksunlarini cepheye göndersen altina sicar gelir, terörsit karsisina ciksa, domalir ama TÜrk Askerinin isini sorgular, nasil bir * icin beyinleri yikanmis anlamis degilim.
Devlet aklı diye bir şey var. Boş konuşanlardan nefret ediyorum. Ülkenin dininde ulusal güvenliğe tehdit olucak yapılanmalar var. Tabiki orada olucaklar askerlik ölme öldürme sanatıdır.
Mekanları cennet olsun 😔
Sen gönüllü asker ol git Çok yaşa o zaman orada. Kendi çocuğun değil tabi orada ölecek. Devlet ile hükümet aynı şey değil. Şu an ki hükümetin aklını kuşa taksan ters uçar.
Ben her zaman gönüllü askeriyim. Benim sülalem asker sülalesidir bordo berelileri ile meşhurdur.
Askere gittiğim zaman Doğu görevi istedim ve şehit olurum derdim.
Ya dostum bu ülkenin böyle benim gibi canım çok. Ne yaparsın işte devletimiz için her zaman vazifeye hazırım hiç düşünmeden. Tabiki sizin gibi kendisini Atatürkçü düşüncenin sahibi yapan sahiplenen kişiler için çok saçma bu devlet için savaşa gitmekmiş falan.
Türkiyede zarar gelmemesi için evet doğru. Allah gani gani rahmet eylesin şehidimize mekanı cennet olsun.
Bir çok askerin işine geliyo bu durum ohal parası falan derken bu dünya para alıyorlar
Sırf orada ordumuz var diye sigortasız asgari ücretin altında çalışırken askerlerimize hizmet veren ben jdjd
Vatan sağ olsun ne diyelim
Normaldir.. Her ülkenin farkli yerlerde sinir görev operasyonu vardir.
Mekanı cennet olsun. Bizimde payımıza bu düştü yapacak birsey yok.
Ordular şehirlerde bulunmaz. Sınırda ve ötesinde bulunur ki olumsuzluklar karşılansın göğüslensin.
Tabiki gitmeli Türkiyenin sınırında akılalmaz olaylar oluyor. Türkiye buna seyirci kalmamalı. Yoksa o ateş bizim içimize düşer. Aksi takdirde o sınırda şehit olan asker kendi ülkesinde de şehit düşer.
Allah rahmet eylesin
ben evlatlarimizin sınır dışı operasyonlarinda bulunmasini dogru bulmuyorum dogru bulan varsa o gitsin
ne işimiz var suriye de ?
Suriyeden tüm dünya cekildi biz nie hala oradayiz ?
Amerika Suriyenin kuzeyine pkkya devlet kurdurmasin diye askerimiz suriyede bunu bilmemeniz garip geldi bana🙄
Bu soruyu soran sütü bozuk mundarlar...
Amerika'nin Suriye de...
Kilometrelerce öteden gelip kamp kurmasina da iki laf ediyor mu acaba
Türkiye 20 yıl önce yapmalıydı bu harekatları, biz gideceğiz onlara fırsat vermeyeceğiz. Doğru karar.
Bolu belediye başkanı bu konuda çok güzel sözler söyledi
değil. adı üstünde Türk askeri. Türkiye sınırı içinde görev yapmalı
Allah rahmet eylesin görev nasip kısmet kader hayat
Suriye elbab dışındaki Afganistan olaylarını anlamıyorum benim Mehmetçiğim neden orada hava limanı koruması yapıyor gerekli olan yerlerde tabiki askeri güce ihtiyacımiz var
Bu soru tam bir provokasyon sorusu. Siz de provokatörsünüz
Dedi bedelli askerlik yapan zengin bebesi
@Tartan Herkes de Van'da Hakkâri'de yapmış askerliğini. Ülkenin batısında asker yok anlaşılan. Yaptıysan da yaptın yani. Gönüllü askerlik mi yaptın sanki. Oraya gitcen dediler sen de gittin. Ucuz kahramanlığa gerek yok. Savaşarak da vatanını korumak için vatan toprağında savaş. Libya'da Suriye'de gösteriş yapmaya gerek yok. Bu ülkenin kuruluş felsefesi YURTTA SULH, CİHANDA SULH ilkesi üzerine kuruludur. Savaşla övünüyor. Savunma amacıyla yapılmayan tüm savaşlar cinayettir.
Suriyede yapmasi mantikli gelmiyor suriyeli burada keyif yaparken benim kardesim orada can veriyor
#LanetolsunTeröre
Allah rahmet eylesin rabbim mekanini cennet etsin
Değil yazık garibanın çocuğuna
memleket de işmi var mecbur çalışıyor maaşlı olanları
Para için yapıyorlar yani bir şey diyemem.
Diyecek çok şey var ama demiyorum
Allah rahmet eylesin mekanı cennet eylesin
Doğru tabiki
:( Allah rahmet eylesin. Ben hoş bulmuyorum
ben doğru bulmuyorum canım
Kesinlikle doğru değil
tm seni sürelim doğuya
Ne alaka be
Allah rahmet eylesin sınır güvenliği için gerekli
Çok üzüldüm mekâni cennet olsun
Evet, doğru.
Mekanı cennet olsun