Elazığ’ın Palu ilçesinde AKP’li belediye, 5 işçi alımı için ilana çıktı ama başvuru yapmak isteyenlere “Boşuna başvurmayın, alınacaklar belli” denildi. İddiaları kabul eden Belediye Başkanı Bekir Yıldırım, “Millet dünyayı yiyor, biz 5 kişi işe aldık çok mu" dedi.
AKP'li Belediye Başkanı: ''İş ilanına kimse başvurmasın, sadece partililerimizi alacağız.'' dedi. Ne düşünüyorsunuz?
Bu belediye başkanının yaptığı faşizmin bir türüdür. Geçmişten bu yana tarihte bu şekilde davranan pek çok yönetim ve yönetici vardır.
Bu tarzda yönetimin benimsendiği yerlerde yönetenleri desteklemeyenler yönetilen bölgeyi terk etmek zorunda kalır. Bu da insan, düşünce, yapı, kültür çeşitliliği azaltır. En sonunda da yavan bir toplum elde kalır. O toplumda bir şey üretemez. Çünkü farklı düşünme yapılarını bilmiyordur. Farklı düşünme tarzları yoktur.
Şimdi de bu yönetim anlayışını benimsemeyen 13 - 30 yaş arası çocuk, genç ve yetişkinlerin %70 i imkan verilse ülkeyi eğitim ve iş için terk etmek istiyor. Bu kutuplaştırma devam ettiği sürece bu %70' lik kesim daha da büyüyecek ve kendilerinin gerçek bir güç olduğunu fark edip sandık yoluyla ülke yönetimini ele alacak. Kendisine bu acıyı yaşatanları sandığa gömecek.
“Millet dünyayı yiyor, biz 5 kişi işe aldık çok mu" demiş zat-ı muhterem. Dünyayı yiyen millet kim peki? En çok götürenler kendi partilileri değil mi? Herkes çalıyor, herkes ahlaksız ama bari biriler fark yaratsın da bu işten uzak dursun. Rahmetli bir yakınımın bir sözü vardı... "Hayatta 2 şey bağımlılık yapar.. Biri i*bnelik, diğeri de hırsızlık" demişti. Ben de bu zihniyette olanlara, onları seçenlere diyorum ki ; "İ*bnelik yapmayın ve artık şu hırsızlığı bırakın"
adamın ahlak skalası her şey için uygun. millet milyarları çalışıyor biz milyon çalmışız çok mu. millet çocukları katlediyor biz tecavüz etmişiz çok mu? millet hayvanları öldürüyor...
Millet dünyayı yiyor mu? Bunu bunlar mı söylüyor. Sinek gibi heryerde bunlar var bıktık toplu bir şekilde dezenfekte olacak seneyi bekliyorum ben artık.🙄
Her parti kendi adamını alır muhtar olsa bile Bu akp de de böyle chp de de hatta x partisi bile olsa kendi gibi x partili olanı kayırır bu hayat böyle zaten 🤷
Lan ne yapalım peki adamın odasını mı basalım suikast mı kuralım bunu dedi diye bende bıktım adil olmayan insanlardan hatta o kadar canımı yakıyor ki artık ne olsa he diyip geçmeye başladık Türkiye olarak çünkü artık herkes haysiyetsiz olmuş ve bunu diyen anam bile olsa kızarım işi kim hakediyorsa o almalı ama ne yazikki ülkede bunlar var ve çok hatta olay normal etmek değil artık ne desek boş olduğu için kendini yormamak bu adamı dogrulamadım aksine böyle dediği için kınadım herkesin fikri kendine ve kimse fikri yüzünden haysiyetsiz şerefsiz olamaz insanız biz iyi günler herkese efendim 🌿
Bir insanın düşüncelerini iyice anlamadan dinlemeden acaba niye böyle dedi demeden yarım yamalak anlayıp hemen dilini kötüye sevkedip onun hakkında yargı dağıtmak insana yakışmaz. Esen kalınız 🌿
Yazdığınız "Her parti kendi adamını alır muhtar olsa bile Bu akp de de böyle chp de de hatta x partisi bile olsa kendi gibi x partili olanı kayırır bu hayat böyle zaten 🤷" anlayışı olan ülkelerde seçim kazanmayan insanlar ülkeyi terk etmek zorunda kalır. Çünkü bu faşizmin bir türüdür. İnsan en temel ihtiyacı olan gıda, barınma, örtünme ihtiyacını karşılamak için para kazanmalıdır. Yönlendirilen yere oy vermeyen, desteklemeyen insanlar temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı için baştan bir kabullenmişlik içinde yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalır. Bu düşünce tarzınızdan dolayı sizi kınıyorum.
Ne sakin olacağım 39 derece ateşin içinde hastayım zaten ve yorumumu yanlış anlayanlar sayesinde siyasetten soğudum bu soruya geldiğime gelecegime pişman oldum adama aferin oğlum iyi yapıyorsunuz demiyoruz ki aksine kötü giden bir durum var ve isyanımı belirttim dedim ki artık bu hayat böyle olmuş herkes onursuz anlamında ama nedense buradan ak koyun olduğumu zannedenler oluyor
Tamam işte ben orada Türkiye'de lanet olasıca gerçeklerden bahsettim sadece yani a partisi de a partiliyi alıyor b partiside b partiliyi dayı yeğenini alıyor baba oğlunu bu artık gözle görülür bir şey ve buna çare bulunması gerek adil değil busadece bu gözlemimi dile getirdim ve sonunda da bu hayat böyle dedim başka ağır kelime de derdim o adama ama öyle bir insan değilim isyan ettim ben o yorumda haysiyetsiz lafını duyacak kadar haysiyetsiz bir insan değilim şerefsiz hiç değilim her neyse efendim
Ya bak Chp de zaten vardı akp dede en alası vardi bu işin ama inkâr ediyorlardı sonunda itiraf ettiler bende herkes onursuz olmuş anlamında bu hayat böyle dedim akp yi savunmak değil hayatta örneklerini çok gördüm bunların her ortamda ve artık hayatın yavaş yavaş böyle bir yere gittiğini anlayıp bir çikarimda bulundum keşke açık açık kızdığımı örtülü cümleler ile değil de açık açık hakaret ederek belirtseydim hem akp nin soyup soğana çevirdiğini taşın altındaki solucan bile biliyor herkes herşeyin farkında kimi güç ile bunların hakkından gelir kimi susar kimi de isyan eder sorun şu ki demek istediğimi açık belirtmedim şimdi belirttim oldu mu