Şimdi elin Avrupalı 18 yaşındaki çocuğu gelir Türkiye de veya dünyanın her yerinde tatilini yapar, bizimkiler ise baba parasıyla klavyeden bize saldırıyorlar vay efendim hükumeti niye eleştiriyoruz.
Eleştiren dostum sen bir pasaport çıkar yurt dışına çıkmayı dene bakayım yapabilecek misin.
Avrupalı insanlar rahat bir hayat sürerken bizim insanlarımız neden sorgu yeteneğini kullanmıyor?
Burada en büyük gözden kaçan ve gençlerin yaşlı dayılara tam da anlatamadıkları bir şey var, gerçi gençler anlatsa da anlamazlar da. Aslında kimse açlıktan ölmüyor. Biraz bu söylem yanlış olduğu için sıkıntı olabiliyor.
Mesela diğer insanların 1 birim paraya bir günde aldığı şeyi Türk genci alabilmek için hem 50 birim para ödüyor hem de bunu bir günde değil bir ayda iki ayda kazanması gerekiyor.
Örneğin Adidas ayakkabı yurtdışında 30 birim para iken bizde aynı ayakkabı 500 Lira. Adamlar bir günde alıyor biz aylarca taksit ödeyip alabiliyoruz. Alım gücümüz berbat asıl sıkıntı bu. Bunun çözümünü ise o zaman yurt dışında gezme, o ayakkabıyı giyme, şunu izleme" olarak görenlerin adının çoğuna da yobaz ya da cahil deniyor zaten... Maalesef böyleleri yüzünden ilerlemek zor. Ama açlıktan ölüyoruz söylemi de doğru değil, alım gücümüz yok demek daha doğru.
bi alaka bulamadım :) sorgulamaysa ülkenin kuruluşndan itibaren sorgulayacaksan tamamen arkandayım. ama bazı saçma tipler sadece mevcut hükümeti yıpratmak adına saçma sapan yorumlar yapabiliyorlar sorgulama diyemem buna , eğer öyle biriysen zaten mutsuz olmaya devam edersin.. Ben karakter gereği ve işim gereği çok sorgulayan biriyim ve 25 den fazla da ülke gezdim geziyorum da. Yine de ülkemin bir karışını bırakıp başka memlekeye gitmeyi düşünmedim. Ve öyle aşırı milliyetçi birisi de değilim. sadece yeteri kadar milliyetçi yeteri akdar da sosyal demokratım diyebilirim. Sadece objektif olmayı seviyorum, bir görüşü savunup diğer tarafa tu kaka diyenlerden tiksindim artık.. eleştiryse herşeyi eleştriebilmelisiniz her görüşü ve övgüyse de övebilmelisiniz. eğer bunu adaletli yapmıyorsanız sorguluyoprum demeyin gülerler.
İki şeyi iyi bileceksin ; tarihinin iyi ve kötü yönlerini birde eğitimle nasıl var olacağını.. Bizim gibi bir ülkede bu ikisi yok işte. bir de her olayı dine bağlayan modeller olduktan sonra bir halt olmaz buradan.
Geldiğin yeri bilirsen insaflı eleştiri yaparsın. Daha düne kadar kelimeleriyle sürüyle cümle kurarım sana ama şimdi üşeniyorum. Biz çok yol katettik ve etmeye devam ediyoruz. Eleştiri elbette yapacağız ama mantıklı olmalı biraz. Avrupada yaşamak pahalı, avrupada kazandığını burada harcamak eğlenceli. Sen de kazandığını afrikada harcayabilirsin mesela
Aptallık... Mesela pavyonlara git bir bak, orada zengin ailelerin kızları mı var yoksa fakir ailelerin mi? Zengin, istediğini yapar ama kendisini müşgül durumlara sokmaz, fakir ise umumiyetle akıllı değildir ve sürekli başı dertten kurtulmaz.