Doomerler, Memes kültüründen türemiş bir Akımdır. Doomerliğin, Malthusçuluğun 21. yüzyıl versiyonu olduğu düşünülür.Urban Dictionary'ye göre memes açılımı: Memes: depresyona karşı ilaç ; "Meme'ler depresyonumu iyişeştirdi" Doomer kişiler kendilerini hayatın kötülüğünü kabullenmiş kişiler olarak kabul ettiklerini görebiliriz. Küresel ısınma, ekonomik krizler, suç oranlarında artış vs Kısaca dünyanın b. battığını kabullenmiş bir akım.Türkiye olmak üzere bir çok ülkede kendini Doomer olarak tanımlayan kişiler var. Peki sizin bu akımdan haberiniz varmıydı? Kendinizi bir Doomer olarak tanımlar mısınız?
şimdi ben bu akımı dün saat 11.30 sularında bizzat burdan okudum ve öğrendim altınada okudum anladım yazıp imza attım. her neyse düşündüm düşündüm aklıma bizim kahveci nazif dayının bayat çayları geldi bunun birde çaycısı hasan dayı var adam eskiden klupçüymüş yani düşün nerden nereye neyse konumuz o değil hasan dayı dedim bak sen bize bayat çay veriyorusun bizde bunu kabullendik şimdi biz doomer olmuş olma ihtimalimiz var oda ben anlamam nazife sorun dedi bir arkadasım nazif bey nazif bey diye seslendi ama yüzü nasıl da ekşidi bi bilsen neyse geldi nazif bey dayı durumu anlattık bak didik sen bizi baskı altına alıyon ya çayı düzelt ya bize 2 liradan satma o ne dedi biliyomusun oğlum siz zaten çayı hesaba yazdırıp vermiyosunuz bi adamın 400 lira çay borcumu olur diyince biz cevap veremedik niye yokluk mertliği bozar sonra ben düşündüm düşündüm nazif dayı doomer miş niye biz para vermesekte o çay vermeye devam etti yani biz doomer de değiliz ama bizimde sgk yatmıyor konuyla alakası yok ama olsun acaba bağkurlu olsakta borçlansakmı diyede düşünüyorum kendi kendime hoşçakalın
Ciao Bence geneli moral bozucu ve negatif şeylerle dolu bana çok hitap etmiyor. Başarılı olabilirsin, başarı yolunda yerede inebilirsin göğe de çıkabilirsin lakin başarını sen belirlersin. Veya yaşayacağın hayat. Kendi konfor alanından ne kadar çok çıkabilirsen hayallerine de o kadar çok kapı açmış olursun. Bizim neden böyle neden şöyle diyenlerden ve akışına yaşayanlardan çok nasıl düzeltebiliriz? Nasıl daha iyiye yöneliriz? Gibi düşüncelerle hareket eden insanlara ihtiyacımız var lakin bu demek değil ki herkes böyle olsun.
Mesela ülkelerin doğuşlarına bakarsanız özellikle kendi vatanımızın kuran kişilerde ümitsizlik yoktu.
Bir insanı bitiren şey ümitsizlik olur. Bu tarz akımlarda da en çok bunu gözlemliyorum. En azından kendi mental sağlığını koruyabilmek adına bence pek oralı olmamakta fayda var. Dinlediğimiz , okuduğumuz, baktığımız her şeyin bilinçaltımıza bir işleyişi var.
kesinlikle. ümit bittiği an düzelebilecek şeyler de kaybolur. Ben böyle akımların bilinmesini ve gözlemlenmesini doğru buluyorum. toplumun her kesimini bilirsek, genel toplum yapısını tahmin edebiliriz. Belki bu şekilde neyin nasıl düzeltilebileceğini, daha iyi anlayabiliriz.
skkssk yalnız konuşma özgürlüğü sadece devletlerde olur. kişiler ve platformlarda durum biraz daha farklı. İlginc bir konu bu da. Ama ifade özgürlüğüne in analım kskwkwkw