''İstanbul halkı toplu taşımaya binmiyor ucuz olduğu için taksiye biniyor. Makul bir zam yapılırsa bu taksi bulmama sorunu da çözülmüş olur. Açılış en az 10 TL olmalı, kısa mesafe en az 20 TL olmalı, taksimetrelere kilometre başına yüzde 30 zam yapılmalı” demiş.
Yani taksi ucuz olmamalı, sadece belli bir kesime hitap etmeliyiz biz diyor kısaca :D :D :D Ulan bunları tokat manyağı yapacaksın öyle çözülür bu iş sadece. Ahlaksızlar.
Bildiğiniz gibi İstanbul'da Ekrem İmamoğlu yeni taksi plakaları ile araçlar yola çıksın dedi ama siyasi nedenlerden dolayı izin vermediler adama. Bunlar da kendini bir bok zannetti, zam yapın ucuz olmasın diyorlar. La havle!
Taksiciler Esnaf Odası Başkanı, ''taksi bulamama sorunu zamla çözülür'' dedi. Sizce nasıl çözülür?
bence taksici arkadaşların yaptığı hataların başında şu geliyor, düşünmüyorlar yahu bu millet neden bu kadar bizi itiyor diye, yani halk resmen mecbur kalmasa parası olsa da binmeyecek, yahu insan biraz da kendine bakacak, nasıl bir hizmet sunuyorsun kalitesi nasıl? Nasıl hiap ediyorsun, standartların neler? Inanın cok taksi kullanan birisiyim 10 taksiciden 1 tanesi ile anlaşıyorum o kadar yani, abi ben seninle sohbet etmiyorum benimle siyaset tartışma, benen sigara içebilir miyim diye izin sorma, yasak işte, yani insanlar hizmet kalitesine bakmadan zam yapılsın diyor abi tamam verelim para da neye verelim? Hangi özelliğinize verelim, zorda kalmışlığımızda bizden faydalanıyorsanız insanlardan da insaf beklemeyin pardon ama.
Adamdaki zihniyete bak yok efendim açılış on lira olsun en kısa mesafe yirmi lira, bu nasıl ahlaksıca bir istek insan ailesi ile bir yere giderken taksiye binmesin, ya herkesin bütçesi var mı acaba bir yere giderken seksen yüz lira ulaşım parası versin, ya bu adamlar nasılda bol keseden atıyor, diyelim bir öğrenci o gün derse geç kaldı vede o derse girmesi kazım biner bir taksiye yirmi yirmibeş lira verebilir ama seksen yüz lira nasıl verir, veyahutta maddi durumu iyi olmayan bir aile eşi rahatsızlandı hastaneye gitmesi gerekiyor ee yüz, yüzyirmi lira nasıl versin gariban haliyle toplu taşımayana binemez ölsünmü bu insan, bizim ülkemizde çözüm üreten kimseyi istemiyorlar ist büyük şehir belediyesi buna en iyi çözümü bulmuş ama gelgörki plaka sahipleri değeri düşer diyede buna yanaşmadılar ama ama eninde sonunda taksi plakası vermek zorunda kalacaklar buda böyle biline.
Şimdi uber kalktı ya! Bunlar kıymete bindiklerini düşünüyorlar. Taksiciler esnaf odası başkanı kimin talimatı ile konuşuyor. Taksiciler de bizim yaşadığımız sorunları yaşıyor. Zamın bize etkisinin ne olacağını mı anlatalım. Ayrıca uber varken taksicilerin yanında oldum. Pişman etmeye bayılır halkımız bizi. Sorunumuz başından belli. Münübüsleri kaldıralım. Her mesafeye ulaşacak raylı sistemi kuralım. Bu kadar basit. Devletçilik oynamak isteyenlere duyurulur..
Kişi başına düşen taksi sayısı diğer metropollere oranla düşük İstanbul da. Araç sayısı artırılmalı. Ama problem şurada, İstanbul artık daha fazla aracı kaldıramıyor. Ben olsam toplu taşımaya yüklü bir yatırım yapardım ama belediye başkanı iş bilmez olunca işte yapacak bir şey yok.
Zihniyete bak, bunları oralara kim getiriyor anlamıyorum. Dünya taksiyi herkes kullanabilsin diye çabalıyor biz sadece belirli bir zümre kullansın diye.
Taksiciler bu konuda ne düşünüyor acaba, taksici olarak söylüyorum bu mantık ile giderlerse iyice batırırlar taksi sektörünü. Biraz daha fazla araç koyalım herkes kullanabilsin demek yerine bunu diyen açıkça cahildir, aptaldır. Sonra uber yasak olsun, korsan taksicilik olmasın. Bu mantıkla sadece korsan taksilerin kazançları tavan yapar. Taksici de işte zengin gelsin de taksiyi çalıştıralım diye durakta yatar. Üç kuruş ile evine döner. Üst zümrenin kendi aracı var zaten taksiye kaç tanesi ihtiyaç duyuyor.
Böyle konuşan bir oda başkanı, başkanlığını yaptığı insanlardan bir haber yaşıyor demektir. Buna destek veren taksici de, arabasına binen adamdan bir haber demektir.
Devletin bu mafya düzenini kaldırması lazım. Hatta bence taksi plakası kavramı komple kalkmalı, bırakacaksın Uber ve benzeri şirketler kendilerine göre taksi hizmeti verecek.
Bunların şöförlere yaptığı ödemeleri falan denetleyeceksin bir sömürü olmasın diye
Bu açgözlü yamyamlar da açlıktan geberse bile bu işlerin yanına yaklaştırmayacaksın.
Her şey gibi, bu sıkıntı da devletin komünist kafasıyla bir şeyi belediyeye, kamuya idare ettirmesinden ötürü yaşanıyor.
Bu herifler o kadar açgözlüler ki, ne olursa olsun bizim şöförlerin sırtından kazandığımız paraya halel gelmesin, gerekirse milleti taksiye binemez edin biz rahat rahat geçinelim demeye uğraşıyorlar. Bir de utanmadan haktan hukuktan bahsediyorlar
Taksiler neymiş ki sadece parası olanlar binsinmiş? Taksicilerin hırboluğundan binemez olduk kime maval okuyor bunlar?
Kısa mesafeye de götüreceksin, uzağa da götüreceksin. Bunların keyfi için herkes şehir değiştirecek taksiyle anlaşıldı. Ne yol beğenirler ne güzergah beğenirler ne saat beğenirler! Ahlaksızlar demişsin iyi demişsin katılıyorum. İyice iktidara güvenip milletle alay ediyorlar.
Zam mı istiyorlarmış? Kuyruğu sıkışan zam istihor. Gitseniz ya Saray a bakayım bu ülkeyi neden bu kadar bozdunuz diyin. İşleri güçleri milleti sömürmek. Utanmazca, ahlaksızca bir söz olmuş.
"Herşeye , bir şey çıkararak geçici süreyle insanlara unutturmak yerine kökten kalıcı bir çözüm bulamaya çalışan kimseye rastgelemedik. Nedendir bilinmez , değil bilinir kendilerinin altında her türlü 4x4 f16 uçak, Mercedes sport tam zırhlı araçlarının benzinine zam yok , ama elalemin bindiği 18-20 yaşında klimayı açınca bir metre ileri gitmeyen ticarilere zam yapmak derdinde."
Bbc türkiyenin bununla ilgili cok güzel belgesel var. Hem taksiciler hemde yolcular sikayetlerini anlatiyorlar. Acikcasi taksicileri bu galericilerin elinden kurtarmadiktan sonra hicbir sekilde bu sorun cözülmez. Ayrica büyük metropol sehirlerindeki gibi her seyi dijital hale getirip uberin hali hazirdaki sistemini kullanirlarsa kimsenin taksimetre acik mi kapali mi sorunu da kalmaz
Uber Di ya da başka sistemlerde uygulanmalı... Çeşit olmalı... Taksiciler hiç bir şekilde olanı biteni begenmiyor.. Zaten ucuz olan bir şey yok hala dahada zam peşindeler belki onlarda geçinemiyor ama çözüm zam degil imkanları iyileştirmekte bunu anlayamayan zihniyetler.. Kendileri daha çok kazasında halk ya da insanlara ne olmuş önemli degil
Yav bunlar taksici bile değil. Plaka sahipleri, mafyadan farkları yok. Devlet 30 senedir taksi plakası vermiyor kimseye, olanlar da 2.5-3 milyon lira değerinde, bunlar plakayı bir galericiye veriyor , galerici adamlara her ay atıyorum 10 bin lira para ödüyor, bir tane taksiciye diyor ki ''Bana her gün 1000 lira getireceksin, geri kalan para senin''
Resmen sömürü düzeni. Devlet bilerek bu plakaları artırmıyor. Kırk yılın başı sosyal politikaları olan bir parti aldı belediyeyi, çıkardıkları tantananın haddi hesabı yok.
Bu taksiciler de genelde cahil cühela tipler, aslında kafalarını çalıştırsalar her şey kendilerinin yararına olacak, ama Uber'e saldırmak, yollarda kontakt kapatıp trafiği kitlemek gibi her türlü teröristliği yapıyorlar
@Ragnar_Lodbrok burda dönüp dolaşıp gene zenginin daha çok zenginleşme azmine geliyoruz... Plaka sahibi parayı cukkalayacak şöföre daha fazla yevmiye vermicek neyse ne düzelmez bunlar biz görmryiz
Breaking Bad'de Gus Fring'in bir lafı vardı. ''Fakirlik kolaydır, insan zengin olmayı öğrenmeli.''
Bunlar zengin falan değil. Gerçekten zengin insanlar tanıdım ben, Amerikalı bir lojistik firmasında falan çalıştım, ayda kasasından 5-6 milyon dolar geçen firmanın yöneticileriyle yemek yedim, bunlar zengin falan değil. Zengin adam böyle olmaz, zengin adam bunlar gibi davranmaz.
Bunlar Anadolu'nun taşrasından gelip bir musluğun başını tutan bir grup eşkiyadan başka bir şey değil
@Ragnar_Lodbrok valla eski işimden dolayı çok zengin insanla tanıştım birkaçı hariç tutuyorum geneli işçiye nasıl para vermem nasıl az insanla çok iş yaparım diyen kalitesiz sıradan zevkler olan ama kendilerini her şey in sahibi sanan tiplerdi... Bizim coğrafyada zenginlik maalesef böyle..
gözlerini toprak doyursun , Taksi piyasasi İstanbul'da 3-5 çakalın elinde Garip şöförler günlük ücreti cikarayim diye gece gündüz uykusuz yorgun argın cefakarca calisirken plaka sahipleri wirüs ortaminda bile parasina para katti Hal böyleyken hergün yasanan zam yagmurlariyla islanmak cüzdanlarimizi yakmakla kalmadi kül etti Artk bu devran ASLA degismez İc ve dıs piyasalara olan toplam borc yüküyle bu millet kiyamete kadar böyle ezilmeye devam edicektir
İstanbul'da taksi acigi vr. Net belli.7 kez red edilmis. Meydan bunlara kaldi. Rahatlar. Uber tekrar gelmeli. Nereden nereye gitcegin zaman fiyat belli rekabet ortami kaliteyi artirir. Musteriye yarar.
Zam filan hikaye bilader zam yapmadık bir şey kalmamış ülke Titanik olmuş millet napsın şimdi taksi sayısı arttırılmalı yenileri alınmalı çok iyi takip ediyorum Almanya'dan beri taksi sorununu takip ediyorum taksiciler odası zam kafasında ne okumuş merak ediyorum
Bende anlamıyorum koskoca mega kent taksi yok olsa da taksici müşteri begenmeme lüksüne sahip görüyor kendini bir hareket bir trip görme Türkiye de olduğu gibi taksici hangi ülkede vardır bilmiyorum.
Hee zamla çözülür. Hatta 1.000 TL açilış ücreti olsun. Boş taksi sayısı çoğalır. Taksi bulamama sorunu aşılır. müsteri bulamama sorununa kafa yorarız sonra :))
Getireceksin uberi görelim o zaman bakalım kim taksi kullanıyor nasıl ortada kalicaksiniz millet mecbur olduğu için biniyor zaten birde gelmiş %30 zam yapalım diyor
Daha ne kadar zam ya rahmetli kemal sunali ın dediği gibi zama da zam ya yeter kendi halkini soyanıda ilk defa bu ülkede görüyoruz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ney? Bunun yerine toplu taşımanın kalitesini artırsalar sorun çözülür aslında... Ayrıca zam yerine fiyatı indirseler muhtemelen tripli zengin kokoşlar kendine yakıştıramaz kullanmayı ve özel araçla gider... Yani ne bu saçmalık🤦🏻♀️
O elektrikli scooterları da sınırlandırmaları lazım. Sokak aralarında, yollarda her yerde şuursuzca onunla gezen grizekalı yığını var milletin canını tehlikeye atıyorlar
Çözüm basit. Belirli şartları sağlayan herkese taksi plakası alabilme özgürlüğü vereceksin. Yani sayı sınırı olmayacak. Bak o zaman seyret rekabetten doğacak kaliteyi