Bu hanımefendi ırkçılık yapıp kürtçe konuşan birini yayından atmıştı, hakan ural'da buna tepki gösterme amaçlı kürtçe şarkı açmış sizce haklı mı? ve neden daha ülke ırkçılık sorununu aşmış değil?
Hakan ural'ın Didem Arslan'a yayında kürtçe şarkı çalarak gönderme yapmasını nasıl buldunuz?
Daha bugün biriyle buna benzer bir konu geçti. Biri Türk bir kız Kürt bir erkekle yapabilir mi diye sormuş. Birinin yazdıklarına baktım ön yargı ve küçümseme gördüm. Genelleme yapmak yerine insanları bireysel değerlendirmek lazım. Bu şu an yaptığı hareket dikkat çekse de ben küçükken bu her gün oluyordu. Kürt Alevi demeye çekindikleri günler vardı. Bana göre o kişinin kovulması yanlış düzgünce uyarır.
hayret bu kişiden böyle bir şey beklemezdim acaba ne oldu da yaptı? onun dışında kürtçe tabelalar olsa veya konuşmalar olsa bazı kesim tepki gösteriyor ama arapça tabelalar , yazılar her yerde rahatça da konuşabiliyorsun. pkk yüzünden antisempati var kürtçeye karşı ama sanki abd'nin konuştuğu dil de sempati mi? her zaman ülkemizi küçük görüp aşağılıyor, askerimizin başına çuval geçiyor, pyd de açıkça silah veriyor ama ingilizce (her ne kadar dünya dili olsa da) her şey serbest. kıyaslama saçma olacak ama başka bir dilden bu kadar rahatsız duyulmasının anlamını çözemiyor insan. Kaldı ki eğer bu kadar kötü bir şey ise seçim zamanı kürtçe Kuran-ı Kerim ellerde olmamalı , trt kurdi kanalı olmamalı.
İzlemedim ama büyük bir ihtimalle Didem Arslan’ın programında Kürtçe konuşulduysa tepki göstermesi normal, çünkü izleyenler anlamayacaktır. Hakan Ural’ın yaptığı ise sadece Reyting uğruna, Gündeme gelme merakı. Saçma sapan işler. Milleti birbirine kışkırtmaya bayılan insanlarada gün doğuyor. 🤦♀️
Kovmak yerine durumu izah eder Türkçe konuşmasını rica eder. Programdan atmak tepki göstermek değil daha çok aşağılamaktir. Didem Arslan tepki gösteriyorsa programdaki konuğuna yaptığı şeyden Didem Arslan'ın yaptığına da tepki gösterilmesi normal karşılanmalı bana göre :)))
Okadının Kürtleri yadırgaması kesinlikle iğrenç bir şey ben ayrımcılığın her türlüsine karşıyım Bir insana değer veriyorsam gerçekten kişiliği ve karakteri için değer veriyorumdur ama bu adamda sadece işte piyasada adı geçsin çünkü yavaş yavaş kayboluyor. Son çırpınışları bunlar
Kadını tanımıyorum, adamı sevmiyorum. Ama tamamen şu anki konudan bağımsız olarak Kürtlerin yemek yedikleri kaba s*çma gibi bir girişimleri olduğu için ben de önyargılıyım kendilerine. Haz etmiyorum çevremde olmalarından hoşlanmıyorum. Ha bunu derken de hepsini aynı kefeye koyup söylemiyorum asla. Hiçkimse bir değildir ama içlerindeki kötüler yüzünden hepsini dışlıyorum.
Irkçılıkla alakası yok. Komünistler kendileri gibi olmayan herkese faşist dediği gibi siz de herkese ırkçı deyip duruyorsunuz.
Ülkenin anayasası var. Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir. TV, radyolar Türkçe yayın yapıyorsa Türkçe konuşmak zorundalar. Bilmiyorlarsa tercüman bulundurmak zorundalar.
Kimse BBC'ye çıkıp da Türkçe konuşacağım siz de anlayacaksınız diyemez.
Bunların meselesi ırkçılık da değil daha vahim durum felaket feci durum ; ırkçılık üzerinden dahi gündem yapmak reklam reyting! Bu TARZ insanlar o ırkçılık yapanlardan çok daha zavallılar
Ortada irkcilik yok iyice abarttilar olayi kadin burasi Türkiye cumhuruyeti yturkce konusta herkes duysun ne dediğini demiş canli yayindasin turkce bilmese neyse derim