Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; tüm dünyada gençleri etkileyen, son olarak İstanbul’da üç kız çocuğunun Güney Kore’ye gitmek için evden kaçmasına neden olan K-Pop (Güney Kore merkezli pop kültürü) akımını mercek altına aldı.K-Pop akımı, Türkiye'de gençleri ailelerinden uzaklaştırmak ve onları cinsiyetsiz bir hayata yönlendirmekle eleştiriliyor. Milliyet’ten Önder Yılmaz'ın haberine göre; sosyal medyada K-Pop'un yasaklanmasını talep eden kampanyaları yakından izleyen Aile Bakanlığı, 7/24 sosyal medya takibi, mahremiyet eğitimi ve mobil ekiplerle bilgilendirme gibi bir dizi program yürütüyor. Bakanlık, zararlı görülen içeriklerin sosyal medyada yayılmadan aldırılmasi/engellenmesi ve çocukların üstün yararının korunması amaciyla Türkiye'de temsilciliği bulunan sosyal medya platformlarıyla görüşecek.
Aile Bakanlığı K-Pop'u yakın takibe aldı. Konu hakkında fikrin nedir?
Aslında ilk defa doğru karar almışlar ülkede çocuklarını eğitmeyen aileler kaynıyor çocuk kendi eğitimini ya dışardan ya da sosyal medyadan kendisi alıyor aldığı için çok cahil çocuklar var ya çocuk yapma yasağı getirsinler ya da böyle her şeyi takibe alsınlar hakkı bu çünkü bu ülkede çok fazla boş insan var bu yüzden güzel bir haber yüzü asla göremedik göremicez
Merhaba arkadaşlar İyi geceler, Şahsen biraz Güney Kore karşıtı ve Kuzey Kore yanlısı olarak K-pop meselesine sıcak bakmıyorum. İcra ettikleri müzikler ve tarzları hoşuma gitmiyor. Fakat dünyada böyle bir sektör varsa ve insanlar da bu sektöre bu müzik türüne sevgi besleyip dinliyorsa burada herkese saygı duymak düşer. Sonuç olarak K-Pop sanatçıları zorla"Bizi izleyin"demiyor, Youtube vb medya araçları da kimseye zorla izletmiyor. Ayrıca iki üç tane insan yüzünden tüm Kpop sevenler dalgaya alınıyor. Haksızlık olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki o çocuklarımız evlatlarımız bu derece bir şeye bağlanmışlarsa da bu da ebeveynlerin yol gösterici olamamasındandır
Hangi birini izlemeye alacak ki gadası. Evde sorun yaşayan her çocuk kendine bir çıkış yolu arıyor. Daha geçen annesini öldüren gencin ifadesini duymadınız mı? Annem beni sevmiyordu diyor. Bu tarz aile içinde sorun yaşayan çocuklar kendinden çok büyük insanlardan medet umuyor. Özellikle kızlar yaşça kendinden büyük erkeklere ilgi duyuyor. Bu tarz durumların önüne geçmek için aile içinde sevgi saygı olayına dikkat etmek gerekiyor.
Aile bakanı önce gidip kendi ailesine baksın sonra başkasının ailesine burnunu soksun! Her bir yaptığımız işe karışmaya başladılar yarın bir gün başkaldırış görürlerse hiç şaşmam. İnsanların artık gırtlağına geldi. Bir evin içine karışmadıkları kaldı o da yakındır.
Önce vpn yi yasaklayıp +18 filmlere erişimi kaldırsınlar. sonra k-pop sarkılarını yasaklasınlar. kimseyi ilgilendirmez kimin ne dinlediği.
Ne yapalim ya buradaki zevksiz kendisinden baskalarinin dusuncelerini kucumseyen herkesin birbirini kiskandigi ve kimsenin asla birbirine saygisi olmaysn bir yerde yani burada mi kalalim
Kesinlikle öyle, doğru bir uygulama olur. Böl, parçala, yut taktiği ile gerek aileyi/toplumu gerekse inançları bitirmeye çalışıyorlar. Bunu da en basitinden küçük yaşlardan başlıyorlar işte Z kuşağı bu sebeple çok sorun yaşayabilir ve yaşatabilir. Sorgulamayan, araştırmayan, özenen gençler tuzağa düşer; gerçekler acıdır. Peşinden gittikleriniz aslında sonunuzu getirmek isteyenlerdir dedikçe gerici, yobaz, cahil oluyoruz; olalım zamanı gelince neyin ne olduğunu çok iyi anlayacaklardır, farkına vardıklarında farklarının kalmayacağından endişe duyuyorum...
Görüşüm silinmiş ama yine yazacağım! Bts ezan okunurken konseri durdurdu! Bts üyesi islam da erkeklerin altın takması yasak olduğu için altın mikrofonunu kullanmadı! Bts müslüman, hristiyan diye kimseyi ayırmadı siz önce ezhel dinleyen ergenleri tehlikeli bulun yazık sizlere!
Her yerde saygıdan bahsedenlerin beklediği ve sergilediği davranış başka türlü insan kazanamazlar zaten:) Bts üyesi İslâm' ı benimsemişse bu zaten onun sorumluluğudur ben de İslâm istediği için birçok şey yapıyorum niye bahsedilsin? Gençliği başka türlü alamazlar ben grup falan ayırmıyorum genel konuştum soru onları içerdiği için bu şekilde yorum yapmam gayet normal. Bize Bts i örnek alın denilmez.
K-pop pop gibi birşey sadece koreliler ve grup şeklinde çıkış yapıyorlar abartılacak birşey yok. Cinsiyetsizlik falan kim neresinden uyduruyor anlayamıyorum bir sürü idol evleniyor bu dedikleri saçma yani k-pop normal bir müzik türü bizim ülkemiz de ergenler abartıyor o kadar.
Kardeşim sizi anlıyorum ama amaçları bu zaten bakın çocuk evden kaçmış ben hafız tanıyorum ya bunları seven bu kadar işliyorsa gerçekten sorun var demektir. Evet cinsiyetsizliği birçok yolla normalleştiriyorlar, Bts hayranına desem tabii ki kabul etmez çünkü farkında değil. Ben dinlemediğim izlemediğim ancak araştırdığım için farkındayım. Çoğunluğa uyulmamalı, çoğunluk yanlıştır.
Şaka gibi ya BTS benim gördüğüm en güzel grup olabilir dansları sesleri şarkıları ne zaman modum düşük olsa dinliyorum mutlu ediyor gerçekten çok başarılılar ve hiç zararları yok tarzları da çok iyi enerjiler ve diğer kpop grupları da çok başarılı onca olay varken çocuklar bile bu gruplarla biraz mutluluk buluyorken güçlerinin bu gruplara yetmesi kadar saçma bir durum yok üstelik cinsiyetsiz bir toplum falanda yaratıyorlar lgbt normal bir durum onların yönelimi neden bu kadar tepki alıyor anlamıyorum saygı duyulmalı onu geçtim bildiğim kadarıyla bu gruplar lgbt değil tarzları öyle güzel renkli
O çocukların evden kaçmaya çalışma sebeplerinin K-Pop değil, farklı nedenlerin olduğunu (ailesel durumlar vb.), ancak yine bu olayların üzerini örtüp, çok sevilen, dinleyenlerinin huzur bulmasına, dans yeteneklerini keşfedebilmesine yardımcı olan bir müzik türünü hedef aldıklarını düşünüyorum. Hep aynı şey oluyor. Bir olayın üzerini örtebilmek için, gündemdeki bir şeyi işin içine katıp, ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar.
Yahu bu bakanlıklar neden gerekli şeyleri takibe almazlar? O kızlar ölse umurlarında olmaz, tecavüze uğrasa bir yerlerine takmazlar, K-pop muhabbetine mi sarmışlar şimdi?
Ulan bir kız böyle saçma bir şey için evden kaçıyorsa ailesini mercek altına alırsın, dinlediği insanları değil.
Adı Aile Bakanlığı olan bakanlık ailenin ne olduğunu bilmiyor, çocuk ilgisiz, ailesi ilgilenmiyor, salmışlar ortaya, bağlanacak bir şey arıyor kendine, belli ki içi bomboş.
Bence çocuklar ailede eğitimi düzgün aldıkları sürece sorun yok. Gençler yani şu an gündemde de o grup var ve başarılılar. Ne oldukları değil şarkıları vb durumları ile ilgileniyorlar.. hayranlık vb gibi durumlar normal diğer türlü dediğim gibi iş ailede bitiyor ailenin tembelliğini başka kisilere suç yükleyerek çözemezler... madem öyle bunlardan önce önüne geçmeleri gereken ; asıl ülkede yapılan saçma sapan programlar olmalı... isimlerini saymama gerek yok sanırım hersey normal de bunlar mı anormal mi oldu? Cocuklarin herseyi aileye bağlı , altını cize cize söylüyorum aile , çocuğu doğru şekilde bilinçlendirirse hiçbir sıkıntı kalmaz bunlar bahanedir.. bugün kore bts vs yarın biter başka şeyler çıkar. Bunlar hep olacak umarım anlatabildim... Şahsi fikrim budur
Daha haberin doğruluğundan haberdar değiller. Kızlar kendileri açıklama yaptı. Piknik yapmak için evden gittiklerini söylediler. Hadi onu geçtim haberi doğru düzgün araştırmıyorsunuz tamam da zamanında Justin bieber Türkiye 'ye geldiğinde kızın biri Beyaz Show'a çıkıp "Justin bir hi (hay) bile demedi" diye ağlayan kızdan yola çıkarak, ya da One Direction grubundan Zayn ayrıldı diye komaya girecek kadar ağlayan kızlardan başlayıp o konularla ilgilenmemişler de daha doğru olmayan bir haber yüzünden K-pop sektörünü incelemek ne demek? Lafa gelinde Kore bizim kardeş ülkelerimizden derler ama müzik söz konusu olunca inceleme olur. Hani müzik evrenseldi?
Hangi bakanlık pardon? Devletin yurdunda çocuklara taciz iddiası sırasında, o yağ tulumu kart kadının başkanı olduğu ve "bir kereden bişey olmaz" dediği bakanlık mı? Haaa iyi o zaman ya. İçim rahatladı 🤛
aile bakanlığından önce sanayi ve teknoloji bakanlığı devreye girsin.. Türkiye de ne kadar boş şey varsa özeniliyor güney koranin kendi otomobilleri için ürettiği içten yanmalı v ve sıralı sistem mekanik sistemlerine özensinler.. yapay zekalı çipler ve ram bellekler.. ekran teknolojileri ve giyilebilir teknolojideki bilimsel ve teknolojik gelişmelerine özendirilsin ama nerde boş şey varsa gidip ona özeniyor bu toplum anlamış değilim sanatla müzikle ilgilenseler neyse diyeceğim o da yok doğru düzgün enstrumanda çalamıyorlar.. müzik notalarını bile bilmiyorlar bu toplumun geleceği katma değer üretmek bilim ve teknoloji olmadığı sürece işte 100 yıldır kronik işsizlik.. enflasyon.. cari açık.. milli parası değersiz.. cumhuriyet olduğu halde askeri darbeler yaşamış garip çakma bir toplum ve politik yapı ortaya çıkıyor ne doğulu ne batılı ne Türk olabilmiş..
aynen asla başka şeyler istismar, şiddet veya kaçma isteğini uyandırmıyor insanlarda. kesinlikle kpop kötü etkiliyor gençleri. asla türk dizileri, çocukları yanlış yetiştirirme, “kocan/baban o hem döver hem sever” tarzı laflar değil. evet kpop haklısınız
Aile Bakan'ının bu denli ince araştırmalara girmesi gözlerimi yaşarttı. -Önce çocuk gelinlerin önüne geçsinler. -Önce çocuk yaşta tacize uğrayanları korusunlar. -Önce eşinden şiddet gören hatta bu sebeple öldürelen kadınlara samimi bir destek versinler. -Herşeyi geçtim kadına şiddete karşı sokaklara çıkıp anayasal hakkı olan protesto yapan kadınların polis şiddetine magruz bırakılmasını engellesinler.
ya ergenlik gençlik döneminde ünlülere vs hayran olunur yaş büyüdükçe bu durum değişir bu anormal bir durum değil şahsen şimdiki ergenlerin hiçbir yeteneği olmayan tiktok fenomenlerine hayran olup saçma sapan şeyler yapacağına en azından sesi güzel olan dans edebilen bir yeteneği olan kişilere hayranlık beslemesi çok daha iyi
Z kuşağı iş başında :D :D ya nasıl bir nesil yetişiyor anlamıyorum ki :D bi de koreye İstanbul kartla gitmeye çalışmışlar :D nasıl beyinler zihinler yetişiyor anlamıyorum ki :D bir de şu levi ackerman mıdır nedir o var. Kız bu adama aşık olmuş ama tek sıkıntı söylediği kişinin anime karakteri olması :D
@Berfin__18 Tsubasa. Pokemon. Samurai X gibi animeleri çok izlerdim gelmiş bana burada anime izle sonra konuş diyorsun :D Ben senin kadar abartmıyorum animeleri Ha bi de Ay Savaşçısı vardı sen bilmezsin şimdi ama söyleyeyim :D
Aile Bakanlığı buna gelene kadar keşke şiddet mağduru çocuklara yardımcı olsa ya da daha kötüsü taciz gibi olaylarda peşini bırakmasa, eğitim olanaklarını sağlasa.
O kadar genç işsiz, bu sebeple bunalımda ve depresyonda. Yaşam standartları sıfırın altında, gençler Avrupa'ya gitmek için birçok şey deniyor. Keşke '' AİLE BAKANLIĞI '' bunları takibe alsa!
Aile bakanlığının görevi mi bu, önce şiddetle, sırf ekonomik nedenlerden bozulan aile bağlarıyla falan ilgilensin. Bu ülke beni çıldırtacak, gerçekten bu bakanları sarsıp kendine gel diye bağırmak istiyorum suratlarına 🤦🏻♀️
Yani kPop a gelene kadar çok şey var. İlk önce televizyonlarda silaha ve mafyacılığa özendiren ya da aldatmaya özendiren dizilere müdahale etsinler💁♀️
K-Popcular dolmuş yorumlara.😂 İşlerine gelen yorumları beğenmişler hemen. Ah ergenler ah🤣 Hayatta o romantik Kore dizilerindeki gibi tozpembe olsa keşke. Ama kabul; güzel fantastik, bilimkurgu ve polisiye dizileri de var.
Çocuklar kendini fazla kaptırıyor. Alt tarafı müzik yani neyi bu kadar büyütüyorlar anlamıyorum. Bu sadece kpop için değil. Billie eilish dinleyenler de kendini onun gibi yapıyor.
Doğru bir şey yapıyorlar. Dünyada cinsiyetsiz toplumlar oluşturmak için büyük bir çaba var. Bunun önüne geçilmesi, gençleri bu sapkınlık ve hastalıktan kurtarılması gerek. Bunun için de bu cinsiyetsizleştirmeyi normal olarak gösteren kişi, kuruluş ve yayınların engellenmesi hatta yok edilmesi için gereken her tür çabanın gösterilmesi lazım.
Aile bakanlığı ilk önce gidip çukur gibi sıfır bir adana gibi arka sokaklar kurtlar vadisi sonra da kadına şiddet ve tecavüz içeren filmleri yakın takibe alsın! Tabi işlerine gelmez
Öncelikle kpop denilince her şeyi btsden bilmeleri aşırı saçma zaten bu çocuklar 8 yıldır canlarını dişlerine takmış uğraşıyorlar. Çoğu insanı intihar düşüncesinden kurtarmışlar. İnsanların müzik zevkine karışamazsınız. İsteyen istediğini dinler. Kpopun insanlarda yarattığı bu cinsiyetsizlik algısınıdan da bir an önce kurtulmaları gerek.
Saçmalıkkkk cidden daha önemli sorunlarımız var cidden bu müzik grupları genç nesili asla yanlış etkilediğini görmedim ben ki zaten bu gruplar şarkılarında toplumsal konulara değinip kendizi sevmenizi söylüyor dinleyenlerine ne gibi bir kötülükleri dokunabilir ki.
Z kuşağının şu an ki idolü. Dünya barışıymış. Barış mı yaratmak istiyorsun. İnternet bağlantılı tlfla sosyal medyadan değil. Atlıcan uçağa. Basıcan afganistana. Talibana söylücen dünya barışı die. Bakalım bunları ne yapıyor 😁 çok saçma
@ekin0372894 sinirleniyorum. Gençler kaptırıyor bunlara kendilerini. Elemanlar vitrin gibi. Sadece dış görünüşüyle gençlerin beynini yıkıyorlar. Bir tane olayları yok. Üzülüyorum gençliğe
Ben 19 yaşindayim hâla da kpop severek dinliyorum sorun göremiyorum da aksine siz çocukları kısıtlayıp kötü yerlere getiriyorsunuz bir müzik zevkimiz vardı onuda alıyorsunuz bi rahat bırakın Allah aşkına
Bizene de kendi topmun kültürünü yaymaya çalıyorlar Türkiye deki gençleri ve çocuklarını akıllarını kendi kültürleriyle zehirlemesinler o zaman. Ah ah keşke biraz araştirsaydiniz bunların gerçek amaçlarını o zaman gelip burda bunları savunmazdiniz. Allah tan köru körüne böyle şeylere inanıp savunan biri değilim, bu tür şeyleri masum gibi gösteriyor işte öyle değil atında yatan gizli nedenler yüzünden karşıyım
İster pürüzsüz cildi olur ister sivilceli onlar ses sanatçısı beğenirsen dinlersin beğenmezsen dinlemezsin olay bu kadar basit saçma sapan yerden prim kasmak yerine önce eğitim sistemini düzeltsinler geleceğimizin içine ediliyor
Benim gözümde ibbneler ve bakanlık doğru yapıyor. Milleti ibneliğe özendiriyor. Erkek dediğin makyaj yapmaz karı gibi. Z kuşağı baya ibneleşti. Bi de saldırganlar. Bi taneside dün ailesini öldürdü daha 12 yaşında. Söz dinlemiyorlar. Onlara karşı çıkanı yobaz ilan ediyorlar. Sokayım öyle kuşağa. Yukarda yorum yapan şahıs kudur @jennieeeeeeee
Tüm kuşağı neden aynı tutuyorsun onu geçtim istediği gibi küpede takar makyajda yapar onların kültüründe erkeklerin ciltleri pürüzsüz ve şarkıcı olanlar makyajda yapabilir eşcinsel değiller hem olsalardı bile sorun olmazdı bence ama olmadıkları çok açık
A teşekkür ederim söylemenle kudurmaya başladım. Elmalı davasını hatırlatmak isterim tecavüze uğradığını resimlerle gösteren iki çoçuk. Önce onlarla ilgilensinler. Ve 2 senedir kpop dinliyorum önyargılarımdan kurtulmama yardım ettiler beni daha nazik anlayışlı biri yaptılar beni. Eğer şu an sakin bir şekilde seninle konuşabiliyorsam sebebi onlar. Ha bir de ben hiç bir makyaj ürünü üzerinde kuzular içindir yazısını görmedim. Ve ayrıca makyaj dediğiniz şey sahnede kamerada suratlarındaki kusurlarını kapatmak için sürülen kapatıcı tarzı şeyler. Ve seslerini dinlerken bana hiç batmadı bu
Aile bakanı işi dışında herşeyi yapıyor. Tacize uğrayan Ensar vakfı ve benzeri bircok olayda susup bunlari incelemesi bir bka yaramadığını gösteriyor. Şov.
Çok saçma... Evet Türkiye de gençler kendini fazla kaptırıyor lakin bunun sorumlusu k-pop değil BTS, TWICE, EXO v. b gibi k-pop gruplarını tehlikeli göreceklerine justin bieber fanlarını tehlikeli görsünler.