Türkiyede hep şikayetlenen mızmızlanan bir kesim var. Kusura bakmayın beleşçilere dünyanın hiçbir yerinde ekmek yok. Finlandiya'da yaşıyorum. Karım 3800 ben 1600 Euro kazanıyorum. Türkiyede kalıcı asgari ücret üstü işim olsaydı eşim buralı olmasaydı buralara gelmezdim. Türkiyede artık yerli köylü kalmamış. Kürtler bile artık eskisi kadar çobanlık yapmıyormuş. Herkes memur olamayacağına göre bu şikayet neden? Ülkemizde yüzlerce afgan çoban köyü var. Bence iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmalıyız.
Devlet yönetmenin konuşmak olmadığını anladıkları zaman
Araplara ülkeden mülk edinme şartıyla vatandaşlık vermeye başladılar. Bu sefer ne oldu biliyor musun. Mülk değerleri aldı başını gitti. Bak benim kendi evim kira değil. Yemin ediyorum 2014 de 220bine aldım 2 sene önceki fiyatı 450 bindi. Son 2 senede evin fiyatı oldu 800 bin. şimdi ben 2014 de yapdigim işlerden daha çok iş yapıyorum. Daha yüksek karlarla satış yapıyorum. 2014de evi alırken leblebi çerez alıyor gibi aldım hadi 2 sene önce 450ykende idare ederdi şimdi ama afedersin N A H 800 bin bulup eve verebilirim. Ee birde bunun kira boyutu var. Evin emlak bedeli artınca kiracı değilim ama sayalım ki kiralamak lazım şu an evimin kira bedeli 3500 TL gibi. Ticarette profesyonellestim taninirligim arttı elim hızlandı fiyatlarım arttı. Ama eskiden yapdigim yatırımlari şimdi yapamiyorum 2017de arsa aldım 100 bine villa yaparım sonra dedim. Şu an benim arsa 600 bin ederi var. Anlayacağın herşey deli pahalandi bir şey satın alamiyorsun artık
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ee işte evin değeri artıyor neden bu dert? Gelen turistler olarak düşün mülk alanları.
Lan malmisin evimi satıp nereye gideyim. Ben yenisini nasıl alacağım. Benim çoluk çocuğum var onlara da almak lazım. Yaslanirim çalışamam kira gelirim olması lazım. Zikmisim değerini artmasin. Yenisini nasıl alacaim. Mercedes GLA 170 bindi ben 2018 de Toyota Auris aldım 70 bine. Araba şu an 150 160 bin ben Mercedes alacakdim.. Mercedes oldu 400 bin 450 bin. Önceden söz misal 100 bin eksiğim vardı. Şimdi 250 bin eksiğim var. . Zikmisim değer artışını. Türk milletinin değeri azalıyor. Para bir milletin yararliligini zekasını uretkenligini gösterir. Aptal durumuna düşüyoruz.
Ah dostum seni şimdi anlıyorum. Ama burada yine iş vatandaştan kaynaklı değil mi? Üretim devletten bekleniyor vatandaş sadece tüketici olarak görülüyor. Bu çıkmaz sokak gibi.
Değerini mi? :D milletin anasını ağlattı bu adamı değerli mi görüyorsun sen? :D Ekmek olmuş 3 lira. İşsizlik hat safhada millet parası yok işi yok diye intihar ediyor cebinde iş aş diye not çıkıyor bu adam hiç bir şey yapmıyor halkı için ve değerli oluyor öyle mi? Yazık kafanıza sizin
Ayrıca milleti açken kendisi saraylar yaptırıyor bizzat kendine. En son yaptırdığı sarayı gördün mü bilmiyorum ama. Sen derme çatma bir evde kirada otururken adam saraylarda oturuyor ve sen bu adama seni savunsun sana iş olanağı sağlasın diye oy verdin. Ama senin aldığın maaş asgari ücretken o her ay kendine zam yapıyor :D bir de -1 vermiş babasına böyle sözler sarfettiğim için :D
Bahsettiğin dönem, senin Türkiye'de olduğun dönemlerdi. Artık Erdoğan'ın bir kıymeti kalmadı, 10 sene önce elleriyle yıktı kendi kıymetini. Son 10 senedir ülkenin burnu boktan kurtulmuyor, bu isyanlar fuzuli hükumet düşmanlığından doğan isyanlardan değil, durum ciddi..
Sadece ekonomi değil, yönetimin kendisi başlı başına fiyasko. Korona ilk patladığında tüm dünyada petrol sudan ucuz duruma geldiği günlerde, pompada 3 liralık indirim bekleniyordu. Gece yarısı başkanlık kararnamesiyle, yakıttaki ÖTV oranı arttırılarak, pompaya yansıtılmaması sağlandı. Böyle bir yönetim zihniyetinden bahsediyoruz, işler eskisi gibi güzel değil
O heves yeni nesilde mevcut. Avrupa'da devletin gençlere bedava para dağıttığını zannediyorlar, hiç üretmeden refah içinde yaşayacaklarına inanıyorlar, bu doğru. Fakat bizim nesil için durum devletin bize bakmaması değil, halkına açıkça ihanet etmesidir
ülkedeki çapulcu takımı o kadar aşşağlık ki ne söylesen boş
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Al o çok kıymetli başkanını destekçilerini s. ktrp gidin Afganlarla Suriyelilerle birlikte bak bakim o zaman ülke pisliklerden kurtulduktan sonra rahatlıyor mu rahatlamıyor mu
@LuanaRoza ne kadaralçak namusuzsuuz siz pislik siniz sadece gizliden yazan kaşar senin gibi kaşarı satmaya bile değmez chphdpli kaşar gitte dağda üzeinden geçsinler senin
@turgay2 chpli değilim mal. Teröristlri meclise sokan megri megri dağdan ugurlayan fetonün poponu hocam hocam diye yalayan sizsiniz kaypak. Herterörist tek tek girsin g. Tübe. Adam ol az p. İç