Doğu Perinçek, Taliban'ın Afganistan'ı "Kurtardığını" öne sürdü. Perinçek devamında, "Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşını başardı" ifadelerini kullandı.
Cumhur ittifakı üyesi Doğu Perinçek: Kafa kesen Taliban Atatürk'ün yolunda gitti, zafer kazandı dedi. Bu zihniyete ne söylersiniz?
Bence Afganistandan gelen uçaklar boş dönmemeli, Şeriat ile yönetilmek isteyenlere hükümet bu konuda kolaylık sağlayıp Afganistana o uçaklarla geri göndermeli. Şeriat ile yönetilmekten mağrum bırakılmamalı insanlar. Taliban şeriatı gayetde güzel uyguluyor, dinine tam bağlı bir örgüt. Kuranı kerimden birkaç ayet; tevbe sûresinin 5 . ayetinde haram aylar çıkınca bu allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. şüphesiz allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
tevbe sûresinin 12 . ayetinde eğer antlaşmalarından sonra yeminlerini bozup dininize dil uzatırlarsa, küfrün ele başlarıyla savaşın (öldürün). çünkü onlar yeminlerine riâyet etmeyen kimselerdir. umulur ki, vazgeçerler. Taliban ise Kuranın emrettiği gibi gayri müslümleri öldürüyor, hırsızlık edenleri tövbe ettirmeye çalışıyor etmezlerse öldürüyor.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ALLAHIN şerriatında öyle kafana göre kafa kesemez kimse, kimsede ALLAHIN kuralını değiştiremez yer yüzünde. Şeriatı öcü gibi gösterenlerin gerçek ierriattan haberleri yok yorum yapıyorlar. Ee tabi işidi Müslüman sanıyorlar, bunların böyle düşünmesi için zaten bu işid çıkarılmıştı. ALLAH benim rızkım'dan kesip Müslüman kardeşlerimize versin. Kim Müslüman İslam düşmanıysada oda bizim kardeşimiz parçamız değildir. İnsanca yaşamalısınız. Ne demek yallah Arabistan'a? Tarihten haberin mi yok senin; bu ülke asırlar tarihlere hilafetle yöneltilmiş, o İslamı şuur ile? Tüm İslam coğrafyasını ve tüm dünya insanlarının hakkının savunucusuydu hilafet hemde adil şekilde.
tevbe sûresinin 5 . ayetinde haram aylar çıkınca bu allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. şüphesiz allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
tevbe sûresinin 12 . ayetinde eğer antlaşmalarından sonra yeminlerini bozup dininize dil uzatırlarsa, küfrün ele başlarıyla savaşın (öldürün). çünkü onlar yeminlerine riâyet etmeyen kimselerdir. umulur ki, vazgeçerler. Taliban ise Kuranın emrettiği gibi gayri müslümleri öldürüyor, hırsızlık edenleri tövbe ettirmeye çalışıyor etmezlerse öldürüyor. Taptığın kutsal kitabını açıp okumak yerine internetten dinini öğrenmeye çalışırsan böyle olur.
@MachineS_ Camii'de çalışan İmam arkadaşlarım var, dediklerimi onlar söyledide yazdım zaten. Taptığınız kutsal kitabı açıp okuma zahmetinde bulunursanız görürsünüz zaten. Gayri müslümleri öldürün diye net emir veriyor Kuranı kerim, Taliban ise dinine tam bağlı bir örgüt. Hırsızlık edenleri ilk önce tövbe etmeye davet ediyolar, etmezlerse öldürüyolar ve gayri müslümleri direk öldürüyorlar. Kısaca Taliban şeriatı gayet iyi uyguluyor. Birde yorum yaparken kime yapıyorsan mesela bana yapıyorsan @agentkid şeklinde yazarsan iyi olur, kime yazdığın anlaşılmıyor çünkü.
@MachineS_ Dostum Taliban şeriati gayet iyi uyguluyor, eğer sende istiyorsan Afganistan'dan gelen uçaklara binip afganistana giderek şeriat ile yönetilmektan mahrum kalma. Malum başımıza ne gelirse bu din ve din istismarcıları yüzünden geliyor.
@Eslora Ergenmi haha :D Payoneer iban salda 100 euro yollayayım git tiktoka video çekecek telefon al kendine. Kaybol diyorum hala yüzsüz yüzsüz yazıyorsun.
Fetöcülerde senin gibi herkeze fetöcü diyorlar ağız aynı ağız, kendilerini böyle deşifre ediyorlar. Millete salça olma. Kimi kimin yerinden kovuyon sen?
@AgentKid ben dedim mi ki Taliban nın Şeriatı hepsinin yalan olduğunu. Farkı da mısınız Taliban kadınlara eziyet çektiriyor, bizim dinimiz eziyet dini değil. Bizim dinimizde kadınların okuma hayattinina karşı çıkan bir din değil Allah okuyun, ilim öğrenin diyor, ya Taliban kadınların hayata karışmasına ilimine karşı çıkan din örgütüdür. Bizim dinimizi zorba gibi gösteren Taliban dır İslam kolay bir dinde değil ama çok baskıcı bir din gibi gösteren de Taliban dır
İt sürüsü terör örgütü değil mi Taliban? Bu neyin savaşı? Kadınları / kız ve erkek çocukları köleleştirmenin mi? Erkek çocuklarını pis emellerine alet etmenin mi? İslam adı altında sapkın zihniyetlerini uygulamanın mı? Ne kurtuluşu? Allahın laneti üzerlerine olsun.
Ne idüğü belirsiz dönek Doğu Perinçek sanırım yaşın verdiği bazı problemler yüzünden iyice bunadı. İkisini bir tutmak akıl işi değil çünkü . Atatürk'ün adını ağızlarına almasınlar.
Başımızdaki bunadi ortağı zaten tam bunak birde bu soytarı çıktı ayyaş dedikleri adam sarhoş kafa cumhuriyet kurdu bunlar bunakliklarindan ülkeyi satacak
Bu adamın zihniyet, ABD ile savasmissa kim olursa olsun iyidir. Ve bu gerzek ben bildim bileli türk siyasi tarihinin içinde, ciddiye alınacak bir tarafı yok, vaktinde PKK liderleri ile olan resimlerinde çıkmıştı.
Ne söylenebilir ki pes Atatürk ülkesini korumak için direnirken halkı inanç ve maneviyatı a göre yargılayıp, zorlamadı. Yaptığı çalışmalar savaş doneminde ekonomik ve eğitim yönündeydi. Peki Taliban ne yaptı? Kadınları köleleştirmeye gitti.
Aslında Afganistan bir şer yönetimden kurtuldu ama yeni gelenler ne yapar bilemeyiz. Perinçek in benzetmesi uygunsuz olmuş. İşbirlikçi , çalma solcu , emekci düşmanı olan şahsın emeklilik vakti çoktan gelmiş de geçmiş bile.
Siyasete yaş sınırı gelmeli. Kimse benim gençliğimi 60 70 yaşında ki bunaklara heba edemez. Akıl yaşta değil baştadır. Bu açıklamayı yapan kişinin apoyla resmi vardır.
ya bu doğu perinçek her görüşü 2----3 sene savunup medyada görünüp daldan dala atlayan ve tepkide almayan bi adam ne bu lan ajanmıdır nedir arkadaş insanın bi omurgası bi durusu olmazmı lan
Bugün annem de Kuvayi milliye'ye benzetti kafa kesen o. cocuklarini.. kafayı yedim sinirden demekki bu Perinçek yuzundenmis Allah belasını versin artık bunun ya!!!
Atatürk ün kurduğu parti CHP de Hdp -pkk ile ortak hareket ediyor... hatta Atatürk ün partisinin başında Atatürk e karşı dersimde ayaklanan aşiret in torunu var... bu daha kötü bi durum bence
HDP Madem terörist neden kapatılmıyor, ben sana açıklayayım. HDPnin oy sayısı MHPden fazladır ve HDP eğer kapatılırsa ilk seçimde AK Partiden (Fetöcülerden) geriye boş parti binaları ve levhaları kalır. HDP Yasal bir siyasi partidir ve öyle kalıcaktır, senin ne dediğin önemli değil ister PKKlı ister şu bu de, HDP yasal bir siyasi partidir ve meclisde yasal bir siyasi parti olarak kabul görülmektedir.
HDP kapatılırsa gel beni bul dostum buradayım, ancak hayalinde kapanır. HDPnin 6 milyon seçmeni var, sence erdoğan 6 milyon oy riskini tehlikeye atarmı? Atmaz, Afgan ve suriyelileride doldurdu ülkeye kendini güvenceye almak için. Sen rahat ol brom, ne yaparsan yap HDP kapatılamaz.
Yürü git işine hıyar, Ulan koskoca Recep Tayyip Erdoğan oy bulma derdindeyken sence 6 Milyon oyu göz göre göre riske atarmı? Kafa basmıyorki anlayasın.
Sen rahat ol millet ıslak tualet teriğine oy vericek seviyeye geldi, bunlar yine kazanırsa eğer Afganistan havalimanındaki olayların aynısı ülkemizdede olur.
Arkadaşlar herşeyden önce ülkemizde aşırı bir göçme nüfus var şu anda en az nüfusun yüzde 10 u durumunda eğer önlem alınmazsa veya tepkimizi şimdi koymassak ileride sıkıntı olabilir
@Sswwww55 ... Afganisatn 'nın durumu şu an bu bence : okumayı falan önemsemiyor direk dine falan tesettüre önem gösteren ve aşırı şeriatçıdır. Ama bu adam Atatürk en bahsettmiş bi yandan da. Hani Atatürk sahte hocaları falan astı ya bu adam Atatürk'ün izinde gittiğini sanıyor. Atatürk okumaya sanata önemli gösterir. Ama bu adam öyle değil. Bu adamın neden kafa kesecğiz gibi sözlerinden pek bişey anlamadım. O yüzden o konu hakkın da konuşmayacağım. Ve dediğin gibi İslâm ı yanlış taanıdılar. Bu yüzden İslam düşmanlığı arttı.. Atatürk de yanlış yanıldı...
Ben bir müslümanım şeriatı reddedemem ve severim aynı zamanda atatürkü sevmem fakat atatürk laikliği ve cumhuriyeti getirerek mükemmel bir iş başarmıştır şeriatın geliceğini duysam ilk ben karşı çıkarım çünkü ahir zamanda şeriatın gelmesi fitneye sebep olur
Saygı duymadım sadece yaptığı faydalı şeyleri söyledim yoksa ben peygamberime kitabıma söven üstadıma eziyet çektiren ecdadıma saygısızlık eden adama niye saygı gösteriyim saygı kazanılan bir şeydir ben atatürkün faydalı yanlarını söyledim ve her zaman da dile getiricem
Çünkü şerefsizler din teröristleridir. Allah in Şeriatıni yarasını kendilerince uyduruyorlar. Oysaki Kur An da ilk söyledigi şey Oku diyor Rabbim imiz ilime Önen vermiş. Dinimizde kadınların okumasına karşı değil bunlar hem kadına hem de Allah ın gerçek Şeriatina karşılar
@Sswwww55 dostum Şeriatı ilk ben geliceğimi duysam ilk ben karşı çıkarım diyen senin şu an münafık durumundansin Allah a inanarim ama Kur An a inanmam gibi dercesine çelişkili konuşuyorsun. Müslüman Allah ın Şeriatina karşı gelemez
@Sswwww55 dostum sen demedin mi Şeriatı gelse ilk ben karşı çıkarım diyen sen değil misin? Allah a inanarim ama Kur An a inanmam gibi dercesine çelişkili konuşuyorsun bu seni Münafık durumuna düşürür.
Allaha inanırım kurana inanırım allahın kanunlarına yani şeriata inanırım ve uyarım ne güzeldir şeriatla yönetilmek ama yarın şeriatın geliceğini duysam ilk ben karşı çıkarım
Siz tek gözlü insanlar olduğunuz için hiçbir zaman olaylara geniş çerçeveden bakamıyorsunuz şu zamanda şeriatın gelmesi fitneden başka bir şeye sebep olmaz çünkü şeriat adaletsiz insanların eline geçtimi felaketler doğurabilir bak sisi mısırda ona muhalefet eden gençlerin hepsini astı şeriat bizde de olmuş olsaydı ne olucağını tahmin edersiniz , başımızda kendi getirdiği şeyh tarafından yargılanan fatih ya da adaletliliğinden dolayı kanuni lakabını almış yöneticiler yok şeriatı yönetemezler şu zamanda kim yönetmiş şeriatın gelmesi durumunda biliyorsunuz ki ülkemizdeki iman esaslarını bile güzelce hazmedemeyen kadınların el ve saçlarını zorla kapatmaya çalışmak, bugünkü şartlarda İslam’a karşı onları soğutmaya bile sürükleyebilir %80'i açık bunların ez az yarısı kapanmak istemicek kapananlar bile şeriatın olmadığı yerde başlarını açıcaklar şeriata uymak istemeyenlerin çoğu da dinden çıkıcak yani siz insanların imanını kurtarmak için uğraşmıyor sadece onları soğutup kaçırıyorsunuz kapananlar bile allahın hoşnutluğu için kapanmış olmuyor zorla güzellik olmaz büyüklerin en az yarısı kabul etmez çocuklar da bu zorlamayı ve baskıyı görünce fitnecilerin onların kulaklarına fısıldakdıkları şeylerle deist , ateist ya da agnostik olucaklar internet diye bir şey var yalancı dinsizlere ulaşmak çok kolay yani demem o ki bir kadının saçını kapatmadığı için günahkar bir müslüman olmasını dinden soğuyup dinsiz olmasına 1000 kere tercih ederim en azından eninde sonunda cennete gider , görüyoruz ki bu islama fayda etmiyor sadece ve sadece zarar veriyor yani biz islamı daha çok kişiye duyurcaz derken iyice batırıyoruz dinde zorlama yokturu allah boşuna dememiş ben de zaten bu yüzden yarın şeriatın geliceğini bilsem karşı çıkarım dedim çünkü bu islama fayda sağlamaz ya da insanlara da fayda sağlamaz sizin şeriatı uygulayabilmeniz için elinizde en az %80'lik islamı bilen kurallarına uyan bir topluluk olması gerekir oysa bizde bu %30 ya vardır ya da yoktur.
tabi şeriatın geldiği zaman çıkacak iç savaşı söylemiyorum bile ilk iç savaşta başımıza akbaba gibi üşüşürler sonumuz suriye gibi olur şeriatın olmaması bizim için büyük bir sorun yaratmıyor ama gelmesi büyük sorun yaratır biz ibadetlerimizde sorun yaşamıyoruz ki her gün 5 vakit camilerimizde ezan okunuyor kurbanlarımızı rahatça kesiyoruz orucumuzu rahatça tutuyoruz kadınlarımız istediği gibi giyinebiliyor bir zahmet sizde zina yapmayın hırsızlık yapmayın
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Cumhur ittifakı üyesi Doğu Perinçek: Kafa kesen Taliban Atatürk'ün yolunda gitti, zafer kazandı dedi. Bu zihniyete ne söylersiniz?