Koskoca ülke elden gitti bir terör örgütüne (afganistanı kastediyom) güçlü ülkeler bu insanlara neden yardım etmiyor sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gündem konusunda 475 cevap paylaştı. kendi acindan bakiyorsun talibani kuran zaten sovyetlere karsi abd ve natodur.. molla omer adindaki liderlerini pakistanda egitti ve donatti sovyet iskaline karsi savastilar hani vatanlari icin savassinlar diyorsunuz ya iste o taliban dediginiz insanlar sovyet isgalina karsi vatanlari icin savastilar ve kazandilar.. taliban orada halktir bunuda bilin.. taliban evet insanlik disi bir orgutlenmedir ama afganistandan kacan abd isbirlikcileri ve abdnin parali askerleridir.. taliban o devletin ya da topraklarin asil sahipleridir.. rejimini.. politik yonelimini begenmiyorsunuz veya savunmuyorsunuz diye urdu kokenli pestun kokenli afganistanin yerlisi olan adamlari suclayamazsiniz.. hem 20 yildir abd ve nato orada ne isi vardi 20 yil abd ve nato isgal etti 7 bin km den gelip 20 yil bunu sorguladiniz mi? hayir.. talibanin yonetimi nasil yonettigi beni ilgilendirmez.. ama gelip kendi topraklari icin savasip kazanmalari kendi sorunlari.. buna ne abd karisabilir ne baska ulke.. taliban global medya ile size anlattiklari gibi degil... taliban afgan halkinin kurtaricisi olarak gorulur.. siz bunu ister kabul edin ister etmeyin.. bunu nato ve abd ister kabul etsin etmesin.. taliban afgan halkidir.. agfanistandir.. o ulke oyledir.. simdi abd ve nato zamaninda destek verip simdi kontrol edemiyor diye dusman ilan etmesi beni sorunum degil.. taliban kendi topraklarini ele gecirmistir bu bir gercektir..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 878 cevap paylaştı. Amerika yıllardır oradaydı zaten gerçi hala değişen bisey olmayacak taliban yine uyuşturucu ham maddesi üretip amerikaya satmaya devam edecek yani bu talibandan önce de böyleydi taliban geldigindede böyleydi sonra Amerika gelince de devam etti gidince de şimdi taliban gelince yine devam edecek aynı tas aynı hamam sadece Amerikanin biraz terorsuz kalması gerekiyordu kaldı şimdi aradıkları kan yine taliban olarak geri gelecek taliban biraz daha para yapıp biti kanlaninca biberleri patlatır Amerika da dünyaya barış getirir
00 Yorumla
çünkü taliban çok güçlü ve diğer ülkeler çıkarlarının bittiği yerde çekilir. Talibanla ilgili ve Irak Libya vs bu ülkelerle ilgili epey belgesel izledim. Şimdiye kadar Saddam gibi güçlü isimler düşürüldü ve bunların en büyük nedenlerinden biri adamların içlerindeki ajanlardı ve müttefiklerini sorguya çekmiyorlardı. Taliban 2003'ten sonra öyle bir akıllandı ki içlerindeki adamları bile hizaya soktu. En ufak şüphe çekenlerin aileleriyle tehdit edilip veya kafa kesme ile idam edilerek korkuyu kendi yandaşlarına da saldı. Daha neler neler var. Amerika orada altın varlığı için duruyordu ve birçok nedenden biri bu ve savaşlar varolduğu için şükreden asker ordusu vardı çünkü çok kazanıyorlardı. Biden Demokratiklerden olduğu için amerikanın orta doğu savaşlarını onaylamayan kesimde bu kesim zaten. Bu çekilme hamlesini yapması da şaşırtıcı değil. Amerikanın siyasetini bu şekilde özetleyebilirim. Bu hareketi Tump yapsaydı şaşırırdık. Aynı şekilde Snowden dosyalarına göre Amerika PKK konusunda Türkiye'ye el altından yardım ediyormuş ama şu an etmiyorlar. Bush döneminde olan bir şeydi ve şaşırtıcı olan Obama bir Demokrat olarak bunları sürdürdü. Obama 'yı bitiren de Demokrat gibi davranmaması oldu. Bush'un siyasetini devam ettirip üstüne eklemeler yaptı. Neyse siyasetten baya bahsettim.
20 Yorumla
Güçlü ülkeler yüzünden gitti zaten terör örgütüne. Sovyetler birliği döneminde, göya sosyalizmin yayılmasını engellemek, gücünü azaltmak için islamcı terör örgütlerini beslediler. Sovyetler birliği dağıldıktan sonra da bölgeyi istedikleri gibi kontrol edebilmek için kaosu beslediler.
Bir vatanı kendi evlatları kurtaramıyorsa, elden gelen yardım değil bela olur anca.01 Yorumla- +1 yıl
tr.wikipedia.org/.../Sovyetler_Birliği%27nin_Afganistan%27a_müdahalesi al bak, güçlü ülkeler nasıl yardım etmiş Afganistan'a kendin oku.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
73Cevap
Gündem konusunda 384 cevap paylaştı. Edemezsin, çünkü Taliban'ın çok büyük bir halk desteği var. Zihinler, düşünceler silahlardan daha tehlikelidir. Bunlari selefi karanlığa taa 1970 lerde ittiler. Abd nin en iyi silahlara donatip eğittiği Afgan ordusuda talibanla üç aşağı beş yukarı aynı zihniyette zaten ve o yüzden tek mermi atmadan çoğu Taliban'a katıldı. Bugun o kaçanlar talibandan falan kaçmıyor. Daha gelişmiş bir ülkeye nasıl kapak atarimin derdinde. Taliban sözcüsü günlerdir. Kimseye saldırı olmayacak, sivillere zarar gelmeyecek diye açıklama yapıyor. Ama bunlar kendilerini karanlığa iten zihniyetin sonuçlarından ülke değiştirerek kurtuluruz sanıyor fakat çoğu gittikleri ülkelerde de huzur bulamayacak ve kabul görmeyecekler çünkü düşünceleri sil baştan hastalıklı.
10 YorumlaGüçlü ülkeler nereye kadar yardım edecek? 20 yıldır güçlü ülkeler bu ülkeyi korudular.
20 yıl güçlenmeleri için yeterince uzun bir zamandı. Bu fırsatı değerlendirmediler. Liderleri çaldı çırptı , halk da liderine yolsuzlukların hesabını sormadı. Sefalet içinde yaşayan halk, saraylarda yaşayan generallere bakanlara başkanlara ses çıkarmadı , saraylarda yaşayacağınıza biraz kışın savunma sanayine yatırım yapın demediler. Bir tane uçağı bile olmayan Taliban’a yenildiler çünkü işleri güçleri çalmaktı halk da ayakta uyudu. Sonuç belli, zaten cumhurbaşkanları araba dolusu paraları uçaklara yükleyip kaçmış.10 YorumlaGündem konusunda 374 cevap paylaştı. Güçlü ülkeler onlarca strateji tasarlayarak yarattığı şeyi niye yıksın ki? Herşey planlı programlı. Batı tüm dünyada söz sahibi olan bir islam aleminden 150 yıl önce kurtuldu. Osmanlı dönemi ise tartışmasız 450 yıl dünyaya hakim olunan bir islam dönemini getirdi. Adamlar birdaha böyle birşeye maruz kalmamak için önlemini önceden alıyorlar ve terör örgütlerini alttan destekliyorlar maksat istikrar sağlanmasın çünkü istikrar ardından gelişme ve büyümeyi getirir bunu anlamak için almanya örneğine bakabilirsiniz. Almanya güçlü ekonomisi sayesinde şu an tüm avrupayı arka planda yöneten ülkedir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir insanda kabiliyet ve karakter olacak, henüz 2 tane şehrini ele geçirmişler. Niçin ülkenin koltuğunu bırakıp, teslim edip insanlarla birlikte talibanın eline teslim ediyorsun? Amerika ve diğer ülkeler yardım ederken? E sen ülkeni bırakırsan kurda kuşa amerika da çekilir ülkeden.. Bak Beşar Esad a nasıl karakterli lider gibi lider, ülkeye libya ya girdikleri girebildiler mi? giremediler. adam canı pahasına ülkesini koruyor.
İster hoşunuza gitsin ister gitmesin Beşar Esadı ben seviyorum karakterli adam,10 YorumlaHadi Ya 12 sene SSCB ve 20 yıl ABD nato AB zavallı ülkenin içine ettiler güya yardım edeceklerdi berbat edip kaçtılar. umarım Afganistan artık afganistanlıların olur öyle ya da böyle vatanlarında barış içinde ortak bir yaşam kurabilirler akılları başlarına gelmiştir 42 yıldır yabancı güçlerin postalları altındalar. Artık birlik olmayı başarsınlar yazık
30 Yorumla
+1 yılAdamlar elini kana bulamadan aptal sürüsüne parayı verip ülkeyi içden fethediyor, sonra barış adı altında kendi ülkeye girip sömürmeye başlıyor, sende destekden bahsediyorsun yıllardır ortadoğuyu böyle sömürüyorlar, oh iyi oluyor aptallıklarına doymasınlar.
10 Yorumla
+1 yılÇıkarları bunu gerektirdiği için Afganistanın işgal edilmesine izin verdiler olay bu kadar basit. Abd o topraklardan çekiliyorsa perdenin arkasında Talibanla mutlaka bir anlaşma yapılmıştır ve Abd ordan alacağını almıştır yoksa kuru kuruya gel kardeşim bu ülke senin demezdi abd
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltalibanla neden savassinlar. bize ne talibandan. ve ozellikle bunlarin adamlari ulkende 3 5 bomba patlarinca anlarsin niye karisilmamasi gerektigini. adamlar öyle mal bir millet ki kalkan ucagin kanadin da kacmaya calisiyorlar. onlar öyleyse ele gecirenler nasil bir kafaya sahiptir sen dusun. insan degil bunlar.
00 Yorumla
+1 yılTerörü o ülkeye sokan zaten o güçlü ülkeler
Sonra demokrasi getiriyoruz diyip orayi isgal eden yerle bir eden yine o güçlü ülkeler
İşleri bitince hadi biz çekiliyoruz ne halt yerseniz yiyin diyen de o güçlü ülkeler10 Yorumla75 bin kişilik talibanın yok edilmesi için en iyi ihtimalle 75 bin asker feda edilmeli, milyarlarca dolar heba edilmeli ki kimse bunu üstlenemez. 300 bin kişilik afgan ordusu tası tarağı toplayıp kaçarsa kimse de yardım etmez.
10 Yorumla20 senedir adamlar adam edemedi boşverdiler amerika girse yanke go home deyip emperyalist falan laf söylenir girmezse neden yardim rtmiyor olur bu dünya insanlari ne istiyor?
20 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılABD Soyvetleri oradan çıkarmak için Taliban'ı kurdu. Taliban Sovyetleri mahfetti, oradan çıktılar. Bu sefer ABD gelmek istedi Taliban taraf değiştirip ABD'ye karşı savaşmaya başladı. En sonunda ABD de çekildi.
Afganistan'ı şu ana kadar sadece 2 kişi tam olarak işgal edebildi. Büyük İskender ve Nadir Şah Afşar00 Yorumla - Gündem konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılAsıl terörist amerikadır. Taliban Kuvayı milliyedir halktır. Ne kadar sert olursa olsun Afganistanda amerikayı ve önceki işgalci Rusları yenen yine Taliban oldu. Sana kalsa amerika türkiyeye saldırsa direniş yapan herkes terörist öyle mi?
00 Yorumla Güçlü ülke dediklerin zaten sorunun kaynağı. 20 yıldır çalıyorlar Allah belalarını versin Afganistan aslında dünyanın en zengin yer altı kaynaklarına sahip ülkelerden biri. Başta ABD İngiltere bırakmıyorlar hırsızlığa devam
00 Yorumla
+1 yılİran'da da islam devrimi gerçekleşmişti. Uzun yıllardır o şekilde yönetiliyorlar. Pakistan'ın parmağı olabilir talibana dolaylı olarak yardım etmiştir. Amerika ise Vietnam'dan sonra ikinci darbeyi almiş oldu.
00 Yorumla
+1 yılNeden yardım etsin. O güçlü dedigin devletler sömürdü birşey kalmadı şimdide çıkıyor. O güçlü devletler şimdiye kadar kime ne şekilde yardım etti ki şimdi ve bundan sonra etsin
10 YorumlaBen terör örgütü diye bir şeyin varlığına inanmıyorum. Paralı asker, hepsi bu.
Asıl terörist dediğimiz bu güçlü ülkeler zaten.20 Yorumla
+1 yılAfganistan da zaten Amerika gibi ülkeler varmış. Daha sonrasinda ordan çekildiklerinde meydan Taliban denen... Kaldi. Yani olah bu, Taliban denen herif her zaman varmiş zaten. Amerika' nin falan da orda neden durdugu o zaman ortada ya. SÖMÜRMEKK, çakallar her daim beleş kaynak ariyorlar.
00 Yorumla
+1 yılKendileri terör örgütü kuruyo bide yardım ediyomuş gibi girip daha çok parçalyıp çıkıyolar. Güçlü ülkeler böyle yapar terör örgütü kurar müslüman bi ülkeye bela eder sonra yardım edebiliriz der ülkeye asker ajan doldurur öğrenir karşılığında senden bişeylet alır ve yardım etmiş gibi terörle batıl imzalatır çıkar
00 Yorumla
+1 yılGüçlü ülkeler kan ve göz yaşı ister hep onların amacı da öyle zaten Türkler Kürt’leri ya da Başkan kesimi bir birine düşürüp iç savaş çıkarmak Başkan ben olabilir ki
00 Yorumla
+1 yılÇünkü gerçekten yardıma ihtiyaçları var mı? Bizim gibi enayiler olduğu sürece ülkede daha çok bombalar patlar. Adamlar havalimanlarında selfie çekine çekine geliyorlar böyle kaçma mı olur?
00 Yorumla
+1 yılSiyasetin gerçek yüzü maskeli ülkelerin gerçek yüzü. İnsanlığın vahşeti, kulaklarının sağır olduğunun ve insanlığın sözde kaldığının kanıtı oluyor genelde malesef.
00 Yorumla
+1 yılBizimki yerinde duruyor da başkalarını düşünüyoruz.
30 Yorumla
+1 yılKendi özgürlüğü için savaşmayan halka kimse yardım edemez
Demek ki afgan halkı ya talibanı seviyor ya da çok korkak10 Yorumla
+1 yılKoskoca ülke dediğin kaşmerlere olanlara müstahak üzüldüğüm tek şey savunmasız kadınlar ve masum çocuklar
10 YorumlaKendi çıkarları için başından anlaştı hepsi zaten neden etsinler ki yıl olmuş 2021 hala tarikat, din yönetimi saçmalıkları mevcut.
10 Yorumla
+1 yılbizim ülkede elden gitti bir paket makarnaya hemde cahil kesim yüzünden
20 Yorumla- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılHangi ülke nereye gidiyor?
İstilacı devletler tarafından yıllarca sömürülen bir ülkenin eski haline geliyor olması seni neden rahatsız ediyor00 Yorumla
+1 yılNeden yardım etsin ki. Kimin umurunda kendi ülkesi hariç insanlar. Çöp kadar değeri yok. Götürdüklerini de başka yerde maşa olarak kullanacak.
00 Yorumla
+1 yılhava kuvvetleri olsa bu kadar kolay olmazdı. 300.000 kişi de olsan dağınık olduktan sonra 75.000 kişi gelir seni yener.
00 YorumlaKos koca ülke 20 yıldır bir terör ülkesinin işgali altındaydı. Büyük ülkeler buna bir dur diyemiyormuydu?
00 Yorumla
+1 yılPlanlamalar doğrultusunda anasını babasını hiçe sayan bir dünya topluluk için biraz kibar bir soru olmamış mı?
00 Yorumla
+1 yılNeyine yardım etsin adamların çıkarları bitti ve gittiler
10 YorumlaHiçbir yer altı yer üstü kaynağı yok neden masraf etsinlerki
10 Yorumla
+1 yılherkesin politikası belli: banane kardeşim afganlar düşünsün. İran bile sınır kapısını kapattı
00 Yorumla
+1 yılAmaç ortalığı karıştırmak yaptılar da zaten. Yoksa dünya da şu kadar adamı durduracak kimse yok mu.
00 Yorumla
+1 yılZaten o terör örgütüne yolları açan, o güçlü ülkeler.. Anlaştılar ve çıkar ilişkisi başladı.
00 Yorumla
+1 yılAfganistan halkı kendi destekledi bu örgütü yıllarca dolayısıyla kendi düşen ağlamaz devam
00 YorumlaKendi ülkesini savunan ne zamandır terör örgütü oldu cahal
00 Yorumla
+1 yılEvet ya tüm dünya susuyor yazık Afganistan'a halkına üzülüyorum
00 Yorumla
+1 yılKimse kimseyi kurtarmak zorunda degil... buyuk ulkeler zaten yapmaz
00 Yorumla
+1 yılGüçlü ülkeler kendi vatandaşını bile yeri geldiğinde düşünmüyor. Başka insanları hiç düşünmez
00 YorumlaO namussuxlar zaten onlara bu yolu veren sapık zihniyetli şeref yoksunları o. cocuklari
00 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Belki de terör örgütü olan Talibandan kaçan hükümet ve yandaşlarıydı..
00 Yorumla
+1 yılAfganistan yeni elden gitmedi yıllardır amerika sömürgesi altında olan bir ülke
00 YorumlaGündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yorumlar da bile Taliban sempatizanı varken , gel o ülkedekileri sen düşün
00 Yorumla
+1 yılülkenin iç işlerine mühadale etmek istemiyorlar. birde aga ülkelerin işine geliyor.
00 Yorumla
+1 yılEdiyorlar ama afgan halkının çoğunluğu istedi bu yönetimi zaten azınlıklar kaçmaya çalışıyor
00 Yorumlayardım etmesini gerektiren bi durum yok yardım etse neyine yarıcaklar
00 YorumlaAbd nin öncelikli hedeflerinden biri iran, bu durum onlara zarar vericek
00 Yorumla
+1 yılÇünkü güçlü denileen bir ülke o ülkeyi bu duruma getirdi. Irak ta olduğu gibi
00 YorumlaAçıkçası kendi kadınını, çocuğunu bile korumaktan kaçan ülke vatandaşları için neden ekstradan fazlaca bütçe ayırıp eline birşey geçmeyeceğini bile bile yardım edesin ki?
Yardıma açık değiller.00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılNeden yardım etsinler, Afganistan i zayıflatmak istediler, sonra Afganistan a saldırıp ele geçirecekler. Hepsi strateji.
00 YorumlaSavaş kaos olmazsa silah satıp para kazanamazlar. Bilerek vermişlerdir taliban olsa ne olmasa ne kime ne afganlardan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürk kadınları bundan ibret alsın. Talibanın burada sempatizanları var. Cumhuriyete laikliğe sahip çıkın. Sonumuz farklı olmaz.
20 YorumlaGündem konusunda 753 cevap paylaştı. Akıllı olsalardı bu olmazdı, Türk insanı da bundan feyz alır umarım.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden etsinler? Biz ülkeyi kurarken bize yardım mı ettiler. Artı afgan gibi sığ milletler yok olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim umrumda değil bizim ülkeden s*ktirip gitsinler yeterli eminim ucu bize dokunacak çünkü
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılO ülke herseyi Amerika yapacak diye yıllarca sustu eğlencesine baktı.
00 Yorumla
+1 yılTerör örgütü dediğin ülkesini abd den rusyadan kurtardı. Ülkesini kurtaran terörist mi oluyo. Medyaya kanacak kadar cahilce
08 Yorumla- +1 yıl
ortada birileri insanlara zulüm uyguluyor mu? mesela kadınlara, lan sen de ben de bir kadından geldik bunu kimse inkar etmesin niye kadınlara zulum oluyorlar? bu doğru bir davranış mı?
- +1 yıl
@CapitaiinDeBarracuda herkesin kızı annesi var. Kimse kadına zulmü kabul etmez. Orda da etmez. Bi tane ap tal cıkmış kadınları çatıdan atiyorlar diyor. Gram beyin yok. O kadar uydurma var ki.
Eskiden kadınların 10 yaşından sonra okumalarına izin vermiyolarmis, şimdi ise izin vereceklerini söylediler. Ayrıca mutabakat hükümeti kurulacak. Kendi başlarına karae vermeyecekler. Daha ortada bi şey yok. Millet yalan uydurup g. tunden salliyo - +1 yıl
görecez de sen taliban üyesi falan mısın? niye bu kadar savunuyorsun? açıklamanın kaynağını gönder de biz de okuyalım
- +1 yıl
@CapitaiinDeBarracuda tüm haber kanalları veriyor. Ayrıca genel af ilan ettiğini söyledi şimdi haberler. Hatta kadınların yönetime katilmalarini istediklerini soylemis çıktığı haber kanalinda. Eski uygulamaları sertmis. şu an ılımlı gibi duruyorlar. Ama felaket bi karalama var. Daha ortada bi şey yok hükümet kurulmamış bi şey yok
- +1 yıl
evet karalama var. dediğin gibi olursa güçlü bir afganistan olur, ama dediğin gibi olmazsa orası ışidin devleti olur.
- +1 yıl
@CapitaiinDeBarracuda dostum o halk icin guzel seyler olur insallah. 100 yıldır savaş var. Zaman değişti. Herkes değişiyor. Ideal bi yönetim olmayabilir ama ders almışlar biraz 20 yıl önceye göre. Ki taliban tek grup degil. Bi kaç grup. Insanlara zulüm ederse tekrar yönetimi kaybeder bi şekil
- +1 yıl
kanka öyle cici görünüp diğer ülkelerce tanınmak isteyip de ortalığın a*na da koyabilirler bu da bir olasılık, umarım öyle olmaz.
- +1 yıl
@CapitaiinDeBarracuda dediğim gibi. Öyle olursa desteği kaybeder. Halk da çeker destegini
- Devamını Gör (46)
Devamını Gör(91)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem