Merhaba, Dün akşam yani 9 Ağustos-10 Agustos gecesi Hicri Yılbaşıydı. Hicri yılbaşını kutlayanlar ile birlikte unutanlar da bulunuyor. Peki siz sevdiklerinizin Hicri Yılbaşını kutladınız mı?
Herkese sevdikleri ile beraber geçireceği mutlu yıllar dilerim...
Dün akşam Hicri Yılbaşıydı. Sevdiklerinizin Hicri Yılbaşını kutladınız mı?
Unuttum. 🙈 KS deki tüm üyelerimizin, tüm dost ve arkadaşlarımızın Hicri yılbaşını kutluyorum. Umarım Rabbim bu yılın geçtiğimiz yıldan daha güzel geçmesini nasip eder. 🌸.
Hicri Yılbaşı nın ilk ayı da Muharrem Ayıdır. Kutsal kitabınız Kur’an-ı Kerim’de savaşılması yasaklanan aylardan biri Muharrem ayıdır. (Tevbe, 9/36)
Peygamberimiz, Muharrem ayını “Allah’ın ayı” olarak nitelendirdi. Ramazan ayından sonraki en faziletli orucun bu ayda tutulan oruç olduğunu ifade etti. (Müslim, Sıyâm, 202-203)
Muharrem ayının onuncu günü Aşûra (aşure) diye isimlendirilmiştir. O yüzden bu ay bereketidir. Aşure gününde en az 10 çeşit gıda altız biz, evimize mutfağımıza bereket getireceğine inanırız. Aşure pişirip konu komşu ve iş yerimizde hatta sokaklarda dağıtırız. Gönül alır, kalp kırmayız.
Peygamber Efendimiz Medine’ye hicret ettikten sonra bu günde birkaç defa oruç tutmuş, sahabeye de tutmalarını emretmiştir. Efendimiz bir hadis-i şerifinde, “Aşûre gününün orucunun, bir önceki yılın günahlarına kefaret olmasını Allah’tan umarım.” (Tirmizî, Savm, 48) buyurmuştur.
Ramazan orucunun farz kılınmasıyla Muharrem orucunun tutulmasını tercihe bırakmıştır. Peygamberimiz, Muharrem ayının sadece onuncu günü değil, dokuz, on ve on birinci günlerinde oruç tutulmasını tavsiye etmiştir. (Buhârî, Savm, 69)
Hz. Ömer’in halifelik zamanında Peygamberimizin Medine’ye hicreti resmi takvimin başlangıç ve Muharrem ayı da hicri yılın ilk ayı kabul edilmiştir.
9 Ağustos Pazartesi 2021 günü yani dün, Hicri yılın ilk günüydü. Dün Hicri 1443 yılına girdik. Bugün ise, 10 Ağustos Salı günü günü Hicri olarak 1443 yılının ikinci günündeyiz.
Yeni Hicri 1443 yılımız, her türlü virüs ve musibetlerden kurtulduğumuz bir yıl olsun. 🌸😎🥰
WhatsApp Messenger üzerinden ve Instagram hesabım üzerinden paylaşım yaptım, gavur yılbaşı gecesi olduğunda millet kutluyor da İslam'ın başlangıcı olan hicri yılbaşı kimsenin umurunda bile değil.