Ocak 2021 itibarıyla Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin sayısı 3.688.238 kişidir. Bununla birlikte ülkeye Afgan sığınmacılar da geliyor. Bu sabah twitter ttlerinde Talibanin hapishaneleri boşalttığı söyleniyor. Daha öncede Türkiye'ye bir çok GENÇ ERKEK Afgan gelmişti. Hapishanelerin boşaltılmasıyla daha fazla üstelik suç işlemeye meyyilli kisilerin gelme ihtimali çok çok fazla. Bunun amacı sizce nedir nasıl önlem alınabilir. Keza çok kötü sonuçlar ortaya çıkacak gibi duruyor.
Hatalı düşünce... Taliban kendine yakın olanları hapishanelerden boşalttı. Dolayısı ile Taliban gücü elinde bulundururken onların Afganistan'ı terk etmeyeceğini buradan anlayabiliriz. Peki kim terk ediyor? Sadece ekonomik sorunu olanlar ve Taliban'dan kaçanlar.. Bu durumda "suça meyilli kişiler geliyor" ifadesi çarpıtmadır.. Yanlıştır. Aksine insanlar sorundan kaçıyor ise barışçıldır. Olaylara düz mantıkla baktığımızda haklısınız.. Göçün nüfus artışı ile hem ekonomik hem de adi suç vakalarını artırma açısından olumsuz etkileri olacaktır. Birçok farklı nedenle her geçen gün rekabetin arttığı, dolayısı ile gerginliğinde arttığı bir dünyada, av mı, avcı mı olmayı tercih ediyorsunuz? Burada mensup olduğun devletin uzun vadeli politikalarına göz atmak gerekir. Av olmaya hazırsanız size katılırım. Ancak, avcı olmak istiyorsanız hem ekonomik hem de siyasi olarak güçlü olmak zorundasınız.. Türkiye AK Parti politikaları ile avcı olmayı tercih etmiştir. Buna göre politikalarını geliştirmektedir. Göçmenlerin gelişi, kısa vadede ekonomik olumsuzluk olarak görünse de uzun vadede ucuz üretim ve ihracat demektir. İhracat sadece satmakla bitmez.. Servis ve lojistik ile kalıcı pazar edinirsiniz. Mercedes'in Türkiye de otomobil satabilmesi için kaliteli üretim yapması yetmez.. Servis ve yedek parça tedarikini de yapmak zorunda.. "Zorunda" ifadesi sizi yanıltmasın... Anlamı, 1 araç ile birlikte 10 araç daha satmak demektir. Almanya 1960 yıllarda Türkiye'den ve diğer ülkelerden işçi almasaydı, bugünkü başarısını elde edemezdi. Üretimi ne kadar kaliteli olursa olsun, ya üretimi az olacak ya da fiyatı yüksek olacağı için ihracat yapamayacaktı. Göçmenlerin ekonomik katkılarını böylece özetledikten sonra, siyasi tarafını ele alalım.. Hatırlarsanız, Irak savaşından sonra ABD hem suçluları (kendilerine göre) Guantanamo'ya almış, hem de sıradan olan binlerce Iraklı'yı göç olarak kabul etmişti.. Halen de dünyanın birçok ülkesinden düzenli olarak göç kabul ediyor. Düzenli kabul etmesi, mevcut şartlarından dolayı.. Yıllarca uygulanan bu göç politikası sayesinde, bugün ahtapot gibi dünyanın her yerinde eli kolu var.. Aldığı suçluları devşirip ajan yaparak yine Ortadoğu'ya gönderiyor. İngiltere bu politikayı yüzyıllardır uyguluyor... Göçler ile gelen insanları dilediği gibi seçip, donatıp birer silah gibi kullanıyor... Bazen siyasi, bazen askeri bazen ticari.. Nasıl istersen.. Dünyaya baktığımızda büyük göçler almış tüm ülkelerin (Japonya gibi birkaç ülke hariç ki, onlarında ayrı nedenleri var) sınırları dışında nüfuzları olan, sömürdükleri ülkeler olduğunu görüyoruz.
Şu açıdan bak 19 yaşında bir kızsın ve evine giderken orman kenarında taciz edilmek isteniyorsun ama sen direnince kafana taşla vurarak seni öldürmek istiyor. Ya da 10 yaşında bir çocuksun taciz ediliyorsun. Ya da yoldan geçen birisin senin hakkında kötü konuşmaları duyuyorsun. Kendi içimizdeki tacizci ve tecavüzcüleri daha bitirmeden ki uğraşmadık bile bacha bazi gibi pis bir geleneği olan insanların alınması bu hem kadınlar hem çocuklar icin bir cesit kumar değil midir. Çünkü hic bir sekilde korunmuyoruz. Ne kendi ülkemizdeki sapıklardan ne de onlardan.
Yanlış düşünüyorsun... O açıdan baktığımda da fark yok... Güvenliğin sağlanamadığı her ortamda suç olacaktır. Bunun mülteci olmasına gerek yok... Medyada gördüğümüz kadarıyla halen ülkemizde en ağır ve ahlaksız suçları işleyenler yine kendi vatandaşlarımız. Tecavüz gibi adi suçların oluşumu anlıktır... Sokağa çıktığımızda tecavüzcü göremeyiz.. hırsız göremeyiz.. Uygun şartlar oluştuğunda tecavüz ve hırsızlık gerçekleşir... Tecavüzcü 1 saat öncesi böyle bir suç işleyeceğini aklının ucundan bile geçirmez... Güvenliği zayıf ve kadını da kendince müsait olarak gördüğü onda beyni değişir ve suç makinesine döner.. Bunun mültecilerle ilgisi yok... Dediğin gibi olsaydı zengin ülkeler halen mülteci kabul etmezdi.. Norveç bile mülteci alıyor.. Tek farkımız onların düzenli alması.. Bunun nedeni de ihtiyacı olan sistemi oturtmuş olmasında... Türkiye için de aynı durum söz konusu.. Mülteci akını uzun süre devam ederse ya sınırlarını kontrol altına alacak ya da içeridekileri başka ülkelere gönderecek. Bunun için geç kalmış değiliz.
Bende bunu diyorum. Aynı dili konuşuyoruz bizdede var bizi içimizdekilerden koruyamıyorlar daha ani gelişmiş falan filan sonuç serbest ve birini daha öldürüyor. Bizi bizden koruyamıyorlarken başkasından nasıl koruyacaklar sonuçta herşey kontrolden çıkabilir.
Bu ikisini bağdaştıramazsın.. Tecavüz suçu kendi vatandaşların tarafından işlenirken, mültecilerin bu suçu işleme ihtimali üzerinden yargılamak adil değil. Tabi ki bu dediklerin olabilir. Kurduğun ilişki şuna benziyor... "Kaldırımda yürürken her an direksiyon hakimiyetini kaybeden bir araç çarpabilir. O halde tüm yabancı araçların trafiğe çıkışını yasaklayalım"... demek gibi.. Geçersiz bir ilişki..
Çok garip... Yazdıklarımı beğenen kişi ile tartışıyorum, ancak şu beğenmeyenlerin bir tanesi bile düşüncelerimin neden hatalı olduğunu yazmamış.. Biz buna yobazlık diyoruz..
Turkiye suriyeli siginmacıları 1951 cenevre anlasmasi geregi almistir mecburdu ve statut de protection temporaire geregi de gene birlesmis milletler déclaration des droits de l'homme 13 uncu maddesine gore gecici koruma statuyle ulkenize kabul ettiniz ve 53uncu kuzey enlemleri ve 27 inci parelel bolgesinde butun anayasal demokratik duzen kurulmadikca da bu gecici koruma statusunu Turk devleti surdurmek zorundadir..1993 de imzalanan insan hakları goc statunde politique d'ouverture des frontières olarak sinirlarindanda gelen gocmenlere ya da siginmacilara da ev sahipligi yapabilir ama bu avrupa birligi gibi dilerse deport etme hakkını sahip Turkiye bunu gecici olarka bazen kullaniyor bazen kullanmiyor.. Turkiye de abartilacak kadar da gozmen ve siginmaci yok hepsi belki 5 milyon eder fransada benim yasadsigim dijonda sadece suriyeli sayisi 1 milyondan fazla ulke genelinde fransiz vatandasi olmayan 22 milyon insan var... fransanin 3/1 i siginmaci ve gocmen.. onemli olan gocmen ve sginmacilarin entegrasyonu ve uretime katmak.. gerci Turkiye daha kendi vatandasini katma deger ureten.. endustriyel teknoloji yatirimi yapmayan 100 yildir hukumetler yonettigi icin sorun yasiyır.. endustriyel teknoloji yatirimlari olmadigi icin katma deger uretemiyor dunya ilerekabet edemiyor daha kendi vatandasinin anayasal demokratik temel hak ve ozgurluklerini saglayamamis cumhuriyet ama daha secilmis meclisiyle sivil anasaya yapamamis 100 yildir yerinde sayiyor aydinlari cakma akademik daha teorisi calismasi arastirmasi yok hicbir universitesinin 100 yildir sadece slogan atan anlar marslar okuyan bir kesimi cami diken bir kesimi heykel diken garip bir ulke.. bu ulkenin sadece ulusal yapisi yok gocmen ve siginmacilarla bozulmaz yani cunku kurulu statik ozgun ve orjinal duzeni politikasi burokrasisi yok.. cakma bir devlet..
Öncelikle ne yazık ki Suriyeli sayısı doğru değil. Çünkü sağ olsun hükümetimiz ileri derece de zeka yetmezliği ve vatana olan sevgisizliği sayesinde savaş döneminde gelen mültecilerin azımsanmayacak bir kısmını kayıtsız aldı. Kimdir , nedir , necidir bilemiyoruz. Ayrıca Afgan dedikleriniz mülteci değildir. Mülteci savaştan kaçar , iç çatışmadan kaçar , ülkesinde sorunu vardır kaçar ama hapisten çıkıp bavulunu alıp yerleşmeye gelmez. Bu Afganlar potansiyel teröristler. Bunu 6. sınıfa giden çocuğa sorsanız söyler. Eee malum ülkenin başında ki vatanını sevmediği belli ve akla gelen tek soru bunları bu adam nerede ve niye kullanacak? Çünkü Türkiye'de ilk milis kuvvet hareketini bekçi alımı yaparak başlattı. Tamamen kanuna aykırı bir alımla ilkokul mezunu insanları silahlandırarak kendine milis kuvvet yarattı. Afganlar peki bu ülkede hangi karışıklığa yol açacak? Hadi Suriyeliler ülkenin demografik ve kültürel yapısını bozdu. 20 sene sonra hain araplar ülkede sorun yaratacak eminiz. Ama Afganlar ne zaman sorun çıkaracak?
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence belli bir sisteme oturturmalı bu şekilde devam ederse ülkemize çok zarar verir
Kendi evinize hiç tanımadığınız birini evinize alır mısınız? Hirli mi hırsız mi katil mi, psikopat mi diye düşünüp korkup alir mısınız Peki vatan , bu topraklar evimiz değil mi?
Sayıları 8 milyondan aşağı değil. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir mülteci yığılması yok elin adamı 100 bin kişiyi deli gibi tartışıyor
Özellikle Afganların kesinlikle içeri alınmaması lazım, şimdiden kadınlara salça olmalarla, sosyal medyada ''müslüman kadın burka giyer bu Türkler fahişe gibi geziyor'' türü yorumlar yapan oçlerle gündeme gelmeye başladılar bundan 15 yıl sonra farklı bir telden çalarlar
Bu getirilen adamlar insan değil, kimse bana hümanizm kasmasın. Bacha Bazi diye geleneği olan ve bunu kültürel olarak benimsemiş adamları bu memlekete sokan herkes haindir
Şaka gibi ya, ülke olarak 8. yüzyılda yaşayan, sokakta kadınları sopalarla öldüren, çoluk çocuğu livataya alıştıran ve bunu ülke çapında ''kültür'' olarak yapan bir millet ülkemize kafasına göre dolduruluyor
Bunlar yüzünden yarın öbür gün vize falan alamayacağız hiçbir yerden
Kadıköyde abuk sabuk hareketler edip insnalrı taciz ediyorlar. Geröektnr o kadar rahatsız ediciki. Yanımızda soyundular neye ugrsıdıgmımzı şaşrııdk küfürlerle denize atladırlar. Ve birdaha kadıköye gitmedim. Çok üzgünüm. Onlar geldikçe biz gideceğiz yapacak bişey yok
Sistemsiz göç ne demek? Sistemli olanına da karşıyız, Türkiye'nin bir sığınma yuvası modeline dönüştürülmesine de karşıyız. Ülke kaynaklarımızın birtakım insanların fikri üzerinden sömürülmeye terk edilmesine diyecek kelime bulamıyoruz artık. Halkın görüşü neden alınmıyor ya da buna neden bir dur diyemiyoruz? Bu insanların ne kendilerine, ne ülkemize katacağı tek bir pozitif değer yok. Yalnız ve güzel ülkem, uyumaya devam et mışıl mışıl.
Ülkenin anasını s... cekler... Hapisten çıkan gelen birinin burada ülkemize ne faydası olabilir? Ülkenin yetişmiş insanlarını ülkede tutmak için çabalamıyorlar aksine beyinsiz suça meyilli insanları topluyorlar. Kaliteyi düşürdükçe düşürüyorlar. Yakında iç savaş da çıkar...
Hapishaneden çıkanları buraya getirmelerinde mantık arıyorum ama yok! Duyuluyor zaten bilmem hangi pislik afganlı 16 yaşında bir kızı taciz ediyor direndiği zaman da kafasına taşla vurup öldüresiye kadar dövüyor. Çok yazık ülke mahvoldu hepsinin Allah belasını versin Müslümanlığın arkasına sığınıp gururumuzu beş paralık ettiler
2016 tarihli bir NBC haberi. Afganistan'da görevli bir Amerikan çavuşuna bir gün Afgan bir kadın gelmiş. Demiş ki ''Benim oğlumu Kunduz Bölge Emniyet Amiri kaçırdı, on gündür oğlum ellerinde, ırzına geçiyorlar yardım edin''
Adamlar inanamamış, yüzbaşısıyla beraber gitmişler emniyete, çocuğu orada bir yatağa bağlı halde kan revan içinde bulmuşlar
Bu çavuş deliye dönmüş ağız burun girmiş öldürüyormuş neredeyse Afgan polis amirini
Ve bu sebeple ordudan atılmaları istenmiş soruşturmada. Komuta merkezi ''Adamların kültürü böyle'' diyerek askerlerin çocuk tecavüzlerine karışmamasını istiyormuş. Bu olaya karışan yüzbaşı Dan Quin karışmayın emrini aldıktan sonra istifa edip ordudan ayrılmış. Çavuş ise itiraz etmiş falan
''Zaten daha o sırada Afgan komandolarının 15 yaşında bir kıza tecavüz ettikten sonra suçsuz bulunuşuna şahit olmuştuk. Bir tane Afgan askerinin 12 yaşındaki kızı da bir erkeği öptü diye öldürülmüştü, bu olaya şahit olunca cinnet geçirdim ama benim kendime mukayet olmam bile beklenmemeli'' diye yazmış anılarında adam, bunu da yayınlamış yani
Ve asıl sıkıntı da şu, bu kaçıp gelenler kimler? Kim kaçıyor Taliban'dan? Taliban mesela bu Bacha Bazi uygulamalarına falan karşı ve yapanı öldürüyor, bu tür sapkınlar hep Türkiye'ye kaçma çabasında. Gelenler hep genç erkek, niye sizce? Çünkü Taliban'ın ilk hedefi onlar da o yüzden
Diğer ülkeler neden kendi ülkesini bu gibi pisliklerle doldurmak istesin ki adamlar yüz bin mülteciye katlanamıyor isyan çıkarıp sokağa dökülüyorlar, bize de para teklif etsinler hepsini dolduralım ülkeye ceremesini de halk çeksin..
This is What Winning Looks Like diye bir belgesel çekmişti Amerikalılar, orada bu müptezel Afgan askerlere eğitim falan veren komuta birliğinde hizmet vermiş Amerikalı askerlerle görüşmüşler, Afganlarla falan konuşuyorlar, ''Çocukları. kmezseler napacaklar analarına mı hallenecek gençler?'' kafasında konuşan adamlar bu Afganlar
Bu kardeş, ümmet, mazlum, mağdur ayağına ülkemize sokulan kitleler bunlar
Gerçekten iğrenç evet çok haklısın hepsi bahane birde bizi kardeşleri gibi görüyorlar saçmalığa bakar mısın? Din kardeşi olunmaz kardeşlik kanda gelir bu zihniyetsiz sapıklarla kardeş yerine konmak ayrı midemi bulandırıyor
Tehlikeli buluyorum. Ulusal güvenlik problemi olarak görüyorum. Hatta nüfusları o kadar fazla ki, başetmenin ve kontrol etmenin mümkün olamayacağı bir noktaya doğru geldik.
Bizim hiç bir halttan anlamayan yönetimimiz öküzün trene bakması gibi bakıyor. Sonra çıkıp yine Aldatıldık diyecekler. Özür dileyecekler, boğaza karşı kahve içmeye devam ederlerke, çilesini yine halk, asker, polis çekecek.
Sistemsiz olduğunu düşünmüyorum açıkçası sadece biz bilmiyoruz olan biteni göç etmeye edilmesine karşı değilim keza yüzyıllardır yaşanılan bir durum insanlar göç edebilir mecbur olabilir iltica hakkı her bireyin en temel isteğidir ama bu denli değil bu ülkenin vatandaşıyız ama en basiti şu genç erkeklerin yığınla bize koşmasına anlam veremiyorum suriye politikasında olduğu gibi bunda da söz sahibi olamayacağız bu başı boş adamları asıl devletimize sormak gerekir.. elbet devran dönecektir.
Açıkçası ben göçmenlerin bizim ülkemize gelmesine karşıyım. Erkek çocuk çoluk kadın fark etmez hiç biri gelmesin. Merhaba birazda din kardeşleri Suudi Arabistan baksın Türkiye her halta atlamasin yeter artık
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İşin içinde büyük bir ekonomi havuzu varken RTE bunu hiç es geçer mi adamın dini imanı para olmuş, yangın sonucu yok olan ormanlık alanları da otel için kendileri bu hale getirdi ama günahı onda bunda arıyor her zaman ki gibi yaptığını yapıyor ve millet hâlâ uyuyor
Amerikanın işi, amaçta onları zorla türkiyeye sokup iktidarı da halkın oyuyla devirtmek. Sonra kendi adamı olan chp yi yerleştirip ülkeyi ele geçirecek. Çok mu senaryo geldi, bu yazımı unutma gerçekleştiği gün görüşürüz.
adım adım iç savaşa gidiyoruz.. ıraklılar (sanılanın aksine ülkemizde çok var) suriyeliler ve şimdi de afganlar.. önceden derdim ki bizi ortadoğu bataklığına çekmek istiyorlar, şimdi maalesef görüyorum ki ülkemizi bataklık haline getirmeye uğraşıyorlar.. çok bilinen bir alıntı ile tamamlıyayım.. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Aile yani kadin çocuk ve erkek gelmesi.. zor durumdan dolayı sanırım Ama yaş ortalamalı ve hepsi aynı sınıfına nerdeyse denk olan göç ise şüpheli, ülkeyi iç sorunlara yol açmak için komplo düzenleyebilirler
Devlet sessiz bizim halk olarak yapacağımız tek şey bence, bu yabancı uyruklu kimseye ister adı Afgan ister surili ister ne olursa olsun, ev ve iş vermemek. Yoksa başka yapacağımız malesef birsey yok...
hem onların buraya göç etmek zorunda kalan diktatörü destekle hem göçmenleri. ne yapsınlar? bombaların altında mı yaşasınlar. o cani aşağı inse zaten memleketlerid yaşardılar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Google yaz afganistan türkiye kaç km diye 5862 km. Hiçbir insan bu mesafeyi yürüyerek gelemez. onları trenlerle turkiyeye yakın bir yere getirip bırakıyorlar. Ne olduğu belli değil bunların ve kötü düşünmek istemiyorum
İstemiyorum ya istemiyorum noluyo yetwr cidden sapıttılar iyice yarın eylem yapcam tek başıma bizim salak millet ota boka tepki gösterir en önemli konuda pısıyolar hele solcular pkklının teki hapse girse ortalığı yıkardı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
gelsin de adalet sistemi ekonomi hepsi çöksün. bıktım bu mültecilerden 11 yıl oldu. Mustafa Kemal Atatürk gibi bir önderleri olsaydı kurtuluş savaşı yaparlardı.
Ya bak görselden belli, ne kadar genç nüfusları varsa gönderdiler. Bunun adı göç değil, bunun adı işgaldir. Bunun adı tarihte Truvadır, biz ise adını henüz koymadık.
Böyle beyinsizce devam edersek, tarih buna da bir isim verecek...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Zeytinburnunda asker kiyafetli Afganlari gordunuz mu Tvde. Bence ulkeyi karistiracaklar secimlerden sonra
O Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir mesajıydı... Şu an Afganistan'daki tüm yabancı birlikler çekiliyor. Sadece Türkiye, Kabil Havaalanını korumak için kalacak. Türkiye, Taliban ile masaya oturmaya ve anlaşmaya hazır olduğunu, askeri güce başvurmak istemediğini bildirdi.. Taliban buna henüz cevap vermedi. Zeytinburnu olayı ile verilen cevap şu idi. "Taliban bizimle masaya oturmaz ve Türk askerine saldırır ise, Türkiye'deki Afganları eğitip, donatıp Taliban'ın üstüne salarız. Türk askeri değil, yine Afgan geçleri savaşır. Tıpkı Suriye'deki ÖSO gibi".. mesajı idi.
Hudut gerçekten de namustur. Bir ülkenin sınırının bir ağırlığı olmalı. Yazık gerçekten, ne hale getirdiler ülkeyi... Elini kolunu sallaya sallaya binlerce insan giriyor ülkeye, şaka gibi
Dunyanin yarısını gezdim Dunyanin hıc bir ulkesınde boyle duzensız multecı akını gormdım hıc bir ulkeye boyle rahat giremezsın bu gocmenler başımızı cok sıkıntılar acar
Halka sormadan iş yapıyor. Hakkım haram zehir zıkkım olsun. Şerefsizler. Ülkeyi düşünen yok. Çok sinirliyim ya. Bir devlet halka bu kadar bakmaz ülkeyi bu kadar düşünmez.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Akp mhp eserleri ile gurur duysun birde vatan sever derler kendilerine