Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yurt genelinde 9 yangının devam ettiğini duyurdu. Geçen sene 8 büyük yangın görülmüşken bu sene 10 büyük yangının 3-4 günde yaşandığını belirten Pakdemirli, uçak tartışmalarına da yanıt verdi. Pakdemirli, "Uçak olarak dünyada az bulunur bir filo sahibiyiz" diyerek, Türkiye'nin uçak filosunun diğer ülkelerden takviyelerle 15'e çıktığını açıkladı
Uçak pek etkili değil aslında. Helikopter daha etkili fakat asıl en önemli müdahale karadan olur. Orman yangını bölgelerinde ki çevrede belli bir mesafeye kadar ağaçar kesilmesi gerekli. Bu sayede yangını belli bir alanda kısıtlarsın bunu yaparsanız rüzgar olsa bile yangın ilerlemez çünkü çevresinde yangını devam ettirebilecek yanıcı madde yoktur. Böyle olunca yanmaya devam ettiği yanıcı maddeler imha olana kadar yanabilir bu ateş sadece bir süre sonra kendi kendine söner. Dediğim olmazsa daha çok ağaç kaybı ve daha çok zaman kaybı olur. Ağaçları kesip çevrede hiç bri yanıcı madde bırakılmamalı. Reaksiyonu oluşturan 3 etmen var. 1- Oksijen. Açık alanda oksijeni kesemezsin bunu direk iptal ediyoruz. 2- Yanıcı madde. Bunu işte yanıcı maddeyi kıstılayarak çevresinde yanan madde bırakmayarak yangını belli bir alanda kontrol altına alınabilri. 3- Isıyı düşürmek. Bu yangın suyla co2 vb. şeylerle söndürme çalışmasıyla olur bu masrafını geçtim çok aşırı uzun zaman gerektiren bir eylem.
2. Madde daha mantıklı çevrelerde belli bir alan gözden çıkarılarak yangını belli bir alanda kısıtlayıp kendi kendine sönmesini bekleyip ardından soğutma ve eşeleme işlemleri yapılarak yangın söndürülme işlemi tamamlanmış olur.
Yangınları çıkaran PKK nın ve açık açık destekciliğini yapan millet ittifakının bu olaylarda apaçık taraf olduklarını PKK ya tek bir söz bile etmemelerinden net olarak anlaşılmıştır. Yanlız; *Allah, düşmanın bile mert olanını versin. *Eskiler savaşta bile mert olurlarmış. *Arkadan vurmaz, sözünden caymaz, kadınlara, çocuklara, hayvanlara, tarlalara, ormanlara ve mabedlere el uzatmazmış. Bunu yapanlara “kalleş ve kahpe” derlermiş. *İşte bunlar da “en adi insan” kategorisindeki müsvettelerdir.
*Sizler ne kadar adilersiniz!
*Ne kadar düşük, ne kadar kötü insanlarsınız!
*Parayla satalım desek pazarda bir değeriniz olmaz.
*Sizi tuvalet fırçası yapsak sapınızda tutacak yer bulunmaz.
*Harmanda öküz diye sürsek bir öküz kadar etmez, durdan anlamaz, çüşten anlamazsınız.
*Belli ki veledi zinasınız.
*Belli ki babanız, atanız sizi haramzade büyütmüş.
*Belli ki cehenneme odun olmaya bile liyakat sahibi olmayıp lağım çukurlarının en sefil tezeklerisiniz.
*Belli ki bizim günahlarımızın bu dünyadaki cezalarısınız.
*Sizi haşerat ilacıyla sivrisinek gibi itlaf etseler bu vatan zerre bir şey kaybetmez.
*Yokluğunuz bu millete nefes olur, şifa olur.
*Ebu Cehiller bile sizden daha mertti.
*Alçalmayın!
*Adi ve alçaklarla bir olmayın!
*Allah bizi ve tüm insanlığı kininden orman yakacak kadar adileşenlerle ve husumetinden bu adileri destekleyenlere destek verenlerle beraber olacak kadar adi yapmasın.
Ya var ya sen beni az çok tanırsın :) inan o kadar şey yazdım ama sildim deymez dedim kendime. Neler yazdığımı sen anlamışsındır :) Az kaldı kısıtlamalar yeniden yolda bu kış evlerdeyiz hazırlanın benden küçük bir uyarı
THK nın başındaki kişi de arızalı uçaklar için 4.6 milyon dolar gerekli o yüzden arızalı diyor. Ben bu işten bir şey anlamadım. Filomuz var ama Rusya'dan hani askerimizin konvoyunu bombalayıp bilmiyorduk deyip şehit eden ülkeden helikopter kiralıyoruz.
Onlara göre herşey normal gadası. Ama insanımız herşeye rağmen yine onları seçiyor. Adamlar müjde vereceğim diyor. Verdikleri müjde Kıbrıs'a yapılacak yeni sarayın müjdesi çıkıyor. Allah için bir günde çıkıp fabrika açın onun müjdesini verin.
Evsiz kalanlara 20 yıl ödemeli TOKİ ev verilecekmiş.. evi yanmayanlar keşke benimde yansaydı diyecekmiş.. evinin yandığına mı , 20 yıl ödemeye mi, keşke demeye mi yanalım.
"Onlar ümidin düşmanıdır, sevgilim, Akar suyun, meyve çağında ağacın, serip gelişen hayatın düşmanı.. Çünkü ölüm vurdu damgasını alınlarına: -çürüyen diş, dökülen et- bir daha geri dönmemek üzere yıkılıp gidecekler, Ve elbette ki, sevgilim, elbet, dolaşacaktır elini kolunu sallaya sallaya, dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla, bu güzelim memlekette hürriyet. Bursa'da havlucu Recep'e, Karabük fabrikasında tesviyeci Hasan'a düşman, Fakir köylü Hatçe kadına, ırgat Süleyman'a düşman, Sana düşman, bana düşman, düşünen insana düşman, Vatan ki bu insanların evidir, sevgilim, onlar vatana düşman.. -Nazım Hikmet Ran-
Lan böyle bir şey olabilir mi yangın söndürme uçaklarının bakımları bile yapılmamış ki. Hatta 2019 da başkanı değişirken bakımı için 1 milyon dolar bakım parasını da yeni başkana devrettiği söyleniyor ve bu para bakıma harcanmadı en azından o uçakların bakımı yapılmadı. Ki bunu da Thk'da görev almış başka bir kişi daha söylüyor.
Hemen bu hatalarını telafi etmeleri gerekiyor. Filo olduğu gibi terkedilmiş resmen. Helikopterlerin uçaklara göre birkaç artısı olabilir bu ayrı bir şey ama uçağımız niye olmayacaktı bizim niye dışardan destek alacaktık biz? Ki şu an helikopterler de yetmiyor. Bunu anlatamıyosun adamlara.
Bakan cidden Türkiye tarihinin en başarısız Orman bakanı.. Bu sözü ettiğini okumadım, duymadım.. Gerekte yok..
Tarım ülkesini getirdiği nokta, doğal afetlerde gösterdiği tavır, söylem ve eylemlerin bazen çeliştiği yönler var.
Bu yangınlar ne kadar aciz bir müdahale gücümüzün olduğunu gösterdi. Depremler de ve sel alanlarında da senaryolar hiç değişmiyor. Topu en son belediyelere attı mesela bunu yazarken. Birinci sorumlu kendi bölgesine bakan belediyeler.. Bu yangınlar ve afetler korede veya japonya da olsa veya Avrupa'da bakanlar istifa edip giderdi. Devleti artık yanımızda hissetmek istiyorum. Her seferinde yanında ki arkadaşlardan değil, Iban atarak halktan değil. Artık seviyeyi halktan beklemek yerine devlet seviyesine çıkarmak lazım. Vergilerin doğru yere harcanması lazım.
Bir filo bile yönetemedik.. Yandı gitti o kadar ağaç, insan, dostlar..
Uuuuuu filomuz varmış 🥳🥳böyle ortalığı boş şeylerle meşgul etmeye çalışırlarsa böyle saçma bir tepki ile karşılaşırlar. Yanmayan yer kalmadı ne filosundan bahsediyorlar.
Kesin akşam bunun şerefinede çay atarlar hemde lipton atarlar daha yeni anneme sordum lipton daha kaliteliymiş çaykurdan ben tam tersi zannediyordum. Haha😂🙈
Onun bahsettiği filo kendilerine tahsis ettikleri filo :) ormanları zaten kendileri yakıyor veya yaktırıyor. Malum otel vs işleri 👍 Bunların dini imanı para pul olmuş, para için yapmayacakları şey yok bunların! Allah bunların tepesinden baksın müstehakını versin bunların 👍
Zaten bu adamın yakında görev tanımı kalmayacak.. Türkiyeden ne tarım kaldı nede orman. Sag olsun.. Talimatla yangın bölgesine gelen bir bakandan ne bekliyoruz ki... Flo derken ayakkabı magazasını kastetmiştir. Her yerde her avm de var bakabilirsiniz demiştir... Nasılsa her yeri avm yapıyorlar.. Heryer hes.. Doga umrundamı or an bakanının... Talimat gelmese ne bakanı oldugınu hatırladığın sanmıyorum
dünyanın gelmiş geçmiş en acımasız adamı firavun bile bu kadar vahşi ve acımasız değildi bir gün birisi firavun a geliyor diyor ki efendim karsı tarafın kadınlarını ve cocuklarını katledelim
firavun da biz bu kadar kötü anılmak istemiyoruz diyor dişe diş kana kan diyor artık yalancılıkta dünyanın en yalancı insanını bile geçtiler tayyip abileri gibi
kendileri boş kelime üretiyor onlara sorsak çokta kültürlü kişiler zannedilir uçak konusuymuş bilmem şu filoda güçlüymüşüz bunlar hep hikaye ve hep kandırmacalardan ibaret bunlara inananlara rabbim yardım etsin
Yahu adam demiş işte az bulunur diye yok diyememiş az demiş daha ne desin yangınlar biraz daha devam ederse açık açık söyler serinlemek için bi Silivri yapar yani
Ormanlar yandı gitti insanlar öldü ve bunlar olurken yanan araziler turizm bakanlığına devroldu açıklamalar yalan dolan biri dedi var diğeri dedi yok 20 yıllık terane
şaka yapmiyorum umarim saglıkları konusunda bir endise yoktur - çay atmak - ucagimiz yok demek - filomuz dunyanın en iyisi demek yani korkuyorum yananlar ağac degil ne varki diyecekler
Ben aslında bu hikaye filoları anlatırım da neyse… Biz iyi biliyoruz. “Sözde” her şeye hazırız diyorlar ya, değiliz olarak okuyun siz onu. Büyük afetlerin tamamına değiliz.
Cumhurbaşkanı koruma filosundan bahşediyor sanırım bi bizde milyon dolarlık seyahat oluyor cbaşkanı geziye gittiğinde
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Dünya’da eşi benzeri az bulunan filolarımız: - Makam Otomobili Filolarımız - Makam Uçağı Filolarımız - Saray Filolarımız - Yalaka-Yandaş Medya Filolarımız
Biliyorsunuz silivri diye bir yer var :D Ağlanıcak halimize gülüyoruz ne yapalım insanlar orda ağlıyor evleri, hayvanları, paraları yanmış. Orman diye birşey kalmadı zaten memlekette.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Tarım ve Orman Bakanı: Dünyada eşi, benzeri az bulunan bir filo sahibiyiz dedi. Ormanlar yanarken bakan hangi filodan bahsetti?