biz bize yeteriz politikası zamanı değil şu an. yetemiyoruz işte.. pkk hainleri ateşe veriyor , ağaçlarla birlikte hayvanlar , insanlar da yanıyor milli servet yok oluyor. güçlü Türkiyem afetler konusunda her zaman sınıfta kalıyor. üstüne üstlük gurur yapıyor.. yapma işte böyle bir zamanda. yunanda afet olunca yardım gönderen ülkem , aynı şey başına geldiğinde neyin gururunu yapıyor? bu konuda sınıfta kaldık işte. orada yangınları söndürmeye çalışan insanlar ve itfaiyeciler bile alevler bir anda çevrelerini sardığında çaresizce kaçışmak zorunda kaldığında orada sen de varsan tamam gururunu yap. ama yoksan , bu insanları korumak zorundasın.. şu sıra Bodrum boşaltılıyor.. pek çok yerde alevler şehir merkezlerine dayandı.. dağ taş her yer yanmış çorak araziye dönüştü. turizm de bitti.. insanların evleriahırları ekili arazileri yandı.. eğer ki hepsini yerine koyamayacaksan ve sonrasında başkalarının can ve malları da yitip gidecekse, o yardım tekliflerini kabul edeceksin arkadaş. neyiz biz Kuzey Kore mi? çaresiz kaldığında gurur yapmayacaksın. yarfım teklif edenlere ülkenden toprak verecek halin yok sonuçta. yunanla halâ kavga ediyorsun da ne oluyor? her gün ülkeyeonbinlerce euro bırakan yunan turist ordusu yok artık.. gelmiyorlar işte.. neyse ya.. umarım bir bildikleri vardır diyeceğim de.. her yer yandı kül oldu zaten.. bundan sonra turistler de çorak araziye gelirler zaten...
Yunanın yardım teklifi tamamen politiktir. Buna insancıl bir gözle baktıklarını ne yazık ki düşünmüyorum. Keşke öyle olsaydı. Onlarda da bir doğal afet vuku bulduğunda biz de yardıma hazır oluyoruz ama hiç bir zaman kabul etmiyorlar. Olay o değil. Tüm dünya sessiz. Azerbaycan gönderdi 1 uçak, rusyadan kiralıyoruz 3 uçak parasını veriyoruz falan o kadar. Bence bu çok daha korkutucu. Bu yangın olayları ne kadar yalnızlaştığımızı bir kez daha gösterdi bence.
Bunun geridönüşünün sıkıntı olacağını düşünmüyorum ormanlar tüm dünyanın sorumluluğu ülkeden kişiymiş gibi bahsetmek de abes ama sözcü olsam ormanlara sahip çıkamıyorlar ilgilenemiyorlar diye haberi yapıştırmıştım. Geridönüşte de karşılık olarak yapabileceğimiz gene başka bir afete yardım olurdu ki. Konu ormanken kabul etmemek cidden aptalca. Tarafsız bölge gibi de düşülmesi gereken bir konu. Konu çünkü orman. Ben bu sefer art niyet ararım hatta derim onların işine geliyor.
Rus ve Ukrayna uçakları Türkiye'de şu an. Yunanistan'ı bilemem ama yardımı geri çevireceklerini sanmam. Orman yangını söz konusuysa gurur yapılmaz bu konuda.
Çin Azerbaycan Ukrayna Rusya ve İrandan destek geldi zaten kabul edildi. Yunanistan durumu şöyle vaktinde onlarda yangınla boğuşurken bizde yardım etmek istedik ama kabul etmediler. Biz yardım alırsak bu bizi küçük düşürür ayrıca Yunanlılar talimat alıp su yerine ateşi harlamayacağı belli değil. NATO ülkelerinden zaten destek yok çoğundan. Yunanistan güven vermiyor kısacası riske hiç gerek yok.
yunanistan kim her ne kadar bizim 30 katımiz yangın söndürme ucakları olsa da :)))) hani milliyetcilik :) hani beka sorunu :))) yani yunanistandan yardım aldılar demesinler diye yansin akcigerlerimiz dedik :) komik :)
Dostum az akıllı düşün. Bak şimdi o yardımlar kabul edilse yangınların istenilen metrekareye ulaşmadan söndürülmesi ihtimali var. E haliyle ne olacak? İmar planları suya düşebilir, oteller ve turizm sektörü batabilir.
Neden yardım alalımki belliki ormanların orman bakanlığından alınarak turizm bakanlığına devriyle yeni rant alanları açıldı Böyle böyle geleceğin filistini gibi bizi ortadan kaldıracaklar
Edilmediyse olabilir. O itlerin yardımına kalmaayız. başka ülkelerin edilmiş ya da edilecek olabilir edilmiş ülkeler de var. Poff😏hep aynı tarz soru tipleri, tepki yollayın üyeler soruma 😉😂😂😂😂
Yunanların kuyruk acısı var. Yardım ettik diyip bir ton şey çıkarırlar sonra olan bize olur. Azerbaycan’dan yardım geldi gerisine ihtiyaç yok ve ülkemizin de bu gibi durumlarda hazırlığı olmasa bile bu işin üstesinden geleceğinden eminim.
Çünkü siyaset bu ülkenin taşından toprağından yanan hayvanından ağacından insanından daha değerli. Bir de işte böyle bir yardımı kabul edersek kesin karşılığını bir şekilde alırlar korkusu sanırım.
TOKİ yangın bölgesinde yapılacak konutların projelerini yayımlamış... tabii konutlar için biraz daha arazi açılması gerekiyormuş. Erdoğan da zaten "yanan bölgeye TOKİ gireceğini" açıklamıştı. Yani bu yüzden kabul etmemiş olabilirler. 9 milyon nüfuslu Yunanistanın 28 yangın söndürme uçağı varmış..
Çünkü güvenmiyoruz zaten yanıyor onların da yakmayacağını nerden bilicez her yanımız düşmanlarla dolu kim iyi kim kötü belli değil bence en mantıklısı bu
Yunanistan’da yangın olmuştu yanılmıyorsam geçen seneydi. Türkiye’de bütün imkanlarıyla yardım teklifi etmişti, Yunanistan kabul etmemişti. Muhtemelen Türkiye’de altta kalmamak İçin kabul etmiyordur.
Cunku bundan 2 sene once yunanistan'da cikan yangin icin bizim yardimimizi kabul etmeyip bizi kucumsemislerdi. Yine ne kadar ergen, cahil ve art niyetli varsa toplanmis sacmaliyorlar yok turkiye yok olsun diye bilmem ne dye vs.
Bak susayım diyorum inadına gelip benim görüşüme yapışıp kalıyorsun o kadar insanda onay vermiş görüşlerde. Yunan yine yanarken biz teklif yapınca kabul etmemişlerdi şimdi biz kabullensek ne olur? Kardeş ülkelerden gelen yardımları kabullendiler zaten ne istiyorsun şu an sen? Bu benim fikrim benim görüşüm asıl sen önce araştırmayı bil. Benim görüşüme atlama soru sormuş özgür irademle fikrimi belirttim seni ne ilgilendiriyor?