https://www.youtube.com/watch?v=9OIjPKLuu5g
Fondaş medyayı mı tercih ediyorsunuz, yandaş medyayı mı?
https://www.youtube.com/watch?v=9OIjPKLuu5g
Hiç biri diyorum. Hükümetler gelip geçer. Partiler de öyle. Ama devletimiz, ülkemiz ve milletimiz bakidir. 🇹🇷
Özellikle son günlerde taraflar keskinleşiyor toplummgeriliyor. Hepimiz dikkat etmeliyiz. Ayrışmaya gerek yok. Aynı bayrak altında birlikte kardeşçe yaşayabilmek için asgari müştereklerde buluşmak yeterli. Hassasiyetlerimiz var bu doğru, ama bunları kaşımak kimseye fayda vermez.
Ben diyorum ki devletimizin polisi var, askeri var, istihbaratı var ve mahkemeler var. Kim yanlış yapıyorsa, hukuk devletinin gereği tarafsız savcılarımız görev başında ve mahkemelerimiz Türk Milleti adına gereğini yapar yapmalı. Cezalar caydırıcı olmalı, caydırıcı değilse Meclis çalışarak o kanın revize edilmeli. Cezalar caydırıcı olmalı.
Bizler sade vatandaşlar olarak ince ayrıntıları göremeyiz. Yayınlanıyorsa okuruz ve izleriz, bu suç değil. Sakıncalı yayın yapan, devleti satan, suç işleyen varsa savcılar görevini yapacak ve o kiralık kalemler yaramayacak.
Onların yazmasına müsade edeceksin sonra da o gazeteleri alanı suçlayacaksın. İşte bu bölücülüktür.
Herkes görevini yaparsa, hukuk devleti işlerse, adalet sistemi zamanında tıkır tıkır doğru şekilde çalışırsa, suçlar cezasız kalmıyorsa, cezalar caydırıcıysa, sıkıntı yok. İsteyen istediğini yapsın, sorumluluğuna katlanır.
Zaman birlik zamanı, ayrışmaya gerek yok.😎
A FONDAŞ MEDYA
Bu olaya açık destek ve kapalı destek olarak bakalım:
Açık Destek:
ABD merkezli özel Chrest Vakfının (Chrest Foundation), Türkiye'de "bağımsız" olduğunu savunan birçok kuruluşa, yüz binlerce dolar bağışta bulunduğu ve kamu oyunu Türk devleti ve RTE aleyhine kışkırtıp iç karışıklık çıkarmak için yalan dolan haber ve program yaptırma olayıdır. En büyük aktörleri satılmış kalemşörlerdir; yani vatan hainleridir. Çoğu pkklı fettöş ve kendine solcu diyen tipler ve LGBT t. plarıdır:
Norveç İsveç ve ABD en çok deskleyen ülkelerr. ABD ve İsveç YPG-pkk ya ye özel fon ayırdı.
Fondaş Medya:
Anadolu Kültür Derneği, Hrant Dink Vakfı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Sabancı Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı, Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM), Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), Filmmor Kadın Kooperatifi, Mezopotamya Vakfı, Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (DISA), Mekanda Adalet Derneği, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV), Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Yurttaşlık Derneği, Sivil Toplum ve Medya Derneği, Media Scope, Bianet, İKSV, Serbestiyet, Anadolu Kültür, Medya Mezopotamya, P24
Yabancıların (ABD ve gladyonun) Kapalı Destek Yaptığı "Candaş" Medya:
Fox
Cumhuriyet
T24
Kanal1
Sözcü
Odatv
Haber Türk
YANDAŞ MEDYA
Turkuaz Medya Grubu, atv, kısmen demirören, sabah gazetesi,
Çok net açıklamışsın. Emeğine sağlık.
yandaş anladımda , muhalif ve gerçekleri dilke getiren ki sosyal demokrat bır hukuk devlerı ıse olmak zorunda olacaktır cunku denetim mekanızması muhalefet ile baslar , ne zamandan beri adı fondaş oldu.
ıkıncısı yandaş ve ülke kelimeleri ne demek siz kavramların ne anlama geldıgınıde bılmıyorsunuz.
devlet baska (ülke ) hükümet başka.
hükümet seçim sonucu devleti yönetmesi için secılır ve muhalefet mekanızması denetler , diğer yerlerde yargı ve yürütme vardır. seçimle tekrardan sonlandırılır başka parti vs. devredilir.
siz bu ıkı kavramı devlet ve hükümet ( parti) kullanıyorsanız ülke olarak çok daha işimiz var demektir.
Anlamak isteyen anlar.. İstemeyen çarpıtır.
çarpıtanlar ile mücadele ediyoruz , sende boyle iki ucu açık terimlerle bu amiplerin mantığını körüklüyorsun..
Deplasmanda mücadeleyi severim. Daha çok heyecan veriyor.
bunlar bitmez sivrisinek gibi vızıldar rahat ettirmez
Ülkemin yanındayım özellikle de
💙R💙T💙E💙 ''nın
Ne alaka bana bir açıklar mısın? Merak ettim yani ülkenin yanında olmakla rte yi desteklemek ne alaka?
@bekleyeninim naçizane tavsiyem sana faydası olacak şeyleri merak edip öğrenmen
Bu tavsiyeye daha çok senin ihtiyacın var gibi. Adamın kendi çıkardığı kitabı oku mesela en basiti. Aa pardon ama o da (ç) alıntı dimi.
@bekleyeninim benim merakım yok ki bana faydası olacak şeyleri öğreneyim görüşüm de olan sensin bana açıkla merak ettim diyen sensin konuyu kıvırıp kitaba getiren yine sensin sen önce bi tutarlı ol da sonra bana tavsiye ver 😊
Ben tutarsız konuşsaydım haklısın da sen neyden bahsediyorsun? Desteklediğin kişinin kitabından bahsediyorum. Faydalı seyler öğrenmek icin bir merak bekliyorsan vay o verdiğin oya senin. Evet görüşünde olan benim çünkü destekleyen sensin. Ben de sana soru sordum. Cevaplamamak için daldan dala atlıyorsun.
Ülkemi yöneten kişi hakkında soru sormak sana göre saçma o halde. Cevapların bu doğrultuda çünkü.
@bekleyeninim tatlım sana kitabından ben mi bahsettim kitap şimdi yazdığım görüşle ne alâka ülkemin yanındayım özellikle de Recep Tayyip Erdoğan'ın yazmışım sana açıklama yapmak zorunda da değilim sen kalkmış kitaptan dem vurmaya çalışıyorsun kitap senin umurunda benim ilgi alanım da değil illa bir kitap konusu açılacaksa Recep Tayyip Erdoğan'ın kitabından önce tanesi 2.500 liradan satılan bir kitap vardı eleştirecek olsam ilk sıra da o olur
@bekleyeninim ülkeni yöneten kişi hakkında sorunu sor varsa cevabım gelir soruna da görüş yazarım ama ben soru sahibinin sorusuna görüş yazmışken sen kalkıpta bana açıklar mısın merak dersen ben de sana açıklama yapmak zorunda değilim derim BU BENİM GÖRÜŞÜM kime neee?
Tavsiye vermek yerine, açıklama yapmak istemediğini belirtebilirdin. Saygı, her şeyden önce gelir, öyle değil mi. Teşekkürler. Iyi aksamlar.
@bekleyeninim biraz kıvrak zekaya sahip olsan naçizane verdiğim tavsiyeyle zaten açıklama yapmayacağımı kendin idrak eder laf sokmaya çalışmakla uğraşmazdın 😊 iyi akşamlar
@bekleyeninim Hangi kitap, kimin kitabı. İlginç olan nedir o kitapta?
Engelleme. Konuşup koklaşıyoruz işte 😊
Cevap
11Cevap
akape cehaletinden tiksiniyorum.
rte yalakalarından iğreniyorum.
pislik bir allahın belası yaratığın görüşünü eig seçmenden niyetin tarafın tavrın belli.
Bana uzak Allah'a yakın olun.
Umarım o her şey gücü yeten Allah bizi Atatürk ün kurduğu bu cumhuriyet düzeninde orta çağ karanlığı yaratıklardan arınmış bir şekilde huzurla yaşadığımız günlere ulaşmamızı nasip eder
80 Yıldır zaten ortaçağ karanlığında yaşamıyor muyuz?
Kesinlikle sana katılıyorum. Bu sorunun en iyi görüşü rte olmamalı. Burada bahsedilen yandaşlık ile rte ne alaka. Ülke vatan sevgisi deyince neden akpli diye düşünüyorsunuz. Düşünceleri çok saçma. Zaten hala nasıl bu adamın peşinden koşuyorlar anlamıyorum sinirlerim bozuluyor. Adam bizi ithalat manyağı yaptı, bir şeyimiz kalmadı, simdi de gelmiş dolarla ne isimiz var diyor. Bunlar bizim aklımızla alay ediyor. Siz nasıl hala bu adamı desteklersiniz. Sizin oylarınız bizi etkilemiyor olsa, inan umrumda değilsiniz gidin köpeği olun.
@bekleyeninim insanlar ülke içinde hükumet yanlısı ve ya muhalif olabilir. Ancak, fondaşları görmezden gelmek vatana ihanet ile eşdeğerdir.
Fondaşlari görmezden gelip de vatan sevgisinden söz edemezsin zaten. Hükümet yanlısı elbette olunabilir. Doğru düzgün olsa biz de yanlısı olsak.
@bekleyeninim şu anki hükümet, eğrisi ile doğrusu ile cumhuriyet tarihi boyunca ülkeyi idare edenlerin en iyisidir. Mükemmel olmasa da, muhaliflerin mide bulandırıcı yalan ve iftiraları karşısında bir vatandaş olarak daha iyisini göremiyorum.
Kimse mükemmel olamaz. Şimdiye kadar gelenlerin hangisi mükemmeldiki. Sizin probleminiz geleceği göremiyor olmak. Ben 26 yaşında bu ülkenin genci olarak önümü göremiyorum. Asgari ücret al markete pazara yetiştir. Evlenmek istersen kredi çek. Ömür boyu onu öde. Bu çıkmazdan başkasını göremiyorum. Bu ülkede reva gördüğüm hayat bu mu. Biz hic mi rahat edemicez yani. Sorunu sorarken fondaş yandas medyayı hic karistirmadan akpli yandaşlarım gelin sohbet edelim deseydin keşke. Biz de girmezdik. Sonuçta saygı her şeyden önce gelmeli.
Vallahi yani en başta bu saygısızlığı kendilerine reva görmelerine şok oluyorum. Üstteki görüşte başörtüsünden bahsetmiş arkadaş. Ben de başörtülüyüm. Ama artık din üzerinden sömürülmek yetti. Biz İslama Erdoğanla erişmedik.
@bekleyeninim böyle bir önyargı ve ayrıştırma var. başın örtülü ise akapeli sin değilse chp
Yahu ne giyersen giy nasıl inanırsan inan ama dini sömürme. seçimde biri ilim bilim vaat ediyor diğeri çay yanına kek ve yurdum insanı kek vaadine oy veriyor. peeheeyyy kutsal hoşaf içmeye devam.
başörtülü veya değil markete gidip dandik bir yoğurda yirmi lira peynire kırk lira veriyorsan insaf
Valla 40 liraya peynir kalmamış. 15 liraya aldığım 3 kilo yoğurt 30 lira olmuş. Biz buna bakıyoruz yani bunlar pudra şekeri katıp yiyor heralde. Yoksa hala bu kadar kör düşünmelerinin bir açıklaması olamaz. Iyi aksamlar. Kendimizi boşa yoruyoruz çünkü onlar akp yaptı chp ne yapmadı mantığından gidiyorlar. Hala akp chp kıyasından gidiyorlar. Ama hak vermek lazım mitinglerde böyle seyler öğreniyorlar. Iyi geceler.
Şıklar ilginç... Yandaş medyayı takip edince vatansever ülke satmayan oluyoruz...
Fondaşı seçerek ülke umrumda degilci oluyoruz...
Hükümetle devlet aynı şey mi?
Hükümeti sevmeme eleştirme hakkımız yok mu?
Hükümeti eleştirince devlete tü kaka mı demiş oluyoruz...
Niye illa birini seçiyoruz...
Gerçekleri görmek için medyaya mı ihtiyaç var?
Yoksa illa birinden birşey duymadan hiç birşey düşünemeyenlerdrnmiyiz?
Sahi kimiz biz?
Yani bu mantıkla yarın hdp başa geçse ya da CHP ya da gökkuşağı dernegi.. Sonuna kadar destekliyeceknisinşz...
CHP hğkğmeye geçse yanında mı yer alacaksınız?
İlginç bir bakış açısı
Hükumeti eleştirmek ile, ülkeden bir yabancıya bilgi sızdırmak (ki bu tercihen ulaşamadıkları bilgidir) çok farklı şeyler. Bu nedenle şıklar böyle karmaşık verildi.
CHP ve ya HDP nin başa geçmesi, düşmana bilgi aktaracağız demek değildir.
Medyanın ulaşıp sızdırdığı bilgiye sence diger ülkeler ulaşamaz mı?
Basın etik ve bagımsızlık üstü e kurulu olmalı.. Ama bizde güç odagına ve paraya göre degişir o yüzden medya genelde kirlidir.. Tarafının bir önemi yok.. Ha fondaş ha yandaş ortada çıkar oldumu onlarda birleşir aynı siyasetçiler gibi.. Bir fark yok
Sadece ulaşamamak değil.. Halkın algısını yönlendirmek, doğruyu yanlış, yanlış doğru gibi göstermek. Neden, çünkü ülkede muhalefet yapmak uğruna yalanlara inanmaya hazır milyonlar var.
Aynı cümlen iktidara inanmak isteyenler için de geçerli bunun bir orta yolu yok maalesef... Ben iki ya da daha geniş olarak siyasi partiler ve fanları arasında bir fark görmüyorum..
Bir siyasi partinin nasıl fanı olur onuda anlayamıyorum kafam basmıyor bir türlü.. :))
İktidar için aynı görüşü savunamazsın. Bunun farklı birçok nedeni var. Öncellikle, demokrasi gereği iktidar çoğunluğun tercihidir. Hele ki bu iktidar birçok kez seçim kazanmış ise, iki ihtimal vardır. ya demokrasi işlemiyordur, ya da iktidar, halk tarafından rakiplerine "nispeten" daha iyidir. Diğer bir neden, Henüz ilk kurulduğu andan itibaren halktan takdir almış, ondan önceki mevcutları başarı sağlayamamış ise, bu onu destekleyen halkın tutucu olmadığını gösterir. Zira aksi olsaydı, halk geçmişteki tercihlerine devam ederdi. Tıpkı 70 yıldır seçim kazanamamış bir partiyi, halen kayıtsız şartsız destekleyenler gibi. Tüm bu başarısızlığa rağmen bir siyasi parti desteklenmeye devam ediyorsa biz bunu en iyi YOBAZLIK ile tanımlayabiliriz. Başka bir neden ise mevcut hükumetin, son 20 yılda birçok farklı siyasi görüşten insanın desteğini almış olması, hatta parti içinde bakanlıklar yapmış olmasına karşılık, yobazların partisinde kendisinden olmayan herkesi dışlayan bir zihniyetle, halen amip gibi bölünmeye devam ediyor oluşu.
Sonuç olarak kimse iktidarın yalanlarına inanmıyor, ancak muhalefetin yalan konuşarak iktidara koşmaya çalışmasını da kabul etmiyor. İktidarı sahtekarlıkla eleştirirken, daha fazla sahtekarlığı henüz muhalefet iken yapan bir zihniyete halk prim vermiyor. BU gerçeği görüp kabul etmedikçe ve kendilerini düzletmedikçe, muhalefetin bu ülkede iktidar olma şansı yok. Olsa olsa, iktidarın kendi içinden doğacak yeni bir anlayışa halk destek verebilir.
Burada kaçırdığın nokta şu muhalefetin yalan söylemesi sadece anlık destek bulur uzun vadede kendine zarar verir ki görüyoruz zaten..
Ama iktidarın yalanı gücü elinde tuttuğu için çok tehlikelidir.. Helede kendi söylediği yalanlar başına bela olmayıp soruşturulmayıp ataştırılmıgorsa.. Ülke yavaş yavaş erir gider ki bunu da görüyoruz.. Yönetme erki elinde tutan herkes eleştirilir zaten bunun için görev ve sorumluluk alırdı. Vaadin iyi yönetmektir.. İyi yönetmedigin bir yerde ya da durumda eleştirilirsin.. Yemegi yapan aşçıyken kapıdaki valeyi suçlayamazsın..
Mubalefet istediği kadar yalan söylesin zate. Bu iktidarın işine gelir...
Ama iktidarın yalanı kimseye iyi gelmez..
Bu yüzden durum ve şartlar farklı burada...
AKP yönetimi genel hatlarıyla çok kötü..
CHP başa gelse degişir mi sanmam...
Bir başka oluşum çıkar mı o uda sanmam..
Bizim halkımıza taraftar oldugu sürece birşey anlatamazsın... Olaylara ve durumlara bakış açıları objektif olmayacagından..
Adaletli bakmak zaten hiç yok..
Herkes adalet istiyor ama herkes biraz daha fazla adaleti kendine istiyor..
Bu kısa vadede düzelmez biz görmeyiz.. Böyle gelmiş böyle gider
"iktidarın yalanı gücü elinde tuttuğu için çok tehlikelidir" ... Tam da burada muhalefete fırsat düşüyor... Tıpkı iktidar gibi yalan üretmeyi bırakıp, iktidarın yalanlarını, somut şekilde halka anlatmaya çalışırsa başarılı olur... Ancak görüyoruz ki, muhalefet siyaset yaparken zaten iktidarı örnek alıyor... Dün makarna kömür eleştirenler, bugün süt dağıtıyor.. Ve bunu saçma sapan gerekçelerle haklı çıkarmaya çalışıyor. Ben sıradan bir vatandaş olarak, her ikisiniz de teraziye koyduğumda, iktidarı örnek alarak politika üreten acemi muhalefet ve yalancı muhalefet yerine, muhalefeti bile etkisi altından bırakan tecrübesi ve yalanıyla, mevcut iktidarı tercih ederim. Yalan her ikisinde de var. Ancak muhalefet tecrübeden yoksun görünüyor.
Dogru tespit.. Muhalefet hükümwtle ugraşarak onun çizgisinden giderek büyük yanılgı içinde ama hala bunu göremiyor.. Somut ortaya koyduğu birşey yok buda aradaki seçmeni mevcut devam etsin sürüklüyor. Zaten hiçbir muhalefet partisinde o ışıgı göremiyoruz ki..
Aytıldıgım nokta senle iktidarda da ışık göremiyorum.. Hizmet adı altında koydugu şey uzun vadede zarar çalışmayan havaalanlrı yollar ödenen paralar.. Yolsuzluklara ses çıkarmayıp liyakayın olmadığı saçma sapan günler.. Aslında muhalefetin bu kadar güçsüz ve çapsız oluşu iktidarında kötü anlamadada etkiliyor maalesef... Sonuçta bu tünelin sonunda ışık yok.. Acı olan bu
"seçmeni mevcut devam etsin sürüklüyor" İşte ben tam öyle bir seçmenim.
"havaalanlrı yollar ödenen paralar" Detaylı bir konu.. Her biri için farklı açıklamalar yapılabilir... Örneğin onlarca havaalanı yapıldı... Bazıları beklentilerin üstünde çalışıyor.. Ordu-Giresun Havaalanı gibi. Bazıları ise sivil olsa da stratejik amaçla yapıldı.. . Çanakkale gibi... Bazıları uzun vadeli turizm amaçlı yapıldı.. . Kütahya Havaalanı gibi. Şu an bu bölgeye termal ve sağlık turizmi üzerine çok büyük yatırımlar yapılıyor. İleride bu havaalanı full çalışacak. Bazıları ise algı yanıltması.. Uşak havaalanı gibi.. . Bu havaalanı 1998 de hizmete açıldı. Henüz Ak Parti kurulmamıştı. Otoyollar ise biraz siyasi çıkar nedeniyle düşük performans ile çalışıyor. Örneğin Osmangazi Köprüsünün altında çalışan feribotlar Binali Yıldırım a ait.. Dolayısı ile suistimal ediliyor. Liyakat konusunda haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Sosyal medya algısı... Örneğin TÜBİTAK a "hayvanat bahçesi müdür atandı" algısı oldukça yaygındı. Ancak kurumun dünü ve bugününe baktığımızda 10 kat yüksek performans sergilediğini görüyoruz. Bu konuda birçok sosyal medya dedikosudusunun aslı yok. Örneğin kurumun reddettiği bazı buluşların yurt dışında derece aldığı gibi. Ya da saçma sapan buluşlara ödül verildiği... yalan haberler. Boğaziçi konusunda da rantçı bir yaklaşım vardı... Kendilerinden olmayanı dışlayan bir zihniyet.. O kırılmaya çalışıldı.. Kırıldı da...
Ben yabancı analizleri takip ettiğimde, Türkiye için gelecek 20 yılda İlk 10 da olacağını görüyorum.. Hatta bazıları "bana göre" o kadar abartmış ki, örneğin Kanadalı Visual Capitalist dergisi 20 yıl sonra Türkiye'yi en gelişmiş ilk 5 devlet içinde gösteriyor.
Herşey ortak noktada anlaşabiliriz ama liyakat yok o kesin... Yatırım yaparkende 5 sene sonra burada patlayacagız off ortamlar yıkılacak diye.. 5 sene bir yere boş kira ödemezsin... Bu bile yanlış oldugunu gösterir... Strateji dogru olsada hamilelerin yanlıştır o zaman öncelik sıranın olmadıgını gösterir.. Zaten temel sorun bu... Strateji var gibi duruyor ama hamleler zamansız mat etmek için vezir feda edersin... Ama piyon almak için vezir dedası agır olur sana oyunu kaybettirebilir
Yanlış düşünüyorsun. Evet mutlaka yanlış yatırımlar yanlış hamleler olur. Ancak resmin bütününe bak... 100 Yatırımdan 5 tanesi hatalı ve sosyal medyada adeta başka hiçbir yatırım yokmuş ve sadece yapılan bu 5 yatırım varmış gibi bir algı oluşturuluyor.. Çünkü insanlar başkalarının (buna hükumette dahil) başarısızlığına seviniyor... İçgüdüsel bir kıskançlık. Dolayısı ile yanlışlar daha çok göze batıyor.. Askerlikte bir söz vardır... "İyi komutan çabuk unutulur, dayakçı komutan ömür boyu hatırlanır". İnsan psikolojisi.. Türkiye'deki gelişmeleri takip edip, somut olarak aktaran birçok sosyal medya üyesi var... Yalansız dolansız, sadece özet bilgi veriyor.. Takip edebilirisin.. Farklı konulardakine de buradan ulaşabilirsin. https://twitter.com/eurodolar1980x
Türkiye in çok büyük potansiyeli var ilerideki tarihlerde hindistabın hatta çinin seviyelerine geleceği öngörülebilir ama bu dogru hamleler le olur.. Bizim hamleleri izin çogu zamansız ve plansız.. Kontejtüre göre hareket sana anı kazandırır ama uzun vadede seni yolda bırakır.. Bizde sıkıntı genel anla da bu.. Son dakika fatura ödeyen spontane durumlara yatkın bir yıpluluguz bu hükütmettede şu an böyle.. Günü kurtaralım yarımada hamle yapalım derken çogu kez hata yapıyoruz... Işıgı görmeme sebebim bu... Ayrıca liyakatla ilgili en iyi örnek süley an soyludur adam kendi diyor bir tane bir şey okumamıştım iç içleir bakanı oluncayada dek diye... Ameliyata girsen ve hiç tıp okumamış birine mi görevi verirsin.. Yolda ögrenir mi dersin... Bu bile o kadar komik ki... O kadar olur
"Türkiye in çok büyük potansiyeli var ilerideki tarihlerde hindistabın hatta çinin seviyelerine geleceği öngörülebilir ama bu dogru hamleler le olur" ... Haklısın ancak trajikomik olan, sana bunu fark ettiren bugünkü hükumet... Yoksa biz halen başörtüsü, irtica, Misak-ı Milli sınırları, komünizm, şeriat geliyor deyip duruyor olacaktık. 80 Yıldır böyle uyutulduk... 20 Yıl önce Türkiye'nin sınırlarının ötesindeki bir ülkeye, tabiri caiz ise "çökebileceğini" hayal bile edemezdin. Petrol ülkesi Libya.. Bazen eleştiri alıyorum.. Orada bizi durdurmazlar... Olabilir... Bu ihtimal hep olacak. Adım atmayı hayal bile edememek ile adım atıp birkaç yıl orada kalmak bile çok büyük fark.
Liyakat konusuna açıklama getirmiştim..
Hayır bana bu hissi veren bu hükmet degil.. Türkiye in kendisi daha AKP yokken de veriyordu.. 2000 ler öncesinde de bğgün süper güç dediğin bütün ülkeler ameitka büyğh buranı yaşadı Rusya insan eti yiyecek konulardan geçti.. Çin hindistan neler yaşadı az çok belli... Kısa bana bunları bu hükmet düşündürmedi... Hatta bu hükmet bu kadar seçim kaza ıp destek görmesine ragmen geri bile bir çok konuda daha ilerde olabilirdik.. Ama olamayız çünkü biat kültürü genlerimizde var.. Her yerde bu böyle buda bizi geri çekiyor.. Her ülke çok köyü şartlardan geçer Almanya savaştan çıktı şu an bu halde.. Zde kasa fırlatıldı bin yıldır aynı muhabbet.. Her kriz fırsatta yaratır hğkümeyler krizleri fırsatlara çevirmekle mükellef zaten..
Sen geleceği aydın görüyorsun..
Ben gele egi karanlık çünkü hareket ve manevra kabiliyetini giderek kaybediyoruz.. Bugün yaptığımız sözde hizmetler ilerde ayagınıza çook takılacak.. Vügğn yenilmesine ses çıkarılmaya şeylere yarın çok ihtiyaç duyacagız.. O yüzden ben ilerleme degil aksine gerileme görüyorum..
Fondaş olunca ülke umrumda değil mi oluyor? Tayyip amcanız gibi, ondan olmayanlar teröristtir, mantığıyla ne farkı var bunun. Fondaş olmak nasıl yanlışsa, yandaş olmak da bir o kadar yanlıştır. Medya, tarafsız olmalıdır.
Fodaşı, fonlayan gavur, karşılığında ne alıyor dersin?
ülkeyi teslim alıyor...
Fondaş olun demiyorum ama yandaş olmak da akpli olmak demekse tarafsız olunmalı. Yandaş demek ülke vatan sevgisi olmalıyken akp olarak görülüyor ne kadar saçma. Gerçi seçtiğin en iyi kız görüşün her şeyi açıklıyor.
Ak Parti Ermeni partisi değil. Bizim halkın tercihine saygımız var. O yüzden yandaşız.
O zaman keşke ermeni partisi olsaydı da başımıza bunlar gelmezdi. Ermeni değilse zararı var mı yok mu bakmıyorsunuz öyle mi. Üzüldüm sizin için.
Bu ifadenizle, "Keşke Yunan galip gelseydi" diyenleri haklı çıkarmış oluyorsunuz. Başımıza gelen nedir? Ortalama 7 yılda bir olan ekonomik krizler akabinde iflas eden şirketler ve onlarca intihar mı? MGK da silahı masaya koyan askerlerin, seçilmişlere verdiği emir mi, TÜSİAD ın ültimatomları ve onların istekleri olmayınca, her 10 yılda bir yapılan darbeleri mi? Don Kişot hikayesindeki gibi 30 yılımızı alan başörtüsü kısırdöngüsü mü? İBB deki terör desteğini görmezden gelenlerin, 1400 yllık başörtümüzü terörist ilan etmesi mi? Cumhuriyet tarihi boyunca bir adım ilerlemeyen askeri teknolojilerimizin, 20 yılda tüm dünyanın dikkatini çekecek seviyede yükselmesi mi? Devrim otomobilini, yerli uçak fabrikalarını kapattıranların, kahraman ilan edilip isimlerinin caddelere verilmesi mi? 80 Yıl boyunca sözde demokrasi, özde şantaj ve tehditle yönetilen oligarşik sistem mi? Sözde tasarruf adı altında halkı baskı altına alıp, "eğitimli kesim, aydın" sıfatları ile ülkenin rantını yiyenlerin, halkı "koyun, cahil" diyerek aşağılaması mı? Cumhuriyet tarihi boyunca 80-180 "dolar" arasında gidip gelen asgari ücretin, 350-400 dolara çıkması mıdır, başımıza gelen kötü şey? Yoksa bu asgari ücretle, dün top oynadığımız caddelerde bugün aracımızı park edecek yer bulamayışımız ve ya Ferrari alacak paramızın olmayışı mıdır, alım gücü dediğiniz şey? Nedir kötü olan? Sosyal medyada binlerce yalan ve iftira paylaşan "aydınlar!!" mı doğru tercihi yapıyor? Yoksa sokaklarda artık işporta arabaları, mahallelerde gecekondu görememek mi kötü olan? 20-30 yıl önce bizimle eş ülkelerin şimdiki sosyoekonomik durumlarına baktınız mı?
Kimseyi haklı çıkardığım yok. 2800 lira asgari ücretle 120 liralık yağ almak zorunda oluşuma bakıyorum. Basit düşünün. 20 30 yıl önce bizimle eş olan ve sosyoekonomik durumunu sorguladığınız hangi ülkelerden bahsediyorsunuz?
Asgari ücret isterse 10bin olsun. Mühim olan ne kadar arttığı mı yoksa o parayla ne alabildiğin mi? Hem Sayın Erdoğan değil mi, neden asgari ücreti dolar kuruyla kıyaslıyorsunuz, diyen. Senin şu an dolar üzerinden örnek vermen tuhafıma gitti. O gün 80 dolarla aldığını bugün 300 dolarla alamıyorsun. Problem burada. Yapılan ensflasyon zamları kadar maaşıma zam yapılsın, yani alım gücüm aynı seviyede devam etsin. Zaten üstüne çıkamıyoruz bari aynı seviyede ilerlesin. Ama ne hikmetse bir sabah uyanıyoruz ve dolar rekor seviyede düşüş gösteriyor. Akşamına yapılan bir konuşmayla.
Benim ne ferrarim ne de bir bisikletim var. Ama komşu araba almış, millet hem konuşuyor hem arabaya biniyor mantığı ne kadar saçma. Yahu daha iyisi olsun. Komsunun 2. arabası olsun. Benim de olsun. Neden olmasın. Ben millet ferrari mi mercedes mi park etmis top oynadığımız yere ona bakmıyorum. Milletin birey fellik fellik gezerken ben asgari adı altında aldığım ücretle ucu ucuna geçinmek zorunda oluşuma bakıyorum.
Bir an senin dediğin gibi asgari ücretin herkesi mutlu edecek seviyede arttığını düşünelim. Ya sonra ne olacak? Sen mi cevaplarsın, ben mi yazayım? 😊
Mısır, Güney Afrika, Arjantin.
Ben siyasilerin ne söylediğine değil, sonuca bakıyorum. İmamınoğlu, 2 yılda 1 tane arıtma tesisi yapmış (Baltalimanı). Sosyal medyada reklamları ile yer yetinden oynadı. Merak edip İSKİ nin sayfasından inceledim. Erdoğan ve Ak Parti İBB yi yönettiği sürede, "her yıl" ortalama 4 tane yapmış, kimse duymadı. İSKİ nin sayfasından inceleyebilirsin.
Zaten faizleri düşürüp asgari ücreti yükseltmek ülkenin topuğuna sıkmaktır. Biz de şu an bunları yaşıyoruz. O yüzden mutluluk seviyesinde artırılmasını bekleyemem. Sen hangi sehirdesin?
Senin gözlük taktığın nokta şu, chp olmasın akp olsun. Yahu kimse demiyorki akp gitsin chp gelsin. Ama chp gelmesin diye akp ye boyun egmek zorunda degiliz. Imamoglunun yapmadıklarına ve akpnin yaptıklarına bakacağına olaylara tarafsız bakmayı dene. Her seyde böylesine körü körüne yandaş olma. Imamoglunun öğrenciler için burs yardımı, akbil fiyatlarını düşürmesi, bebekli ya da hamile annelere süt yardımı, askıda fatura gibi projelerine neden bakmıyorsun. Benim isime yarayacak olan geçemediğim köprünün vergisini ödemek değil, bunlar çünkü. Son olarak madem bu soruyu sordun. Bu soru altında yandaş davranamazsın. Medyanın tarafsızlığıni sorguladigin soruda akp iktidar diğerleri bir halt olamaz diye bağıramazsın. Artık iyi aksamlar. Umarım aklınızın başınıza gelmesi için uçurumdan yuvarlanmayı beklemezsiniz.
@bafiabi zaten o yaptı. 😂😂 pudra şekerinden uyuyakaldı falan. Ay pardon o imamoğlu değildi dimi😎😄
@bafiabi peynir ticareti, pudra şekeri... Ben o işin içindeyim. O derece kör ve cahilce yorum yapıyorsunuz ki, gerçeği bilseniz kendi yüzünüze tükürürsünüz. Düşman bile işin doğrusunu biliyor, siz halen sosyal medyanın zavallı kurbanı olmayı kabulleniyorsunuz. Bari açıp, Amerikan düşünce kuruluşlarının, Türkiye'nin Venezuela'da ne tür faaliyetlerde bulunduğunu anlatan yazılarını okuyun. Pudra şekeri, peynir gözünüze girsin. Ben de 1 ay sonra "ülkeme hizmet" için Venezuela da olacağım. İşte bu yüzden, bu cahil ve yobaz kafalı muhalefetten nefret ediyorum.
Pardon. Tiksiniyorum.. yazacaktım.
Yazdıklarımı bir düşün ve sonra bana şu çapsız imamınoğlundan bir kahraman yaratmaya çalış. Boş bir adamı ilah gibi görüyorsunuz. Çünkü elinizde dolu adam yok.
Sonuçta bu bir savaş. Türklerin Düşmanla savaşı. Ya Türklerin hükümetin yanında yer alacaksın; ya da gavurların ve onların kuklası olanların yanında yer alacaksın. US, EU, pkk, chp, fetö Türkiyeyi teslim almaya çalışan düşmanlardır. Tarafını seç! Vatan haini mi olacaksın, yoksa milliyetçi mi? Vatan hainlere bu devlet hep hesap sormuştur. Vakti zamanı gelince terörü ve teröristi destekleyen herkesten hesap sorulacaktır.
Ülkemin yanindayim. Yandas diye yaftalann bazi medya organlarinin aslinda muhalefet tarafindan bilerek kotulendigini dusunuyorum. Asilsiz ithamlarla insanlari o medyalardan uzak tutmaya calisiyorlar.
Daha gecen gunlerde CHP li belediyelerden tv kanalı kurmak icin toplanan 40 milyon lira eski para ile 40 trilyon ortadan kaybolmus diye Ugur Dundar ve Yilmaz Ozdil birbirilerine girdiler.
Aslinda yandasi da fondaşı da onlardan cikiyor.
yandaş medyayı izleyip toz pembe hayat yaşayacak halim yok, adamlara göre ekonomi şahlanıyor ülke büyüyor mülteci gelmiyor. hep yalaaaaan
Fondaş diyorsun yani..
Akp medyası bağımsız mi rte ne derse aynısını söyleyen bir topluluk bir kere halkın ekonomik sıkıntısını gösterdi mmi
Fondaş'ın anlamının biliyor musun? Kaynak bu fonlamayı yapan gavurun sitesi.
Banane kimin yaptığı yerli biri yapınca aklaniyormu
Medyanın hiç birine güvenim yok. Ülkemin yanındayım, hükümetler gelir geçer, devlet kalıcıdır ve kalmak zorunda.
Ruşen Çakır itinin it olduğunu biliyordum seneler önce. Şimdi tescillenmis oldu.
Önüne kemik atanın ruhuna uygun havliyor.
Dur bakalım yakında neler çıkacak...
Ben adaletten yanayım kim kime ne demiş kim kime ne yapmış umrumda değil bana zarar vermesin ne yaparsa yapsın
Genelde Fox haber izliyorum ama onlar da bazen tadını kaçırıyor onun dışında çok fazla kafa yorulmuyorum öbürü a öbürü b diyor
Haber izlemiyorum hiç bir medyayı takip etmiyorum kimseye güvenmiyorum
İki tarafıda takip ediyorum. Yalan dolan zaten ortaya çıkıyor.
Medyayla işim olmuyor.
hic birini
AK MEDYA
Ne saçma şıklar var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?