Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nün bazı yerlerinde sular 50 metre çekildi. Suya girenler nedeniyle sahildeki hidromanyezit stromatolitlerin oluşumu bozularak balçık oluştu. Salda Gölü Koruma Derneği sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Salda Gölü için tam koruma istiyoruz" dendi.
Salda gölü'nde tahribat büyüyor, sular 50 metre çekildi! Korunma altına alınmalı mı?
Ne koruması kardeş? Ben daha 2 gün önce gittim yabancılar gelmiş hiç Türkçe konuşmuyorlar Bu kadar ünlenmese bi bok olmayacaktı
Eskiden bu zamana kadar sadece Burdurlular giderdi bu kadar kalabalık olmazdı göl süperdi Son 4 yilda yok millet bahçesi yok Maldiv 5 yıl içinde oldu olan geçen seneden 50 metre icine çekilmiş göl Hep bu yabancı kişiler baska şehirden gelen insanlar ve 2 gün önce gittim her yer paralı olmuş ateş mangal yakmak yasaklanmış güzelim gölü bitirdiler
Paşa şelalesine gittim şelale bildiğin kurumuş zaten su çok az akıyordu. İçme suyu barajı desen barajın tabanı görünüyor. Kızılırmak ise ölü balıklar ile dolu suyun debisi düştüğü için
Bence acilen korumaya alınmalı ve sürekli kontrollü olmalı. Halkın rahat rahat gezip istediği gibi yayılalamaması gerekli. Güzelim yeri mahvettiler gidesim, göresim vardı artık hiç kalmadı.