Sen et yemiyor musun? İbrahim peygamber zamanında insan kurban ediyorlardı. Bu geleneği bozdu İbrahim peygamber. Ondan sonra binlerce yıl ilk erkek çocukları kurban ediliyordu.
Bana ne senin şabatından inancını bilmek istemiyorum sende kendi işine bak. Zavallı Filistinlileri kendi ülkelerinde nasıl öldürdüğünüzü biliyorum. Fakir ihtiyaç sahibi garibanlar et yiyecek onuda senin gibiler için engellemezler.
Git öğren öyle gel. Ya cahilsin ya kötü niyetli. Yakup peygamber bile araptı. Sana antik arapça dillerinden pönce nedir hangi bölgelerde konuşuldu göstereyim. Kartacalı hanibal kim bak. Fenike Lübnan bak nerede. Saydam liman şehri nerede bak. Filistler kim bak. Tevratta bile Filistin'e girmek istemedikleri yazıyor. Musa peygamber o zamanki bir kavim olan amalika ülkesiyle savaşmış. İsa peygamber bile aramice konuşuyordu. Bunlar hangi dili kapsıyor sanıyorsun? İbranice bile arapça kelimelerle dolmuş bir dil.
Yakup diğer adı İsrail. İbrahimin iki oğlu oldu. İsmâil ve İshak. Araplar ismâil den türedi. İsrailoğulları ise İshak ve onun oğlu yakup dan. Sen bilmiyorsun. Okumuyorsun galiba
Ayrıca israil yürüyen demek. Arapça İsra Suresi merak ederken baktım. Yakup peygamber çok yürüdüğü için lakap galiba. Ama bir başka lakabı topuklayan demekmiş. 2. Kardeş olarak doğduğu için.
İsrail Yakub 'a Tanrı tarafından verilen isim. Tanri ile güreşen demek. Kardiyle buluşmaya giderken ırmağı geçtiğinde bir adamla güreş tutar. Sonradan o tanrı olduğu öğrenilir. Tevrat böyle yazıyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
sevmiyorum şıkkı neden yok
Neden sevmiyorsun peki
ben bayram falan sevmem
Ama neden
kalabalik akraba filan sevmiyorum ben
Hiç bir bayram bir canlının yaşam hakkı kadar kutlu ve kutsal değildir.
Sen et yemiyor musun? İbrahim peygamber zamanında insan kurban ediyorlardı. Bu geleneği bozdu İbrahim peygamber. Ondan sonra binlerce yıl ilk erkek çocukları kurban ediliyordu.
İnsan kurbanı hiç olmadı. Tevrat böyle bir şey yazmaz.
Ama arapların, Müslümanlarının kız çocuklarını diri diri gömdüğü doğru
Tevrat yazmozmoş. Çok bilmiş önce baal putu molek nedir onu öğren.
Sen hayatında Tevrat ın kapağını mı kaldırdın da bana ahkam kesiyorsun. Kurban kesmiyoruz biz.
Peki günah keçisi olayı nedir? Musa peygamberin kestiği buzağı nedir?
Koşer kasaları nedir?
Zamanında kurban verilmiş. Şimdi kesiyor mu Yahudiler? Zamanında kesilmiş evet.
Yahudiler et yemiyor mu peki
Yiyiyor ama biz şabat günü yemeyiz. Et yemekle bşr canlıyı kesip bayram kutlamak aynı şey değil. Nereye varmak istediğini biliyorum.
Bana ne senin şabatından inancını bilmek istemiyorum sende kendi işine bak. Zavallı Filistinlileri kendi ülkelerinde nasıl öldürdüğünüzü biliyorum. Fakir ihtiyaç sahibi garibanlar et yiyecek onuda senin gibiler için engellemezler.
İşiniz gücünüz yemek yemek. İsrailoğulları M. Ö de o topraklardaydı. Tanrı gönderdi onları oraya. O zaman Arap bile yoktu meydanda.
Git öğren öyle gel. Ya cahilsin ya kötü niyetli. Yakup peygamber bile araptı. Sana antik arapça dillerinden pönce nedir hangi bölgelerde konuşuldu göstereyim. Kartacalı hanibal kim bak. Fenike Lübnan bak nerede. Saydam liman şehri nerede bak. Filistler kim bak. Tevratta bile Filistin'e girmek istemedikleri yazıyor. Musa peygamber o zamanki bir kavim olan amalika ülkesiyle savaşmış. İsa peygamber bile aramice konuşuyordu. Bunlar hangi dili kapsıyor sanıyorsun? İbranice bile arapça kelimelerle dolmuş bir dil.
Yakup diğer adı İsrail. İbrahimin iki oğlu oldu. İsmâil ve İshak. Araplar ismâil den türedi. İsrailoğulları ise İshak ve onun oğlu yakup dan. Sen bilmiyorsun. Okumuyorsun galiba
Tevrat ta Kenan şehrine yerleşiyor yani şimdiki İsrail.
Ama anladığım kadarıyla sen Arap hayrsnısın
Ben ırkçı değilim kendin söyledin bir şekilde dedeleriniz ibrahim. Ne gerek var bu savaşa? Petrol sizin yeyin kardeş kardeş yaşayın.
Ayrıca israil yürüyen demek. Arapça İsra Suresi merak ederken baktım. Yakup peygamber çok yürüdüğü için lakap galiba. Ama bir başka lakabı topuklayan demekmiş. 2. Kardeş olarak doğduğu için.
İsrail Yakub 'a Tanrı tarafından verilen isim. Tanri ile güreşen demek. Kardiyle buluşmaya giderken ırmağı geçtiğinde bir adamla güreş tutar. Sonradan o tanrı olduğu öğrenilir. Tevrat böyle yazıyor.
Yakub İkinci doğan topuklayan demek.
İsrail tanrı ile güreşen, Tanrının kulu anlamına gelir.
eski kurbanlar bayramları nerede simdi
Allah'ın rızasını kazanma uğruna çaba sarf etmek
Ülkece senede 1 kere et yiyiyoruz da ondan.
Sevmiyorum
Sormadım bunu
Silebilirsin görüşü. Problem yok
Neden sevmiyorsun
Sevmiyorum bayramı
Ben Sevmiyorum