Ben " 9 yaşında ki kız çocuklarının evlenmesin de dinen bir sakınca yoktur " diye fetva veren diyaneti zerre samimi bulmuyorum.

Hee Ensar Vakfı konusunda tecavüze göz yumdunuz adi insanlar. Bunların müslümanlıkla bir alakası yok ki samimi bulayım. Bunların Islam'a inandıklarını düşünen varsa da zırh cahildir, tartışmaya bile gerek yoktur.
Tecavüz eden insanları serbest bırak, kimileri diyanette çalışsın, yeğenini istismar eder imamı savun sonra neymiş taviz vermiyorlarmış. Neden çünkü kendileri de sapıkların yanında olduğu için böyle suçlamalara taviz vermiyorlar.
Umarım birgün bunların dar ağacında sallandığını görürüm.
Şimdi amaç ne?
Diyanet'in doğru bir davranışını onaylamak mı?
Yoksa algı oluşturmak mı?
Demek istediğim şu; 9 yaş evliliği konusunda yanlış konuşmuş diye istismar konusunda da güvenilmez mi yani?
İstismar konusunda doğru söylemiş bu aşikâr.
Şimdi ben bir siyasetçiyi sevmiyorumdur, bir görüşünü onaylamıyorumdur ama doğru bildiğim bir şeyi söylüyorsa ben onu önceki görüşünden dolayı görmezden geleceğim gibi bir şey...
Diyanet' in çoğu konuda Kur' an' a göre konuştuğunu zaten düşünmüyorum hatta işlerini olması gerektiği gibi yapmadıklarını da ama bu kıyaslama niye onu anlamadım..
Çocuğa istismarın ihmal edilmemesi gerektiğini çok ciddi bir problemi yoksa herkes anlayabilir.
Problemi olanlar zaten bizzat içinde.
Hayır bulmuyorum
Hiç bir din adamını kolay kolay da sevemiyorum
Hele bir de çok bildiklerini illa gözümüze sokmak için aynı cümleyi "ARAPÇA" tekrarladıklarında iyice sevemiyorum.
Türkçe yetmiyor sanki! Neyse..
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde en samimiyetsiz bulduğum kurumdur Diyanet İşleri. Çünkü gerçek bir dini mekanizma değil, Atatürk zamanındaki amacından sapalı çok oldu. Dini temiz bir şekilde öğretmek yerine, onu siyaset uğruna kullanmak, kendilerine her gelene helal deyip, fakire az ile şükretmeyi öğreten kurum açıklamalarında samimi değildir. Kısacası inanmadık sayın Ali Erbaş! İnanmamız için görüş belirtmeniz çok konu var, onlardan da bahsedin ki sizin samimiyetinize gerçekten inanalım bir kere de olsa.
Cevap
33Cevap
Bulmuyorum ulan madem taviz olunmamalı ne diye saldınız aqq tacize uğrayan kendi çocuklari olsa nolucaktı bu cumhurbaşkanı da kamuoyu olayları ile hiç ilgili değil ne yapıyor bu adam doları anasını sktler bugün lgs sınavı yüzünden kuzenim kriz geçirdi 17 19 yaşındaki çocuk gençliğini yaşayamaz olmuş nefret ettim valla
33 tane erkek çocuğuna tecavüz eden Ensar vakfına devlet tam destek verdi diyanet sustu vergiden denetimden muaf tutuldu bir kereden bir şey olmaz dedi bakan ceza yerine ödüllendirme yapıldı en büyük ödülü de MİLLETTEN PARA TOPLAYAN KAN TOPLAYAN KIZILAY ONLARA PARA AKTARDIĞINI KABUL ETTİ (ADALET) Bu Ülkeye Hiç Uğramadı
Biraz hileli bir soru bu. Suc oldugu herkes tarafindan bilinen bir olaya diyanetin onay verdigine yonlendirmek pek etik olmamış.
Diyanet elmali olayi 30 yasindaki insanlara bile yapilsa kabul etmez cunku istismar taciz ve hatta evlilik disi istege bagli iliskiyi bile mazur gormez. Bunu herkes bilir. Yani elmaliya sizden daha uzak oldugu asikar ken baska bir konuyu bununla birlestirmeniz hos olmamis.
Tam anlatmak istedigimi anlamaniz icin bir ornek daha vereyim. Mesela siz evlilik disi iliski yasayan birisiniz yasiniz 30 diyelim ama yadirganmiyorsunuz tabi. Ama bu elmali olayini yadirgadiniz. Biri cikip evlilik disi iliskiye karsi olmayan bu kadinin elmali olayini kinamasini samimi buluyir musunuzndese ne kadar etik olur?
Evlenebilme yasi ayri bir konu taciz tecavuz konusi ayri bir konidur. Size yapilmasini istemediginiz seyleri sevdiginiz ya da sevmediginiz kisi ya da kurumlara yapmayiniz. Bende diyaneti kurulus amaci nedeniyle pek sevmem ama haksozlik yqpmam bu seilkde
Diyanetin kız çocuklarını 9 yaşında evlendirebilirsiniz diye bir fetvası YOK !
Uydurmayın ve iftira atmayın.
Var diyorsanız , yalancı ve iftiracı haber kaynaklarîndan degil, bizzat Diyanetin web sitesinden ya da Diyanet işleri Başkanının videosu ile ispat edin.
Diyanetten elinizi ÇEKİN!
Diyaneti itibarsîzlaştîrma cabalarınızdan VAZGEÇİN!
Evet Diyanete inanıyor ve samimi buluyoruz.
Sözcü yayın organının sahibi ve yönetim kurulu başkanı"Boyd Zachery Brannon" adında bir isvicreli Yahudidir.
Diyanet ve din adamları dünyanın en samimiyetsiz yalancı küstah ve kendini tanrı allah zanneden dalkavukları. Tüyü bitmemiş yetimin çocukların parasını mideye indiren işe yaramaz kurumlar din ve dini kurumlar. Halkın vergilerini sömüren bir parazit din ve dini kurumlar din adamları dini bilmem neler... Hepsi parazit yapmak amaçları.
Sizin ahlaki değerleriniz bize uymaz. Siz "olsa da izlesek diyen" tecavüz meraklısı birer şovmensiniz. Buyurun haberin gerçeği. https://twitter.com/BeniBoyleBill/status/1410413222851657728
Siyasi erkin in yaptirmak istedigi seyleri dindar toplum icin yapmasini istedigi kurumdur diyanet.
Bi gun faiz in her turlusu haram der bir bakmissin bir gun para lazim olur faiz kullanabilirsiniz der.
tabiki bulmuyorum. milletin gazını aldı. kendilerine en ufak bir hakeret edildiğinde hapis cezası verilirken şimdi taviz vermeyin diyor. sen veriyorsun
Hayır , hepsi kukla birkişinin dudagına bakıyor aman ona kızdıracak bişey demiyeyim aman ona kızdıracak bişey yapmıyayım hakimler savcılar alayı
diyanet böyle bir fetva vermedi hiç bir zaman. yanlış bilgi veriyorsunuz. tipitipin biri çıktı tv ye ve bunu söyledi. bunun diyanetle veya fetva ile ilgisi yoktur.
hocam peki sizin vakıflarda çocukları elliyorlar onlara bir düzenleme yapılacak mı?
Samimi bulmayı çok isterdim ama malesef bulmuyorum ve bu durumdan dolayı gerçekten üzgünüm.
Diyanet artık tribünlere oynamaya bşladığına göre belli ki yolculuk yakın diyorlar
samimi degil daha da itici hic aciklama yapmasalardi keske... dine allaha artik inanmiyorum bu kadar igrenc seyler olurken hicbir sey yapilmiyorsa allah yoktur sadece turkiye degil dunyada boyle
Diyanet öncelikle kadınları hakları ile ilgili ufak bir açıklama yapsın. İstanbul sözleşmesine sahip çıksın. Samimiyetsizler..
Tipini samimi bulmuyorum ki dediğini samimi bulayım. Ödün teki...
samimi bulamıyorum, ensar olayları falan ne oldu? unutuldu gitti. tribünlere selam vermek işte
ensarcı ve ampulsel yandaş hemen eksilemiş
boşboş fetva vermekten başka bişey yapmışlarmı eylem var mı eylem
Nedir bu devletin kurumlarını itibarsızlaştırma çabaları? Nereye baksam birileri bilerek ya da bilmeyerek sallıyor devlete sallıyor. Kaynak var mı 9 yaşındaki kızlar konusunda söylediklerinize?
Daha geçen yıl 9 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir diyen biri bunu mu diyo? Cidden çok komik
Kesinlikle tribünlere oynuyor diyanet bu açıklama ile...
Zerre samimi gelmiyor ayrıca böyleleri ne anlar dinden anca ötekileştirir dini.
Diyanet işlerine diyeceklerim var ama içime atıyorum hep
Ben " 9 yaşında ki kız çocuklarının evlenmesin de dinen bir sakınca yoktur
Kim be zaman dedi bunu?
Diyanet böyle demez çünki
www.sozcu.com.tr/.../ buyrun.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başkanlığın internet sitesindeki "Dini Kavramlar Sözlüğü"nde yer alan "kız çocuklarının 9 yaşında buluğa erdiği" ve nikah maddesindeki "Buluğ çağına erişenlerin evlenebileceği" tanımları üzerine yapılan sert eleştirilere bir kez daha yanıt verdi, "Diyanet'in böyle bir fetva verdiği yalandan öte iftira" dedi. Erbaş, bu eleştirilerin nereden çıktığına ilişkin ise, "Ne buluruz da Diyanet'i olumsuz olarak gündeme getirebiliriz' gayreti içerisinde olan birileri" ifadesini kullandı.
Msaj at sana linki atim
Wow! Fetönün gazetesi"Sözcü" ispat olarak gösteriliyor.
Sözcü yayın organının sahibi ve yönetim kurulu başkanı"Boyd Zachery Brannon" adında bir isvicreli Yahudidir.
Gram samimi bulmuyorum şunları
Bunlar Allah bir dese inanmam
Ensar vakfına da iletsin, diyanet bunu
Yoo mecliste kabul gören yasa öneri yok baştan
Cami mimberini bu ülkenin değerlerine hakaret etmek için kullanan birini samimi bulmuyorum.
Diyanetin diyanet denilecek yeri mı var
Tepki çekmemek için böyle konusmustr
Kendisi erdoganin usagidir
hayır elinde olsa yasal yapıcak insanlar
Buluyorum
Samimi bulmuyorum
Kim bu?
hayır samimi bulmuyorum
Din tüccarı itici herif.
Samimi bulmuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?