Elmalıda'ki iki çocuk olayı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Üzülüyorum, sinir oluyorum, elimizden hiç bir şey gelemiyor..
Bunların cezasını vermesi gereken yargı mensuplarının da ceza yerine ödül vermesi çıldırtır insanı. Hangi akılla böyle bir karar veriyorsun ki, hukuk fakültesi okurken sana böyle mi öğrettiler, sen böyle mi çalıştın böyle suçlarda tutuksuz yargılama veriyorsun. İşte yetersiz kişilerin savcı, hakim yapılmasının cezasını çekiyoruz toplumca çok yazık. Kelimeler bile ağlıyor.
Şunu düşünüyorum: Her bir sonraki çocuk istismar davası haberinde öncekileri unuttuğumuzu ve onlara sırtımızı döndüğümüzü anlamalıyız.
Seneler önce istismara uğrayan 17 aylık bebekten, 13-14 yaşında abisinden çocuk doğuran kızkardeşe ve benim de kalın kafamın şimdi hatırlamadığı onlarca haber olan ve onun kat be katı haber olmayan çocuk istismarı olaylarına duyarsızlığımız, toplumsal tepkisizliğimiz ve unutkanlığımız.
Duyup da 1-2 ay boyunca yırtınıp ağlamak kendi bencil vicdanımızı yıkamaktan ötesine gitmiyor. Bir türlü gerçekten müdahale edilmezse bunun süreceğini anlamıyoruz.
Çocuğun çizdiği resimlere delillere rağmen yapan kişiler serbest kalabiliyorsa diyecek bir durum yok, yazık. Çocuklara insanlara yapılan bu işkencenin karşılığı serbest kalmak olmamalı. Daha nasıl bir ispat olması gerekirdi gerçekten anlamıyorum. Umarım bu yanlıştan çok geç olmadan dönülür ve suçlular içeri atılır.
Kelimelerim tükendi..
Gördüğüm beri üzülüyorum, bunu yapan canilere bela okuyorum.
Herkes anne-baba olamıyor, hatta herkes insan olamıyor.
Şimdi düşünüyorum, ben okurken, bakarken üzülüyorum, midem bulanıyor. Peki o minnacık bedenlerin yaşadıkları nolacak?
Zaten adalet desen yok! Sinir oluyorum, üzülüyorum elimden bir şey gelmiyor. Bu kararı veren hakime dahi ağır cezalar verilsin istiyorum.
Cevap
16Cevap
o kadar iğrenç ki diyecek sözüm yok o pislikleri salan adalet sistemine diyecek bir şey bulamıyorum bıktık artık şiddet haberlerinden tecavüzcüsünden tacizcisinden olmayan adalet sisteminden cidden nefret ediyorum ya bu iğrenç aşağılıklarla aynı topraklarda yaşadığım için midem bulanıyor tecavüzcü tacizci pislikleri öldürsen o sözde adalet bu pislikleri adam yerine koyuyor her haltı yiyen o pislikler mahkemede az ceza almak için takım elbise giyiyor kravat takıyor kravatı eşeğe bağlasan birşey değişmez yine eşektir bu ş*refsizler takım elbise giyince kravat takınca ş*refsizlikleri yok olmuyor
Anne olan Merve Aydın (yanılmıyorsam adı buydu) twitter da açıklama yapmış, bunlar doğru değil delilleri ve psikolog raporları var diye.
Babaanne tarafından ezberletişmiş...
gibi açıklamalar yapmış.
Her durumda da çok acı verici, olan çocuklara oldu ve suçlular en ağır şekilde cezalandırılmalı.
Ayrıca öyle ağır cezalar verilmeli ki başkaları bu tarz olaylara yeltenmeyi bile aklından geçirmemeli.
birde bu olay gün yüzüne çıkmış bir olaydır daha niceleri var allah bilir duyulmayan sesi çıkmayan öyle bir hale geldiki insanlar dışardan en güzel anne baba diyeceğin tipler insanlıkta işlenebilecek son şey bile olamayacak işleri yapıyorlar
çözüm belli idam
Ben anlamadığım şey el kadar çocuğa bunu kim yapıyor
Satıyorlar diye gördüm üvey babası mı tecavüz ediyormuş
Böyle pislikler e daha ne diyeceksin ki direk idam.
Kendi sorumda yazdım. https://twitter.com/BeniBoyleBill/status/1410413222851657728
Maalesef haberleri ve bu olayları duymak ve dinlemekten başka bir şey yapamıyoruz adaletin bir şey yapması lazım çocukları korumamız lazım
Çok şahit olunuyor bu aşaglık rezillik lere. Anne ler kızlarını pazarlıyor para için küçük yasta kimsenin sesi çıkmıyor
Aslında erkeği hadım, anneye de müebbet vereceksin.. Çeksin cezalarını pislikler
Sevgili insanlık bir çocuk masumiyeti ile bir kez daha elma diyoruz ne olur çık artık.
Aklıma geldikçe ellerim titriyor. İntikam alınacası kadar dehşet bir olay.
Sanıkların tahliye edilmesi Mart ayonda gerçekleşmiş. Daha yeni gündem oluyor. Benim yandığım nokta bu... Basına duyulmayıp karar durşmasında buna benzer eylemlerden beraat alan çok insan var Türkiye'de. Edecek tek kelime yok bu konuda ne denebilir ki
Kafayı yedik işte sonunda ne olsun, zihniyet diye bir kavram yok bu kötülerde. Pisikolojimiz bozuldu artık.
İnsanlığın geldiği son noktayı gösteriyor. (pardon insanlık dedim)
Allah belalarını versin... Bir an önce İDAM yapılmalı
Çok konuşacak söyleyecek düşünecek birşey yok bu toplumun sürekli halı altına süpürdüğü gerçekleri bunlar
Sinir ve öfkenin yanında üzgün ve sorumlu hissediyorum. :(
İşte bu yüzdün herkes çocuk yapmamalı.
midem bulanıyor insan kılıklı canavarlardan...
Oooooooof of Allahım...
sadece canım yanıyor, kalbim sıkışıyor..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?